Bolívia – Peru 1:3 (kon.) | Brazília – Venezuela 0:0 (kon.) | Kolumbia – Katar 1:0 (kon.)
koniec
Kolumbia
1:0 (0:0)
Katar
cz Streda 19.06.2019, 23:30 • Estádio do Morumbi (Sao Paulo) • Copa América • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Copa América nám vstupuje do začátku turnaje, my budeme společně sledovat souboj mezi Kolumbií a Katarem.
     
    Kolumbie

    Fotbalisté Kolumbie se pochopitelně účastnili loňského šampionátu, ve kterém se jim celkem dařilo. V hodně silné skupině nakonec dokázali postoupit z první pozice, což jim zaručilo "příjemnějšího" soupeř do osmifinále. Kolumbijci nakonec narazili na nevyzpytatelnou Anglii, která nakonec dokázala zvítězit až po penaltovém rozstřelu. Kolumbie má v rámci letošního ročníku Copy América za sebou jedno utkání, hned na úvod turnaje se střela s velice silnou Argentinou. Tento duel nakonec nabídl dvě branky, o obě se postarala Kolumbie, která si tak zajistila zisk plného počtu bodů.
     
    Katar

    Na opačné straně stojí Katar, kterému se podařilo uspět na letošním vydání Asijského poháru. Tam se Katar dokázal celkem snadným způsobem dostat až do samotného finále, kde číhalo nevyzpytatelné Japonsko, které přeci jenom prohrálo poměrem 1:3. Také Katar má za sebou první utkání tohoto turnaje, v duelu proti Paraguayi prohrával už o dvě branky, avšak v krátkém časovém sledu dokázal srovnat stav, což vydrželo až do konečného hvizdu. Katar se tak na začátek turnaje postaral o menší překvapení, bude tomu i dnes? Proti stojí o poznání složitější soupeř, avšak nic není nemožné.
     
    Úvodní sestavy:

    Kolumbie: Ospina – S. Medina, Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo – J. Cuadrado, Barrios, Uribe – James Rodríguez, D. Zapata, R. Martínez.
    Náhradníci: C. Vargas, A. Montero – Falcao, Arias, G. Cuéllar, Díaz, Lerma, Borja, Lucumi, C. Zapata, Cardona.

    Katar: aš-Šíb – Ró-Ró, ar-Ráwí, Salmán, A. Hasan – al-Hajdús, Madibo, Chúchí, Fatihí – Hátim – Alí.
    Náhradníci: al-Bakrí, J. Hasan – Alí Muchtár, Ismáíl, al-Muhaza, Muín, Alí Afíf, al-Ahraq, al-Hadžrí, Búdiáf, Akram Afif, Aláaldín.

    Rozhodčí: Herrera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal Katar, který bude v prvním dějství hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání musel zasahovat obránce Mina, který před napadajícím Alím odklízel do autu. K autovému vhazování se dostává Hasan.
     
    4
    Na opačné straně se podařilo odcentrovat Medinovi, který v pokutovém území našel pouze Salmána. Druhý jmenovaný raději poslal míč ven z hrací plochy.
     
    5
    Za obranu si pokoušel seběhnout Fatihí, avšak včas se podařilo zakročit Sánchezovi. Katar se dostal zpět k míči, se kterým kombinuje na vlastní polovině.
     
    6
    Salmán v tísni volil odkop na druhou stranu, kde se k míči dostal také brankář Ospina. Kolumbijci přenášeli hru na Martíneze, jenž si zpracoval balón.
     
    7
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který dokonce nabídl branku v podání Kolumbie. Martínez se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
    7. Neuznaná branka Kolumbie.
     
    8
    Reprezentace Kataru tak přečkala kritický moment, avšak stav je i nadále nerozhodný. Brankář aš-Šíb se postaví k rozehrávce od své svatyně.
     
    9
    Correia opět raději odkopával na druhou stranu, což se nesetkalo s ničím nebezpečným. Naopak z branky vyběhl Ospina, který rozehrál na obránce Minu.
     
    10
    O přihrávku si řekl Chúchí, který roztáhl hru na pravou stranu. K centru se dostal obránce Correia, jehož vzdušná nabídka skončila pouze v zámezí.
     
    11
    Podél autové čáry si to namířil obránce Hasan, který narazil do dobře postaveného Mediny. Katar si vyzkouší autové vhazování z levé strany hřiště.
     
    12
    Tesillo to zkoušel nákopem na hlavu Zapaty, který ještě prodlužoval na Martíneze. Tento záměr dokázal přečíst ar-Ráwí, který poslal míč do bezpečí.
     
    13
    Cuadrado měl kolem sebe hodně prostoru, i tak raději přenesl hru na kopačku Tesilla, po jehož přihrávce nedokázal Zapata přejít přes Salmána.
     
