Kanada – Švajčiarsko 3:2 (po pr.) | Rusko – USA 4:3 (kon.) | Česko – Nemecko 5:1 (kon.)
Fínsko – Švédsko 5:4 (po pr.)
koniec
Česko
5:1 (0:0, 1:1, 4:0)
Nemecko
Štvrtok 23.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Jan Kovář (CZE) - 5:1
     
    59:51
    Česko dalo gól!
    Česko pridáva gól do opustenej bránky a definitívne pečatí svoje víťazstvo. V strednom pásme zachytil puk Moravčík, posunul to medzi kruhy na hokejku JANA KOVÁŘA, ktorý strelou švihom trafil odkrytú bránu.
    Asistencia: Michal Moravčík.
     
    56:32
    Nemci začali hrať túto presilovku bez brankára, na ľade je teda šesť korčuliarov proti štyrom!
     
    56:26
    Zrejme posledná príležitosť pre Nemcov dostať sa do zápasu. Dve minúty za podrazenie dostáva Dmitrij Jaškin.
    53:08 Ondřej Palát (CZE) - 4:1
     
    53:08
    Česko dalo gól!
    Česi v krátkom čase pridávajú ďalší gól do siete. Puk sa nečakane odrazil od zadného mantinelu, Grubauer s tým vôbec nepočítal, k puku pred bránkoviskom sa dostal ONDŘEJ PALÁT a do odkrytej časti bránky zasunul.
    Asistencia: Jan Kolář.
    51:41 Dominik Kubalík (CZE) - 3:1
     
    51:41
    Česko dalo gól!
    Po rýchlom prieniku vidíme v poradí tretí gól v nemeckej sieti. Dobre to urobil DOMINIK KUBALÍK, ktorý si spracoval prihrávku z hokejky Kovářa a z ľavého kruhu príklepom napálil do ľavého vinkla!
    Asistencie: Jan Kovář, Filip Hronek.
    44:19 Jakub Voráček (CZE) - 2:1
     
    44:19
    Česko dalo gól!
    Česi sú znovu o krok bližšie k postupu do semifinále! Nemeckému hráčovi puk odskočil z hokejky, po pravom krídle sa dopredu vysunul JAKUB VORÁČEK, ktorý vypálil z kruhu a následne si svoju strelu dorazil do bránky.
    Asistencia: Dominik Simon.
     
    40:52
    Nemci prepadli v útočnom pásme a do prečíslenia troch proti dvom sa vysunuli českí muži. Voráček krížnou prihrávkou hľadal Frolíka, ktorý bránu v dobrej šanci minul.
     
    39:49
    Českí hokejisti sa vysunuli do nebezpečného prečíslenia troch proti jednému. Z pravého kruhu zakončoval akciu Voráček po Frolíkovej prihrávke, no namieril to ponad brvno veľmi tesne.
    37:46 Frank Mauer (GER) - 1:1
     
    37:46
    Nemecko dalo gól!
    Nemci prinášajú odpoveď na inkasovaný gól. Bartošák si nerozumel so svojím obrancom, v rohu klziska zachytil prihrávku Tiffels, poslal prihrávku medzi kruhy, kde bol FRANK MAUER a bleskurýchlou strelou vyrovnal.
    Asistencia: Frederik Tiffels.
    33:41 Jan Kovář (CZE) - 1:0
     
    33:41
    Česko dalo gól!
    Toto Česi potrebovali, idú v zápase do vedenia. V obrannom pásme zachytil puk na svojej hokejke JAN KOVÁŘ, ktorý to sám potiahol po osi ihriska, vysunul sa medzi kruhy a odtiaľ presnou strelou k pravej žrdi prekonal Grubauera.
    Bez asistencie.
     
    31:34
    V obrovskej streleckej možnosti sa ukázal David Palát, ktorý bol postavený pred bránkoviskom, no z tesnej blízkosti to napálil do rýchlej Grubauerovej vyrážačky.
     
    22:49
    Sledovali sme zákrok na hranici pravidiel. Dve minúty za podrazenie dostáva Radko Gudas. Skôr to však vyzeralo na faul kolenom.
     
    19:03
    Nemeckí hokejisti si nepostrážili situáciu v strednom pásme a pramenil z toho faul Patricka Hagera. Dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    14:41
    A je po presilovej hre Nemecka. V útočnom pásme nezvládol situáciu Patrick Hager, ktorý je vylúčený na dve minúty za držanie hokejky.
     
    14:01
    Prvú presilovku v zápase si zahrajú aj nemeckí hráči. Dve minúty za seknutie dostáva David Palát.
     
    12:01
    Prvý veľmi dôležitý zákrok má na svojom konte Patrik Bartošák. Do úniku sa vysunul Leon Draisiaitl, strieľal to na betón českého gólmana.
    02:00 Milan Gulaš (CZE)
     
    02:00
    České mužstvo získava prú presilovku v stretnutí. Na dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou je vylúčený Marco Nowak.
     
    01:24
    Českí hokejisti sa dostali do obrovskej príležitosti v prečíslení. Strelu spomedzi kruhov z hokejky Gulaša brankár Grubauer vyrazil. K puku sa dostal Jan Kovář, no zblízka netrafil odkrytú časť brány.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 34. Jan Kovář, 45. Voráček (Simon), 52. D. Kubalík (Jan Kovář, Hronek), 54. Palát (Kolář), 60. Jan Kovář (Moravčík) – 38. Mauer (Tiffels)


    Česko: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.
    Nemecko: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

    Rozhodca: Öhlund, Tufts – Goliak, Nikulainen

    Diváci: 9 085