koniec udalosti
Tour de Suisse - 2. etapa

Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team)

Nedeľa 16.06.2019, 16:00 • Langnau im Emmental (Švajčiarsko) • Cyklistika
     
    Výsledky 2. etapy:
    1. Luis León Sánchez (Šp.) Astana 4:01:21 h

    2. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +6 s

    3. Matteo Trentin (Tal.) Mitchelton-Scott

    4. Kasper Asgreen (Dán.) Deceuninck – Quick Step

    5. Greg van Avermaet (Belg.) CCC Team

    6. Michael Matthews (Aus.) Sunweb – rovnaký čas

    Poradie po 2. etape:
    1. Kasper Asgreen (Dán.) Deceuninck – Quick Step 4:12:16 h

    2. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe – rovnaký čas

    3. Rohan Dennis (Aus.) Bahrain-Merida +1 s

    4. Michael Matthews (Aus.) Sunweb +1

    5. Stefan Küng (Švaj.) Groupama-FDJ +10

    6. Matteo Trentin (Tal.) Mitchelton-Scott +17 (19:12:41)
     
    To je už od nás všetko, ďakujeme za vašu pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok víkendu. Dočítania a dovidenia pri ďalších športových prenosoch.
     
    Druhá etapa tohto ročníka Tour de Suisse priniesla víťazstvo španielskeho cyklistu Luisa Leona Sancheza z tímu Astana. Práve tento tím odviedol vynikajúcu robotu v predposlednom stúpaní, čo malo za následok záverečné dianie v pelotóne a napokon zaslúžene patrí dnešné etapové víťazstvo tomuto tímu. Peter Sagan bol dnes na všetko skoro sám a do cieľa dorazil so šesť sekundovou stratou na Španiela. Trentin bojoval s našim cyklistom o druhé miesto, ale bol o veľmi malo pomalší a napokon skončil tretí.
     
    2. etapa 83. ročníka Tour de Suisse sa skončila!
     
    Cieľ
    Za slovenským cyklistom prichádza Matteo Trentin, ktorý dnes berie tretie miesto!
     
    Cieľ
    Záverečný šprint lepšie zvládol Peter Sagan, ktorý si napokon vybojoval druhé miesto!
     
    Cieľ
    Španielsky cyklista dorazil dnes do cieľa ako prvý s náskokom 27 sekúnd! Víťazom druhej etapy 83. ročníka Tour de Suisse sa stáva LL Sánchez!
     
    1,3km
    LL Sánchez s úsmevom na tvári absolvuje svoje posledné metre do cieľa. Už nikto nedostihne tohto Španiela, ale stále sa nedá predpokladať, kto obsadí zvyšné dve pódiové miesta.
     
    2,2km
    Dôležitým faktorom tak dnes bolo určite predposledné stúpanie, ktoré sa nieslo v réžii tímu Astana a tento tím je tak za to odmenený najlepším možným spôsobom.
     
    3,3km
    Tridsať sekundový náskok pre Sáncheza sa nemení, už mu stačí len pohodlne dôjsť do cieľa. Uvidíme, aké však bude ďalšie obsadenie ostatných pozícii.
     
    4,5km
    LL Sánchez má už náskok 30 sekúnd. Astana si toto etapové víťazstvo určite zaslúži, v závere etapy odviedol tento tím fantastickú robotu.
     
    5,5km
    O všetkom sa zdá byť rozhodnuté! LL Sánchez sa pustil do útoku a vyzera to, že ho už nikto v záverečných kilometroch nedostihne. To by sa musel stať menší zázrak.
     
    7,1km
    Tak ako sa predpokladalo, záver trate je veľmi zaujímavý. Už len par posledných kilometrov nás čaká z dnešnej etapy, naplno sa prejavuje situácia, ktorú dnes spôsobil tím Astana.
     
    8,8km
    Dve hlavné skupinky sa spojili. V tejto už jednej početnej sa nachádza aj Peter Sagan, ale v takto vyselektovanom pelotóne to bude mať slovenský cyklista veľmi ťažké!
     
    10,2km
    Na nedávno spomínanej situácii sa stále nič nemení. Na samom čele pretekov zostalo len okolo 25 jazdcov. Petr Sagan podľa záberov v tejto skupinke nie je. Ďalší cyklisti však zaostávali len málo a je ešte dostatok času, aby došlo k nejakým zvratom.
     
    11,5km
    Straty medzi dvoma hlavnými skupinami však nie je táka veľká. Astana sa znova púšťa do útoku, tento tím je dnes hlavným režisérom celej druhej etapy.
     
    12,5km
    Vedúcu skupinku sa snaží dostihnúť približne 20 pretekárov. Zo záberov nie je možné identifikovať, či sa medzi nimi nachádza aj slovenský cyklista Peter Sagan.
     
    15km
    Astana dnes teda narobila peknú neplechu. Výrazne tak zhoršila situáciu všetkým špurtérom, inak by v tomto dojazde bola väčšia skupinka. Švajčiarska reprezentácia však dne je určite spokojná, o čo sa postaral Imhof, ktorý nazbieral veľa bodov.
     
    17,8km
    Na čele je stále Španiel Omar Fraile. Do útoku sa pustil Mathias Frank. Podľa záberov sa Peter Sagan nenachádza vo vedúcej skupine v zjazde, do útoku sa púšťa tím Astana.

    Miroslav Revaj