Portugalsko – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
3:1 (1:0)
Švajčiarsko
Streda 05.06.2019, 20:45Liga národov UEFA • Semifinále
     
    Totálnym hrdinom prvého semifinále Ligy národov nie je nik iný, ako Cristiano Ronaldo a jeho hattrickový koncert vo vôbec jeho prvom stretnutí v tejto súťaži. Aby toho nebolo málo, tak skúsený Portugalčan sa trafil na desiatom podujatí na medzinárodnej scéne. Aspoň jeden gól strelil na európskych šampionátoch v rokoch 2004, 2008, 2012 aj 2016, ako aj na svetových 2006, 2010, 2014 a 2018. Medzitým sa presadil aj počas Pohára konfederácií 2017. Druhého finalistu určí zajtrajší duel medzi Holandskom a Anglickom. Ja vám nateraz ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:41:47)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Švajčiarsko drží loptu na útočnej polovici, ale Portugalsko výborne bráni svoje pokutové územie, takže sa nedeje vôbec nič.
     
    90+3
    Švajčiarsko sa v závere ešte silou-mocou snaží niečo vymyslieť. Hostia získali napríklad rohový kop, ale hneď po ňom sa pískal nedovolený zákrok.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza João Moutinho.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
    90. Cristiano Ronaldo (POR) - 3:1
     
    90
    Portugalsko dalo gól!
    CRISTIANO RONALDO definitívne rozhoduje o postupe svojho tímu do finále a dokonal hattrick. Švajčiarsko už otvorilo obranu, domáci prešli do protiútoku. Hviezda Juventusu si krásne prehodila lopta na pravačku a nádherným obstrelom na zadnú žrď nedala Sommerovi žiadnu šancu.
     
    89
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Remo Freuler, prichádza Josip Drmić.
    88. Cristiano Ronaldo (POR) - 2:1
     
    88
    Portugalsko dalo gól!
    Národný hrdina CRISTIANO RONALDO znova udrel a dosť možno posúva svoj tím do finále Ligy národov. Dlhý pas do šestnástky si spracoval Bernardo Silva, prihral pod seba a kapitán z hranice vápna trafil nechytateľne k žrdi.
     
    87
    Cristiano Ronaldo faulovaný v snahe rozbehnúť sa do rýchlej kontry. Všetkému predchádzal parádny center na zadnú žrď, kedy na hranici faulu súpera odstavil Semedo.
     
    86
    Remo Freuler nemal šťastnú nohu pri zakončení spoza šestnástky. Jeho prudký pokus smeroval nad bránu Ruia Patrícia.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Xherdan Shaqiri (Švajčiarsko).
     
    84
    Cristiano Ronaldo dostal prihrávku na hranicu šestnástky, kde bol úplne sám. Neporadil si ale so spracovaním, lopta mu ušla a navyše fauloval. Mimochodom, kapitán Portugalska hrá dnes svoj prvý zápas v Lige národov.
     
    83
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Steven Zuber, prichádza Renato Steffen.
     
    82
    Edimilson Fernandes dostal loptu na pravú stranu šestnástky, kde mal dosť času. Jeho center bol odvrátený, ale hostia ostali v ofenzíve. Všetko ukončil nepresným zakončením Steven Zuber. Veľa však nechýbalo.
     
    81
    Cristiano Ronaldo si drží ruku za lakeť, bude však v poriadku a môže tento zápas dohrať. Teraz už naozaj nemôže nik urobiť chybu.

    Matej Kubove

    Góly: 25. Ronaldo, 88. Ronaldo, 90. Ronaldo – 57. Ricardo Rodríguez (pen.)

    Karty:   66. Xhaka (SUI), 68. Schär (SUI), 85. Shaqiri (SUI)


    Portugalsko: Patrício – N. Semedo, Pepe (63. J. Fonte), Rúben Dias, Guerreiro – W. Carvalho, Neves – B. Fernandes (90+2. Moutinho), B. Silva – Félix (70. Guedes), Ronaldo (C).
    Náhradníci: J. Sá, Beto – Cancelo, J. Fonte, Moutinho, Dyego Sousa, Diogo Jota, R. Silva, Guedes, Rui, Pizzi.

    Švajčiarsko: Sommer – Mbabu, Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Zakaria (71. E. Fernandes), Xhaka (C), Freuler (89. Drmić), Zuber (83. Steffen) – Shaqiri – Seferović.
    Náhradníci: Mvogo, Omlin – Moubandje, Elvedi, Lang, Steffen, Okafor, Benito, Al. Ajeti, Sow, Drmić, E. Fernandes.