Utrecht – Heracles 3:0 (kon.) | Arnhem – Groningen 3:1 (kon.)
koniec
SBV Vitesse Arnhem
3:1 (3:0)
FC Groningen
cz Utorok 21.05.2019, 20:45 • GelreDome • Holandská Eredivisie • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:12. (22:36:07)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Vitesse, které svého soupeře porazilo poměrem 3:1, díky čemuž postupuje dále. Domácím hodně pomohla branka z úvodu utkání, navíc do konce poločasu dokázali ještě dvakrát udeřit. Najednou se Groningen ocitl v hodně těžké pozici, přičemž se mu podařilo zkorigovat stav zhruba deset minut před koncem zápasu, což bylo příliš pozdě. Vitesse si totiž dvoubrankové vedení dokázalo pohlídat až do poslední vteřiny.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vitesse se nachází s míčem na polovině soupeře, kde se k autovému vhazování staví obránce Karavajev.
     
    90+1
    Koncovka utkání nám nabízí celou řadu nedovolených zákroků, což domácím hráčům určitě musí vyhovovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Zeefuik se dostal jako první k volnému míči, který posléze posílal na brankáře Padta, jenž si celkem zbytečně zkomplikoval rozehrávku od branky.
     
    87
    Domácí brankář Pasveer dokázal dalekonosným odkopem najít kopačku Daudy, který ještě konstruktivně roztáhl hru do strany.
     
    83
    Hosté jsou najednou o dost živější, avšak Hrustic to neudělal zrovna dobrým způsobem. To nemuselo vadit, neboť Ödegaard si pomohl faulem.
     
    82
    I tak se v postupové pozici nachází domácí celek, který si v koncovce utkání musí dát pozor. Jakákoliv další inkasovaná branka pošle dál soupeře.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Mukhtar Ali (SBV Vitesse Arnhem).
    81. Kaj SIERHUIS - 3:1
     
    81
    Groningen právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tu máme kontaktní branku z pohledu hostů! Domácí celkem zbytečně zkoušeli parádičky, na což doplatili. Groningen se dostal do rychlého protiútoku, přičemž El Hankouri potáhl míč na levou nohu, načež přihrávkou do malého vápna oslovil KAJE SIERHUISE, který se nemýlil.
     
    80
    Büttner si vzal na starost rozehrávku volného kopu, přičemž jeho dalekonosný pas byl hodně prudký, proto Ali nedokázal kloudně zakončit.
     
    79
    K hlavičkovému pokusu se dostal domácí Buitink, který hlavičku trefil pouze brankovou konstrukci. Padt se za tímto pokusem pouze bezmocně otočil.
     
    78
    Ödegaard ani tentokráte nepřenechal rozehrávku. V tomto případě kroutil míč do malého vápna, přičemž si jeden z hráčů soupeře málem vstřelil vlastní branku.
     
    77
    Pro hrací předmět si seběhl hostující Gladon, který byl čistým způsobem zastaven. Vitesse se pustilo do útočení, což přineslo nedovolený zákrok.
     
    76
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Bryan Linssen, přichází Mukhtar Ali.
     
    75
    Na opačné straně se k autovému vhazování dostal Karavajev, který celkem dlouho váhal, avšak poté se mu nabídl dnes hodně nevýrazný Serero.
     
    74
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Mimoun Mahi, přichází Mohamed El Hankouri.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Thomas Bruns (FC Groningen).
     
    72
    Po levém křídle to zkoušel Mahi, který ještě spolupracoval s vedle stojícím Hrusticem, jehož další přihrávka pro změnu trefila nohu protihráče.
     
    71
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Groningen. Vysoká nabídka nakonec proletěla kompletně celou šestnáctkou, Gladon nezastihl míč na hřišti.
     
    70
    Sierhuis se přeci jenom dostal do zakončení, avšak to směřovalo pouze do rukou brankáře Pasveera, jenž reagoval už na úvodní střelu od Gladona.
     
    69
    Na pokutovém území číhal hostující Sierhuis, před kterého se dokázal dostat pozorný Büttner. Vitesse táhlo kontr, který ale nic vážného nepřinesl.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, i ve druhém dějství jsou aktivnější domácí. Groningen by měl konečně začít trochu útočit.
     
    63
    Ve vzdušném prostoru kraloval domácí van der Werff, od kterého šel míč ven z hrací plochy. Hrustic ho okamžitě poslal zpět na zelený pažit.
     
