Schalke – Augsburg 0:0 (kon.) | Freiburg – Düsseldorf 1:1 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 6:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:1 (1:1)
Fortuna Düsseldorf
Nedeľa 05.05.2019, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:29:21)
     
    Držanie lopty: 40 % : 60 %.
    Strely na bránu: 3:3.
    Strely mimo: 2:7.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 12:11.
     
    Hostia nedokázali využiť takmer celopolčasovú presilovku a z Freiburgu si odvezú len bod. Fortuna mala viac z hry, prevahu v držaní lopty a i výrazne viac striel, domácich však niekoľkokrát podržal skvelými zákrokmi brankár Schwolow. Domáci sa v druhom polčase nedostali v útoku prakticky k ničomu a v závere bolo úplne zjavné, že zisk bodu im vyhovuje viac ako súperovi. Vďaka nemu sa posunuli na 13. miesto a po štyroch prehrách za sebou dokázali konečne zabodovať. Hostia sú po tomto zápase na priebežnom 10. mieste bundesligovej tabuľky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Jerôme Gondorf, prichádza Nico Schlotterbeck.
     
    90+3
    Žltú kartu za tvrdý faul na protihráča dostáva Oliver Fink (Fortuna Düsseldorf).
     
    90+2
    Sallai dostal dobrú prihrávku do šestnástky, útok Freiburgu ale zabil zbytočnými kľučkami a o loptu prišiel.
     
    90+1
    Stöger s Ramanom si narazili loptu na ľavom krídle, potom im ale ďalšia narážačka už nevyšla a guľatý nezmysel sa dokotúľal za bránkovú čiaru.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Hostia nepresným nákopom na hráčov v útoku odovzdali loptu domácim, ktorí sa snažia získať cenné sekundy. Freiburgu zjavne remíza vyhovuje viac ako hosťom.
     
    88
    Po rýchlom prechode do útoku strieľal Niederlechner zo zhruba 30 metrov. Strela ale nebola veľmi umiestnená, a tak si s ňou Rensing poradil.
     
    87
    Hostia sa ešte snažia v závere zápasu zatlačiť domácich do obrany a strhnúť výhru na svoju stranu. Strely Lukebakia a Stögera boli zablokované, lopta ale zostala pod kontrolou hostí.
     
    85
    Center znovu odvrátila obrana Fortuny, lopta sa ale dostala k Sallaiovi, ktorý vystrelil zo strednej vzdialenosti. Presnú strelu po zemi k pravej tyči vyrazil gólman hostí Rensing.
     
    84
    Hra sa znovu poriadne vyostruje. V priebehu minúty sme videli tri tvrdé fauly v strede poľa, po ktorých bude Freiburg zahrávať priamy kop.
     
    83
    Henningsa v tvrdom súboji odstavil od lopty Schlotterbeck. O faul sa podľa hlavného rozhodcu nejednalo.
     
    82
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Kenan Karaman, prichádza Oliver Fink.
     
    82
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Lucas Höler, prichádza Florian Niederlechner.
     
    81
    Grifovi sa však dnes rozohrávky štandardných situácií vôbec nedaria. I tento center odvrátila bez problémov obrana hostí.
     
    80
    Alfredo Morales (Fortuna Düsseldorf) ostrým sklzom zostrelil na hranici pokutového územia prenikajúceho Güntera. Striedajúci hráč hostí dostáva žltú kartu a domáci zase priamy kop.
     
    79
    Až teraz poslal nákop do pokutového územia Suttner, loptu ale kopol príliš silno, a tak preletela privysoko pre všetkých hráčov v šestnástke. Po autovom vhadzovaní sa hrací predmet dostal k brankárovi Schwolowovi.
     
    78
    Hostia sa postupne približujú k šestnástke domácich, k centrom sa ale ešte neodhodlali.
     
    77
    Grifov center bez väčších problémov odhlavičkovala obrana Fortuny a potom si poradila i s ďalšími dvomi centrami. Domáci sa netrápia nejakou dlhou kombináciou a čo najrýchlejšie sa snažia vo svojich útokoch dostať k streleckému zakončeniu.
     
    76
    Lukebakio stiahol k zemi prenikajúceho Hölera. Domáci získavajú priamy kop z pravej strany.
     
    75
    Fortuna už znovu prevzala iniciatívu a tlačí sa do útoku. Center Ramana preletel až na opačnú stranu na Suttnera, ktorého strela z voleja skončila vysoko nad Schwolowovou bránou.
     
    74
    Domáci napriek oslabeniu zatlačili hostí poriadne hlboko do obrany. Dva nebezpečné centre ale dokázala obrana Fortuny odvrátiť a Hoffmann potom loptu bez váhania odkopol na polovicu domácich.
     
    73
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Dawid Kownacki, prichádza Dodi Lukebakio.
     
    72
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Mike Frantz, prichádza Roland Sallai.
     
    71
    Koch je už na nohách a odbehol za autovú čiaru na dokončenie ošetrenia. Na hracej ploche medzitým prebieha ďalšia postupná kombinácia hráčov Fortuny.
     
    70
    Koch a Karaman sa zrazili hlavami v hlavičkovom súboji. Domáci obranca zostáva ležať na trávniku a je v opatere lekárov.
     
