Curaçao – Salvador 0:1 (kon.) | Jamajka – Honduras 3:2 (kon.)
koniec
Curaçao
0:1 (0:1)
Salvador
cz Utorok 18.06.2019, 01:00 • Independence Park (Kingston) • CONCACAF Gold Cup • Skupina C
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezké ničím nerušené ráno. (03:28:48)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 23:13.
     
    Salvador nakonec vítězí nejmenším možným způsobem a to 1:0. K výhře ji pomohla trefa v závěru prvního poločasu, hráči Curaçaa již nedokázali odpovědět. Curaçao byli sice lepší v druhém poločase, ale nepřesné pokusy rozhodly. Hráčem utkání byl zvolen Nelson Bonilla.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    86
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Andrés Flores, přichází Marvin Monterrosa.
     
    84
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Jafar Arias, přichází Gervane Kastaneer.
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Jonathan Jiménez, přichází Rubén Marroquín.
     
    76
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Jaime Alas, přichází Juan Carlos Portillo.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Gino van Kessel (Curaçao).
     
    66
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Shermaine Martina, přichází Ayrton Statie.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Shermaine Martina (Curaçao).
     
    58
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Gino van Kessel, přichází Shermar Martina.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky prvního poločasu:

    Držení míče: 46%-54%
    Střely: 2-3 ( na bránu 0-2)
    Rohy: 3-1
    Fauly: 10-8
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:05.
     
    Je konec první části. Tento poločas nebyl vůbec dobrý a to jak ze strany Curaçaa, tak ze strany Salvadoru. Oba týmy si sice dvakrát vystřelili na bránu, ovšem střely byly jak z dětských kategorií. V samotném závěru přece jen přišla branka a to i docela po chybě v obraně, gól zpoza malého vápna vsítil Nelson Bonilla.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Nelson BONILLA - 0:1
     
    45+1
    El Salvador právě vstřelil branku!
    A přece jen je tu branka!! Óscar Céren skoro z poloviny hřiště poslal dlouhou přihrávku za obranu, na tu si ještě lépe seběhl NELSON BONILLA a nádherný gól na zadní tyč byl na světe.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu !
     
    43
    Blíží se nám konec prvního poločasu, branka stále nepřichází a dle mě již nepřijde, hráči do kabin odejdou za nerozhodného stavu. Ovšem vše může být jinak.
     
    41
    Curaçao získali výhodu rohového kopu, ten rozehráli na krátko a následně přišel centr na zadní tyč, do hlavičky se dobře položil Leandro Bacuna, ale mířidla stále neopravil!
     
    38
    Znovu to Salvadorci mysleli dobře. Jonathan Jiménez pomocí signálu poznal, že si bude Alas nabíhat za obranu, proto na něj v následných vteřinách vyslal dobrou přihrávku, ovšem stejně jako pár minut zpět. Přihrávka letěla moc rychle.
     
    36
    Nyní je tu zranění, které je viditelné na kůži. Elson Hooi nejspíš šlápl Mancíoivi na boční stranu těla, páč tu měl z opakovaných záběru silně odřenou!
     
    35
    Jaime Alas hledal po levé straně Cérena, to se mu nakonec podařilo, ale do přihrávky kterou na něj vyslal dal moc velkou razanci, tudíž míč skončil pouze v rukavicích brankáře.
     
    34
    Utkání je stále bez akce, hraje se v pomalém tempu a držení míče je též vyrovnané, uvidíme zda se dnes vůbec dočkáme branky.
     
    32
    Statistika držení míče: 50%-50%
     
    31
    Obránci Curaçaa velmi riskují. Darryl Lachman a Eloy Room si přihrávali v brankovišti tam a zpět. U toho však byli atakováni dvěma útočníky, kteří málem míč získali, pokud by se tak stalo, nyní by se radovali z branky.
     
    29
    Vzápětí na to, zahrávali Curaçajci rohový kop, ten směřoval do středu vápna a do hlavičky se položil úplně nehlídaný Leandro Bacuna, mířidla ale selhala!
     
