Opava – Vítkovice 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Příbram 1:2 (kon.) | Sereď – Dubnica 6:0 (kon.)
Plzeň – Sokolov 2:0 (kon.) | Zlín – Brno 0:1 (kon.) | Jablonec – Jihlava 3:0 (kon.)
koniec
FC Zlín
0:1 (0:0)
FC Zbrojovka Brno
cz Streda 19.06.2019, 16:35 • Luhačovice • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Pomalu a jistě se nám rozjíždí příprava na novou sezónu, my budeme v rámci přátelského zápasu sledovat souboj mezi FC Fastav Zlín a FC Zbrojovka Brno.
     
    Favoritem tohoto zápasu bude Zlín, který se po základní části uplynulé sezóně umístil na deváté pozici, což automaticky znamenalo boj o Evropskou ligu. Ševci si v rámci čtvrtfinále dokázali poradit se Sigmou, avšak v semifinále čekal mnohem složitější soupeř, kterým byla Mladá Boleslav. Ta sice první utkání prohrála poměrem 1:3, avšak domácí utkání zvládla výsledkem 3:0, díky čemuž postoupila. Na opačné straně stojí Zbrojovka, která se marně pokoušela o postup mezi domácí elitu. Zbrojovka si nakonec v rámci baráže zahrála proti prvoligové Příbrami, která si prvoligovou příslušnost dokázala udržet i pro nadcházející sezónu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Brno, které bude hrát zleva doprava.
     
    3
    O první zakončení tohoto zápasu se postaral Bartošák, jehož skákavá rána nakonec směřovala doprostřed branky, což si Floder pohlídal.
     
    4
    Zlín kombinoval u svého pokutového území, přičemž se do rozehrávky zapojil také brankář Rakova, který odkopváal na pravou stranu.
     
    5
    Následně se k míči dostal Růsek, který to zkoušel z hranice pokutového území. Výsledkem je zakončení vysoko nad břevno.
     
    6
    Roztažení hry směřovalo na Bartošáka, který ještě spolupracoval s Jiráčkem. Druhý jmenovaný našel jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    7
    Nakonec se o provedení autového vhazování postaral Kotula, který zkoušel najít Bariše, který si v souboji s Bartošákem pomohl nedovoleně.
     
    8
    Floder tentokráte rozehrával na kopačku Kryštůfka, který poté ještě spolupracoval se Šuralem, po jehož ráně pálil protihráč kousek vedle.
     
    9
    Do hlavičkového souboje se dostával Zikl, avšak nejvýše do vzduchu vyšplhal Hlinka, který navíc u postranní čáry našel Slaměnu.
     
    10
    Fastav to tentokráte zkoušel přes pravou stranu, přičemž si za přihrávku mezi obránce seběhl Vyhnal, který neuspěl spolupracoval s Vraštilem.
     
    11
    O rozehrávku od své svatyně se postaral brankář Rakovan, který to zkoušel pasem na Slaměnu, což přineslo zisk standardní situace.
     
    12
    Ta ale nepřinesla nic nebezpečného. Ševci se tak dostali zpět na vlastní polovinu, načež to centrovanou nabídkou zkoušel Džafić.
     
    13
    Zbrojovka se po kratší době podívala zpět na polovinu soupeře. Centr z pravé strany dokázal sebrat Rakovan, který ihned rozehrál.
     
    14
    V krátkém časovém sledu přišel další nedovolený zákrok. O rozehrávku volného kopu se postaral Jiráček, který našel pouze hlavu Kryštůfka.
     
    15
    Jeden z hráčů Fastavu už nezachytil míč na hrací ploše, logicky tak přišlo na řadu autové vhazování, o které se postaral zadák Eismann.
     
    16
    Zikl nedokázal prohodit přihrávku na Růska, u šestnáctky se totiž nacházela smečka protihráč. Zbrojovka se stará o rozehrávku na vlastní polovině.
     
    21
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Zlín. Vzdušná nabídka se snášela do malého vápna, kde se soupeř se štěstím dokázal ubránit.
     
    22
    Jiráček přihrával na vlastní polovinu, kde se o rozehrávku staral Hlinka. Jeho zpětná přihrávka směřovala pouze na dotírající protihráče.
     
    23
    Dalekonosný nákop směřoval na Zikla, který na prudkou nabídku nakonec nedosáhl. Po následném autovém vhazování fauloval hráč Zbrojovky.
     
    24
    Bartošák se dostal k hranici pokutového území, kde narazil pouze do vracejícího se Přichystala. Navíc z toho bude pouze odkop od branky Brna.
     
    25
    U postranní čáry se povedlo zasáhnout právě Bartošákovi, který se dožadoval autového vhazování, avšak sudí ukázal opačným směrem.
     
    26
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sledujeme utkání plné nepřesností.
     
