Katar – Argentína 0:2 (kon.) | Kolumbia – Paraguaj 1:0 (kon.)
koniec
Katar
0:2 (0:1)
Argentína
cz Nedeľa 23.06.2019, 21:00 • Arena do Grêmio (Porto Alegre, Rio Grande do Sul) • Copa América • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Copa América má před sebou poslední skupinové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Katarem a Argentinou.
     
    Argentina

    Fotbalisté Argentiny si i v tomto ročníku zahrávají s neúspěchem. Argentinci totiž mají po dvou odehraných zápasech na svém kontě pouze jeden bod, navíc k případnému postupu budou muset bodovat. Argentina nezvládla už první skupinové střetnutí proti Kolumbii, ta totiž v poslední dvacetiminutovce utkání hned dvakrát udeřila, čímž si zajistila zisk tří bodů. Argentina měla pořádně namále také v nadcházejícím utkání proti Paraguayi, ta totiž vedla o jednu branku, avšak Messiho pokutový kop přinesl vyrovnaní. Paraguay měla podobnou možnost, avšak neproměněný pokutový kop rozhodl o dělbě bodů.
     
    Katar

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Katar, kterému v současné době patří třetí pozice, což by v konečném důsledku klidně mohlo znamenat postup do vyřazovacích bojů. Katar se dokonce nachází před Argentinou, má totiž o jednu branku lepší skóre. Fotbalisté Kataru hned v prvním skupinovém souboji dokázali obrat o body Paraguay, ta sice vedla už o dvě branky, avšak zápas nakonec skončil nerozhodným výsledkem 2:2. Katar sahal po zisku dalšího bodu také v nadcházejícím zápase, tentokráte se utkal s Kolumbií, která nakonec jedinou branku tohoto zápasu vstřelila v samotné koncovce zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    Katar: aš-Šíb – ar-Ráwí, Chúchí, Salmán – Ró-Ró, al-Hajdús, al-Hadžrí, Hátim, Búdiáf – Akram Afif – Alí.
    Náhradníci: al-Bakrí, J. Hasan – Aláaldín, Alí Afíf, al-Ahraq, Alí Muchtár, al-Muhaza, Muín, Fatihí, Ismáíl.

    Argentina: Armani – Saravia, Foyth, Otamendi, Tagliafico – de Paul, Paredes, Lo Celso – Messi – Lautaro Martínez, Agüero.
    Náhradníci: Marchesín, Musso – Acuňa, Casco, Di María, Dybala, Ra. Funes Mori, Pezzella, Pereyra, Pizarro, G. Rodríguez, Matías Suárez.

    Rozhodčí: Bascuñán – Schiemann, Rios (všichni Chile).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Argentina, která bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali celkem zdlouhavou kombinaci na polovině Argentiny. Posléze se poprvé k míči dostal Messi, jenž našel Paredese.
     
    4
    Sám na sebe to zkoušel vzít Lo Celso, který se nedokázal protáhnout kolem Búdiáfa. Následně zakončoval Messi, jenž mířil výrazně vedle branky.
     
    4
    Argentina právě vstřelila branku!
    Argentinci se dočkali velice brzkého vedení! Nejprve jsme sledovali zakončení kousek nad branku, posléze obrana Kataru chybovala v rozehrávce, do vyložené šance se tak dostal LAUTARO MARTÍNEZ, který v poklidu zamířil k brankové konstrukci.
    4. Lautaro MARTÍNEZ - 0:1
     
    5
    Argentina si tak splnila svůj první úkol, vstřelila totiž velice brzkou branku. V tuto chvíli jsou na tahu hráči Kataru, kteří mají na vyrovnání hodně času.
     
    6
    Po rozehrávce to podél autové čáry zkoušel Correia, který trefil pouze napadajícího Paredese. Katar zvolil zpětnou přihrávku až na brankáře aš-Šíba.
     
