Denní přehled (kon.)
koniec udalosti
Denní přehled

cz Streda 26.06.2019, 09:00EH Baku 2015
     
    21:12
    Atletika: Byl to boj! Ale úspěšný boj! Český kvartet ve stíhačce uhájil třetí místo před Španělskem a vybojoval spolu s Itálií a Běloruskem postup do pátečního finále!
     
    20:12
    Atletika: Irena Šedivá v hodu oštěpem prohrála pouze s Běloruskou Tacjanou Chaladovičovou a získala na české konto dalších 10 bodů! Následně se podařilo Čechům ovládnout smíšenou štafetu na 4x400 metrů a postup do finále se výrazně přiblížil. Češi jsou po 5 z 9 disciplín druzí s náskokem 14 bodů na třetí Italy. Vedou Bělorusové. Toto trio by aktuálně postupovalo do finále.
     
    19:26
    Stolní tenis: Mužskou dvouhru vyhrál Němec Timo Boll, který ve finále zdolal 4:2 na sety Jonathana Grotha z Dánska. Bronz vybojoval Tomislav Pučar z Chorvatska.
     
    19:18
    Atletika: Hned v první disciplíně, kterou je mužská stovka, se podařilo Zdenkovi Stromšíkovi zvítězit v čase 10,36 a získat 12 bodů! Nyní závodí Anna Křížková ve skoku do dálky.
     
    18:42
    Atletika: V propršeném Minsku je za námi první semifinále atletických bojů. Do finále postoupily týmy Ukrajiny, Francie a Německa. Od 19 hodin začne druhé semifinále, jehož součástí bude i české družstvo.
     
    17:34
    Badminton: Milan Ludík sice předvedl velkou bojovnost a podařilo se mu vydřít výhru ve druhém setu, ale nakonec v souboji s Arťomem Počtarovem z Ukrajiny prohrál 15:21, 22:20, 11:21. Český badmintonista si připsal třetí porážku ve skupině a s turnajem se loučí.

     
    14:58
    Celodenní zápolení mají za sebou lukostřelkyně. Ze zlaté medaile se raduje Italka Tatiana Andreoliová, jež ve finále porazila 7:1 svou krajanku Lucillu Boariovou. Bronz získala Nizozemka Ana Gabriela Bayardová po výhře 7:1 nad Annou Balsukovovou z Ruska.
     
    14:36
    V libovolné malorážce získal zlatou medaili Rus Sergej Kamenskij s nástřelem 461,6 bodů, což je rekord Evropských her. Stříbro bere domácí Jurij Ščerbacevič a bronz Maďar Ištván Peni. Filip Nepejchal je čtvrtý.
     
    14:34
    Filip je eliminován na čtvrtém místě a třetí medaili z Evropských her nevybojuje. Po dvou bronzech je to tedy tentokrát nepopulární "bramborová" medaile.
     
    14:21
    Pokračují také boje v plážovém fotbale. Ve skupině A Portugalsko porazilo Rumunsko 8:2 a vybojovalo první výhru na turnaji.
     
    14:16
    Mezitím skončila první část kvalifikace skeetařů. A průběžné výsledky po třech sériích (maximum 75 bodů) jsou fantastické. Tomáš Nýdrle vede kvalifikaci se 74 sestřelenými terči. Navíc Jakub Tomeček je sedmý se 72 body. Ve čtvrtek se bude pálit ještě na 50 terčů, do finále půjde elitní šestka.
     
    14:15
    Po ležce je Nepejchal na děleném čtvrtém místě s Finem Kurkim. Po 30 ranách ztrácí na bronzového Kamenskiho z Ruska 3,6 bodů. To bude těžké stáhnout, nesmírně těžké.
     
    13:53
    Zahájeno bylo finále s Filipem Nepejchalem v libovolné malorážce na 50 metrů (či polohový závod). Český reprezentant zahájil v první sérii výborně a atakuje medailové příčky.
     
    13:28
    Finále ženské pistole na 25 metrů vyhrála po rozstřelu Řekyně Anna Korakakiová před Švýcarskou Heidi Diethelmovou Gerberovou a Bulharkou Antoanetou Bonevovou. Češky ve finále nestartovaly.
     
    10:49
    Devatenáctiletý Filip Nepejchal, který získal v Minsku už dvě bronzové medaile, nebude chybět ani v dalším finále! Ve své poslední disciplíně, kterou je střelba ve třech polohách na 50 metrů, zvládl kvalifikaci se ziskem 1178 bodů, a průběžně se drží na šestém místě. Zároveň má jistotu, že nebude již v elitní osmičce scházet.
    Druhý český reprezentant Petr Nymburský je předposlední.
     
    10:41
    Fuksovi se ve finále na medailové pozice neprosadili. Už po startu jim mírně poodjeli soupeři v čele se silnými Rumuny, kteří nakonec i zvítězili před Ukrajinou a Ruskem. Česká deblkanoe obsadila šesté místo. Na kanále je to pro tuto chvíli vše, program bude pokračovat odpoledne rozjížďkami na sprinterských tratích.
     
    10:28
    Další finálové výsledky z rychlostní kanoistiky:
    K2 na 500 metrů, ženy
    1. Bělorusko, 2. Maďarsko, 3. Rusko
    K2 na 1000 metrů, muži
    1. Německo, 2. Ukrajina, 3. Rusko
     
    09:27
    Martin Fuksa v závodě C1 na 1 kilometr medaili nevybojoval! Ve finále obsadil poslední, deváté, místo. Z vítězství se raduje Polák Tomasz Kaczor před Rusem Kirillem Šamšurinem a Sebastianem Brendelem z Německa. Fuksovi bohužel závod vůbec nevyšel a jeho ztráta v cíli činí téměř 23 vteřin.
     
    09:17
    Jakub Špicar ve finále B v závodě na kajaku na trati 1000 metrů obsadil třetí místo. Celkově je tak v této disciplíně na 12. pozici.

    Rozdána tak byla dnešní první sada medailí v rychlostní kanoistice. V disciplíně K1 na 1000 metrů vyhrál Maďar Balint Kopasz před Portugalcem Fernandem Pimentou a bronz získal Aleh Jurenja z Běloruska.

    Jan Vojkůvka