    27
    Floder dokázal na opačné straně hrací plochy najít hlavu Zikla, který ještě prodlužoval za sebe, kde byl Růsek příliš pozdě v souboji.
     
    28
    Brno si vybojovalo rohový kop, o jehož rozehrávku se postaral Eismann. Jeho centr směřoval do malého vápna, kde zasahoval soupeř.
     
    29
    Přichystal ještě posílal do vápna další centr, avšak ani ten se nesetkal s vážnějším nebezpečím. Obrana soupeře odklidila míč do zámezí.
     
    30
    Brankář Floder raději konstruktivně rozehrával do strany, načež po spolupráci s Kryštůfkem, raději poslal míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    31
    Na opačné straně se k míči dostal také Rakovan, po jehož odkopu skončil na zemi jeden ze spoluhráčů. Hlavní sudí tedy přerušil hru.
     
    32
    Po zhruba minutovém ošetřování se opět pokračuje ve hře. Fastav rozehrával od pravé postranní lajny, přičemž Šural odehrál míč do autu.
     
    33
    Skákavý míč nakonec doskákal až na kopačku Bartošáka, jehož povedená rána byla ještě trochu tečována, což Floderovi nadělalo velké problémy.
    33. Bartošákova rána.
     
    34
    Hlinka v tísni odkopával míč k postranní lajně, kam si pro hrací předmět doběhl Džafić. Jeho zpětná přihrávka přinesla faul Fastavu.
     
    35
    Jeden ze zlínských hráčů proběhl kolem Kotuly, načež našel naprosto osamoceného Vyhnala, jehož okamžitá rána skončila vedle branky.
     
    36
    Na opačné straně musel do akce brankář Rakovan, který si v poklidu stáhl míč do rukavic. Následovala rozehrávka na pravou stranu.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Matej Rakovan (FC Fastav Zlín).
     
    40
    Hodně zkušeně nyní zahrál Matejov, který hlavičkou poslal míč do náruče Rakovana. Fastav rozehrál na pravou stranu, což nic nepřineslo.
     
    41
    Zpětná přihrávka směřovala na malé vápno, kde se nacházel Vyhnal, jehož slabou ránu dokázal brankář Floder zneškodnit.
     
    42
    Posléze si Eismann vyzkoušel autové vhazování, při kterém zkoušel najít Zikla. To se málem povedlo, avšak důraznější byl protihráč.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Dlouho dobu jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou, která dlouho nepřinesla nic nebezpečného. Až posléze si Zbrojovka přichystala několik slušných šancí, avšak k překonání Flodera nedošlo. Na druhé straně se Rakovan nemusel nijak více činit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Zlína, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nedovolený zákrok jednoho z hráčů Zlína. Z vlastní poloviny tak rozehrával Kryštůfek.
     
    49
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Zlín. Rozehrávka směřoval k hranici malého vápna, kde se podařilo zakročit pozornému Černínovi.
     
    50
    Následně se k ráně z velké vzdálenosti dokázal dostat Vraštil, jehož pokus směřoval vysoko nad branku. Halouska tak nezasahoval.
     
    51
    I tak si Zlín vyzkoušel ještě jeden rohový kop, který za sebe prodlužoval jedem z protihráčů. To znamená, že Bačo bude moci vhazovat.
     
    52
    Následně si Sukup vyzkoušel autové vhazování, při kterém hledal brankáře Halousku, jenž z jedničky chtěl oslovit Bartolomeua, což se nepodařilo.
     
    53
    K míči se dostal také brankář Dostal, který rozehrál vedle sebe na volného spoluhráče. Ševci to tak zkouší vyvezením míče z vlastní poloviny.
     
    54
    Za padajícím míčem se pokoušel dostat Vakho, avšak mnohem rychleji to zvládl brankář Dostál, který i tentokráte vyhodil balón do strany.
     
    55
    Halouska opět dalekonosně posílal míč na útočnou polovinu, kde se dokázal prosadit Jurásek, po jehož přihrávce blokoval centr Bartošák.
     
    56
    Na pořadu dne bylo autové vhazování, po kterém se Přichystalovi podařilo vybojovat rohový kop, k jehož rozehrávce se zanedlouho postaví Bartolomeu.
     
    57
    Jeho nabídka směřovala k přední tyči, kde číhal jeden z protihráčů. Posléze měl Dostál hodně práce, prověřila ho střela z velké vzdálenosti.
     
    58
    Sám na branku uháněl střídající Bartolomeu, proti kterému včas vystartoval brankář Dostál, kterému se podařilo zakročit proti ráně pravou nohou.
     
    59
    Následně si míč na střelu naváděl Štepanovský, který se k zakončení nakonec vůbec nedostal. Na opačné straně se v ofsajdu nacházel hráč Fastavu.
     
