Dánsko – Slovensko sk 2:8 (kon.) | Česko – Dánsko 12:2 (kon.) | Slovensko – Švédsko sk 4:14 (kon.)
koniec
Slovensko
4:14 (1:4, 1:3, 2:7)
Švédsko
cz Štvrtok 09.05.2019, 21:00 • Zatzman Sportsplex, Halifax • Majstrovstvá sveta juniorov
     
    59:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A ještě jeden přesilovkový gól na úplný závěr zápasu. Šimon Šmajda nedokázal vyhodit a rázem z toho bylo švédské přečíslení na úrovni brankoviště, kde Erikssonovu pobídku využil EMIL RUUD. Také pro něj je to hattrick. Asistence: Filip Eriksson.
     
    58:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na každý slovenský gól nachází vícemistři světa rychlou odpověď! Na 13:4 z krásné narážečky s Hampusem Ahrenem zvýšil rozběhnutý FABIAN LINDBÄCK. Asistence: Hampus Ahren.
     
    56:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Napodruhé už to ROMANU FAITHOVI vyšlo na jedničku, a tak Slováci mohou slavit další snížení! Slovenský útočník šel za brankou do otočky a efektním způsobem dostal míč za Cronova záda. Asistence: Ronald Gašparík.
     
    55:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A znovu je tady rozdíl osmi gólů! Victor Wettergren přidal ke čtyřem zásahům také asistenci, když zrychlil pozvolnou akci přihrávkou z první na FREDIHO PETERSSONA a ten z jedničky prostřelil Dinku. Asistence: Victor Wettergren.
     
    55:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je sníženo! Thomas Crona svým dlouhým výhozem míček jenom odevzdal. Gašparík vzápětí přihrál z půlky hřiště na pravé křídlo a TOMÁŠ KVASNICA našel mezírku u bližší tyče. Asistence: Ronald Gašparík.
     
    53:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    O ceně pro nejlepšího hráče švédského týmu není pochyb. Trestné střílení obstaral autor hattricku VICTOR WETTERGREN a precizní kličkou do bekhendu přidal už svůj čtvrtý zásah.
     
    46:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédští florbalisté se dočkali i desátého gólu. Ani v tomto případě k tomu nepotřebovali žádnou pohlednou kombinaci, EMIL RUUD si zkrátka vzal míček na vlastní polovině a po několika rychlých krocích překonal Kohúta dalekonosnou střelou tahem. Asistence: Albin Hedstal.
     
    44:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hned vzápětí se zrodil i devátý švédský zásah. Po rozehrávce standardní situace z rohu hřiště se střelou z dálky prosadil VICTOR WETTERGREN a zkompletoval tím svůj hattrick! Asistence: Patrik Gustavsson.
     
    43:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na konci čtyřiačtyřicáté minuty už je Adam Kohút překonán! HAMPUS AHREN bez povšimnutí proběhl středem hřiště a nenápadnou střelou z dálky upravil stav na 8:2. Asistence: Samuel Folkesson Algman.
     
    29:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další švédská akce už ale končí gólem! Všechno znovu vzešlo ze slovenské ztráty, po které následoval přímočarý přesun před Kohúta. Protiútok tři na tři precizně zakončil FREDI PETERSSON. Asistence: Victor Wettergren.
     
    28:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenští mladíci korigují skóre na rozdíl čtyř branek! Zasloužil se o to SAMUEL VIRGA, který si přebral Kvasnicovu přihrávku a zleva vystřelil nad vzdálenější rameno brankáře Crony. Asistence: Tomáš Kvasnica.
     
    26:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kalentun fungoval jako ostřelovač na pravém křídle. První rána gólová nebyla, druhá mu vůbec nesedla, a tak si to při třetí příležitosti namířil na odkrytý střed. Slováci ještě stihli srazit míček na SEBASTIANA THÖRBERGA a ten z pohotové dorážky zvýšil už na 6:1. Asistence: Emil Kalentun.
     
    23:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přidávají další zásah! Emil Ruud převzal dlouhý pas z obranné poloviny a u brankoviště ještě našel lépe postaveného FILIPA ERIKSSONA, který už měl velmi jednoduchý úkol. Asistence:Emil Ruud.
     
    19:10
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vícemistři světa si začínají budovat více než solidní náskok! Jeden ze Slováků jenom odkopl míček po zablokované střele Foxe. Ten v další akci přihrál na krátko VICTORU WETTERGRENOVI, jenž z pravého mantinelu prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Philip Fox.
     
    17:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Filip Eriksson převzal pas z pravého mantinelu, ovšem místo bekhendové střely ještě jednou přihrával na druhou tyč a tam už Kohúta překonal EMIL RUUD. Asistence: Filip Eriksson.
     
    12:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Papírově hostující výběr si bere svůj náskok zpět! Šmajda ztratil míček na vlastní polovině a okamžitě za to byl potrestán, když Kohút nedosáhl na projektil ADAMA NILBRINKA. Bez asistence.
     
    09:36
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský výběr rychle vyrovnává! Hatala z poloviny hřiště nabídl puk před brankoviště a tam se z bezprostřední blízkosti prosadil ROMAN FAITH. Asistence: Peter Bezeg.
     
    07:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané se na konci vlastního oslabení dostávají do vedení! Táhlou střelou z dálky překvapil brankáře Kohúta VICTOR WETTERGREN. Asistence: Hampus Ahren.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 10. Faith (Bezeg), 29. Virga (Kvasnica), 56. Kvasnica (Gašparík), 57. Faith (Gašparík) – 8. Wettergren (Ahren), 13. Nilbrink, 18. Ruud (Eriksson), 20. Wettergren (Fox), 24. Eriksson (Ruud), 27. Thörberg (Kalentun), 30. Petersson (Wettergren), 44. Ahren (Algman), 45. Wettergren (Gustavsson), 47. Ruud (Hedstal), 54. Wettergren (t.s.), 56. Petersson (Wettergren), 59. Lindbäck (Ahren), 60. Ruud (Eriksson)


    Slovensko: Kohút (47. Dinka) – Gašparík, Bezeg, Gajdoš, Šmajda, Faith – Němec, Jančo, Kelemen, Hatala, Kvasnica – Bučko, Grich, Nota, Hrabčák, Tomčo – Kazimír, Virga, Machovič.
    Švédsko: Crona (Lundgren) – Lundmark, Lindbäck, Ruud, Gustavsson, Kalentun, Algman – Wettergren, Ahren, Fox – Hedstal, Nilbrink, Eriksson – Andersson, Thörberg, Wadell – Petersson, Samuelsson, Wallström.

    Rozhodca: Furmánek, Šolc (oba CZE)