Južná Afrika – Nemecko 0:4 (kon.) | Čína – Španielsko 0:0 (kon.) | Nigéria – Francúzsko 0:1 (kon.)
J. Kórea – Nórsko 1:2 (kon.)
koniec
Juhoafrická rep.
0:4 (0:3)
Nemecko
cz Pondelok 17.06.2019, 18:00 • Stade de la Mosson (Montpellier) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:9. (19:51:15)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Německa, které svého soupeře porazilo poměrem 4:0. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity o něco méně záživnějším, avšak jsem se dočkali hned několika vyložených šancí, avšak jedinou opět proměnilo Německo, jenž navýšilo vedení o čtyři branky. Ve druhém dějství se začal projevovat také JAR, avšak na brankářku Schultovou si ani jednou nepřišel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Do konce zápasu skutečně nezbývá moc času, žádné další branky se zřejmě už nedočkáme. JAR kombinuje daleko od branky Schultové.
     
    90+2
    Na levou stranu si seběhla Dabritzová, která poté neúspěšně přihrávala vedle sebe. Bude z toho pouze autové vhazování pro soupeřky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází Kholosa Biyanaová, přichází Leandra Smedaová.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Sledujeme ofenzivní minuty, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    I tentokráte nakonec bylo pískáno. Makhabaneová se po pravém křídle hnala sama na branku, po střele přeci jenom sudí signalizovala ofsajd.
     
    86
    Dalekonosný pas nakonec našel pouze hlavu Khajehové, které pro změnu prudce odvracela na druhou stranu. Následně ven z branky musela Dlaminiová.
    85. Neuznaná branka Německa.
     
    85
    Německo se i tentokráte radovalo z další branky, avšak ani ta nakonec nebude uznána. Přihrávka na levou stranu totiž směřovala do ofsajdu.
     
    84
    Už to vypadalo, že se Kgatlanaová dostane, avšak si nakonec pomáhala nedovoleně. Je pískáno, i když se hráčka výroku sudí hodně diví.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Německo stále vede o čtyři branky, avšak v posledních minutách sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    79
    Simonová operovala s míčem u levé autové čáry, odkud nakonec vyprodukovala zpětnou přihrávku, přičemž se do kombinace zapojila také Schultová.
     
    78
    U postranní čáry zasahovala Vilakaziová, která to nakonec zvládla čistým způsobem. Posléze se za obranu vydala Janeová, která se daleko nedostala.
     
    77
    Německo se sice dočkalo páté branky, avšak ta nakonec neplatí. Jednalo se o ofsajdové postavení, které proběhlo už při první přihrávce.
     
    76
    Sama na branku se řítila Mulaudziová, která si seběhla až před Schultovou, jenž zasahovala reflexivně. Doposud největší šance Jihoafrické republiky!
     
    75
    Schultová si hodila míč před sebe, načež ho dalekonosně posílala na druhou stranu, kde Poppová prodlužovala do moci protihráček.
     
    74
    Dlaminiová podržela své spoluhráčky! Africký celek totiž propadl u své šestnáctky, do vyložené šance se tak dostala Däbritzová, jenž selhala.
     
    73
    Jihoafrická republika se vydala k rychlému protiútoku, který nakonec přinesl centr z pravé strany, na který si ale počkala pozorná Khajehová.
     
    72
    Následně zasahovala také Dlaminiová, která si s prudkou ránou doprostřed branky dokázala poradit. Další dorážku včas zachytila Biyanaová
     
    71
    Gwinnová se u postranní čáry chtěla dostat přes Vilakaziovou, která se prezentovala dobrým zákrokem. Míč totiž ve skluzu dopravila do zámezí.
     
    70
    Do akce se dostala také pomezní sudí, která si všimla ofsajdového postavení. O rozehrávku se tak mohla postarat brankářka Schultová.
     
    66
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Bühl Bühlová, přichází Lea Schüllerová.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Rhoda Mulaudziová (Jihoafrická republika).
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Německo celkem pohodlným způsobem kráčí za vítězstvím, naopak soupeř je hodně bezradný.
     
    63
    Navíc si Německo vybojovalo další rohový kop. Sedmý roh rozehrávala Simonová, která dokázal najít Hegeringovou, jenž vypálila vedle branky.
     
    62
    Z vlastní poloviny rozehrávala Khajehová nákopem na levou stranu, kde Magullová chtěla roztáhnout hru na Dabritzovou, což se ale nepovedlo.
     