    14
    Kolumbie se málem dostala do vedení! Martínez si dokázal narazit se Zapatou, poté famózním centrem našel Rodrígueze, který hlavičkoval kousek vedle.
    14. Rodríguez selhal v šanci.
     
    15
    Aš-Šíb tentokráte odkopával na levou stranu, kde musel zasahovat Medina. To vše znamená, že se obránce Hasan postará o další autové vhazování.
     
    16
    Rodil se tu celkem zajímavý protiútok pro Katar, který středem hrací plochy táhl Fatihí. Po krátkém driblinku skončil na zemi, o faul se dle sudího nejednalo.
     
    17
    K velice pohotovému zakončení se dostal Cuadrado, s jehož ránou měl brankář aš-Šíb menší problémy. Kolumbie se dostává k sympatickému náporu.
     
    18
    Jenomže po jednom ze soubojů, skončili na zemi dva protihráči. Hlavní sudí byl donucen přerušit hru, avšak na nic vážného by to vypadat nemělo.
     
    19
    Nakonec na hrací plochu zamířily lékařské personály obou celků, brzo se ale bude pokračovat. Trochu vážněji to ale odnesl forvard Zapata.
     
    24
    Rodríguez se postaral o provedení druhého rohového kopu. Jeho nabídka našla hlavu naskakujícího Zapaty, který zamířil daleko vedle branky soupeře.
     
    25
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Kolumbie je sice aktivnější, avšak aš-Šíba nepřekonala.
     
    26
    Obrannou povinnost si splnil vracející se Chúchí, který raději odpálil míč za cenu rohu. Rodríguez centroval na přední tyč, kde zasahoval Salmán.
     
    27
    Uribe přenášel hru na pravou stranu, kde našel pouze kopačku Hasana. Katar ale chyboval v rozehrávce, jenomže Zapatův centr našel pouze Madibo.
     
    28
    Mina raději přihrával zpět na brankáře Ospinu, který mu po chvilkovém váhání vrátil na kopačku. Následovala spolupráce s obranným kolegou Sánchezem.
     
    29
    Opět se do vzduchu dostával Zapata, který z penaltového puntíku mířil hodně vedle branky. Brankář aš-Šíb nemuse ani tentokráte zasahovat.
     
    30
    Martínez si potáhl míč do volného prostoru, načež ho chtěl prostrčit na Zapatu, což dokázal přečíst Salmán. Poté fauloval napadající Cuadrado.
     
    31
    Fatihí přeci jenom procedil přihrávku na Hátima, který se rozhodl trochu uklidnit hru. Kolumbiji opět vzorně napadali, což přineslo zisk balónu.
     
    32
    Rodríguez si všiml naběhnuvšího Cuadrada, ke kterému včas přistoupil zadák Chúchí. Následovalo autové vhazování, o které se postaral Medina.
     
    33
    Celkem dlouhé váhání nakonec nabídlo souhru s Rodríguezem. Řada nepřesností nakonec přinesla centr Cuadrada, který si přeci jenom našel Uribe.
     
    34
    Hlavní sudí nyní cosi projednával s videorozhodčím, avšak po dlouhé domluvě nedošlo k finálnímu řešení. Sudí se beží podívat k videu!
     
    35
    Pokutový kop to nakonec nebude, jeden z hráčů Kataru nakonec rukou nezahrál. Pokračuje se ve hře, přičemž musel zasahovat brankář Ospina.
     
    36
    Ten okamžitě vyhodil hrací předmět do strany na Tesilla, který ihned roztáhl hru na Martíneze, před kterým dokázal včas zakročit pozorný Salmán.
     
    39
    O přihrávku si před malým momentem řekl Uribe, který ihned úspěšně přenesl hru na Cuadrada, po jehož centru se málem k zakončení dostal Zapata.
     
    40
    Na opačné straně musel kritickou situaci řešit Sánchez, který doslova zahodil od balónu Fatihího. Ani tentokráte se dle sudího nejednalo o faul.
     
    41
    Zapata dlouho váhal, nakonec si vybral volného Medinu, jenž se do míče opřel pravou nohou. Výsledkem je zakončení do boční sítě, odkop od branky.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Salmán si dokázal poradit s napadajícím Cuadradem, o který otřel hrací předmět. Posléze se Katar dostal na druhou stranu, kde moc dlouho nevydržel.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Assim Madibo (Katar).
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Sánchez volil přihrávku na vedle stojícího Minu, načež to Kolumbie zkoušela prudkým pasem na Tesilla, který si zpracoval těžkou nahrávku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. Úvodní minuty totiž nepřinášely nic zajímavého, posléze si Kolumbie přichystala velkou územní převahu, která přinesla celou řadu střeleckých možností, avšak ani jedna neskončila za katarským brankářem. Naopak hráči Kataru se většinu času pouze bránili, brankář Ospina nemusel ani jednou vážněji zasahovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Stefan Medina, přichází Santiago Arias.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala na starost Kolumbie, která bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Cuadrado si na pravé straně pomáhal rukama, což uviděl také hlavní sudí. Naopak ve vzduchu byl faulovaný Hatim, který to udělal hodně zkušeně.
     
