Amsterdam – Tottenham 2:3 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
2:3 (2:0)
Tottenham Hotspur
Streda 08.05.2019, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga majstrov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    AFC Ajax

    Holandský outsider vyhral prvý semifinálový zápas na pôde nového White Hart Lane. O senzačnom víťazstve rozhodol na začiatku stretnutia záložník Donny van der Beek, ktorý sa stal terčom prestupových možností mnohých klubov ako Real Madrid, Bayern či PSG. Každopádne, Ajax má pred odvetou semifinále najprestížnejšej klubovej súťaže úžasnú pozíciu, nakoľko doma mu stačí neprehrať a postupuje do madridského finále. Ajax neprehral desaťkrát po sebe, z toho len raz remizoval. Naposledy sa tešil z výhry 4:0 proti Willem II, čím si zabezpečil výhru v národnom pohári. Do odvety proti Spurs podľa všetkého nezasiahne David Neres, ktorý má zranenú ruku. Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je Dušan Tadič, ktorý sa postaral o 33 gólov. Klaas-Jan Huntelaar ich strelil 21, Hakim Ziyech o jeden menej a Donny van de Beek pätnásť.

    Tottenham Hotspur

    Londýnsky tím neprežíva ideálny záver ročníka. Tottenham prehral posledné tri stretnutia v rade, z posledných siedmich vyhral len raz a prehral až šesťkrát. V podstate to znamená, že v Premier League zdolal len Brighton. V ligovej súťaži podľahl Manchestru City, West Hamu aj Bornemouthu, kedy Son a Foyth inkasovali červené karty a na konci rozhodol Nathan Aké. Zverenci Mauricia Pochettina klesli z tretej priečky na štvrtú a prípadne sa ešte môžu dostať aj za Arsenal až na pozíciu zaručujúcu len Európsku ligu. V prvom semifinále proti Ajaxu prehrali Spurs doma 0:1, takže odveta bude nesmierne ťažká, no nie nemožná. Ak ale "kohúti" vypadnú, tak to pre nich bude predposledný duel ročníka. Potom ich čaká už len posledné kolo proti Evertonu. Najlepším strelcom je Harry Kane, ktorý sa postaral o 24 gólov, Heung-min Son ich strelil o štyri menej a Lucas Moura dvanásť.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Ajax: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne, F. de Jong – Zijach, van de Beek, Neres – Tadić.
    Náhradníci: B. Varela – Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Dolberg, Magallán, de Wit.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Moussa Sissoko, Wanyama, Eriksen – Alli – Son Hung-min, Lucas Moura.
    Náhradníci: Gazzaniga – Lamela, Dier, Skipp, Foyth, Davies, F. Llorente..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci Ajax nastupuje v tradičných bielych dresoch s červenými prvkami. Hostia majú tmavé. Výsledok z prvého zápasu stretnutia hovorí v prospech domácich.
     
    2
    Domáci sa usadili v strede ihriska, kde sa snažia kombinovať a držať loptu na vlastných kopačkách. Tottenham postupne zvyšuje zatiaľ neúspešný presing.
     
    3
    Dušan Tadić sa rozbehol po ľavej strane, ale nedokázal obísť Trippiera. Ajax ostal vpredu. Donny van de Beek prihrával do šestnástky nepresne a následne loptu zakončil len do hráčov pred sebou Lasse Schöne.
     
    4
    Dušan Tadić sa dostal s loptou na hranicu šestnástky a pomedzi dvoch obrancov Spurs poslal tvrdú tečovanú strelu. Hugo Lloris skvele reflexívne zasiahol a na roh odkopol Danny Rose.
     
    5
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Lepšie to ani domácim nemohlo vyjsť. Po centri z rohového kopu si na hranici malého vápna najlepšie vyskočil kapitán MATTHIJS DE LIGT, ktorý sa presadil cez Alliho a zamieril presne k žrdi. Fantastický štart holandského celku.
    5. Matthijs de Ligt (AJA) - 1:0
     
    6
    Okamžite mohlo byť vyrovnané. Po prvej akcii hostí prišiel center do šestnástky, ktorý sa stočil nebezpečne. Son trafil žrď. Vzápätí ju v sklze nedorazil Dele Alli.
    6. Son Hung-min (TOT)
     
    7
    Tottenhamto skúšal znova. Moussa Sissoko si hodil loptu cez os do vápna, kde mu ušla a Francúz skončil na zemi. Faul tam nebol.
     