    7
    Aktivní napadání Otamendiho nakonec přineslo odkop pouze k reklamním bannerům. Correia tak provedl autové vhazování, po kterém fauloval Lo Celso.
     
    8
    Tagliafico v tísni vyprodukoval zpětnou přihrávku na Foytha, který okamžitě roztáhl hru k pravé autové lajně, kde se k míči dostal také aktivní Messi.
     
    9
    Právě Messi zkoušel za obranou najít Martíneze, před kterým se podařilo zasáhnout Chúchímu. K míči se ještě dostal Agüero, který nevybojoval ani roh.
     
    10
    I tentokráte se Katar rozhodl rozehrát po zemi, avšak nyní jsme sledovali povednější rozehrávku. Posléze al-Hadžrí přeposílal na kolegu ar-Ráwího.
     
    11
    U pravé postranní čáry operoval s míčem Saravia, který dlouho váhal s přihrávkou. Nakonec si narazil s De Paulem, kterého doběhl Salmán.
     
    12
    Argentina se nyní stáhla hlouběji ke středovému kruhu, což vedlo k roztažení hry na levou stranu. Correia si v souboji s Lo Celsem vybojoval faul.
     
    13
    Dalekonosné přenesení hry přeci jenom našlo Salmána, po jehož přihrávce se k centru dostal Correia, jehož nabídka vyletěla daleko za branku Armaniho.
     
    14
    De Paul vyprodukoval až příliš prudkou přihrávku na Messiho, který na ní neměl šanci dosáhnout. Argentinci spustili napadání, které vybojovalo míč zpět.
     
    15
    Mezi obránce si i tentokráte seběhl Agüero, který místo zakončení ještě nabízel míč před branku, odkud v těžké pozici pálil vysoko na tribunu Lo Celso.
     
    16
    Ve středu hrací plochy se nedovoleným zákrokem prezentoval Búdiáf. Messi rozehrál urychleně, načež byla Lo Celsova rána zablokována na roh.
     
    17
    K provedení rohového kopu se nakonec postavil záložník Paredes. Jeho centr směřoval na bližší tyči, kde si naskakoval Otamendi, který mířil vedle.
     
    18
    Ven z branky musel vyběhnout brankář Armani, který ihned poté vyhodil na vedle stojícího Otamendiho. Faulem si ale pomohl Tagliafico, volný kop pro Katar.
     
    19
    Už to vypadalo, že se al-Hajdús dostane do vyložené šance, avšak jeho náběh za obranu nakonec zastavil praporek pomezního rozhodčí – ofsajd.
     
    22
    Messi dokázal prostrčit do vyložené šance na Agüera, jenž si zpracoval neposedný míč, jenomže levou nohou zamířil o kousek vedle branky.
     
    24
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl Martínez, kterého celkem ostrým způsobem dohrál vracející se Chúchí. Standardní situace pro hráče Argentiny.
     
    25
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, stále jsme viděli jednu branku. Před malým momentem se málem do zakončení dostal Martínez.
     
    26
    Hrací předmět doskákal ven z hrací plochy, což znamenalo další rohový kop pro Argentinu. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr na hlavu ar-Ráwího.
     
    27
    Tagliafico nakonec zahrál rukou, čehož si všiml také hlavní sudí. Katařané rozehrávali z vlastní poloviny, přičemž Chúchí přenášel hru na al-Hajdúse.
     
    28
    Messi se opět vydal hluboko na vlastní polovinu, kde vypomohl s rozehrávkou. Jeho celek dlouho kombinoval, přičemž Paredes našel pouze Salmána.
     
    29
    Correia tak dlouho váhal, až ho čistým způsobem dokázal obrat o balón pozorný Tagliafico, jenž vypíchl pouze do zámezí. Katar okamžitě provedl aut.
     
    30
    Búdiáf se pokoušel vysunout jednoho ze svých kokegů, nicméně Foyth to provedl ukázkovým způsobem. Bude z toho odkop, který obstará brankář Armani.
     