    27
    První velká šance!! Óscar Céren putoval k bráně Curaçaa, místo střely zpoza vápna však zvolil přihrávku do brankoviště, míč se mu ale vzápětí vrátil. Vrácený míč již zkusil zakončit, ale jeho bombu vyrazil brankář Room!
     
    26
    Levá strana je hráčů v bílém dnes oblíbená. Nyní se po ní vydal Shermaine Martina a následně zkoušel centrovat na přední tyč, ovšem centr přímo ze vzduch získal brankář Henry Hernández.
     
    23
    Jeden z hráčů Curaçaa poslal míč na brankáře Rooma, přihrávka však neměla moc velkou razanci, tudíž se za míčem rozeběhl i Salvadorský útočník Nelson Bonilla, ale u balónu byl nakonec brankář.
     
    21
    Curaçao hrají o něco lépe, Salvádorci zatím spíše faulují, nebo se brání. No uvidíme, jaký tým se jako první dočká gólu.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Nelson Bonilla (Salvador).
     
    19
    Elson Hooi běžel po pravé straně a následně se dostal mezi dva Salvadorské obránce, jeden z nich ho však strčil a Hooi následně upadl, penalta však pískaná nebyla!!
     
    17
    Do vápna Salvadoru přilétl další vydařený centr z kopačky Michaëla Marií, jenže míč putoval na zadní tyč, kde byl právě připravený brankář Henry Hernández a balón s klidem zachytil.
     
    15
    Hráči Curaçaa kombinovali poblíž vápna Salvadoru, po minutě přihrávání přišla jakási přihrávka na střed vápna. Tam se dobře hýbal Nelson Bonilla, ale míč nakonec na svojí kopačku nezískal.
     
    13
    Sledujeme opravdu opatrný fotbal na obou stranách, ani jeden tým se netlačí do útoku, týmy hrají spíše kombinačně a zatím považuji utkání za méně atraktivní.
     
    12
    Rohový kop letěl do středu vápna, o hlavičku se snažil Darryl Lachman, ovšem obránci Salvadoru byli většího vzrůstu a souboj náramně vyhráli.
     
    11
    Do vápna Salvadoru letěl centr z kopačky Hooie, jenže jeden z obránců ho ihned odkopl do zámezí, tudíž je tu první rohový kop utkání.
     
    10
    Deset minut za námi a stále jsme se nedočkali nějaké velké šance, uvidíme zda se ji vůbec dočkáme v nadcházejících minutách.
     
    8
    Po tomto utkání nadejde třicetiminutová pauza a poté se zde odehraje šlágr skupiny Jamajka – Honduras, na tento zápas se již velká divácká návštěva očekává.
     
    7
    Narciso Orellana jakožto trochu silnější hráče v těle bojoval na pravé straně a pokoušel se odtamtud odcentrovat, dva obránci Curaçaa ho k tomu však nepustili a úspěšně se ubránili.
     
    6
    Stadion Independence Park v Kingstonu nemá vyprodané tribuny ani z daleka, v hledišti je tak 5% diváků z celé kapacity, reálné číslo se dozvíme v závěru utkání.
     
    5
    Teď se dopředu táhli i hráči v bílém. Leandro Bacuna poslal dopředu dlouhý nákop za obranu, na který si sbíhal rychlý Charlison Benschop, jenže do souboje šel na lehko a Mancía mu ukázal pořádné tělo.
     
    4
    Darwin Cerén běžel po levé straně, místo centru však zvolil přihrávku na volného Bonillu, a ten bez přemýšlení vypálil, jeho pokus však neletěl vůbec dobře a brankář si s ním lehce poradil.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Jurich Carolina (Curaçao).
     
    2
    Hráči se pomalu ještě ani nedotkli míče a už je tu faul na žlutou kartu! Jurich Carolina tvrdě zajel do Tamacase a rozhodčí nemohl nic jiného dělat, než mu kartu udělit.
     