    8
    Moussa Sissoko znova padá na útočnej polovici ihriska. Tentoraz tam už bol, previnil sa Daley Blind. Tottenham získal priamy kop vhodný na center do vápna.
     
    9
    Nepresný center na zadnú žrď ešte Dele Alli vrátil pred bránu. Odtiaľ loptu obrancovia Ajaxu Amsterdam odkopli bez väčších problémov.
     
    10
    Desať minút za nami. Ajax išiel do rýchleho vedenia, keď druhý gól v Lige majstrov strelil Matthijs de Ligt. Následne sa snaží útočiť Tottenham.
     
    11
    Christian Eriksen poslal kolmicu do šestnástky. Dele Alli si posunul loptu okolo protihráča a technicky strieľal len tesne vedľa. Ešte predtým sa mával ofsajd.
     
    12
    Hakím Zijach si vytvoril streleckú pozíciu pred šestnástkou. Tento pokus zrazil Moussa Sissoko a následný center sklepol pre Huga Llorisa obranca Danny Rose.
     
    13
    Donny van de Beek sa po pravej strane ďaleko nedostal, získal aspoň aut, čiže Ajax môže pokračovať smerom do vápna. Tak aj učinil, potom prihrávku prečítal Moussa Sissoko.
     
    14
    André Onana sa dostal k centru z krídla. Ajax sa po rozohrávke nedostal ďaleko, avšak chvíľu na to loptu stratil aj Tottenham.
     
    15
    Tottenham Hotspur drží loptu na svojej polovici ihriska. Ajax sa snaží napádať, nevie sa k nej ale dostať. Hugo Lloris mal dosť času na rozohrávku.
     
    16
    Jan Vertonghen, ktorý dnes nastupuje s ochrannou maskou na tvári, faulovaný v strede ihriska. Tottenham tým pádom ďalej ostáva pri lopte.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur).
     
    18
    Nicolás Tagliafico dlho váhal čo s loptou na ľavej strane. Nevymyslel nič, takže prišla prihrávka na jeho stopérov.
     
    19
    Ajax sa tentoraz po ľavej strane nedostal k plynulej akcii. Nepresná prihrávka skončila za postrannou čiarou, bude z toho aut pre Spurs.
     
    20
    Dušan Tadić si nabehol na ľavé krídlo, avšak Hakím Zijach mu neposlal presný pas, za čo sa následne ospravedlňuje. Vhadzovať mohol Kieran Trippier.
     
    21
    Donny van de Beek a Victor Wanyama v osobnom súboji pri šestnástke Tottenhamu. Bude z toho priamy kop a lopta bude znova hľadať hráčov ako Matthijs de Ligt.
     
    22
    Ajax z priameho kopu nevyťažil nič. Tottenham prešiel do rýchleho protiútoku, ktorý bol zastavený pred šestnástkou domáceho celku.
     
    23
    Po ďalšej rýchlej akcii hostí prišla zľava krásna prihrávka pred malé vápno. Son Hung-min mal skvelú pozíciu, zakončil slabo do stredu brány, kde bol pripravený André Onana.
     
    24
    Lucas Moura sa individuálne dostal do vápna, k strele už nie. Loptu si napriek tomu našiel Christian Eriksen a prudko pálil k žrdi. André Onana bol znova na mieste.
     
    25
    Kieran Trippier má nejaké zdravotné problémy, jeho pohyb nie je stopercentný. Anglický obranca napriek tomu pokračuje ďalej v hre.
     
    26
    Tottenham Hotspur je pri lopte v strede ihriska. Neposúva sa dopredu, nakoľko Ajax napáda rozohrávku už od poliacej čiary.
     
    27
    Son Hung-min poslal sprava prudký center po trávniku do malého vápna. Matthijs de Ligt dobre postrážil Lucasa Mouru. Brazílčan preto nemohol zakončovať.
     
    28
    Danny Rose na svojej ľavej strane získal rohový kop. Center z rohu minul Jan Vertonghen, takže z voleja pálil spred šestnástky nepresne Lucas Moura.
     
