Stuttgart – Union Berlín 2:2 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:2 (1:1)
1. FC Union Berlín
cz Štvrtok 23.05.2019, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • 2. nemecká Bundesliga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu barážový zápas, ve kterém se utká VfB Stuttgart a 1. FC Union Berlín.
     
    VfB Stuttgart

    Fotbalisté Stuttgartu se po základní části domácí soutěže umístili na šestnácté pozici, což pochopitelně znamená baráž o setrvání v nejvyšší soutěži. Stuttgart dohromady nasbíral osmadvacet bodů, přičemž manko na patnáctý Augsburgu bylo už čtyřbodové. Domácí celek dnešního zápasu dohromady vyhrál sedm zápasů, dalších sedm skončilo nerozhodným výsledkem. Stuttgartu se na domácím stadionu zrovna moc nedařilo, z celkových sedmnácti zápasů vyhrál pouze v šesti případech, což není nikterak oslnivá bilance. Poslední dva domácí zápasy ale přinesly dvě kýžené vítězství.
     
    1. FC Union Berlín

    Na opačné straně stojí druholigový Union Berlín, který se po základní části naopak umístil na třetí pozici, což znamená právě baráž o postup do nejvyšší soutěže. Union Berlín dokonce mohl sahat po přímém postupu, stačilo k tomu vítězství v posledním ligovém kole, avšak konečným výsledkem nakonec byla remíza, která Paderbornu stačila k přímému postupu mezi tamní elitu. Union Berlín se tak musel spokojit se třetí pozici, což také není špatné. Domácí celek tohoto zápasu měl vůbec nejlepší obranu v celé soutěži, ta si držela průměr méně než jedné obdržené branky na zápas. Uvidíme, jak si obrana poradí s útokem Stuttgartu.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Kabak, Kempf, Emiliano Insúa – Gentner, G. Castro – Didavi, Akolo, N. González – Donis.
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Zuber, Sosa, Esswein, Mario Gómez, Badstuber.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel, Friedrich, Parensen, Reichel – Prömel, Schmiedebach, Hartel – Žulj – Abdullahi, Andersson.
    Náhradníci: Mees, Polter, Gogia, Rapp, Lenz, Kroos.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu, kde se nacházel domácí Pavard, který okamžitě vracel na kopačku Gentnera.
     
    4
    Za padajícím míčem se pokusil dostat domácí Donis, který si při zpracování pomohl horní končetinou, čehož si všiml také pomezní rozhodčí.
     
    5
    Následně se o provedení autového vhazování postaral hostující Trimmel, který raději přihrával zpět na Friedricha, jenž pro změnu oslovil Gikiewicze.
     
    6
    Posléze si autové vhazování vyzkoušel také domácí Pavard, který si u středového kruhu vybral volného Castra, jenž ještě otřel míč o protihráče.
     
    7
    Stuttgart se dlouho na útočné polovině neohřál, čistým způsobem se totiž podařilo zasáhnout Schmiedebachovi, který vyváží míč na druhou stranu.
     
    8
    Tohle už byla šance! Didavi totiž předal do tandemu na Donise, který to zkoušel pravou nohou, avšak hostující brankář dokázal vyrazit vedle sebe.
     
    9
    Trimmel si dával s provedením autového vhazování celkem načas, nakonec si počkal na pohyb Abdullahiho, který prodlužoval do země domácích.
     
    10
    Pavard ještě dokázal doběhnout volný míč, který z jedničky cpal do pokutového území. Tam se ve vzdušném prostoru podařilo zakročit Friedrichovi.
     
    11
    Union Berlín si díky ataku po pravém křídle vybojoval standardní situaci. Ta nakonec doplachtila přesně na hlavu obránce Parensena, jenž mířil vedle.
     
    12
    Zieler se tak mohl postavit k odkopu od své branky, který posílal na Gonzáleze. S ním svedl souboj také Schmiedebach, který dokázal zvítězit.
     
    13
    Abdullahi zpracoval míč, načež se pokoušel mezi obránci vysunout Anderssona, který tento záměr nepochopil. Domácí tak ukořistili balón.
     
    14
    González si za pokutovým územím dokázal navést míč na pravou nohu, načež to zkoušel přímo na branku. Gikiewicz nakonec nemusel zasahovat.
     
