Pobr. Slonoviny – Južná Afrika 1:0 (kon.) | Tunisko – Angola 1:1 (kon.) | Mali – Mauretánia 4:1 (kon.)
koniec
Tunisko
1:1 (1:0)
Angola
cz Pondelok 24.06.2019, 19:00 • New Suez Stadium • Africký pohár národov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Afrického poháru národů mezi Tuniskem a Angolou. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    Společně se dnes podíváme na úvodní duel skupiny E Afrického poháru národů 2019. Právě Tunisko, které se před rokem zůčastnilo světového šampionátu, je považováno za největšího favorita na postup ze skupiny. O druhé postupové místo se mají prát Angola, Mali a Mauritánie. Tunisané před turnajem opanovali všechny tři přípravné duely, ve kterých porazili třeba Chorvatsko či Irák. Angola sehrála jediné utkání s Guinea-Bissau a vyhrála 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Tunisko: bin Mustafá – Kišrída, Baduí, Maríá, Bronn, Haddadí – Schirí, Chazrí, Čaalalí – Msakni, Slití.
    Náhradníci: Bin Širífía, Hasan – Awádhí, Hníd, Badrí, Bin Muhamad, Lamti, Sasí, Dräger, Chiníssí, Srarfí, Šawát.

    Angola: Cabaça – Gaspar, Massunguna, Bastos – Mateus, Stélvio, Herenilson, Paizo, W. Eduardo – Djalma – Fredy.
    Náhradníci: Ndulo, Landú – Geraldo, Mabululu, Afonso, Carmo, Buatu Mananga, Show, Macaia, Brandão, Gelson.

    Rozhodčí: Bamlak – Ahmed Ali, Samuel.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Tunisko bude hrát v bílém, zatímco Angola oblékne červené dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Angola obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Fotbalisté v červeném se ihned vydali vpřed, ale nikdo nedokázal odcentrovat do šestnáctky.
     
    2
    Tunisko už se také dostalo k míči a kombinuje s ním na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu Angoly rozehrávku favorizovaného celku neatakuje.
     
    3
    Paizo si dal pozor na nebezpečnou přihrávku na rozběhnutého soupeře. Krajní obránce Angoly si pustil míč za tělo a nechal jej propadnout do autu.
     
    4
    Naím Slití se dostal k odraženému míči, prodral se s ním do pokutového území, jenže dvojice hráčů Angoly se mu stačila postavit do cesty a obrala jej o zakončení.
     
    5
    Herenilson dostal z levé strany přesnou přihrávku do pokutového území, kde si míč krásně zpracoval a zkoušel svou střelu zakroutit na zadní tyč. Tuniský brankář si připsal snadný zákrok.
     
    6
    Tunisko zahrávalo svůj první přímý kop v dnešním utkání. Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, ale nikdo v bílém nedokázal zakončit.
     
    7
    Ramí Baduí poslal dlouhý aut až do pokutového území. K jeho pobídce se aktivně tlačil Jusúf Msakni, ale obrana Angoly stačila včas zasáhnout.
     
    8
    Hra je přerušena! Stélvio zůstává po srážce z tuniským soupeřem ležet na trávníku a drží se za levé koleno. S fotbalistou Angoly to nevypadá vůbec dobře.
     
    9
    Tunisko se poprvé v utkání usadilo na delší dobu na polovině Angoly. Fotbalisté v bílých dresech zatím přenášejí hru z levé strany hrací plochy doprava.
     
    10
    Ramí Baduí si řekl o přihrávku na levou stranu, jenže ihned k němu přistoupil Bruno Gaspar, který jej trefil tělem a odehrál míč do zámezí.
     
    11
    Dylan Bronn si splnil své defenzivní povinnosti a odkopl míč na polovinu Angoly. Úvodní minuty dnešního souboje zatím nabízejí velké množství soubojů.
     
    12
    Wilson Eduardo si přišel pro míč na střed hrací plochy, pohotově přenesl hru na pravé křídlo, ale Usáma Haddadí nepustil Gaspara k odcentrování.
     