    29
    Ajax prešiel do protiútoku. Na strelu z diaľky to mohol mať Hakím Zijach, lopta mu nakoniec ušla a nedokázal ju poslať smerom na bránu Llorisa.
     
    30
    Polhodina stretnutia za nami. Po skvelom štarte Ajaxu má viac z hry Tottenham. Napriek niekoľkým náznakom šancí či dokonca šanciam sa z gólu ešte netešil.
     
    31
    Dušan Tadić sa zľava dostal do šestnástky súpera. Na malom vápne poslal cez obrancu Trippiera prudkú strelu. Krížny pokus skončil tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
    31. Dušan Tadić (AJA)
     
    32
    Hlavný rozhodca potrebuje napraviť vysielačku, ktorá sa mu odlepila od oblečenia. Victor Wanyama avizoval tiež menšie zdravotné problémy, avšak bude v poriadku.
     
    33
    Tottenham drží loptu v strede ihriska. Ajax sa v týchto chvíľach snaží napádať len na vlastnej polovici ihriska.
     
    34
    Daley Blind skvele zvládol individuálnu akciu súpera po krídle. Neuspel ňou Christian Eriksen.
     
    35
    Frenkie de Jong dosť tvrdo prepadol cez súpera. Victor Wanyama ho fauloval tak, že spravil vo vzduchu v podstate salto.
     
    36
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Kontra domácich prináša ďalší gól. Na pravej strane šestnástky Spurs prihral Dušan Tadić vedľa seba na úplne voľného HACHIMA ZIYECHA a ten trafil nádherne nechytateľne k vzdialenejšej žrdi. Hugo Lloris sa preletel na prázdno.
    36. Hakím Zijach (AJA) - 2:0
     
    37
    Už doteraz to bolo pre Tottenham zlé, ale teraz je to obzvlášť, pretože na postup potrebujú hostia streliť aspoň tri góly a už neinkasovať ani raz.
     
    38
    Fanúšikovia Ajaxu Amsterdam sa bavia, štadión už teraz pomaly oslavuje, avšak do konca je ešte ďaleko. Hostia sú samozrejme zarmútení.
     
    39
    Moussa Sissoko poslal nepresný pas do šestnástky, na loptu nezareagoval Son Hung-min. Tottenham aj napriek tomu ostáva v držaní.
     
    40
    Nicolás Tagliafico vyriešil center na ľavú stranu šestnástky domáceho celku, k lopte sa nedostal Lucas Moura.
     
    41
    Tottenham Hotspur pokračuje v držaní lopty, nevie sa dostať poriadne ani cez polovicu a nie to ešte do nejakej dobrej šance. Ajax skvele bráni.
     
    42
    Son Hung-min síce dostal loptu aj čas pred šestnástku, nakoniec mu ušla a odkopol ju do bezpečia obranca Daley Blind.
     
    43
    Hakím Zijach nedostal ideálny pas na pravú stranu ihriska. Lopta skončila za bránkovou čiarou, rozohrávať bude brankár Hugo Lloris.
     
    44
    Victor Wanyama skončil na nohy Lassemu Schönemu, dánsky záložník vybojoval priamy kop ideálny na center do šestnástky Tottenhamu.
     
    45
    Po priamom kope získal Ajax aj rohový kop. Hakím Zijach rozohral na krátko. Následný center defenzíva Spurs poslala do bezpečia.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ajax má po prvom polčase skvelú pozíciu a jednou nohou už dočahuje na postup. Po výsledku 1:0 z úvodného stretnutia vo Wembley je to celkovo už 3:0, o čo sa postarali Matthijs de Ligt a Hakím Zijach. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 22:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Victor Wanyama, prichádza Fernando Llorente.
     
    47
    Hostia vstúpili do druhého polčasu aktívne a hneď z úvodu prišla šanca, ale André Onana skvele zareagoval. Po následnom rohovom kope prišla neúspešná kontra Ajaxu.
     
    48
    Ajax sa síce držal na lopte na útočnej polovici ihriska, čo však bolo ďaleko od brány Llorisa. Tá nebola ohrozená nijakým spôsobom.
     
