Tahiti – Senegal 0:3 (kon.) | Mexiko – Taliansko 1:2 (kon.) | Poľsko – Kolumbia 0:2 (kon.)
Japonsko – Ekvádor 1:1 (kon.)
koniec
Mexiko
1:2 (1:1)
Taliansko
cz Štvrtok 23.05.2019, 18:00 • Gdynia Stadium, Gdynia • Majstrovstvá sveta U20 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa hráčů do dvaceti let má na programu úvodní zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Mexikem a Itálií.
     
    Mexiko

    Fotbalisté Mexika se před dvěma lety dostali do hodně těžké skupiny, avšak ve skupinových bojích nakonec získali čtyři body, což stačilo k postupu do vyřazovacích bojů. Mexiko začalo skupinovou fázi vítězstvím nad Vanuatuou, následně přišla cenní remíza proti Německu, přičemž tento zápas nenabídl ani jednu branku. Mexiko nakonec prohrálo poslední zápas, nestačilo totiž na první Venezuelu, která se radovala z vítězství poměrem 1:0. Mexičané se v rámci osmifinále utkali s Mexikem, přes které dokázali postoupit do čtvrtfinále, kde čekala Anglie, která se stala vítězem celého turnaje.
     
    Itálie

    Na opačné straně stojí favorit dnešního zápasu, kterým je Itálie. Ta se před dvěma lety dostala do skupiny společně s Uruguayí, Japonskem a Jižní Afrikou. Hned úvodní zápas nedopadl pro Itálii zrovna příznivě, souboj proti Uruguay nakonec rozhodla jediná branka. Až ve druhém zápase přišlo první vítězství, Itálie totiž potvrdila v souboji s Jižní Afrikou roli favorita utkání a zvítězila poměrem 2:0. Na závěr skupiny přišla remíza 2:2, což plně stačilo k postupu. Italové se v rámci osmifinále utkali s Francií, přes kterou dokázali postoupit do čtvrtfinále, kde si pro změnu poradili se Zambií, avšak v semifinále jim vystavila stopku Anglie.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: C. Lainez – Álvarez, Sepúlveda (C), Orona, León – Cárdenas, Meraz – Domínguez, D. Lainez, de la Rosa – Macías.
    Náhradníci: L. López, Alonzo – D. Hernández, Torres, Trejo, D. López, Gutiérrez, Plascencia, Lozano, Figueroa.

    Itálie: Plizzari – Del Prato, Ranieri, Luca Pellegrini, Tripaldelli – Bellanova, Frattesi, Gabbia, Esposito – Scamacca, Pinamonti (C).
    Náhradníci: Carnesecchi, L. Loria – Candela, Buongiorno, Capone, Colpani, Gori, Olivieri, Alberico, Bettella.

    Rozhodčí: Claus – Simon, Pires (všichni Brazílie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali Italové, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali nedovolený zákrok, kterým si poradil obránce Orona. Následovat bude standardní situace z levé strany.
     
    3
    Itálie právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Dalekonosný nákop dokázal Scamacca sklepnout pod sebe, kde se nacházel DAVIDE FRATESSI, který se dostal až do střelecké pozice. Nakonec se rozhodl vypálit levou nohou, na což byl brankář Lainez krátký.
    3. Davide FRATTESI - 0:1
     
    4
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, Mexiko bude muset dotahovat jednobrankové mnako, na což má ještě hodně času.
     
    5
    Hned po rozehrávce to po levém křídle zkoušel González, který se ale daleko nedostal. Na opačné straně pro změnu musel zasahovat Álvarez.
     
    6
    Zpětnou přihrávku vyprodukoval zadák Tripaldelli, který oslovil vedle stojícího Pellegriniho, jehož pas k pokutovému území nakonec neslavil úspěch.
     
    7
    Prostor ke střele si zkoušel najít Pinamonti, který se nakonec kolem protihráče nedostal. Nakonec zakončoval Scamacca, jenž mířil vedle branky.
     
    8
    Lainez se tak postavil k rozehrávce od své branky, kterou poslal daleko na druhou stranu hřiště, kde za sebe zkoušel prodloužit balón Macías.
     
    9
    V krátkém časovém sledu si nedovoleným zákrokem pomohl obránce Tripaldelli, avšak soupeř bude pouze vhazovat od postranní lajny.
     
    10
    Nakonec se autové vhazování opakovalo, přičemž Álvarez tentokráte zkoušel najít Domíngueze, kterému ale uskočil hrací předmět do zámezí.
     