    15
    Hodně tvrdým zákrokem si pomohl domácí Kempf, který trefil do hlavy protihráče. Hosté měli k dispozici další volný kop, jenž se ani tentokráte neujal.
     
    16
    Union Berlín opět rozehrával volný kop, který v tomto případě zamířil až na kopačku brankáře Gikiewicze, jenž pro změnu našel u postranní čáry Trimmela.
     
    17
    Také domácí hráči si vyzkoušeli rozehrávku volného kopu. Tu si vzal na starost Castro, který svým centrem našel hned prvního protihráče.
     
    18
    Gentner se nakonec rozhodl pro zpětnou přihrávku až na brankáře Zielera, který mu okamžitě vracel. Prvně jmenovaný nedokázal nalézt Didaviho.
     
    19
    Insúa se ujal autového vhazování z levé strany, avšak jeho dalekonosnou nabídku odklízel Schmiedebach, který odpálil balón až k domácímu brankáři.
     
    20
    Castro neměl sebemenší šanci v osobním souboji, posléze to ale dokázal napravit spoluhráč González, který včas vystoupil z obranné linie.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se branky nedočkali. Sledujeme vyrovnanou podívanou, avšak nebezpečnější jsou domácí.
     
    22
    Zieler zachránil svůj celek od pohromy! Abdullahi se na pravém křídle protáhl k centru, přičemž Andersson ve skluzu trefil pouze domácího brankáře.
    22. Hosté se málem dostali do vedení.
     
    23
    Hosté se ještě chopili rozehrávky rohového kopu, který ale nebyl ničím nebezpečný. Pokračovat budeme autovým vhazováním z levé strany.
     
    24
    Reichel ale nedokázal vrátit míč přesně na kopačku Hartela, naopak si autové vhazování vyzkouší také Stuttgartu. Konkrétněji to bude Pavard.
     
    29
    Po standardní situaci to z obrovské vzdálenosti zkoušel domácí zadák Insúa, jehož pohotová rána levou nohou výrazně minula branku soupeře.
     
    30
    O provedení autového vhazování se postaral zadák Trimmel, jehož nabídka vyvolala menší zmatek, ve kterém se hostující hráči dokázali zorientovat.
     
    31
    Opět se jednalo o zpracování míče horní končetinou, i v tomto případě v to měl prsty domácí Donis. Hlavní sudí byl i tentokráte velice pozorný.
     
    32
    Do akce musel domácí brankář Zieler, který celkem v poklidu sevřel míč do svých rukavic. Následovalo rutinní vyhození balónu na pravou stranu.
     
    33
    Insúa měl kolem sebe celkem dostatek prostoru na centr, avšak na hranici malého vápna zasahoval Friedrich. Stuttgart bude zahrávat rohový kop.
     
    34
    Ten směřoval k přední tyči, kde se žádný z hráčů v bílém kompletu nedostal k hlavičce. Naopak na jistotu se podařilo odvrátit pozornému Parensenovi.
     
    35
    Obětavým zákrokem šel do míče hostující Parensen, kterému se v letu podařilo odklidit nebezpečnou nabídku. Domácí jsou nyní aktivnějším celkem.
     
    36
    Pavard si tentokráte vyzkoušel autové vhazování z pravé strany. Zpětná přihrávka našla volného Kabaka, který neúspěšně přenášel na Akola.
     
    37
    Až nyní se Union Berlín na malý moment dostal na druhou stranu, kde Kabak ubránil Hartela. Reichel tak bude v krátkém časovém sledu opět vhazovat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Gikiewicz si po delší době vyzkoušel odkop od své branky, který posílal daleko na druhou stranu. Ve vzdušném souboji kraloval domácí Gentner.
     
    41
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do kýženého vedení! Obrovský kus práce odvedl domácí Donis, který se díky své rychlosti dostal až do pokutového území, kde zpětnou přihrávkou našel CHRISTANA GENTNERA, jenž v pádu prostřelil brankáře Unionu Berlín.
    41. Christian GENTNER - 1:0
     
    43
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Na vyrovnávací branku jsme moc dlouho nečekali! Dalekonosný nákop v podání Friedricha směřoval těsně před pokutové území, kde se Anderssonovi podařilo uspět ve vzduchu, díky čemuž uvolnil do vyložené šance SULEIMANA ABDULLAHIHO, který si obhodil protihráče a poté propálil brankáře.
    43. Suleiman ABDULLAHI - 0:1
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. Sledovali jsme totiž vyrovnanou podívanou, která nám nabídla hned dva přesné zásahy. Obě trefy jsme viděli až v samotné koncovce prvního poločasu, nejprve se totiž dokázal prosadit domácí Gentner, avšak téměř záhy dokázal hostující celek srovnat na dosavadních 1:1. Stuttgart tak bude ve druhém poločasu pomýšlet nad tím, aby si vylepšil pozici do odvety.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Daniel Didavi, přichází Mario Gómez.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali kolmici na střídajícího Gómeze, který si nakonec při zpracování pomohl rukou, což sudí neviděl.
     