    49
    S míčem si zahrál také brankář aš-Šíb, který odkopával k postranní lajně. Tam ve vzduchu kraloval Tesillo, který Hasanovi nedal sebemenší šanci.
     
    50
    Ospina se poprvé ve druhém dějství dostal k míči, jednalo se o rutinní roztažení hry na pravou stranu. Následně Mina velice přesně přenášel hru.
     
    50
    Je tu pokutový kop pro Kolumbii! Ruka v pokutovém území!
     
    51
    Hlavní sudí se přeci jenom běží podívat na monitor, který celou situaci konečně rozuzlí.
     
    52
    To jsou věci. Pokutový kop to nakonec nebude, hlavní sudí se totiž běžel podívat k videu, které prokázalo, že Hatím rukou nezahrál. Hodně sporná situace.
    52. Situace v pokutovém území Kataru.
     
    53
    Místo toho přišel na řadu další rohový kop, který si tentokráte vzal na starost Cuadrado. Do vzduchu se dostával Mina, který hlavičkoval z těžké pozice.
     
    54
    Kolumbijci se stáhli na vlastní polovinu, načež u postranní čáry dokázal čistým způsobem zakročit Salmán, po jehož přihrávce pálil nad branku al-Hajdús.
     
    55
    Martínez předal míč k pokutovému území, kde se o zakončení postaral Rodríguez. Jeho rána šajtlí nakonec narazila do jednoho z protihráčů, tlak pokračuje.
     
    56
    Kolumbijci mají na svém kontě už devět rohových kop. Ten devátý obstaral právě Cuadrado, jehož centr si našel Mina, jenž hlavičkoval kousek vedle.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Abdelkarím Hasan (Katar).
     
    57
    Po předchozím nedovoleném zákroku skončilo na zemi Arias, který se chvíli válel na hrací ploše. Bude z toho standardní situace pro Kolumbii.
     
    58
    Rozehrávku si vzal na starost Mina, který pouze přenášel hru na levou stranu. Posléze to tentýž hráč zkoušel kolmicí na Cuadrada, která se ale neujala.
     
    59
    Na opačné straně si pro přihrávku seběhl Alí, který se nakonec postaral o zakončení, jenž směřovalo do protihráče. I tak se jednalo o střelu z ofsajdu.
     
    60
    Ve druhém dějství nenápadný Martínez chtěl ramenem sklepnout míč na Zapatu, avšak v souboji byl bystřejší Madibo, který vybojoval další aut.
     
    61
    Další bolestivá srážka pro hráče obou stran. Fatihí šel totiž do hlavičkového souboje loktem napřed, což odnesl Martínez, který rovněž pokračuje ve hře.
     
    62
    Po delší době stoprocentní šance! Martínez si totiž obhodil protihráče, načež se dostal do palebné pozice, avšak brankář aš-Šíb dokázal zakročit.
    62. aš-Šíb podržel svůj celek.
     
    63
    Ospina musel dvakrát do akce. První střela nebyla moc nebezpečná, o tu druhou se ale postaral Fatihí, který pořádně prověřil kolumbijského brankáře.
     
    64
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Radamel Falcao.
     
    65
    Ani další šance nekončí v brance! Martínez se tentokráte dostal k ráně z úhlu, přičemž to zkoušel pod břevno, s čímž si brankář Kataru poradil.
     
    66
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Abdulazíz Hátim, přichází Karím Búdiáf.
     
    71
    Rodríguez vyslal kolmici na Ariase, který s vypětím všech sil zastavil míč před brankovou čárou. Nakonec z toho bude pouze aut pro hráče Kataru.
     
    72
    O další vzdušnou nabídku se pokoušel Tesillo, který nenašel žádného ze svých spoluhráčů. Na zemi skončil Rodríguez, na řadu přijde standardka.
     
    73
    I tentokráte se k míči postavil Rodríguez, který to zkoušel hodně nebezpečným centrem, při kterém hlavičkoval doprostřed branky Mina.
     
    73
    Snad poprvé se k míči dostal střídající Falcao, který ho okamžitě předal na vedle stojícího Rodrígueze. Sledovali jsme strkanici, přičemž sudí udělil několik karet.
     
    74
    Sledovali jsme další standardní situaci, která i tentokráte směřovala na obránce Mina. Hlavička ze záklonu nebyla nebezpečná, aš-Šíb rychle rozehrál.
     
