Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Nemecko 8:1 (kon.)
Taliansko – Nórsko 1:7 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko sk 1:7 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 4:3 (kon.)
koniec
Veľká Británia
1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Slovensko
Sobota 18.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Jackson Whistle ukázal pohotové reflexy, keď ukryl Kochovu strelu švihom v lapačke po zakončení z vrcholu ľavého kruhu.
    58:00 Dávid Bondra (SVK) - 1:7
     
    58:00
    Slovensko dalo gól! A predsa len aj štvrtá lajna má svoj gól! Dobré clonenie pri strele Kocha od modrej, DÁVID BONDRA tečoval puk možno aj päť metrov od brány.

    Asistencia: Patrik Koch.
     
    49:57
    Ladislav Nagy sa ale dostal sám k puku pred Whistleom, nedokázal ale gumené teleso poslať cez britského gólmana.
     
    46:30
    Tatar v stopercentnej šanci z osi ihriska zo strednej vzdialenosti triafa len lapačku Whistlea, Sekerova nepresná rana nás posiela von z tretiny.
    45:26
     
    45:26
    Krištof naznačil náprah, namiesto toho ale hľadal Nagya pred bránou. Jackson Whistle prečítal tento zámer, vymrštil ľavý betón, prečkal koncovku Nagya i následne dorážky Daňa.
     
    45:00
    Vylúčenie v tíme Veľká Británia (Ben O'Connor – 2 min., podrazenie).
    35:11 Matúš Sukeľ (SVK) - 1:6
     
    35:11
    Slovensko dalo gól! Na samotný záver striedania ešte našli Liška so Sukeľom sily na vyvezenie puku. Bola z toho napokon kontra, Liška trafil len betóny Whistlea, od ktorého sa puk odrazil priamo pred voľného MATÚŠA SUKEĽA, ktorý nemal problém skórovať do prázdnej brány.

    Asistencie: Adam Liška, Patrik Koch.
     
    34:43
    Nahodenie pred bránu od Britov, nikto nevedel kde je puk. Ten sa po pár okamihoch zjavil až za bránou.
     
    33:57
    Deje sa tak až teraz, na lavicu hanby odišiel na dve minúty za podrazenie Róbert Lantoši.
    29:09 Marián Studenič (SVK) - 1:5
     
    29:09
    Slovensko dalo gól! Svoj strelecký účet si otvára i MARIÁN STUDENIČ. Akcia po pravej strane, šikovný krídelník sa predral cez dvoch obrancov a zakončil milimetrovo medzi betóny britského gólmana.

    Asistencia: Michal Krištof.
    24:33 Michal Čajkovský (SVK) - 1:4
     
    24:33
    Slovensko dalo gól! Prihrávka pozdĺž mantinelu, prebral ju MICHAL ČAJKOVSKÝ a posunul sa viac na os ihriska. Strela švihom, Jackson Whistle toho veľa nevidel a navyše musel loviť puk zo siete.

    Asistencie: Richard Pánik.
     
    23:10
    Buc s koncovkou do brankára pri snahe trafiť polodkrytú bránu, na druhý raz ale ešte hľadal Luntera. Štvrtej formácii dnes nie je dopriate streliť gól.
     
    20:06
    Libor Hudáček chcel napodobniť Manthu zo zápasu Kanada vs. Nemecko, avšak jeho zakončenie spomedzi nôh mu nevyšlo, Jackson Whistle to dokázal prečítať.
     
    18:51
    Traja na jedného, pálil Daňo, no len do jediného protihráča stojaceho pred ním. Obrovská škoda, tu sa ešte mohlo prihrávať na stranu.
    17:44 Mike Hammond (GBR) - 1:3
     
    17:44
    Veľká Británia dala gól!
    Denis Godla nebol dostatočne dôrazný pri hre hokejkou, keď chcel poslať puk na zadný mantinel. Využil to MIKE HAMMOND, ktorý zakončil presne medzi betóny nášho brankára.

    Asistencia: Mark Richardson.
     
    17:02
    Jackson Whistle sa musel hneď pri svojom prvom zákroku riadne obracať, keď mu puk ku žŕdke chcel zasunúť Dávid Buc. Briti sa oslobodili znovu len icingom.
     
    16:32
    Striedanie v tíme Veľká Británia: z ihriska odchádza Ben Bowns, prichádza Jackson Whistle.
     
    12:44
    Dávid Bondra mohol vo svojich prvých sekundách na šampionáte prekonať súperovho brankára, jeho strela z ľavého kruhu bola vytesnená Bownsom mimo pravú tyčku.
     
    11:42
    Erik Černák vystavil tvrdý strom Benjaminovi Daviesovi. Ťažko povedať, či to Erik urobil naschvál, je dosť možné, že Daviesa ani nevidel. Dve minúty pre košického rodáka za bránenie v hre.
    09:02 Martin Marinčin (SVK) - 0:3
     
    09:02
    Slovensko dalo gól! Ďalší gól opäť na striedačku. Jednoduchá akcia sprava, kedy na modrú posielal puk Nagy, tam si ho prebral Krištof, ktorý ho zadovkou dal na MARTINA MARINČINA. Obranca zo zámorskej NHL následne prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

    Asistencia: Michal Krištof.
     
    07:43
    Vylúčenie v tíme Veľká Británia (Colin Shields – 2 min., podrazenie).

    Reklamná prestávka.
     
    04:53
    Ďalšia prihrávka do odkrytej brány, ale ani Dávid Buc poskakujúci puk nedokázal usmerniť do siete!
    02:25 Libor Hudáček (SVK) - 0:2
     
    02:25
    Slovensko dalo gól! TOMÁŠ TATAR sa natlačil pred bránu, Bowns puk neodrazil dostatočne preč a zozadu korčuľujúci obranca si gumené teleso vrazil sám do siete!
    02:04 Andrej Sekera (SVK) - 0:1
     
    02:04
    Slovensko dalo gól! Skvelý nástup do zápasu. Nikým nechránený ANDREJ SEKERA si prevzal puk na modrej, prešiel s ním pár metrov a aj vďaka teču kapitána súpera Jonathana Phillipsa otvoril skóre stretnutia.

    Asistencia: Dávid Buc.
    02:04 0:1
     
    01:01
    Oliver Betteridge šiel sám na Godlu, chcel si to dať na forhend, už tu bol aj náznak strely, avšak puk Britov z čepele hokejky ušiel!

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 18. Hammond (Richardson) – 3. Sekera (Buc), 3. Tatar, 10. Marinčin (Krištof), 25. Čajkovský (Pánik), 30. Studenič (Krištof), 36. Sukeľ (Liška, Koch), 58. Bondra (Koch)


    Veľká Británia: Bowns (17. Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Ehrhardt, Mosey, Billingsley – Lake, Davies, Betteridge – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Kirk, Perlini, Shields – Ferrara, Lachowicz, J. Phillips (C) – Lewis.
    Slovensko: Godla (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Čajkovský, Koch, Fehérváry – Tatar (A), L. Hudáček, Pánik – Nagy (A), Krištof, Studenič – Daňo, Sukeľ, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Bondra, Zigo.

    Rozhodca: Brett Iverson (CAN), Stephen Reneau (USA) – Bill Hancock (USA), Miroslav Lhotský (USA)

    Diváci: 7 440