    62
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Tim Matavž, přichází Thomas Buitink.
     
    61
    Přihrávka za obranu měla směřovat na Sierhuise, avšak ve vzduchu dobře zapracoval Doekhi. Hosté si na volný míč počkali u středového kruhu.
     
    60
    U postranní čáry se nacházel hostující Gladon, který dokázal propasírovat přihrávku na Hrustice, jenž byl proti přesile čistým způsobem odzbrojen.
     
    59
    Dauda se málem prodral až do malého vápna, avšak na poslední chvíli ho stačil zastavit Memišević. Následný rohový kop přinesl hlavičku do Büttnera.
     
    58
    Hlavní sudí musel přerušit hru, neboť na zemi zůstal ležet domácí kapitán Linssen. Na scénu okamžitě zamířil lékařský personál Arnhemu.
     
    57
    Hrustic se poprvé po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči, který nedokázal přesně přihrát na levou stranu. Karavajev bude moci vhazovat.
     
    56
    Pochopitelně se k míči postavil Ödegaard, který i tentokráte hledal na přední tyči Matavže, před kterým dokázal odehrát balón právě Zeefuik.
     
    55
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Tim Handwerker, přichází Ajdin Hrustic.
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ludovit Reis, přichází Paul Gladon.
     
    54
    Nedovoleným zákrokem si pomohl obránce Zeefuik, který se výroku sudího hodně diví. I tak bude Vitesse zahrávat další standardní situaci.
     
    53
    Nyní to vzal Ödegaard sám na sebe, avšak před pokutovým územím skončil na zemi. Hlavní sudí gestem ruky ukazuje, ať se okamžitě zvedá.
     
    52
    Celá situace se ještě prozkoumal u videorozhodčích, avšak se skutečně jednalo o ofsajd. Mezitím Padt odkopával daleko na druhou polovinu.
     
    51
    Ödegaard si vzal na starost rozehrávku další standardky. Jeho nadýchaná nabídka sice přinesla další branku, avšak Linssen zakončoval z ofsajdu.
     
    50
    Memišević se celkem pohodlným způsobem dostal na druhou stranu, odkud roztahoval hru na Warmerdama, který alespoň vybojoval aut.
     
    49
    Sám na branku mohl uhánět domácí Matavž, avšak v rychlostním souboji se podařilo uspět vracejícímu se Zeefuikovi, který zasáhl čistým způsobem.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si s míčem zahrál domácí brankář Pasveer, který po krátkém přemýšlení odkopával mimo dosah spoluhráčů.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Vitesse totiž zaznamenalo raketový vstup do zápasu, hned ve druhé minutě se dostalo do vedení. Postupem času se nám hra hodně vyrovnala, avšak klíčovým mužem prvního poločasu byl Martin Ödegaard, který následně přihrál na další dvě branky svého celku. To vše znamená, že se v postupové pozici nachází Arnhem, hosté musí vstřelit minimálně dvě branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Před malým momentem se musel činit domácí brankář, který vyzrál na Sierhuise.
     
    43
    Po souboji skončil na zemi urostlý Matavž, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Následná kolmice domácích postrádala větší přesnost.
     
    42
    Tentokráte se k autovému vhazování postavil domácí Karavajev, který si pro spolupráci vybral kolegu Serfera, jenž se nechal předskočit Reisem.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Sierhuis, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho technický projektil skončil v rukavicích brankáře.
     
    36
    Ve vzdušném souboji se podařilo uspět Memiševićovi, který Matavžovi nedaroval téměř žádný prostor. Arnhem se přeci jenom dostal k míči.
     
    35
    Je tomu skutečně tak, nicméně opakovaný záběr přinesl ruku v obličeji hostujícího hráče. V tomto případě se branka klidně uznat nemusela.
     
    34
    Nakonec se jednalo o záložníka Reise, který přeci jenom dokráčel ven z hrací plochy. Navíc to vypadá, že branka bude přeci jenom uznána.
     
    33
    Po jednom z předchozích soubojů skončil na zemi hostující hráč, kterému zřejmě teče krev z nosu. Videorozhodčí ještě kontroluje předešlou situaci.
     
    32
    Jak už bylo řečeno, tak se Groningen dostává do obrovských problémů. V tuto chvíli bude muset vstřelit minimálně dvě branky.
    31. Tim MATAVŽ - 3:0
     
    31
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Tohle už je pro hosty obrovský problém! Ödegaard operoval s míčem na pravém křídle, kde se mu podařilo vybojovat rohový kop, který posléze sám rozehrál. Centrovaná nabídka směřovala na přední tyči, kde centimetry uplatnil TIM MATAVŽ, jenž i tentokráte prostřelil Padta.
     