    75
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Roger Martínez, přichází Luis Díaz.
     
    76
    Na pořadu dne bylo autové vhazování pro hráče Kataru. Correia si pro spolupráci vybral al-Hajdúse, který ještě přeposílal míč do strany.
     
    77
    Hlavní sudí ponechal výhodu, jenomže akce Kolumbie pokračovala. Střídající Días procedil hrací předmět na Tesilla, který našel protihráče.
     
    78
    Rodríguez se dokázal hezkým způsobem uvolnit, avšak i v tomto případě našel pozorného protihráče. Kolumbie si vyzkouší jedenáctý rohový kop.
     
    79
    Míč se nebezpečně snášel k zadní tyči, kam se pokoušel vyšplhat Mina, kterého si hráči Kataru dokázali pohlídat. Následná Falcaova rána byla nepřesná.
     
    80
    Hrací předmět opět skončil pouze v zámezí. Arias okamžitě obstaral autové vhazování, po kterém se do kombinace zapojil také brankář Ospina.
     
    81
    Další rohový kop byl rozehrán nakrátko. Rodríguez si narazil s Aríasem, přičemž centroval ke vzdálenější tyči, kde Tesillo přeci jenom vybojoval míč.
     
    82
    Salmán se daleko nedostal, na prudkou přihrávku totiž neměl šanci dosáhnout. Místo toho Arías obstaral aut, po kterém se do šestnáctky dostal Uribe, kterého na poslední chvíli zablokoval ar-Ráwí.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Tlak hráčů Kolumbie neustále sílí, naopak soupeř by rád slyšel závěrečný hvizd sudího.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Akram Afif (Katar).
     
    83
    Střídání v týmu Katar: ze hřiště odchází Hasan al-Hajdús, přichází Ahmad Muín.
     
    85
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Kolumbijci se přeci jenom dočkali kýžené branky! Falcao dokázal udržet míč, poté ho poslal na kopačku Rodrígueze, který v pokutovém území dokázal najít hlavu DUVÁNA ZAPATY, jenž velice přesným zakončením nedal brankáři sebemenší šanci.
    85. Duván ZAPATA - 1:0
     
    87
    V tuto chvíli to bude pro hráče Kataru nesmírně složité, pár minut před koncem prohrávají o jednu branku. Ještě to ale bude hodně zajímavé.
     
    88
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali přihrávku na levou stranu na Hasana. Ten zkoušel najít naběhnuvšího Alího, který na prudkou nabídku nedosáhl.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Hezká kombinace Kataru nakonec přinesla střelecký pokus z kopačky Hasana, které směřovalo daleko vedle. Ospina musel přeci jenom na zem.
     
    90+3
    Kolumbie se v koncovce utkání snaží neudělat žádnou fatální chybu. Navíc se před malým momentem dostal do vápna Arías, který málem našel Zapatu.
     
    90+4
    Definitivní tečku za tímto utkáním mohl udělat Zapata, který pádil sám na branku, avšak zamířil úplně mimo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kolumbie, která svého soupeře porazila poměrem 1:0. I druhý poločas nám přinesl drtivou převahu hráčů Kolumbie, kteří neustále naráželi na pozornou obranu soupeře. Velký vliv nad nerozhodným výsledkem měl také katarský brankář aš-Šíb, který byl přeci jenom jedinkrát překonán. V poslední pětiminutovce se totiž dokázal prosadit Zapata, který tak svému celku zajistil zisk plného počtu bodů. Katar musí smutnit, bod z tohoto zápasu nebyl vůbec daleko.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:7. (01:24:23)

    David Suchý

    Góly: 85. D. Zapata (James Rodríguez)

    Karty:   73. Uribe (CLM) – 44. Madibo (KTR), 56. A. Hasan (KTR), 73. Ró-Ró (KTR), 83. Akram Afif (KTR)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:7.
    Kolumbia: Ospina – S. Medina (46. Arias), Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo – J. Cuadrado (64. Falcao), Barrios, Uribe – James Rodríguez, D. Zapata, R. Martínez (75. Díaz).
    Náhradníci: C. Vargas, A. Montero – Falcao, Arias, G. Cuéllar, Díaz, Lerma, Borja, Lucumi, C. Zapata, Cardona.

    Katar: aš-Šíb – ar-Ráwí, Chúchí, Salmán – Ró-Ró, al-Hajdús (83. Muín), Madibo, Hátim (66. Búdiáf), A. Hasan – Akram Afif – Alí.
    Náhradníci: al-Bakrí, J. Hasan – Alí Muchtár, Ismáíl, al-Muhaza, Muín, Alí Afíf, al-Ahraq, al-Hadžrí, Búdiáf, Fatihí, Aláaldín.

    Rozhodca: Herrera