    49
    Danny Rose naviezol loptu až do šestnástky, kde už mohol strieľať. Nakoniec ešte prihrával, čo Fernando Llorente nevystihol, takže k lopte sa dostal Matthijs de Ligt.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Kasper Dolberg (AFC Ajax).
     
    51
    Son Hung-min sa zľava nedostal cez dvoch hráčov súpera do šestnástky. Tottenham ale pokračuje vo svojej ofenzívnej aktivite a zdá sa, že takto by sa mal niesť celý zvyšok duelu.
     
    52
    Son Hung-min si to hodil zľava do vápna, na strelu to nemal. Dobre ho bránil Noussair Mazraoui. Spurs poslali loptu doprava, center odtiaľ potlačil na roh Blind.
     
    53
    Nízky center z rohového kopu poslal do bezpečia z prvej žrde obranca Noussair Mazraoui. Navyše tam bol ofenzívny faul.
     
    54
    Dele Alli dostal krásny center do malého vápna. Zblízka zakončil k žrdi, fantasticky zasiahol brankár André Onana. Po rohu hlavičkoval nad Fernando Llorente.
    54. Dele Alli (TOT)
     
    55
    Tottenham dal gól!
    Moussa Sissoko fauloval na vlastnej polovici Dolberga. Ajax sa dostal k priamemu kopu. Center na hranicu šestnástky Tottenham dostal do bezpečia a dokonca z toho bola poriadne rýchla kontra, na ktorej konci bol LUCAS MOURA. Povedľa Onanu zdramatizoval dvojzápas.
    55. Lucas Moura (TOT) - 2:1
     
    56
    Tottenham teda strieľa prvý gól v semifinále Ligy majstrov, no stále potrebuje ešte dva. Za iného stavu naďalej postupuje Ajax Amsterdam.
     
    57
    Danny Rose centrom zľava trafil prvého súpera, bol ním obranca Noussair Mazraoui. Spurs sú ďalej nasťahovaní pri šestnástke Ajaxu.
     
    58
    Moussa Sissoko sa chcel otočiť pred šestnástkou okolo jedného zo súperov. Lopta mu ušla, následne ju hostia dostali späť a pokračujú v akcii.
     
    59
    Tottenham dal gól!
    Prihrávku sprava do malého vápna ešte v miliónpercentnej šanci ani na dvakrát nedostal za skvelého Onanu Fernando Llorente, no hneď na to si spravil priestor LUCAS MOURA, nakoľko domáci nedokázali dostať loptu do bezpečia a trafil presne k žrdi. Tak toto začína byť nesmierne zaujímavé.
    59. Lucas Moura (TOT) - 2:2
     
    60
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Lasse Schöne, prichádza Jöel Veltman.
     
    61
    Hakím Zijach vystrelil z diaľky tesne vedľa brány. Bolo to za pomoci teču. Rovnaký hráč preto rozohral rohový kop, nízky center Spurs dostali preč.
     
    62
    Po prechode hostí dopredu to skúšal Fernando Llorente. Španielsky útočník pálil z diaľky vysoko nad tri žrde brány Andrého Onanu.
     
    63
    Po ďalšom rohovom kope Ajaxu sa snažil hlavičkovať Matthijs de Ligt, nepresadil sa cez svojho strážcu. Odrazenú loptu zakončil tesne nad brvno Daley Blind.
     
    64
    Dušan Tadić poslal na os šestnástky nádhernú prihrávku. Hakím Zijach sa uvoľnil a bol úplne sám. Technicky zakončil k žrdi, o niekoľko centimetrov bránu minul.
    64. Hakím Zijach (AJA)
     
    65
    Matthijs de Ligt sa stal hrdinom momentu. Najskôr zrazil hlavičku z osi šestnástky pred seba, kde mal obrovskú šancu na hattrick Lucas Moura, no mladý kapitán sa obetavo hodil do strely a zariadil len roh.
     
    66
    Son Hung-min sa chcel presadiť na hranici veľkého vápna, kde mu lopta ušla. Kórejčan išiel do sklzu, pritom nakoniec nešťastne fauloval.
     
    67
    Zrazený center sprava priniesol pre Tottenham len rohový kop. Po rozohrávke na krátko pálil technicky mimo priestor brány Son Hung-min.
     