    11
    Pinamonti se ještě pokoušel zastavit míč na hrací ploše, což se mu nakonec nezdařilo. To vše znamená další autové vhazování pro Mexiko.
     
    12
    Orona vyvezl míč až ke středu hrací plochy, kde se na zemi ocitl kolega León. Nakonec je pískáno ve prospěch Itálie, neboť fauloval González.
     
    13
    Brankář Lainez mohl rozehrávat od své branky, přičemž roztáhl hru na pravou stranu, odkud Álvarez ještě přenášel balón na kopačku Sepúlvedy.
     
    14
    Nakonec se podařilo zasáhnout Tripaldellimu, který vypíchl míč ven z hrací plochy. Následný centr z pravé strany dokázal odehrát pozorný Pellegrini.
     
    15
    Italská reprezentace to zkoušela hodně poklidným vyvezením ze své poloviny. Ranieri zkoušel přenést hru na Tripaldelliho, který byl faulován.
     
    16
    Orona celkem váhal s rozehrávkou, přičemž místo odkopu nakonec hledal kolegu Cárdenase, který pro změnu našel naprosto osamoceného Domíngueze.
     
    17
    Lainez opět mohl rozehrávat od své branky, přičemž to i v tomto případě zkoušel přízemní přihrávkou, která nakonec přinesla zisk dalšího autu.
     
    18
    Nakonec se o autové vhazování jednat nebude, neboť se Macías nacházel v době přihrávky v ofsajdu. K rozehrávce volného kopu se tak staví Ranieri.
     
    19
    U pokutového území se ocitl na zemi Orona, který si nedovolený zákrok nakonec nevybojoval. Jeho celek se ale dostal zpět k hracímu předmětu.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla jeden přesný zásah. V těchto momentech utkání sledujeme hodně vyrovnanou partii.
     
    25
    Z vlastní poloviny mohl rozehrávat Esposito, který na jistotu vyprodukoval zpětnou přihrávku pro Gabbiu, jehož nákop přinesl pouze ztrátu míče.
     
    26
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Itálii. K rozehrávce se postavil právě Esposito, jehož centr směřoval na přední tyč, kde zasahoval de la Rosa.
     
    27
    Tady moc nescházelo! Snad ze třiceti metrů to zkoušel Scamacca, jehož rána pravou nohou nakonec dopadla kousek vedle brankové konstrukce.
     
    28
    Posléze to z úhlu zkoušel kolega Tripaldelli, jehož rána levou nohou nakonec skončila pouze na boční síti. Ani tentokráte nemusel Lainez zasahovat.
     
    29
    Zatím nenápadný Lainez se rozhodl rozehrát po zemi na Meraze, který po krátkém přemýšlení nakonec zvolil přenesení hry na Domíngueze.
     
    30
    Plizzari nemusel ani tentokráte zasahovat, vzdušná nabídka od Macíase totiž skončila daleko za brankovou čárou. Následovat bude odkop od branky.
     
    31
    Obrannou povinnost si dokázal splnit Bellanova, který před Domínguezem nakonec odklidil míč do zámezí. Mexiko okamžitě vhodilo míč zpět do hry.
     
    32
    Plizzari tak mohl v poklidu rozehrávat od své branky, přičemž si na levém křídle vybral volného Ranieriho, který mu okamžitě vracel zpět na nohu.
     
    33
    Macías se stáhl trochu hlouběji, aby vypomohl svému celku při kombinaci. Mexiko nakonec zkoušelo přenesení hry na Laineze, což přineslo aut.
     
    34
    Del Prato se celkem pohodlným způsobem dostal až ke středovému kruhu, odkud nepřihrával dopředu, nýbrž si vybral kolegu z obrany Ranieriho.
     
    35
    Orona to zkoušel podobným způsobem, avšak poté dalekonosným passem hledal Macíase, který v hlavičkovém souboji proti del Pratovi neměl šanci.
     
    37
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Nejprve musel zasahovat brankář Plizzari, načež na řadu přišel rohový kop. Ten z levé strany rozehrával Domínguez, který mířil do malého vápna, kde se nedohodl jeden z hráčů Itálie s brankářem, čehož využil ROBERTO DE LA ROSA, jenž v poklidu zakončil do prázdné branky.
    37. Roberto de la Rosa - 1:1
     
    38
    Akrobatickým zakončením to na druhé straně zkoušel Pinamonti, jehož nůžky skončily pouze na připraveném Lainezovi. Hezký fotbalový moment.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Po delší době přišel na řadu nedovolený zákrok, o který se postaral napadající Ranieri. Mexiko bude rozehrávat z hranice středového kruhu.
     