    61
    Opět se nehraje. Tentokráte po ostrém souboji skončila na zemi jedna z hráček Jihoafrické republiky, na hrací plochu se opět dostavili lékaři.
     
    60
    Jihoafrická republika to bude mít o to složitější, neboť v tuto chvíli prohrává už o čtyři branky. Německo je i ve druhém dějství výrazně aktivnější.
     
    59
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Svenja Huthová, přichází Linda Dallmannová.
    58. Lina MAGULLOVÁ - 0:4
     
    58
    Německo právě vstřelilo branku!
    Navíc se Německo dostává do čtyřbrankového vedení! O rozehrávku volného kopu se totiž postarala Simonová, která dokázala svůj centr stočit přesně na hlavu Hegeringové, jejíž hlavičku Dlaminiová vyrazila do tyče. S dorážkou ale uspěla LINA MAGULLOVÁ.
     
    58
    V krátkém časovém sledu tady máme už třetí žlutou kartu tohoto zápasu, tentokráte si hlavní sudí všimla nedovoleného zákroku Vilakaziové.
     
    57
    A ten přinesl kloudnější zakončení, o které se postarala Leupolzová, jenž se dostala nejvýše do vzduchu, avšak její střelu dokázala Dlaminiová zneškodnit.
     
    56
    Magullová si nakonec vzala na starost provedení standardní situace. Její prudká nabídka trefila pouze zeď, Německo bude zahrávat roh.
     
    55
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím jsme sledovali standardní situaci pro hráčky Německa. Centrovaná nabídka skončila pouze u Dlaminiové.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Lina Magullová (Německo).
     
    54
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitla Magullová, která si nakonec vyžádala lékařské ošetření. Mezitím se ostatní hráčky občerstvují.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Lebogang Ramalepeová (Jihoafrická republika).
     
    52
    Ten nakonec přinesl rozehrávku nakrátko, načež se Německo přeci jenom rozhodlo pro centrovanou nabídku, kterou odvracela van Wyková.
     
    51
    Před malým momentem to z těžké pozice zkoušela Gwinnová, jenž ještě otřela míč o nohu protihráčky. Německo si tak vyzkouší další rohový kop.
     
    50
    Na opačné straně jsme sledovali přenesení hry v podání Poppové, jenž na levém křídle hledala Magullovou, která se daleko s míčem nedostala.
     
    49
    Vilakaziová vhazovala z levé strany, přičemž do kombinace zapojila střídající Mulaudziovou, jenž vybojovala další autové vhazování.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do pokutového území chtěla dostat Janeová, avšak na samotné hranici dokázal zasáhnout Khajehová.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala na starost Jihoafrická republika, jenž bude hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Verena Schweersová, přichází Carolin Simonová.
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází Amanda Mthandiová, přichází Thembi Kgatlanaová.
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází Ode Fulutudiluová, přichází Rhoda Mulaudziová.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který dle očekávání dopadl lépe pro hráčky Německa, které se hned ve třech případech radovaly z přesné trefy. Německo bylo směrem dopředu výrazně nebezpečnější, avšak rovněž mělo také velké starosit s prosazováním se do zakončení. Na druhé straně toho JAR zrovna moc nepřinesl, nyní musí dotahovat hned tříbrankové manko.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Tentokráte se k rozehrávce postavila Magullová. Její nabídka směřovala nebezpečně do malého vápna, kde se štěstím zakročila Makhabaneová.
     
    42
    Bühlová si vyměnila přihrávku s Poppovou, avšak druhá jmenovaná narazila do jedné z protihráček. Výsledkem bude další rohový kop pro Německo.
    40. Alexandra POPPOVÁ - 0:3
     
    40
    Německo právě vstřelilo branku!
    Najednou tu máme třetí branku! Německo se vydalo po pravém křídle, odkud do pokutového území přiletěl vynikající centr, na který si dokázala naskočit ALEXANDRA POPPOVÁ, která se dostala nejvýše do vzduchu a poté propálila brankářku.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    37
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončila brankářka Dlaminiová, která má zdravotní problémy. Na scénu se vydal lékařský personál.
     
    36
    Málem se do šance dostala Bühlová, avšak její manévr byl až příliš čitelný. Vše raději odklidila van Wyková, která na druhé straně našla protihráčku.
     
    35
    Janeová ještě zastihla míč na hrací ploše, jenomže poté čelila přesile protihráček. Výsledkem je zisk autového vhazování pro Ramalepeovou.
     
    34
    O přihrávku si řekla Dabritzová, která ihned poté přihrávala zpět na vlastní polovinu. Následně došlo k roztažení hry na osamocenou Huthovou.
     