    13
    Ghailín Čaalalí sprintoval za nákopem na pravou stranu hrací plochy. Obrana Angoly však stála blízko u sebe a nenechala tuniského hráče dostat se k míči.
     
    14
    Stélvio se dostal k odraženému míči ve středu hrací plochy, ale místo zakládání ofenzivního výpadu se otočil a pomohl si malou domů.
     
    15
    Djalma dostal prostor na levé straně hrací plochy, jenže jeho přechod do útoku byl hodně pomalý a obrana Tuniska se stačila rychle srovnat.
     
    16
    Stélvio tentokrát zkoušel překvapit obranu Tuniska průnikovou přihrávkou mezi obránce, jenže nikdo v červeném jeho pobídku nepochopil.
     
    17
    Wadždí Kišrída dostal dobrou přihrávku do blízkosti pokutového území, jenže si míč nepřipravil zrovna ideálně a jeho pokus prolétl vysoko nad břevnem.
     
    18
    Djalma získal odražený míč na hranici pokutového území, jenže ihned k němu přistoupila přesila fotbalistů v dresu Tuniska, která jej obrala o míč.
     
    19
    Dani Massunguna zpackal přihrávku na polovinu Tuniska a musel se hodně rychle vracet na vlastní polovinu. Zadáci Angoly svůj úkol zvládli.
     
    20
    Jusúf Msakni poslal nadýchaný oblouček za obranu Angoly, jenže jeho spoluhráč se rozběhl o několik sekund později a míč proskákal do zámezí.
     
    21
    Mateus si skvěle zpracoval vysokou přihrávku do běhu na levé křídlo, odcentroval na hranici pokutového území, jenže Djalma z otočky minul branku.
     
    22
    Mateus se znovu zkoušel procedit přihrávku mezi stopery Tuniska, jenže zadáci v bílém stáli blízko u sebe a nenechali míč propadnout do volného prostoru.
     
    23
    Wilson Eduardo se dostal k obloučku za obranu soupeře a zkoušel překvapit tuniského brankáře zakončením na vzdálenější tyč. Jeho pokus ale proskákal do autu.
     
    24
    Naím Slití se hnal za přihrávkou na pravé křídlo, nicméně jeho zpracování nebylo zrovna učebnicové a míč mu utekl až do zámezí.
     
    25
    Vahbí Chazrí si při zpracování míče na polovině hrací plochy pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního arbitra, který bez váhání odpískal rozehrávku pro Angolu.
     
    26
    Ramí Baduí si v souboji u pomezní čáry pomohl nedovoleným zákrokem, když angolskému hráči přišlápl kopačku. Rozehrávat bude Angola.
     
    27
    Bastos diriguje rozehrávku Angoly na polovině hrací plochy. Ghailín Čaalalí jej poté fauloval a dostává žlutou kartu.
     
    28
    Djalma opět ustál souboj na polovině Tuniska, ale jeho prostrčení na rozběhnutého spoluhráče bylo o něco kratší. Zadáci Tuniska měli snadnou práci.
     
    29
    Herenilson dlouho otálel s rozehrávkou z vlastní poloviny. Do cesty se mu nakonec postavil důrazný obránce, který srazil míč do zámezí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně zajímavé utkání. Angola se snaží hrát aktivně, zatímco favorizované Tunisko spíše vyčkává.
     
    31
    Paizo dostal prostor na levé straně, přehodil si míč na levačku a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku odehrál stoper Tuniska do bezpečí.
     
    32
    Dani Massunguna na polovině hrací plochy trefil loktem tuniského hráče a může být rád, že za svůj zákrok neviděl žlutou kartu.
     
    33
    Usáma Haddadí diriguje rozehrávku Tuniska na polovině soupeře. Nikdo z jeho spoluhráčů v bílém dresu však zrovna nehýří pohybem.
     
    33
    Pokutový kop pro Tunisko! Paizo podrazil v pokutovém území soupeře a rozhodčí neváhal!
     
    33
    Žlutou kartu dostává Paizo (Angola).
     