    59
    Dostál fauloval protihráče, bude z toho pokutový kop pro Brno!
     
    59
    Brno právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil PETER ŠTEPANOVSKÝ, který zamířil k pravé tyči, zatímco se Dostál vydal k opačné konstrukci.
    59. ŠTEPANOVSKÝ - 0:1
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Zbrojovka je i po první trefě aktivnějším celkem.
     
    65
    Zpětná přihrávka směřovala na Dostála, který odkopával k postranní lajně. Matejov vybojoval autové vhazování, o které se sám postaral.
     
    66
    Zlín se konečně dostal trochu blíže k pokutovému území soupeře. Tam Matejov svým centrem hledal spoluhráče, zasahoval ale Pavlík.
     
    67
    Vyhnal aktivně napadal rozehrávku soupeře, který se dostal do menších problémů. Nakonec brankář Halouska volil odkop na druhou stranu.
     
    68
    I tentokráte jsme sledovali autové vhazování, po kterém se na zemi ocitl Hnaníček. Zlín bude moci rozehrávat od svého pokutového území.
     
    69
    Janetzkému se podařilo vybojovat autové vhazování, o které se postaral kolega Bačo. Druhý jmenovaný ale tak trochu zahnal Vraštila.
     
    70
    Zablokovaný centr přinesl další autové vhazování, po kterém Sukup posílal do šestnáctky další vzdušnou nabídku, která přinesla útočný faul.
     
    71
    Zlín se na útočné polovině moc dlouho neohřál, což vedlo k rozehrávce soupeře. Černínova prudká přihrávka přeci jenom našla Přichystala.
     
    72
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali další rohový kop. Po něm Vraštil pronikl až do pokutového území, kde přihrávku odkopával protihráč.
     
    73
    Po delší době jsme sledovali kloudnější akci ze strany Fastavu. Slabé zakončení nevylekalo Halousku, naopak ten zasáhl přesvědčivým způsobem.
     
    74
    Bartolomeu přihrával na vedle stojícího Sukupa, který to ještě zkoušel prudkým centrem. Ten našel nohu protihráče, posléze sudí odpískal faul.
     
    79
    Halouska si opět vyzkoušel práci s míčem, přičemž zkoušel oslovit Bartolomeua, po jehož přihrávce vybojoval Sukup další autové vhazování.
     
    80
    Štepanovský si dokázal na pravé straně narazit, posléze posílal do malého vápna prudký centr, který zastavil Vakho. Rohový kop pro Zbrojovku.
     
    81
    Vzdušná nabídka se snášela k zadní tyči, avšak Dostál jí vyrazil před sebe. Tam se nacházel Pavlík, jehož kostrbatá rána směřovala do protihráče.
     
    82
    Dostál přihrával k postranní lajně na Bača, s jehož přihrávkou si spoluhráč nedokázal poradit. Posléze se v ofsajdu zjevil protihráč Moučka.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Zbrojovka i nadále vede o jednu branku, navíc je směrem dopředu nebezpečnější.
     
    84
    Sukup gestem ruky naznačil, že si pro spolupráci vybere Macha. Krátká kombinace na vlastní polovině nakonec přinesla další faul.
     
    85
    Pokus o dalekonosné přenesení hry na pravou stranu nevyšlo dle představ, avšak jako poslední se dotkl míče hráč Fastavu, další aut.
     
    88
    Halouska předvedl další dalekonosný nákop, kterým navíc dokázal najít Štepanovského. Po jeho přihrávce slabě zakončoval Bartolomeu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brna, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Zbrojovka byla v tomto zápase mnohem nebezpečnější, avšak nedařilo se jí v koncovce, což přeci jenom dokázala přelomit. Pokutový kop totiž zužitkoval Štepanovský, který se tak postaral o jedinou branku tohoto zápasu. Zlín se marně snažil o vyrovnání, navíc druhý poločas patřil jeho soupeři. (18:09:54)

    David Suchý

    Góly: 59. Štepanovský (pen.)

    Karty:   36. Rakovan (ZLN)


    FC Zlín: Rakovan (46. Dostál) – Bartošák, Hlinka (45. Buchta), Bačo, Matejov (65. Cedidla) – Slaměna, Jiráček (46. Hnaníček), Vraštil (75. Hellebrand), Janetzký, Džafić (46. Čanturišvili)
    Náhradníci: Dostál – Cedidla, Hnaníček, Nečas, Hellebrand, Vakho, Buchta

    FC Zbrojovka Brno: 1. poločas: Floder – Kotula, Šural, Kryštůfek, Eismann – Přichystal, Bariš, Kříž, Vintr – Růsek, Zikl (43. Štepanovský).

    2. poločas: Halouska – Kotula (76. Šural), Pavlík, Černín, Sukup – Štepanovský, Moučka, Mach, Bartolomeu – Jurásek, Přichystal (76. Růsek).

    Diváci: 253