Francúzsko – Slovensko sk 3:6 (kon.) | Rakúsko – Nórsko 3:5 (kon.) | Fínsko – Veľká Británia 5:0 (kon.)
Česko – Taliansko 8:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
Slovensko
Piatok 17.05.2019, 16:15 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:50 Anthony Rech (FRA) - 3:6
     
    57:50
    Francúzsko dalo gól!
    A nebol by to zápas Slovenska, keby neprišiel gól do slovenskej siete tesne pred koncom. ANTHONY RECH schoval svoju strelu za obranu, trafil presne medzeru medzi rukou a vybavením Rybára.

    Asistencie: Alexandre Texier, Olivier Dame-Malka.
    45:41 Ladislav Nagy (SVK) - 2:6
     
    45:41
    Slovensko dalo gól! Tu snáď už o výhre Slovenska nemôže byť pochýb. Akciu do samotnej prázdnej brány ukončil košický rodák LADISLAV NAGY. Do konca presilovky zostávalo päť sekúnd, asistencie si pripisujú Daňo po nezištnej zadovke do opustenej svätyne Hardyho i Marinčin.

    Asistencie: Marko Daňo, Martin Marinčin.
    42:41 Michal Čajkovský (SVK) - 2:5
     
    42:41
    Slovensko dalo gól! A triafame do čierneho počas oslabenia! Dávid Buc po prehranom buly výborne napádal za bránou súpera, chcel prihrávať na Luntera, no nebolo to presne. Na naše šťastie sa puku ujal v strede ihriska MICHAL ČAJKOVSKÝ a razantnou strelou nás poslal znovu do vedenia o tri góly!

    Asistencia: Dávid Buc.
    40:16 Erik Černák (SVK) - 2:4
     
    40:16
    Slovensko dalo gól! Slováci dali zabudnúť na zlý záver druhej tretiny, keď ERIK ČERNÁK už po 16 sekundách po zmene strán zvyšuje na 4:2 po prihrávke Pánika priamo na os ihriska. Čistý priestrel popod lapačku Hardyho, bola to jednoducho delovka do správneho miesta.

    Asistencie: Richard Pánik, Tomáš Tatar.
    35:09 Alexandre Texier (FRA) - 2:3
     
    35:09
    Francúzsko dalo gól!
    Černák sa po necelej minúte vracia predčasne z trestnej lavice. Po súbojoch pri mantineli sa otvoril priestor na vrchole pravého kruhu, kde si nakorčuľovala opora svojho mužstva ALEXANDRE TEXIER. Presná rana do rohu brány, už je to len o gól!

    Asistencie: Florian Chakiachvili, Damien Fleury.
    32:16 Antonin Manavian (FRA) - 1:3
     
    32:16
    Francúzsko dalo gól!
    Počas nášho avizovaného vylúčenia Francúzi znižujú na rozdiel dvoch zásahov. ANTONIN MANAVIAN bol úplne osamotený na pravom kruhu, Lunter k nemu už neskoro dostúpil. Obranca výberu galského kohúta prestrelil Rybára.

    Asistencie: Kévin Hecquefeuille, Charles Bertrand.
    25:31 Libor Hudáček (SVK) - 0:3
     
    25:31
    Slovensko dalo gól! Do tretice bravúrny LIBOR HUDÁČEK, ktorý dodal nové sily našej prvej presilovkovej formácii! Prihrávka na os ihriska medzi dvoch hráčov, Jordann Perret puk nestihol zachytiť. Hudáček následne vymiešal Hardyho a krásnym blafákom zakončil do odkrytej brány!

    Asistencie: Richard Pánik, Erik Černák.
    19:10 Matúš Sukel' (SVK) - 0:2
     
    19:10
    Slovensko dalo gól! Sukeľovi najprv skĺzol puk z hokejky, no to ho vôbec nemuselo mrzieť. O zhruba sedem sekúnd neskôr totiž Martin Fehérváry nastrelil puk od modrej a pozorný MATÚŠ SUKEĽ ho pred bránou tečoval až do siete!

    Asistencie: Martin Fehérváry, Tomáš Tatar.
    13:25 Libor Hudáček (SVK) - 0:1
    13:25 Richard Pánik (SVK) - 0:1
     
    13:25
    Slovensko dalo gól! Tretia presilovka nám už vyšla! Prihrávky pri ľavom mantineli vyústili k passu na modrú, kde napriahol Róbert Lantoši. Delovka Lantošiho zostala pod telom padajúceho Francúza, ktorý nevedel, kde je puk. Dokonale to ale vedel RICHARD PÁNIK, keď spopod Francúza dorazil puk za dezorientovaného Hardyho. Celá akcia sa musela prešetrovať u videorozhodcu po francúzskom proteste.

    Asistencie: Róbert Lantoši, Andrej Sekera.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 33. Manavian (Hecquefeuille, Bertrand), 36. Texier (Chakiachvili, Fleury), 58. Rech (Texier, Dame-Malka) – 14. Pánik (Lantoši, Sekera), 20. Sukeľ (Fehérváry, Tatar), 26. L. Hudáček (Pánik, Černák), 41. Černák (Pánik, Tatar), 43. Čajkovský (Buc), 46. Nagy (Daňo, Marinčin)


    Francúzsko: Hardy (46. Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Crinon, Hecquefeuille, Janil, Manavian, Dame-Malka – Texier, Guttig, Rech – Fleury, Claireaux, Bozon – Valier, Treille, Bertrand – Berthon, Leclerc, Ritz – Perret.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Čajkovský, Fehérváry, Koch – Pánik, L. Hudáček, Tatar – Krištof, Nagy, Studenič – Lantoši, Sukeľ, Daňo – Buc, Zigo, Liška – Lunter.

    Rozhodca: Gofman (RUS), Schukies (GER) – Kaderli (SUI), Lhotský (CZE)

    Diváci: 7 440