    49
    Následně se míč dostal až ven z hrací plochy, což přineslo autové vhazování pro Union Berlín. Trimmel hned nadvakrát zkoušel najít Prömela.
     
    50
    Kempfovi se nyní absolutně nepovedla rozehrávka, neboť křižným pasem našel pouze kopačku napadajícího Žulje, jenž ale rovněž chyboval.
     
    51
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Domácí si berou vedení o jednu branku zpět! Stuttgart totiž zkoušel zaútočit středem hrací plochy, přičemž akci svého celku táhl střídající MARIO GÓMEZ, který se nakonec dostal ke kostrbatému zakončení, které si ještě obránce Friedrich srazil do branky. Vlastní branka by z toho ale neměla být.
    51. Mario GÓMEZ - 2:1
     
    52
    Domácí tak zaznamenali skvělý vstup do druhého poločasu, hned ze své první šance se dostali do vedení. Union Berlín tak bude muset zabrat.
     
    53
    Na pravé straně se nakonec dostal k míči hostující Trimmel, který okamžitě cpal přihrávku do malého vápna, kde na ní ale nedosáhl naběhnuvší Hartel.
     
    54
    V ochozech stadionu panuje skvělá atmosféra, avšak domácí se nyní museli bránit standardní situaci, kterou za sebe nepustil pozorný Kempf.
     
    55
    Parensen vyvezl míč do přehuštěného prostoru, kde se mu ho nepodařilo prohodit na pravou stranu, kde se Insúa dokázal natlačit před protihráče.
     
    56
    Hodně prostoru měl na pravém křídle domácí Donis, který se ještě pokoušel najít před branko spoluhráče, což přineslo pouze zablokovaný centr.
     
    57
    Vzdušná nabídka se kroutila do malého vápna, kde si na ní počíhal Schmiedebach. Následně se k míči dostal také domácí brankář Zieler.
     
    58
    Donis se cpal do zakončení, avšak na poslední chvíli mu ho z kopačky ukopl kolega Insúa, který navíc vypálil hodně daleko vedle svatyně soupeře.
     
    59
    Stuttgart se po kratší kombinaci na vlastní polovině dostal k přenesení hry na Pavarda, který ihned přeposlal na Castra, jenž musel vracet Kempfovi.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Christopher Trimmel (1. FC Union Berlín).
     
    60
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Joshua Mees.
     
    61
    Důrazný Trimmel si počínal skutečně hodně agresivně, z čehož pochopitelně pramenil nedovolený zákrok. Domácí budou rozehrávat z levé strany.
     
    62
    K rozehrávce se postavil velezkušený Castro, který pochopitelně zkoušel centrovat. Jeho centr nebyl vůbec špatný, avšak Gikiewicz ho vyrazil.
     
    63
    Union Berlín dokázal až v těchto momentech uklidnit hru. Abdullahi ale na útočné polovině nepřešel přes Kabaka, který navíc zasahoval čistě.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, nyní sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Stuttgart je navíc výrazně aktivnějším mužstvem.
     
    68
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Trimmel si totiž vyzkoušel rozehrávku rohového kopu z pravé strany, který poslal přesně na hlavu MARVINA FRIEDRICHA, jehož důrazné zakončení hlavou bylo natolik přesně, že na něj domácí brankář Zieler sotva dosáhl.
    68. Marvin FRIEDRICH - 2:2
     
    70
    Tohle by mohl být pro domácí celek velký problém, najednou má lepší pozici do odvety soupeře, který dokonce vstřelil už dvě branky.
     
    71
    Ihned po rozehrávce skončil na zemi domácí Pavard, který si nakonec vymodlil nedovolený zákrok. V tomto případě se ale žlutit nebude.
     