    34
    Žlutou kartu dostává Tony Cabaça (Angola).
     
    35
    Tunisko právě vstřelilo branku!
    Tunisko se dostává do vedení! K nařízené penaltě se postavil JUSÚF MSAKNI a střelou do horní části branky otevřel skóre!
    35. Jusúf MSAKNI - 1:0
     
    37
    Angola je po obdržení úvodní branky dnešního souboje pořádně zaskočená. Fotbalisté v červeném se nyní prakticky nemohou dostat k míči a musí se nadále bránit.
     
    38
    Wadždí Kišrída odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho centr prolétl pokutovým území, aniž by jej někdo dokázal tečovat.
     
    39
    Až nyní se Angola po dlouhé době dostala k míči. Fotbalisté v červených dresech nyní kombinují na vlastní polovině a čekají na skulinku v obraně soupeře.
     
    40
    Tunisko je po vstřelení úvodní branky ještě mnohem aktivnější. Fotbalisté v bílých dresech napadají rozehrávku soupeře, ale zatím se nemohou dostat k míči.
     
    41
    Favorit dnešního souboje se znovu usadil na polovině svého soupeře a hledá si skulinku, odkud by mohl zakončit. Angola se nemůže dostat do zakončení.
     
    42
    Fredy byl pod tlakem, ale přesto dokázal odcentrovat do pokutového území. Jeho pobídka však byla nepřesná a skončila v rukavicích brankáře.
     
    43
    Wilson Eduardo se vydal vpřed po levém křídle. Urostlý fotbalista ustál souboj s důrazným obráncem a vybojoval pro Angolu alespoň rohový kop.
     
    44
    Ani po rohovém kopu se fotbalisté Angoly nedostali do zakončení. Farúk bin Mustafá vyrazil ven z branky a na malém vápně ukryl míč do rukavic.
     
    45
    Tunisané už v závěru prvního poločasu nikam nespěchají. Favorizovaný výběr si je vědom své převahy a snaží se dohrát první půli s čistým kontem.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Farúk bin Mustafá teď dostal hodně mizernou malou domů. Tuniský brankář však ukázal, že dává pozor, vyrazil na hranici velkého vápna a odkopl míč do autu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrné a bojovné utkání. O něco spokojenější odchází do šaten favorizované Tunisko. Právě Tunisko totiž dostalo možnost zahrávat pokutový kop, který proměnil Jusúf Msakni! Angola sice hraje hodně důrazně, ale směrem dopředu se jí vůbec nedaří. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Angola: ze hřiště odchází Stélvio, přichází Geraldo.
    Střídání v týmu Angola: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Gelson.
     
    47
    Dylan Bronn to na polovině Angoly přehnal s agresivitou a přišlápl jednomu ze soupeřů kopačku. Tuniský fotbalista poté udělal několik gest vůči sudímu.
     
    48
    Usáma Haddadí dostal krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho zpracování nebylo zrovna vydařené a míč mu utekl do autu.
     
    49
    Jusúf Msakni se dral do zakončení, nicméně jeho nápřah levačkou byl marný, jelikož obránce včasným skluzem odehrál míč do bezpečí.
     
    50
    Poprvé po změně stran se do útoku vydala také Angola. Průniková přihrávka mezi stopery Tuniska byla příliš dlouhá a míč proletěl do zámezí.
     
    51
    Angola zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kam se dral také Dani Massunguna, ale obránce Tuniska byl důraznější.
     
    52
    Jusúf Msakni trefil mimo hru rozběhnutého soupeře a může být rád, že viděl jen žlutou kartu.
     
    53
    Vahbí Chazrí se sice probil do pokutového území, nicméně důrazný obránce Bastos jej skvělou poziční hrou vytlačil až k čáře, odkud už Chazrí neodcentroval.
     
    54
    Farúk bin Mustafá nakopl míč na polovinu Angoly. Nikdo v bílém dresu Tuniska se do následného hlavičkového souboje nepustil a míč skončil u obránce.
     