    31
    Naopak si Pasveer vyzkoušel další odkop od své branky, který se přeci jenom dostal na kopačku Daudy, jenž ale nepředvedl jistý driblink s míčem.
     
    30
    Téměř ihned po rozehrávce si hostující Handwerker hodil míč na pravou nohu, načež zkoušel najít Sierhuise, jenž na centr nakonec nedoskočil.
     
    29
    Hostující celek to bude mít o to složitější, avšak z postupového hlediska se nic nemění. Groningen stále potřebuje vstřelit kýženou branku.
    28. Tim MATAVŽ - 2:0
     
    28
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Rázem je to o dvě branky! Záblesk geniality jednoznačně předvedl talentovaný Ödegaard, který levou nohou vyprodukoval naprosto skvostnou kolmici na TIMA MATAVŽE, jenž se dostal až před brankáře, kterého překonal střelou ve skluzu. Groningen stále potřebuje vstřelit branku!
     
    28
    Hostující brankář se rozhodl odkopávat na pravou stranu, kde Zeefuik nakonec vůbec netrefil balón. Büttner tak obstará autové vhazování.
     
    27
    Na druhé straně skončil na zemi domácí Linssen, který nakonec vybojoval rohový kop. Ten směřoval do malého vápna, kde Padt našel volný míč.
     
    26
    Te Wierik nejprve vyvezl míč ke středovému kruhu, odkud přenesl hru na levou stranu. Tam si Reis přeci jenom potáhl míč kolem Karavajeva.
     
    25
    Domácí brankář Pasveer si počíhal na padající míč, který poté ukryl do svých rukavic. Aby toho nebylo málo, tak následovala dalekonosná rozehrávka.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, v tuto chvíli se nám hra hodně uklidnila. Groningen se před malým momentem nedostal vpřed.
     
    19
    Hodně nebezpečnou přihrávkou do malého vápna to zkoušel domácí Linssen, avšak žádný z kolegů míč netrefil. Posléze stejně tak nebezpečně jednal Karavajev.
     
    18
    Vitesse ještě marně reklamovalo teč v podání te Wierika, avšak sudí byl opačného názoru. Padt si tak staví hrací předmět k odkopu od branky.
     
    17
    Před malým momentem si to středem hrací plochy namířil Ödegaard, který posléze předával na levou stranu, kde Matavž mířil vedle branky.
     
    16
    Už to vypadalo, že byl Linssen zastaven nedovoleným zákrokem, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Hosté tak budou moci vhazovat z pravé strany.
     
    15
    Na opačné straně se podařilo zakročit Memiševićovi, který za sebe nepustil přihrávku pro Matavže. Groningen je v posledních minutách aktivnější.
     
    14
    Vzdušná nabídka se velice dobře snášela k hranici malého vápna, kde si naskakoval Bruns. Jeho pohotová hlavička byla hodně nepřesná.
     
    13
    Dalekonosné přenesení hry našlo na levém křídle Handwerkera, který posléze ještě přihrával pod sebe na Warmerdama, jenž vybojoval roh.
     
    12
    Posléze se do kombinace zapojil také Doan, který kolmicí za obranu chtěl najít Sierhuise, avšak přihrávka na druhého jmenovaného byla dlouhá.
     
    11
    Hodně prostoru měl na levém křídle Handwerker, který okamžitě posílal míč do pokutového území. Na jistotu ho ale odklízel pozorný van der Werff.
     
    10
    Groningen se rozhodl uklidnit hru na vlastní polovině. Bruns vyprodukoval zpětnou přihrávku na te Wierika, který pro změnu roztáhl na pravou stranu.
     
    9
    Málem při rozehrávce chyboval hostující Memišević, který trefil napadajícího Ödegaarda. Hostující zadák tuto hrubici dokázal včas vyřešit.
     
    8
    Handwerker si dokázal poradit s padajícím míčem, který poslal daleko z vlastní šestnáctky. Jeho celek se navíc dostal na druhou stranu.
     
    7
    Napadající Dauda si počínal až příliš agresivně, což uviděl také hlavní rozhodčí. Je z toho nedovolený zákrok, po kterém přijde na řadu volný kop.
     