    31
    V hlavičkovém souboji kraloval Hátim, který svojí hlavičku poslal pouze ven z hrací plochy. Po následném autovém vhazování fauloval napadající Alí.
     
    32
    Přihrávka na Martíneze byla až příliš nepřesná, navíc se napadající hráč prezentoval útočným faulem. V ochozech stadionu panuje báječná atmosféra.
     
    33
    Foyth ve skluzu dokázal zasáhnout před Afife, posléze mu vypomohl také Saravia, který raději poslal míč na jistotu do autu. Katar pořádně přidal na aktivitě.
     
    34
    Correia si nikým nehlídán seběhl až do malého vápna, kde se pokusil o zakončení. Velice natěsno ho hlídal Tagliafico, který nepřipustil vážnější nebezpečí.
     
    35
    Katařané si nakonec vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu, zasahoval totiž Otamendi. Tentýž hráč zasahoval také na přední tyči, míč skončil v zámezí.
     
    36
    Martínez skončil na zemi těsně před pokutovým územím, což znamená jediné. Messi se postaví k rozehrávce standardní situace, uvidíme přesnou trefu?
     
    36
    Nakonec se nejednalo o přímý projektil. Navíc to Messi zkoušel cvičeným signálem, přičemž v pokutovém území dokázal zasáhnout brankář aš-Šíb.
     
    39
    Stříleným centrem to zkoušel Lo Celso, který navíc na malém vápně dokázal najít Otamendiho, jenž mířil vysoko nad. Aš-Šíb tak nemusel zasahovat.
     
    40
    To jsou věci! K hlavičkovému pokusu se totiž dostal Martínez, přičemž aš-Šíb vyrážel pouze před sebe, kde soupeř nedotlačil míč za brankovou čáru.
     
    41
    Na opačné straně jsme sledovali hodně nebezpečný centr, na který si na zadní tyči nabíhal al-Hajdús, jenž v pádu nedokázal trefit prázdnou branku.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Giovani Lo Celso (Argentina).
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    44
    Kousek před pokutovým územím celkem zbytečně fauloval Foyth, který nejen, že vyfasoval žlutou kartu, navíc Katar má k dispozici zajímavý volný kop.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Co scházelo! K rozehrávce se totiž postavil ar-Ráwí, který využil špatného počínání argentinské zdi, která se rozestoupila. Jeho rána navíc skončila na tyči.
    45+1. Armaniho zachránila tyč.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou. Hned v úvodu se Argentina dostala do kýženého vedení, čímž se hodně uklidnila. Postupem času se začal projevovat také Katar, který rovněž několikrát zahrozil. Argentinci se zatáhli do obrany, avšak směrem dopředu byli nebezpečnější, nicméně další šance neskončily za brankářem aš-Šíbem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Kataru, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu sáhl k nedovolenému zákroku Foyth. Katařané si opět vyzkouší velice zajímavou standardní situaci.
     
    49
    K rozehrávce se nakonec postavil al-Hadžrí, který svůj prudký centr poslal pouze do náruče brankáře Armaniho, jenž po chvíli rozehrál na Otamendiho.
     
    50
    Do volného prostoru si seběhl nevýrazný De Paul, který směrem dopředu nic moc nevymyslel. Naopak vyprodukoval zpětnou přihrávku na Paredese.
     
    51
    Agüero se skvělým způsobem dostal kolem protihráče, poté sám pálil z hranice pokutového území, jenomže svůj pokus nasměroval do rukou aš-Šíba.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Almuiz Alí (Katar).
     
    52
    Búdiáf to zkoušel celkem čitelnou přihrávkou za obranu, kterou si na hruď dokázal zpracovat Otamendi. Argentinci se snaží rozvinout rychlou protiakci.
     
    53
    Messi se postaral o provedení volného kopu, který centrem zkoušel poslat na hlavu Otamendiho. Tento záměr se podařilo přečíst pozornému Salmánovi.
     