    55
    Wadždí Kišrída dostal prostor na levé straně a poslal prudký centr do pokutového území. Dani Massunguna se na poslední chvíli natáhl a odkopl míč do bezpečí.
     
    56
    Iljás Schirí se mohl hnát do vyložené šance, jenže jeho akci zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Tady je nutno zmínit, že chybně. Tunisan se rozbíhal z vlastní poloviny.
     
    57
    Jusúf Msakni dostal krásnou přihrávku do pokutového území a bez váhání procedil pobídku na malé vápno. Asistent rozhodčího opět odmával ofsajd.
     
    58
    Usáma Haddadí dostal přihrávku na levou stranu a hlavou prodloužil míč na hranici pokutového území. Nikdo v bílém se k jeho pobídce nedostal.
     
    59
    Jusúf Msakni si na vlastní polovině skvěle pokryl míč tělem a dotírající Bruno Gaspar jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Tunisko.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Tunisko stále drží své jednobrankové vedení. Fotbalisté v bílých dresech jsou sice aktivní, ale nemohou najít recept na obranu Angoly.
     
    61
    Naím Slití prošel s míčem u nohy na polovinu Angoly, jenže vracející se Fredy jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Tunisko.
     
    62
    Tunisko následně zahrávalo přímý kop. Centrovaný míč přiletěl do pokutového území, nicméně důrazný obránce Geraldo parádním zákrokem odehrál míč do autu.
     
    63
    Gelson dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území, efektně se s míčem otočil, jenže jeho následné zakončení prolétlo kolem branky.
     
    64
    Fredy si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, krásně se s míčem otočil, jenže jeho následné přenesení hry bylo poněkud unáhlené.
     
    65
    Angola zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, jenže obrana Tuniska dokázala odvrátit i tuto nebezpečnou situaci.
     
    66
    Bastos si pohybem řekl o přihrávku na levé křídlo, nicméně pobídka skončila v zámezí. Vhazovat tak bude Tunisko. Angola se nemůže dostat do tempa.
     
    67
    Wadždí Kišrída vypálil zpoza hranice pokutového území. Krajní obránce Tuniska střílel kousek nad zemí, ale jeho rána prolétla kolem zadní tyče.
     
    68
    Tunisko zahrávalo další přímý kop. Vahbí Chazrí se ujal jeho rozehrávky, poslal nadýchaný centr na přední tyč, ale nikdo v bílém jeho pobídku netečoval.
     
    69
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Ghailín Čaalalí, přichází Fardžaní Sasí.
     
    70
    Bastos dostal přihrávku na levou stranu hřiště, ale místo útočného výpadu si pomohl malou domů. Brankář Angoly poté nakopl míč do autu.
     
    71
    Fredy dostal přihrávku na polovinu hřiště, narazil si s Brunem Gasparem, jenže jeho nadýchaný centr na hranici velkého vápna odvrátila obrana Tuniska.
     
    72
    Jusúf Msakni upadl v pokutovém území, jenže sudí měl souboj přímo před očima a pád autora jediné branky jako penaltový neposoudil.
     
    73
    Bruno Gaspar opět odcentroval z pravé strany do pokutového území. Pobídka krajního obránce Angoly opět skončila na hlavě stopera Tuniska.
     
    74
    Angola právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Je vyrovnáno! Angola se nakonec dočkala branky! Farúk bin Mustafá neudržel zakončení z hranice pokutového území, vyrazil míč před sebe a DJALMA už měl snadnou práci!
    74. DJALMA - 1:1
     
    76
    Angola je po vstřelení vyrovnávací branky mnohem živější. Fotbalisté v červených dresech se tlačí do útoku a nepouštějí soupeře k balónu.
     
    77
    Dani Massunguna se po přímém kopu prohnal do pokutového území a u vzdálenější tyče se natahoval po dlouhém centru. Nakonec zakončit nedokázal.
     
    78
    Jusúf Msakni ustál souboj u pomezní čáry a navíc se nechal faulovat. Rozhodčí střet skvěle viděl a odpískal rozehrávku ve prospěch Tuniska.
     