    33
    Dlaminiová opět rozehrávala od své branky, načež si nedovoleným způsobem pomáhala Leupolzová, která si nakonec přidržela protihráčku.
     
    32
    Schweersová to v tomto případě neudělala vůbec dobře, její razantní odkop totiž postrádal větší přesnost a dokázala si ho najít brankářka Dlaminiová.
     
    31
    Schweersová si vyzkoušela autové vhazování z levé strany. Krátce poté se soupeřky dostaly na útočnou polovinu, kde zasahovala Gwinnová.
     
    30
    Jihoafrická republika to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá celkem hodně času.
    29. Sara DÄBRITZOVÁ - 0:2
     
    29
    Německo právě vstřelilo branku!
    Rázem je to o dvě branky! Hegerinová našla na levém křídle Schweersovou, které se přihrávky napříč šestnáctkou moc nepovedla. Ještě hůř si ale počínala brankářka Dlaminiová, která naprosto zbytečně vyrážela před sebe, což bylo snadné sousto pro SARU DÄBRITZOVOU.
     
    28
    Posléze si obrannou povinnost dokázala splnit Schweersová, který v souboji s Fulutudiluovou odvracel míč mezi reklamní bannery za hřištěm.
     
    27
    Dalekonosné přenesení hry našlo na levém křídle Ndimeniovou, jenž ještě kombinovala. Kolmice pro Mthandiovou nebyla zrovna nejpřesnější.
     
    26
    Na jistotu se rozhodla zahrát Hegerinová, která hlavou odvracela míč ven z hrací plochy. Ramalepeová tak obstarala další autové vhazování.
     
    25
    Na opačné straně si mezi obránce seběhla Fulutudiluová, jenž poté ještě přihrávala pod sebe, kde číhala početná přesila hráček Německa.
     
    24
    Posléze se Bühlová pokoušela doběhnout zdánlivě ztracený míč, avšak poté nevyzrála na Ramalepeovou. Jihoafrická republika bude vhazovat.
     
    23
    Nakonec to prudkou přihrávkou zkoušela Khajehová, jenž ale nedokázala najít Poppovou. Místo toho se k míči dostala brankářka Dlaminiová.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla jednu branku. Německo je i nadále aktivnější, v tuto chvíli kombinuje na vlastní polovině.
     
    17
    Neskutečné! Do zakončení se totiž dostala Dabritzová, jejíž ránu dokázala Dlaminiová vyrazit pouze před sebe, kde prázdnou branku přestřelila Bühlová.
     
    16
    Německo se nyní dostalo do pokutového území, kde musela zakročit pozorná van Wyková, která v pádu odvracela centr ven z hrací plochy.
     
    15
    Schweersové to nyní moc nevyšlo, hrací předmět jí totiž uskočil ven z hrací plochy. K autovému vhazování se nyní postavila Ramalepeová.
    14. Melanie LEUPOLZOVÁ - 0:1
     
    14
    Německo právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Schweersová totiž zahrávala rohový kop z pravé strany, který poslal k zadní tyči na naprosto osamocenou MELANIE LEUPOLZOVOU, jenž zamířila velice přesně. Dlaminiová se za míčem pouze ohlédla.
     
    13
    U postranní čáry musela zasahovat Khajehová, která ve středu hrací plochy dokázala najít Magullovou, jenž pro změnu raději uklidnila hru.
     
    12
    Následovala zpětná přihrávka až na kopačku Dlaminiové, která opět rozehrála na levou stranu, kde Gwinnová vytlačila jednu z protihráček.
     
    11
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Německo. U míče se nacházela trojice hráček, avšak se nakonec jednalo o hraní rukou Hegeringové.
     
    10
    O autové vhazování se postarala Huthová, která zkoušela spolupracovat s Poppovou, avšak na hranici pokutového území číhala Makhabaneová.
     
    9
    Do zakončení se dokázala dostat Dabritzová, jenž to zkoušela pravou nohou. Výsledkem je střela daleko vedle, Dlaminová nezasahovala.
     
    8
    Leupolzová v tísni dokázala roztáhnout hru na pravou stranu, kde se nacházela Huthová. Ta si to s míčem namířila k postranní lajně.
     
    7
    Dlaminiová si celkem dlouho pohrávala s míčem, načež ho poslala na vedle stojící van Wykovou. Jihoafrická republika se pokouší dostat kupředu.
     