    43
    Pro změnu skončil na zemi Pellegrini, což pochopitelně znamenalo nedovolený zákrok. Esposito si bere na starost i tuto standardní situaci.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Itálie se ke konci poločasu usadila na polovině soupeře, což vedlo k nepovedenému přenesení hry, které se sneslo až do zámezí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně vyrovnanou podívanou. Mnohem lépe vstoupili do zápasu Italové, kteří se v samotném úvodu dostali do vedení, o což se postaral Fratessi. Postupem času jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, přičemž se Mexiku podařilo vyrovnat stav na dosavadních 1:1. Dnešní utkání rovněž nabízí celou řadu nedovolených zákroků, žlutit se ale zatím nemuselo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Misael Domínguez, přichází Antonio Figueroa.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Mexika, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k pokutovém území dostal Lainez, který se dostával k centru, avšak včas ho zastavila obrana soupeře.
     
    49
    Nakonec se to podařilo napravit Álvarezovi, jehož centrovaná nabídka z pravé strany nakonec skončila v náruči brankáře, který ihned rozehrál do strany.
     
    50
    Hrací předmět opět doskákal ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Mexiko. I tentokráte se rozehrávky ujal obránce Álvarez.
     
    51
    Na opačné straně se daleko podél autové čáry nedostal křídelník Tripaldelli, naopak se míč dostal na kopačku Laineze, který se ihned postaral o odkop.
     
    52
    Nakonec jsme přeci jenom viděli nedovolený zákrok, který byl spáchán na obránce Álvareze. Mexičané zřejmě budou rozehrávat nakrátko po zemi.
     
    53
    Po centru v podání Bellanovy nakonec balón propadl až na Scamaccu, který v pádu mířil pouze doprostřed branky, což vedlo k úspěšnému zákroku.
     
    54
    K rohovému praporku se dostal Pinamonti, kterému se nakonec podařilo uspět proti přesile. Výsledkem je zisk autového vhazování pro Gabbiu.
     
    55
    Sepúlveda se před malým momentem staral o vyvezení míče, načež to Álvarez zkoušel dalekonosným odkopem, který se snesl pouze k Ranierimu.
     
    56
    Hlavní sudí nyní ponechal výhodu, Mexiko následně uklidnilo hru na vlastní polovinu. Lainez ale nedokázal uspět v osobním souboji jeden na jednoho.
     
    57
    Dalekonosná nabídka směřovala na Scamaccu, který sklepl pod sebe na Pellegriniho, jehož následný centr přistál přesně na hlavě obránce Leóna.
     
    58
    Na opačné straně se nám rodil rychlý protiútok, přičemž Lainez přihrával k hranici pokutového území, kde se kolega Figueroa nedostal do zakončení.
     
    59
    Mexiko je v úvodu druhého poločasu zatím aktivnější. Diváci nyní sledovali kombinaci u středového kruhu, přičemž se soupeř snaží napadat rozehrávku.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stav na světelné tabuli je i nadále nerozhodný. Druhý poločas je z hlediska atraktivity nezáživný.
     
    65
    Cárdenas dokázal ukázkovým způsobem zpracovat padající míč, který posléze předal na kopačku vilného Leóna, jenž se vydal k šestnáctce.
     
    66
    Italové rovněž navštívili polovinu soupeře, kde se zdrželi celkem dlouhou dobu. Obětavě ale zasahoval Meraz, který ve středu hrací plochy zastavil přihrávku.
     
    67
    Itálie právě vstřelila branku!
    Italská reprezentace si bere vedení zpět! Sledovali jsme totiž několik rohových kopů v krátkém časovém sledu, po tom posledním se k zakončení dostal Scamacca, jehož nepovedená rána paradoxně nahrála do vyložené šance CLAUDIU RANIERIMU, který pohodlně propálil brankáře.
    67. Luca RANIERI - 1:2
     
    68
    Hlavní sudí musel řešit další nedovolený zákrok, o který se postaral italský zadák Gabbia. Cárdenas rozehrál nakrátko, jako adresáta si vybral Macíase.
     
    69
    O přihrávku si řekl Fratessi, který okamžitě přenášel hru na pravou stranu, kde se Bellanovovi podařilo vybojovat rohový kop pro svůj celek.
     
    70
    Máme tady vůbec první žlutou kartu tohoto zápasu, vyfasoval ji forvard de la Rosa, který po odehrání dohrál jednoho z protihráčů.
     