    67
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Kasper Dolberg, prichádza Daley Sinkgraven.
     
    68
    Ajax sa dostal s loptou len do polovice ihriska. Tam sa k nej pricucli futbalisti Tottenhamu a zase sa snažia hrať oni.
     
    69
    Pozitívne pre Ajax je, že po tom tlaku Tottenhamu, kedy padli dva góly, dokázali domáci otupiť ofenzívnu snahu londýnskeho tímu.
     
    70
    Pád domáceho hráča v šestnástke Tottenhamu nepriniesol penaltu. Vzápätí sa nepresadil Hakím Zijach, lopta mu ušla za čiaru.
     
    71
    Center sprava smeroval do miest, kde v malom vápne boli dvaja hráči Ajaxu. V poslednej chvíli na roh odkopol Trippier. Po tomto pase nehlavičkoval Matthijs de Ligt, avšak aj tak prišli do malého vápna ďalšie dva veľmi prudké centre, ktoré takmer prešli za Llorisa. Ten si musel dať veľký pozor. Po tom druhom nedokázala loptu na malom vápne doraziť ďalšia domáca dvojica.
     
    72
    Dušan Tadić prenechával loptu na hranici šestnástky súpera, pretože za sebou očakával spoluhráčov. Nechal ju na mieste, kde išiel iba Kieran Trippier.
     
    73
    Nákop na hrot ofenzívy Ajaxu nevyšiel, Toby Alderweireld po hlavičkovom súboji posunul loptu Hugovi Llorisovi.
     
    74
    Tottenham Hotspur vybojoval rohový kop. Zakončiť sa ho podarilo belgickému stopérovi, Toby Alderweireld hlavičkoval tesne vedľa priestoru troch žrdí. André Onana sa neponáhľa s rozohrávkou.
     
    75
    Lucas Moura potiahol loptu po pravej strane do šestnástky. Prihrávku do druhej vlny prečítal Donny van de Beek. Inak by z toho bola ďalšia skvelá šanca Spurs.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur).
     
    77
    Žltú kartu dostáva Hakím Zijach (AFC Ajax).
     
    78
    Daley Blind dostal pri vlastnej šestnástke úder do tváre, o čo sa postaral útočník Fernando Llorente. Španielskemu hráčovi sa píska faul.
     
    79
    Matthijs de Ligt poslal prudkú ranu spred šestnástky, trafil prvého hráča pred sebou. Hneď na to loptu posunul vedľa seba, aby strieľal po trávniku Hakím Zijach. Llorisa prekonal, tento strelecký pokus zastavila žrď.
    79. Hakím Zijach (AJA)
     
    80
    Strely: 13 – 17
     
    81
    Hakím Zijach išiel sám do štyroch obrancov Tottenhamu. Nabehol mu ešte Dušan Tadić, ktorý si spracoval prihrávku a okamžite bol pri pokuse o kľučku zastavený.
     
    82
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Kieran Trippier, prichádza Érik Lamela.
     
    83
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Danny Rose, prichádza Ben Davies.
     
    84
    Daley Sinkgraven fauluje v strede ihriska, čo sa mu vôbec nepáči, ale musí vrátiť loptu a zasunúť sa do defenzívy.
     
    85
    Ajax rýchlo dostal loptu z vlastnej polovice ihriska, prešiel až k vápnu protivníka, kde o ňu celkom poľahky a rýchlo prišiel.
     
    86
    Son Hung-min sa z pravej strany šestnástky dostal do zakončenie. Jeho strelecký pokus smeroval vysoko nad bránu Onanu.
     
    87
    Po rohovom kope sa mal stať hrdinom Jan Vertonghen. Na malom vápne ostal úplne osamotený, no jeho hlavičku neuveriteľne, úžasne až neskutočne potlačil na brvno André Onana. Za toto by mu mali aj sochu postaviť.
    87. Jan Vertonghen (TOT)
     
    88
    Dušan Tadić fauloval v strede ihriska. Ajax chcel znova preťať tlak súpera. To sa mu podarilo iba na niekoľko chvíľ, lopta sa vráti pred Onanu.
     