    6
    Na opačné straně rozehrávala od své branky Schutlová, která to zkoušela přízemní přihrávkou na Gwinnovou, jenž nenašla nikoho ze svého celku.
     
    5
    K rozehrávce standardní situace se nakonec postavila Magullová, která nebezpečným způsobem poslala míč do malého vápna, což nepřineslo střelu.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal Dlaminiová, jenž posílal odkop na pravou stranu, což přineslo ztrátu balónu. Poslézs si faulem pomohla Ramalepová.
     
    3
    Hned v úvodu utkání si nedovoleným zákrokem pomohla napadající Bühlová, která místo hracího předmětu trefila pouze van Wykovou.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Německo, které bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jihoafrická republika: An. Dlaminiová – Ramalepeová, van Wyková (C), Matlouová, Vilakaziová – Mthandiová, Biyanaová, Janeová, Makhabaneová, Ndimeniová – Fulutudiluová.
    Náhradníci: Swartová, Mpuruová – Dhlaminiová, Gamedeová, Holweniová, Kgatlanaová, Makhubelaová, Mbaneová, Motlhaloová, Mulaudziová, Seoposenweová, Smedaová.

    Německo: Schultová – Gwinnová, Doorsounová, Hegeringová, Schweersová – Huthová, Leupolzová, Magullová, Däbritzová – Poppová (C), Bühlová.
    Náhradníci: Benkarthová, Frohmsová – Dallmannová, Elsigová, Hendrichová, Goeßlingová, Knaaková, Maierová, Oberdorfová, Schüllerová, Simonová.

    Rozhodčí: Brazová (Portugalsko) – Magnussová (Švédsko), Rashidová (Anglie).
     
    Německo

    Na opačné straně stojí Německo, které se nachází na opačném pólu tabulky, tedy na první pozici. Německo totiž zvládlo oba zápasy, díky čemuž nasbíralo šest bodů, čímž si takřka zajistilo postup do vyřazovacích bojů. Hned první utkání se uskutečnilo proti nevyzpytatelné Číně, avšak diváci se opět dočkali pouze jediné branky, o kterou se postarala německá hráčka Gwinnová. I další duel byl velice chudý na přesné zásahy, také souboj proti Španělsku nabídl jedinou branku, v tomto případě se prosadila Dabritzová. Německo tak po dvou zápasech neinkasovalo ani jednu branku.
     
    Jihoafrická republika

    Hráčky Jihoafrické republiky mají za sebou dva zápasy, avšak na postup to stačit nebude. Tento celek totiž ještě nenasbíral ani jeden bod a vzhledem k tomu, že prohrál s Čínou a také Španělskem, tak už nemá na postup sebemenší šanci. Jihoafrická republika na úvod skupinových bojů vedla proti Španělsku, avšak soupeř v poslední dvacetiminutovce otočil výsledek na konečných 3:1. O dost vyrovnanější souboj se uskutečnil proti Číně, přičemž tento duel rozhodla jediná branka, kterou vstřelil právě asijský celek. Jihoafrická republika se tak bude pokoušet o první turnajové body.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa žen má na programu další zápasy, v tomto duelu se proti sobě představí Jihoafrická republika a Německo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Góly: 14. Leupolzová, 29. Däbritzová, 40. Poppová, 58. Magullová

    Karty:   53. Ramalepeová (JAR), 58. Vilakaziová (JAR), 66. Mulaudziová (JAR) – 54. Magullová (GER)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:9.
    Juhoafrická rep.: An. Dlaminiová – Ramalepeová, van Wyková (C), Matlouová, Vilakaziová – Mthandiová (46. Kgatlanaová), Biyanaová (89. Smedaová), Janeová, Makhabaneová, Ndimeniová – Fulutudiluová (46. Mulaudziová).
    Náhradníci: Swartová, Mpuruová – Dhlaminiová, Gamedeová, Holweniová, Kgatlanaová, Makhubelaová, Mbaneová, Motlhaloová, Mulaudziová, Seoposenweová, Smedaová.

    Nemecko: Schultová – Gwinnová, Doorsounová, Hegeringová, Schweersová (46. Simonová) – Huthová (59. Dallmannová), Leupolzová, Magullová, Däbritzová – Poppová (C), Bühlová (66. Schüllerová).
    Náhradníci: Benkarthová, Frohmsová – Dallmannová, Elsigová, Hendrichová, Goeßlingová, Knaaková, Maierová, Oberdorfová, Schüllerová, Simonová.

    Rozhodca: Brazová (Portugalsko) – Magnussová (Švédsko), Rashidová (Anglie)