Chelsea – Arsenal 4:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:1 (0:0)
Arsenal FC
Streda 29.05.2019, 21:00 • Baku Olympic Stadium, Baku (AZE) • Európska liga • Finále
Predzápasové kurzy
     
    O všetkom podstatnom sa rozhodovalo v druhom polčase, v ktorom padlo až päť presných zásahov. Chelsea vynikajúco vstúpila do druhého dejstva, po góloch Girouda, Pedra a Hazarda z pokutového kopu viedla 3:0 a už nebolo pochýb o jej triumfe. Striedajúci Iwobi síce ešte znížil parádnou strelou na 3:1, ale konečné slovo mal Hazard, ktorý dal aj svoj druhý presný zásah a uzavrel ak stav dnešného finále na 4:1! Arsenal to proste celé pokazil v druhom polčase a tak môže len pogratulovať súperovi k víťazstvu.

    Víťaza tohto ročníka Európskej ligy sme už teda spoznali, londýnske derby zvládla lepšie Chelsea a tak pridá do svojej klubovej vitríny ďalšiu trofej. V sobotu nás ešte čaká finále Ligy majstrov, ktoré takisto zaobstarajú dve anglické mužstvá, spoločne s Tottenhamom to bude Liverpool.

    Na ihrisku ešte prebiehajú oslavy futbalistov Chelsea, ktorí zároveň prijímajú gratulácie súpera. Čo nevidieť zdvihnú nad svoje hlavy aj trofej pre víťaza Európskej ligy.

    Ja vám v tejto chvíli ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:57:10)
     
    Chelsea sa stáva víťazom Európskej ligy v ročníku 2018/2019!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Celé toto stretnutie sa však už len dohráva, o všetkom je rozhodnuté. Čo chvíľa môžu vypuknúť oslavy Chelsea.
     
    90+1
    Finále Európskej ligy v Baku sa nám napokon predĺži o 3 minúty!
     
    90
    Riadny hrací čas tohto finálového stretnutia sa už čoskoro naplní. Sme teda ešte zvedaví, či Gianluca Rocchi niečo nadstaví, alebo to už zbytočne predlžovať nebude.
     
    89
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Davide Zappacosta.
     
    87
    Trpkú príchuť z tohto stretnutia bude mať brankár Petr Čech. Ten by mal dnes hrať svoje posledné stretnutie v kariére a veru že sa so svojou bohatou kariérou dôstojne nerozlúči.
     
    86
    Po nedovolenom zákroku získal Arsenal priamy kop, ale strelecký pokus od Lacazetteho nebol presný a tak sa k rozohrávke od svojej brány chystá brankár Arrizabalaga.
    85. Joseph Willock (ARS)
     
    85
    Veľa času do konca druhého polčasu neostáva a Chelsea je už veľmi blízko k triumfu vo finále Európskej ligy. Musí však ešte zvládnuť posledné minúty riadnej hracej doby.
    84.
     
    84
    Arsenal teraz mohol upraviť stav stretnutia! Toto bola krásna akcia a ukážkový prechod do útoku, Lacazette vyslal presnú prihrávku na Willocka, ktorý už mal potom pred sebou len bránu súpera s jeho brankárom, ale loptu do siete nedostal!
     
    83
    Záverečná časť zrejme už celého finálového stretnutia prináša ešte zaujímavé momenty. Druhý polčas tak jednoznačne predčil ten prvý.
     
    82
    Arsenal sa po veľmi dlhej dobe dostal do útoku a vybojoval si tak rohový kop! Po ňom sa do veľkej šance dostal Lacazette, ale Arrizabalaga vytiahol výborný zákrok. K dorážke sa ešte potom dostával Aubameyang, ale píska sa postavenie mimo hry.
     
    81
    Po rohovom kope sa Chelsea ešte držala pred pokutovým územím súpera a na streleckú listinu sa mohol zapísať aj kapitán Azpilicueta! Jeho parádna strela len o milimetre minula vzdialenejšiu tyč Čechovej brány!
     
    80
    No a na bránu Arsenalu sa valí jeden útok za druhým. Obrana Arsenalu dnes proste nefunguje a zrejme už si všetci hráči tohto celku želajú koniec stretnutia.
    79. Willian (CHE)
     
    79
    A mohlo to byť 5:1! Sledovali sme ďalšiu rýchlu útočnú akciu Chelsea, k lopte sa dostal Willian a mierim to veľmi dobre. Chýbal len malý kúsok a lopta by v sieti skončila.

    Miroslav Revaj

    Góly: 49. Giroud, 60. Pedro, 65. E. Hazard (pen.), 72. E. Hazard – 69. Iwobi

    Karty:   55. Pedro (CHE), 68. Christensen (CHE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 1:8. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:11.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovačić (76. Barkley) – Pedro (71. Willian), Giroud, E. Hazard (89. Zappacosta).
    Náhradníci: Caballero, Cumming – M. Alonso, Barkley, Higuaín, Zappacosta, Willian, Cahill, Ampadu, G. McEachran, Gallagher.

    Arsenal FC: Čech – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal (66. Guendouzi) – Maitland-Niles, Torreira (67. Iwobi), Xhaka, Kolašinac – Özil (77. Willock) – A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Iliev, Leno – Alnaní, Lichtsteiner, Iwobi, Mustafi, Welbeck, Jenkinson, Guendouzi, Nketiah, Willock, Saka.

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (všetci ITA)