    54
    Armani z jedničky posílal míč na levou stranu, kde De Paul nedokázal odhadnout dráhu dopadu. Chúchí tak spolupracoval s brankářem aš-Šíbem.
     
    55
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Marcos Acuňa.
     
    56
    Nyní se obrana Argentinu trochu otevřela, což vedlo ke střeleckému pokusu. Levačkou to zkoušel Alí, jehož rána nevyvolala větší nebezpečí.
     
    57
    Pozdě v souboji byl jeden z hráčů Kataru, který přitom velice ostrým způsobem dohrál De Paula. Trochu překvapivě se tento zákrok obejde bez karty.
     
    58
    Zpětná přihrávka směřovala až na kopačku Armaniho, kterému se podařilo udržet míč na hrací ploše. Střídající Acuňa vybojoval autové vhazování.
     
    59
    O přihrávku si řekl Messi, který ještě spolupracoval s De Paulem. Druhý jmenovaný našel prvního protihráče, posléze se neujal ani druhý z centrů.
     
    60
    Otamendi byl v souboji s Afifem rychlejší, navíc poté zapojil do kombinace brankáře Armaniho, jehož odkop neposedného předmětu znamenal ztrátu balónu.
     
    61
    Tagliafico přihrával podél autové čáry na Agüera, který se ve vzdušném souboji nedokázal prosadit. Posléze aš-Šíb odkopával na druhou stranu.
     
    62
    Včas se dokázal vrátit pozorný Chúchí, kterému se podařilo zablokovat střelecký pokus v podání Agüera. Roh Argentiny nepřinesl nic nebezpečného.
     
    63
    Nakonec v krátkém časovém sledu přišel další rohový kop, který si vzal na starost záložník Paredes. Jeho nabídka nakonec našla Agüera, který trefil pouze brankáře. Posléze se tentýž hráč málem dostal do dalšího zakončení, obrana Kataru ale odolala.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Argentina i nadále vede o jedinou branku, navíc druhý poločas zatím přináší nezáživnou podívanou.
     
    67
    Argentinci jsou v posledních minutách pořádně při chuti. Další zakončení tentokráte obstaral Agüero, jehož ránu dokázal aš-Šíb vyrazit vedle sebe.
     
    69
    Kousek za pokutovým územím skončil na zemi De Paul, avšak jeho celek tentokráte rozehrál po zemi. To bylo špatné řešení, Saravia se daleko nedostal.
     
    70
    Momentálně se nehraje, neboť po jednom ze zákroků skončil na zemi hráč Kataru. Hlavní sudí přivolal lékařský personál, chvíli se tak hrát nebude.
     
    71
    Nakonec se jednalo o Salmána, který se konečně postavil na nohy. Nehrálo se více než minutu, Argentina rozehrávala z útočné poloviny hrací plochy.
     
    72
    Mezitím se do varu dostaly ochozy poloprázdného stadionu. O atmosféru se především starají fanoušci Argentiny, kteří jsou neustále hodně slyšet.
     
    73
    Agüero se štěstím našel vedle stojícího De Paula, který ještě rozjel kombinaci ve středu hrací plochy, přičemž Martínez nenarazil Messimu.
     
    74
    Agüero upadl v pokutovém území, jenomže hlavní sudí ukázal, že se pokutový kop konat nebude. Zřejmě se celá situace projedná u videa.
     
    75
    Do volného prostoru si seběhl Messi, který ze své tradiční pozice trestuhodně přestřelil branku. Málo vídaný moment v podání argentinského kapitána.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Karím Búdiáf (Katar).
     
    76
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Paulo Dybala.
     
    77
    O provedení autového vhazování se postaral Correia, který si pro spolupráci nakonec vybral Búdiáfa, jenž ve středu hrací plochy přišel o balón.
     
    77
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Sálim al-Hadžrí, přichází Abdulláh al-Ahraq.
     