    1
    Skupina C je v plném proudu. O úvodní výkop se postarali hráči Curaçaa a ihned se snažili o nákop dopředu, přihrávka kterou Gaari vyslal byla zblokovaná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou již nastoupeni na hřišti. Curaçao nastupuje v bílých dresech, Salvador v dresech modrých. Nyní jsou na řadě státní hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Curaçao: Room – Gaari, Carolina, Lachman, C. Martina (C) – Shermaine Martina, Bacuna, Maria – Nepomuceno, Benschop, Hooi.
    Náhradníci: Pieter, De La Paz – Shermar Martina, Carmelia, Constansia, Vapor, Statie, Antonia, Arias, van Kessel, Kastaneer.

    Salvador: Hernández (C) – Tamacas, Domínguez, Mancía, Jiménez – D. Cerén, Orellana, A. Flores – Ó. Céren, Alas – Bonilla.
    Náhradníci: Carabantes, Pleitéz – García, Marroquín, Mendoza, Portillo, Monterrosa, Ortíz, Mayen, Coca, Rugamas, Paz.

    Rozhodčí: W. Castellanos.
     
    Skupina C

    1. Jamajka
    2. Honduras
    3. Salvador
    4. Curaçao

    V této skupině je favoritem domácí Jamajka, na druhé místo se tipuje Honduras a ze třetího by se měl rvát o postup Salvador. Uvidíme zda tomu tak bude, nebo skupina skončí úplně jinak.
     
    Vzájemná utkání

    14.7.2017 – Salvador – Curaçao 2:0
    23.3.2017 – Curaçao – Salvador 1:1
    9.9.2015 – Salvador – Curaçao 1:0
    5.9.2015 – Curaçao – Salvador 0:1
     
    Salvador má docela těžkou skupinu a boj o postup bude velmi těžký. Pokud na postup pomýšlejí, budou muset dnes porazit Curaçao. V posledním vzájemném zápase se jim to povedlo a bude muset i dnes! Salvador se na turnaji nejlépe umístil na druhém místě a to v letech 1963 a 1981. Od tohoto úspěchu ubylo již mnoho let, v současné době je však Salvador tradiční účastník turnaje a posledním nejlepším úspěchem bylo semifinále. Independence Park v Kingstonu se již těší na první zápas, ihned potom tu však odehraje zápas i domácí Jamajka.
     
    Curaçao je v tomto utkání outsider, ovšem nemůžeme je takto podceňovat. Na předešlém ročníku se jak Curaçao, tak i Salvador opět potkali ve stejné skupině, hráči Curaçaa však skončili poslední bez jediného bodu. Rekord Curaçaa je třetí místo a to v letech 1963 a 1969. Od té doby se jen dvakrát dostali ze skupiny, ovšem pokaždé prohráli ve čtvrtfinále. Poslední vzájemný zápas se odehrál v roce 2017, kde Salvador vyhrál 2:0! I přesto, že je Curaçao outsider, kurzy jsou poměrně vyrovnané a to díky tomu, že domácí zde budou mít velkou podporu.
     
    Dobrý den, všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu skupinu C a s ní i utkání Curaçao – Salvador. V tomto utkání bude favoritem Salvador, páč jsou zkušenější a na turnaji se dostali dále. Díky tomuto zápasu se v turnaji podíváme do Jamajky, zde se totiž skupina C odehrává. Výkop je stanoven na jednu ráno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Gerard Filip

    Góly: 45+1. Bonilla (Ó. Céren)

    Karty:   3. Carolina (CUA), 61. Shermaine Martina (CUA), 71. van Kessel (CUA) – 20. Bonilla (SLV)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 23:13.
    Curaçao: Room – Gaari, Carolina, Lachman, C. Martina (C) – Shermaine Martina (66. Statie), Bacuna, Maria – Nepomuceno, Benschop, Hooi.
    Náhradníci: Pieter, De La Paz – Shermar Martina, Carmelia, Constansia, Vapor, Statie, Antonia, Arias, van Kessel, Kastaneer.

    Salvador: Hernández (C) – Tamacas, Domínguez, Mancía, Jiménez (84. Marroquín) – D. Cerén, Orellana, A. Flores (86. Monterrosa) – Ó. Céren, Alas (76. Portillo) – Bonilla.
    Náhradníci: Carabantes, Pleitéz – García, Marroquín, Mendoza, Portillo, Monterrosa, Ortíz, Mayen, Coca, Rugamas, Paz.

    Rozhodca: W. Lopez