    89
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Donny van de Beek, prichádza Lisandro Magallán.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+1
    Fernando Llorente sa takmer dostal do veľkej šance, keďže domáci sa nedohodli, kto loptu odkopne. Akrobaticky to v poslednej chvíli zobral na seba Nicolás Tagliafico.
     
    90+2
    Ajax sa snaží zbierať sekundy na útočnej polovici ihriska. To mu síce nejde najhoršie, ale dalo by sa aj lepšie, ako nechať vpredu jediného hráča.
     
    90+3
    Definitívne mohol rozhodnúť, ale Hakím Zijach po rýchlej kontre Ajaxu Amsterdam znova zahodil stopercentnú šancu. Hugo Lloris predviedol fantastický zákrok.
     
    90+4
    Ajax sa bráni zubami-nechtami. Lopta dlho okupovala vápno domácich. Christian Eriksen vystrelil sprava do obrancu a získal len rohový kop.
     
    90+5
    Hugo Lloris si prišiel do šestnástky súpera na možno posledný rohový kop. Fernando Llorente zakončil nad priestor troch žrdí.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva André Onana (AFC Ajax).
     
    90+6
    Tottenham dal gól!
    Moussa Sissoko poslal dlhý odkop z vlastnej polovice pred šestnástku súpera, kde hostia vyhrali súboje. LUCAS MOURA sa dostal pomedzi dvoch obrancov do zakončenia a po trávniku zúžitkoval skvelú prihrávku Alliho na strelu k žrdi. Keď som hovoril o soche pre Onanu, tak stavať sa asi bude pre hattrickového hrdinu v Európe! Neuveriteľné, proste neuveriteľné. Toto je dôvod, prečo milujeme futbal. Presne pre takéto momenty. Samozrejme, z pohľadu nezainteresovaného diváka.
    90+6. Lucas Moura (TOT) - 2:3
     
    90+8
    Hráči Ajaxu spravili všetko pre to, aby sa ešte aj oni zapísali na streleckú listinu. Do protiútoku ale prešiel Tottenham a nazbieral cenné sekundy.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    Ono je to už raz tak, že by som aj pustil emócie, ale aj tak sa asi nedá opísať, čo sme to zase videli za priebeh. V utorok fantasticky otočil výsledok dvojzápasu Liverpool, teraz Tottenham. Lucas Moura je totálnym hrdinom možno aj celej sezóny v Lige majstrov. V Madride budú hrať anglické kluby. O "ušatú trofej" zabojuje Liverpool proti "kohútom". Po prvom polčase, kedy bolo 2:0 pre Ajax, asi nik nepochyboval o tom, že Ajax to finále uhrá, lenže osud mal iný program. Famózna otočka Spurs bude niečo, čo budeme hovoriť našim deťom. Ťažko vôbec pomyslieť na to, čo musia prežívať futbalisti amsterdamského tímu. Ak má ročník vygradovať vo finále, tak to aby sme si už teraz zaobstarali lieky na nervy, pretože po tomto týždni ani nechcem vedieť, čo sa môže stať na Wanda Metropolitano. Dovtedy si dá najprestížnejšia klubová súťaž prestávku. Ja vám prajem dobrú noc. Ak sa vám podarí zaspať z toľkého adrenalínu. (23:07:58)

    Matej Kubove

    Góly: 5. de Ligt, 36. Zijach – 55. Lucas Moura, 59. Lucas Moura, 90+6. Lucas Moura

    Karty:   50. Dolberg (AJA), 77. Zijach (AJA), 90+5. Onana (AJA) – 17. Moussa Sissoko (TOT), 76. Rose (TOT)


    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (60. Veltman), F. de Jong – Zijach, van de Beek (89. Magallán), Dolberg (67. Sinkgraven) – Tadić.
    Náhradníci: B. Varela – Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, de Wit, Traoré.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier (82. Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (83. Davies) – Moussa Sissoko, Wanyama (46. F. Llorente), Eriksen – Alli – Son Hung-min, Lucas Moura.
    Náhradníci: Gazzaniga – Lamela, Dier, Skipp, Foyth, Davies, F. Llorente.
    30.04.2019
    Tottenham - Amsterdam 0:1

    Góly: 15. van de Beek

    Karty:   30. Tagliafico (AJA), 64. Veltman (AJA)