    78
    U postranní čáry vybojoval autové vhazování Dybala, který posléze spolupracoval s Tagliaficem, kterému se podařilo otřít míč o nohu protihráče.
     
    79
    Katařané to zkoušeli rozehrávkou nakrátko. Daleko se s míčem nedostali, naopak Paredes mohl najít Messiho, jenomže přihrávka byla příliš prudká.
     
    82
    Argentina právě vstřelila branku!
    Argentinci se přeci jenom dočkali druhé branky! SERGIO AGÜERO se zmocnil míče zhruba čtyřicet metrů od branky, sám se tak vydal až do pokutového území, kde si navedl hrací předmět na pravou nohou. Rána stejnou končetinou byla natolik tvrdá, že skončila za brankářem aš-Šíbem.
    82. Sergio AGÜERO - 0:2
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Argentinci si pojistili své jednobrankové vedení, což bude pro soupeře hodně složitý úkol.
     
    85
    Navíc ještě před rozehrávkou skončil na zemi jeden z hráčů Kataru. Hlavní sudí tak přivolal lékařský personál, chvíli se tak hrát nebude.
     
    85
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Ró-Ró, přichází Hámid Ismáíl.
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Juan Foyth, přichází Germán Pezzella.
     
    86
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval napadající Dybala, což uviděl také hlavní sudí. Katar rozehrál nakrátko, což přineslo roztažení hry na levou stranu.
     
    87
    Hátim si nevěřil na průnik podél autové čáry, místo toho ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, který u pokutového území nevybojoval faul.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi je zřejmě rozhodnuto, ještě se ale bude něco málo nastavovat.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Abdulláh al-Ahraq (Katar).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Argentinci si nyní pohrávali s míčem na vlastní polovině, přičemž Otamendi roztáhl hru k postranní lajně, odkud Tagliafico ještě zkoušel navázat na svého kolegu.
     
    90+3
    Pezzella přeci jenom neudržel míč na hrací ploše, načež ho nesportovně zahodil. Sudímu se to pochopitelně nelíbilo, následovala ostrá domluva.
     
    90+4
    Argentinci ještě mohli navýšit své vedení, což se ale nepovedlo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Argentiny, která díky vítězství 2:0 slaví postup do vyřazovacích bojů. Úvod druhého poločasu dlouho dobu nepřinášel nic zajímavého, avšak postupem času jsme sledovali ofenzivní hody v podání Argentiny, které se dlouho dobu nedařilo vsítit druhou branku. To se přeci jenom povedlo, zapříčinil se o to forvard Agüero. Vítězství Argentiny tak znamená postup do vyřazovacích bojů, naopak Katar se s tímto turnajem loučí.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:17. (22:53:50)

    David Suchý

    Góly: 4. Lautaro Martínez, 82. Agüero (Dybala)

    Karty:   51. Alí (KTR), 75. Búdiáf (KTR), 89. al-Ahraq (KTR) – 42. Lo Celso (ARG), 44. Foyth (ARG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:17.
    Katar: aš-Šíb – ar-Ráwí, Chúchí, Salmán – Ró-Ró (85. Ismáíl), al-Hajdús (C), al-Hadžrí (77. al-Ahraq), Hátim, Búdiáf – Akram Afif – Alí.
    Náhradníci: al-Bakrí, J. Hasan – Aláaldín, Alí Afíf, al-Ahraq, Alí Muchtár, al-Muhaza, Muín, Fatihí, Ismáíl.

    Argentína: Armani – Saravia, Foyth (85. Pezzella), Otamendi, Tagliafico – de Paul, Paredes, Lo Celso (55. Acuňa) – Messi (C) – Lautaro Martínez (76. Dybala), Agüero.
    Náhradníci: Marchesín, Musso – Acuňa, Casco, Di María, Dybala, Ra. Funes Mori, Pezzella, Pereyra, Pizarro, G. Rodríguez, Matías Suárez.

    Rozhodca: Bascuñán – Schiemann, Rios (všichni Chile)