    71
    V tuto chvíli to bude mít Mexiko hodně složité, bude muset opět dotahovat. Do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut, což je ještě hodně času.
     
    72
    Nakonec si rozehrávku volného kopu vzal na starost obránce Gabbia, který si pro spolupráci vybral volného Esposita, jenž okamžitě vracel na kolegu.
     
    73
    Hlavní sudí odhalil další nedovolený zákrok, v tomto případě se provinil napadající Tripaldelli, který místo hrací předmětu trefil jednoho z protihráčů.
     
    74
    Již zmiňovaný Tripaldelli se navíc sám ujal autového vhazování, při kterém zkoušel spolupracovat s Pellegrinim, který dost zbytečně odflákl přihrávku.
     
    75
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář Plizzari, který zkoušel na jistotu vyhodit do strany, kde u postranní čáry číhal aktivní Tripaldelli.
     
    78
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Christian Capone.
     
    79
    V krátkém časovém sledu přišlo na řadu další autové vhazování, které si vyzkoušel Bellanova. Na pomoc mu nakonec přispěchal kolega Esposito.
     
    80
    Navíc hlavní sudí tasí další žlutou kartu, tentokráte pro Itálii. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Gabbia, který rovněž neodhal dopad míče.
     
    81
    Gabbia svůj čin pochopil, navíc se hlavnímu sudímu omluvil. Jednalo se o taktický zákrok, přičemž se rozehrávky volného kopu chopil Sepúlveda.
     
    82
    Hodně nepovedenou přihrávkou se prezentoval Meraz, kterému se u pokutového území nepodařilo najít de la Rosu, jenž měl k míči daleko.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Mexiko stále marně dotahuje jednobrankové manko. Italové zatím nemají sebemenší problém.
     
    84
    Lainez raději rozehrál po zemi na Leóna, který ještě zkoušel roztáhnout hru na pravou stranu. Mexiko se pomalu a jistě dostává k slibnému tlaku.
     
    85
    Jenomže rychlý protiútok soupeře nakonec přinesl zisk rohového kopu. Esposito nakonec převzal jiný balón, se kterým našel hlavu pozorného Meraze.
     
    85
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Roberto Alberico.
     
    87
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Roberto de la Rosa, přichází Diego Hernández.
     
    88
    Před malým momentem skončil na zemi Pellegrini, se kterým to nevypadá nijak vážně. V koncovce utkání sledujeme celou řadu přerušení.
     
    88
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Salvatore Esposito, přichází Andrea Colpani.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce tak nezbývá moc času. Ještě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Luca Ranieri (Itálie).
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Lainez dokázal vybojovat rohový kop pro svůj celek, který ale nepřinesl nic vážnějšího. Mezitím se Itálie dostala s míčem do bezpečnějšího prostoru.
     
    90+3
    Mexiko se v závěru utkání snaží dostat k pokutovému území soupeře, což se ale zatím vůbec neděje.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Itálie, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Ve druhém dějství jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, přičemž jsme celkem dlouho dobu čekali na něco zajímavého. Častěji u míči sice bylo Mexiko, avšak z ojedinělé šance se podařilo prosadit soupeři, který jednobrankový náskok udržel až do samotného konce utkání. Itálii se tak povedlo zvládnout úvodní duel turnaje, naopak Mexiko hned v prvním utkání ztrácí všechny body.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:11. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 9:12. (19:54:15)

    David Suchý

    Góly: 37. de la Rosa – 3. Frattesi (Scamacca), 67. Ranieri (Scamacca)

    Karty:   70. de la Rosa (MEX) – 80. Gabbia (ITA), 90. Ranieri (ITA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:11. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 9:12.
    Mexiko: C. Lainez – Álvarez, Sepúlveda (C), León, Cárdenas – D. Lainez, Orona, Meraz, Domínguez (46. Figueroa) – de la Rosa (87. D. Hernández), Macías.
    Náhradníci: L. López, Alonzo – D. Hernández, Torres, Trejo, D. López, Gutiérrez, Plascencia, Lozano, Figueroa.

    Taliansko: Plizzari – Gabbia, Del Prato, Ranieri – Bellanova, Frattesi (85. Alberico), Esposito (88. Colpani), Luca Pellegrini, Tripaldelli – Pinamonti, Scamacca (C) (78. Capone).
    Náhradníci: Carnesecchi, L. Loria – Candela, Buongiorno, Capone, Colpani, Gori, Olivieri, Alberico, Bettella.

    Rozhodca: Claus – Simon, Pires (všichni Brazílie)