    72
    Nákop směřoval na nevýrazného Akola, který to navíc posléze zkoušel vzít sám na sebe, avšak jeho střelecký pokus směřoval pouze do boční sítě.
     
    73
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Chadrac Akolo, přichází Steven Zuber.
     
    74
    K míči se dokonce dostal také brankář Gikiewicz, který si ho v poklidu zpracoval a poté vybral naprosto osamoceného Parensena, jenž přihrával vpřed.
     
    75
    Domácí hráči si chvíli pohrávali s míčem na vlastní polovně, načež to dloubáčkem na pravou stranu zkoušel Pavard, který nenašel Gómeze.
     
    76
    Na polovině hrací plochy byl dalším nedovoleným zákrokem zastaven domácí hráč. Vypadá to na Gentnera, se kterým to nevypadá nijak vážně.
     
    77
    Kabak nepředvedl zrovna jisté zpracování míče, avšak nakonec stačil odehrát před protihráčem. Hosté si ale dokázali poradit s atakem soupeře.
     
    78
    Pavard našel za pokutovým územím Donise, který si ještě chtěl narazit s Gómezem, avšak posledně jmenovaný nahrával úplně jiným směrem.
     
    79
    Trimmel málem na dlouho nohou dokázal vypíchnout přihrávku, avšak z toho bylo pouze autové vhazování pro domácí, které přineslo hlavičku Gonzáleze.
     
    80
    To nebylo špatné! Za pokutovým územím totiž pohotově napřáhl hostující Andersson, jehož rána musel Zieler vyrazil na horní síť.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Marc-Oliver Kempf (VfB Stuttgart).
     
    81
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Suleiman Abdullahi, přichází Akaki Gogia.
     
    82
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Nicolás González, přichází Alexander Esswein.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stav je i nadále nerozhodný. V tuto chvíli je v držení hracího předmětu brankář Gikiewicz.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Manuel Schmiedebach, přichází Felix Kroos.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Felix Kroos (1. FC Union Berlín).
     
    87
    Gómez dokázal uspět v hlavičkovém souboji, načež došlo k roztažení hry na levou stranu, kde Insúa našel Pavarda, jenž mířil do rukou brankáře.
     
    88
    Vypadá to, že jeden z domácích hráčů má zdravotní problémy. Na scénu zamířil lékařský personál, avšak Stuttgart už třikrát střídal.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Union Berlín stále drží nadějný výsledek. Ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Přihrávka na Essweina nakonec nenašla kýženého adresáta, naopak se míč dostal za brankovou čáru. Hostující brankář určitě spěchat nebude.
     
    90+3
    S míčem si zahrál také domácí brankář Zieler, který před protihráčem odklízel za cenu autového vhazování pro hostující celek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2, což znamená lepší výchozí pozici do odvety pro Union Berlín. Vstup do druhého poločasu opět vyšel lépe domácím, neboť se o druhou branku postaral střídající Gómez. Dlouhou dobu se nic nedělo, avšak Union Berlín dokázal zužitkovat rohový kop, který přinesl vyrovnávací branku. Najednou byl hostující celek o něco aktivnější, z čehož mohla pramenit i vedoucí branka, avšak žádný další zásah jsme už neviděli.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:16. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:14. (22:23:44)

    David Suchý

    Góly: 41. Gentner, 51. Mario Gómez – 43. Abdullahi, 68. Friedrich

    Karty:   80. Kempf (STU) – 59. Trimmel (UNB), 86. Kroos (UNB)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:16. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:14.
    VfB Stuttgart: Zieler – Pavard, Kabak, Kempf, Emiliano Insúa – Gentner (C), G. Castro – Didavi (46. Mario Gómez), Akolo (73. Zuber), N. González (82. Esswein) – Donis.
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Zuber, Sosa, Esswein, Mario Gómez, Badstuber.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Friedrich, Parensen, Reichel – Prömel, Schmiedebach (84. Kroos), Hartel (60. Mees) – Žulj – Abdullahi (81. Gogia), Andersson.
    Náhradníci: Mees, Polter, Gogia, Rapp, Lenz, Kroos.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Hacker
    Pondelok 27.05.2019
    Union Berlín - Stuttgart 0:0

    Karty:   51. Schmiedebach (UNB), 90+1. Friedrich (UNB) – 72. Gentner (STU)

    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:7.