    79
    Bruno Gaspar podpořil ofenzivu Angoly náběhem po pravé straně hřiště. Krajní obránce následně centroval do velkého vápna, ale trefil prvního soupeře.
     
    80
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Naím Slití, přichází Anís Badrí.
     
    81
    Mateus si skvěle pokryl míč v souboji u pomezní čáry. Jeden ze soupeřů k němu přistoupil o něco později a nedovoleným zákrokem jej poslal k zemi.
     
    82
    Následná standardní situace nebyla vůbec špatná. Před branku Tuniska přiletěl prudký centr z levé strany, ale Farúk bin Mustafá míč vyboxoval.
     
    83
    Tunisko nyní uklidňuje hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Hráči v bílém nyní musí otupit sílící tlak Angoly.
     
    84
    Geraldo zbytečně fauloval v blízkosti vlastní šestnáctky. Tunisko bleskově rozehrálo. Vahbí Chazrí se dokonce dostal do zakončení, ale technickou střelou minul zadní tyč.
     
    85
    Gelson dostal přihrávku do běhu na hranici velkého vápna. Aktivní fotbalista následně z otočky odcentroval před branku, ale nenašel spoluhráče.
     
    86
    Hra je přerušena! Po střetu na polovině hrací plochy zůstává na trávníku ležet jeden hráč z každého týmu.
     
    87
    Střídání v týmu Angola: ze hřiště odchází Mateus, přichází José Macaia.
     
    88
    Ani Angola se už v závěrečných minutách dnešního utkání nikam nežene. Zdá se, že oba týmy jsou z úvodního utkání spokojené s bodem.
     
    89
    Jusúf Msakni byl znovu faulován na polovině Angoly. Po rozehrávce se stejný hráč vydal na hranici velkého vápna, kde pro změnu fauloval právě on.
     
    90
    Dani Massunguna přečetl další rozehrávku Tuniska, zastavil nepřesnou přihrávku a ihned rozjel akci Angoly. Ani ta však neměla dlouhého trvání.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Jusúf Msakni se ještě dostal do zakončení z hranice pokutového území, odkud vyslal tvrdou ránu, jenže jeho pokus mířil přímo do míst, kde stál brankář.
     
    90+3
    Jasín Maríá si dal pozor na nákop soupeře do blízkosti pokutového území. Tuniský fotbalista se poté hodně rychle otočil a odkopl míč do bezpečí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tunisko nakonec ve svém úvodním vystoupení na Africkém poháru národů 2019 jen remizovalo s Angolou 1:1. Utkání bylo na šance hodně chudé. Spíše jsme sledovali obrovskou bitvu s velkou porcí nedovolených zákroků. Tunisko se do vedení dostalo v první půli, když se z penalty trefil Jusúf Msakni! Po změně stran zlepšila Angola svou hru a dočkala se odměny. Vyrovnávací branku obstaral Djalma! Ve zbytku utkání se už oba týmy koncentrovaly spíše na obranu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:19.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (20:54:37)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 35. Msakni (pen.) – 74. Djalma

    Karty:   27. Čaalalí (TUN), 52. Msakni (TUN) – 33. Paizo (ANG), 34. Cabaça (ANG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:19.
    Tunisko: bin Mustafá – Kišrída, Baduí, Maríá, Bronn, Haddadí – Schirí, Chazrí, Čaalalí (69. Sasí) – Msakni, Slití (80. Badrí).
    Náhradníci: Bin Širífía, Hasan – Awádhí, Hníd, Badrí, Bin Muhamad, Lamti, Sasí, Dräger, Chiníssí, Srarfí, Šawát.

    Angola: Cabaça – Gaspar, Massunguna, Bastos – Mateus (87. Macaia), Stélvio (46. Geraldo), Herenilson, Paizo, W. Eduardo (46. Gelson) – Djalma – Fredy.
    Náhradníci: Ndulo, Landú – Geraldo, Mabululu, Afonso, Carmo, Buatu Mananga, Show, Macaia, Brandão, Gelson.

    Rozhodca: Bamlak – Ahmed Ali, Samuel