    6
    Arnhem dokonce zahrával úvodní rohový kop, který směřoval na hlavu Büttnera. Jeho hlavička ze záklonu nebyla nebezpečná, posléze pálil nad Doekhi.
     
    5
    Následně si domácí hráči vybojovali autové vhazování z levé strany, ke kterému se postavil Büttner. Po jeho přihrávce přijde na řadu další aut.
     
    4
    Téměř ihned po rozehrávce jsme sledovali standardní situaci, ke které se postavil hostující Mahi. Jeho polovysoký centr našel prvního protihráče.
     
    3
    Groningen to nyní bude mít hodně složité, přišel totiž o nadějný výsledek z prvního poločasu. Hosté budou muset výrazně zabrat.
    2. Martin ÖDEGAARD - 1:0
     
    2
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Tak to je skutečně rychlý vstup do zápasu v podání domácích! Groningen sice zahrával rohový kop, avšak poté se míč přesunul k pokutovému území hostujícího celku, kde aktivní napadání domácích přineslo vyloženou šanci pro MARTINA ÖDEGAARDA, který přízemní střelou propálil Padta.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – V. Karavajev, van der Werff, Doekhi, Büttner – Ödegaard, Foor, Serero, Linssen – Dauda, Matavž.
    Náhradníci: Eduardo – Ali, Buitink, Musaba.

    FC Groningen: Padt – Zeefuik, te Wierik, Memišević, Handwerker – Doan, Bruns, Reis, Warmerdam – Sierhuis, Mahi.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Absalem, Bel Hassani, Breij, El Hankouri, Gladon, Itakura, Hrustic, Pohl, Kramer, Van de Looi.

    Rozhodčí: Nijhuis – Goossens, Strijker.
     
    FC Groningen

    Na opačné straně pro změnu stojí osmý celek základní části, kterým je Groningen. Ten na jistotu boje o Evropskou ligu musel čekat až do konce ročníku, avšak ani špatná forma z posledních zápasů nezabránila účasti v nejlepší osmičce soutěže. Groningen nakonec měl stejně bodů, jako devátý Den Haag, avšak nakonec rozhodlo lepší skóre prvně jmenovaného celku. Groningen se v rámci venkovních zápasů řadil k tomu horšímu v soutěži, z celkových sedmnácti zápasů vyhrál pouze ve třech případech, navíc hned devět duelů skončilo porážkou. Groningen
    se navíc v posledních venkovních zápasech herně trápí.
     
    SBV Vitesse Arnhem

    Fotbalisté Arnhemu se po základní části umístili na sympatické páté pozici, přičemž na kvalifikaci o Evropskou ligu scházelo pouze pět bodů. Vitesse se ke konci ročníku prezentovali velice slušnou formou, navíc zvítězilo v posledních dvou zápasech. Arnhem se řadil mezi čtveřici nejlepších celků na domácím stadionu, dohromady zde odehrál sedmnáct zápasů, ve kterých dokázal hned desetkrát zvítězil. Navíc pouze jedno utkání skončilo porážkou, avšak dalších šest přineslo nerozhodný výsledek. I tak se Vitesse prezentuje ofenzivní hrou, která baví nejednoho fanouška na stadionu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie má na programu zápasy o Evropskou ligu, my budeme společně sledovat souboj mezi SBV Vitesse Arnhem a FC Groningen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Góly: 2. Ödegaard, 28. Matavž, 31. Matavž – 81. Sierhuis

    Karty:   81. Ali (ARN) – 73. Bruns (GRO)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:12.
    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – V. Karavajev, van der Werff, Doekhi, Büttner – Ödegaard, Foor, Serero, Linssen (C) (76. Ali) – Dauda, Matavž (62. Buitink).
    Náhradníci: Eduardo – Ali, Buitink, Musaba, ten Teije, Aktas.

    FC Groningen: Padt – Zeefuik, te Wierik (C), Memišević, Handwerker (55. Hrustic) – Doan, Bruns, Reis (55. Gladon), Warmerdam – Sierhuis, Mahi (74. El Hankouri).
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Absalem, Bel Hassani, Breij, El Hankouri, Gladon, Itakura, Hrustic, Pohl, Kramer, Van de Looi.

    Rozhodca: Nijhuis – Goossens, Strijker
    18.05.2019
    Groningen - Arnhem 2:1

    Góly: 45. Mahi, 56. Memišević (pen.) – 70. Clark

    Karty:   10. Zeefuik (GRO) – 78. Foor (ARN)