    69
    Grifo si nabiehal za skvelou kolmicou Höflera, na poslednú chvíľu ju ale pred ním zastavil sklzom Hoffmann. Hostia sa pokúsili o rýchly brejk, domáci sa ale rýchlo zoradili na vlastnej polovici.
     
    68
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Adam Bodzek, prichádza Alfredo Morales.
     
    67
    Po rohovom kope zostáva ležať v pokutovom území hostí Hoffmann, ktorý namiesto lopty trafil nohu protihráča. Krívajúc odskákal za autovú čiaru an ošetrenie.
     
    66
    Hennings sa po prihrávke z ľavej strany ocitol úplne voľný medzi obrancami Freiburgu, zoči-voči brankárovi Freiburgu ale neuspel. Schwolow jeho pokus skvelým zákrokom vyrazil.
     
    65
    Bodzek signalizoval svojmu trénerovi, že má nejaký zdravotný problém. Je teda možné, že uvidíme vynútené striedanie hostí.
     
    64
    Center od rohovej zástavky letel priamo na hranicu šestnástky na Stögera, ktorý z voleja tesne minul Schwolowovu bránu.
     
    63
    Tak napokon platí verdikt hlavného rozhodcu a pokračovať sa bude rohovým kopom.
     
    62
    Strelu jedného z hráčov Düsseldorfu zablokoval vo vlastnej šestnástke rukou domáci obranca. Situáciu posudzuje videoasistent.
     
    61
    Hodina hry je za nami. Fortuna sa snaží využiť presilovku, domáci sa ale zatiaľ výborne bránia a hostí nepúšťajú do bezprostrednej blízkosti.
     
    60
    Kownackého center z ľavého krídla odhlavičkoval Koch. Domáci sa potom dostali k lopte, znovu ale nemôžu rýchlo zaútočiť kvôli vlastným nepresným prihrávkam.
     
    59
    Gondorfov center z ľavej strany preletel celou šestnástkou Düsseldorfu až na opačnú stranu, kde sa lopty zmocnili hostia. Kownacki vedie útok hostí.
     
    58
    Po dlhom čase mohli zaútočiť i domáci, v strede poľa si ale pri prechode na útočnú polovicu neporozumeli a namiesto rýchleho brejku musia prejsť do postupného útoku.
     
    56
    Z opačnej strany centroval do bránkoviska Freiburgu Raman, Henningsovi ale chýbalo pár krokov, aby loptu zasiahol. Hostia každopádne pokračujú v obliehaní domáceho pokutového územia.
     
    55
    Raman sa pokúšal presadiť individuálne po pravom krídle, to sa mu ale nepodarilo a musel loptu len prihrať dozadu spoluhráčovi.
     
    54
    Hostia kombinujú na polovici hostí a snažia sa využiť faktu, že je ich o jedného viac. Domáci ale zatiaľ za nimi stíhajú behať a nedávajú im priestor na prienik k svojej šestnástke.
     
    52
    Hra sa výrazne vyhrotila a po banálnom faule v strede poľa sa niekoľko hráčov z oboch tímov dostalo do šarvátky. Všetkým zúčastneným hlavný rozhodca dohovára.
     
    51
    Domáci sa pokúsili rozohrať štandardku signálom, ten sa im ale vôbec nevydaril a len založil protitútok Fortuny. Na jeho konci strieľal zo zhruba 25 metrov Zimmermann a svojou prudkou strelou tesne minul pravú tyč Schwolowej brány.
     
    50
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Hölera dostáva André Hoffmann (Fortuna Düsseldorf). Priamy kop pre Freiburg.
     
    49
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách, hostia ich však vytlačili na ich polovicu.
     
    48
    Stöger vystrelil z priameho kopu ponad múr a tesne minul ľavú tyč Schwolowovej brány.
    47. Janik Haberer (FRE)
     
    47
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za zásah nohy Bodzeka sklzom Janik Haberer (SC Freiburg). Domácich tak čaká takmer celý druhý polčas v oslabení!
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:34.
     
    V súboji dvoch tímov s istotou účasti v ďalšej sezóne Bundesligy sme v prvom polčase nevideli žiaden strhujúci futbal. Hostia boli prakticky od začiatku zápasu aktívnejší, hneď prvý útok Freiburgu ale skončil diskutabilnou premenenou penaltou. Útoky Fortuny boli dlho bez nejakého momentu prekvapenia a priamočiarosti, potom ale predviedli krásnu rýchlu akciu Stöger s Kownackým, ktorý strelil gól patriaci medzi najkrajšie v tejto bundesligovej sezóne.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rensing podbehol center Grifa z rohového kopu, bolo to však spôsobené útočným faulom jedného z domácich hráčov.
     
    45
    Na opačnej strane získal Haberer svojim zablokovaným centrom ešte jeden rohový kop pre domácich.
     
    44
    Suttner výbornou kolmicou vysunul do nábehu Kownackého, ktorý ešte hľadal prihrávkou do druhej vlny Henningsa. Prihrávka sa však nevydarila a strela Bodzeka skončila mimo domácu bránu.
     
    43
    Center z rohu bez väčších problémov odvrátila obrana hostí a bieli sa znovu posúvajú s loptou na polovicu svojho súpera.
     
    42
    Haberer vysunul prihrávkou z prvej do nábehu Höflera, jeho center ale zablokoval Suttner. Domáci ešte reklamujú ruku obrancu Fortuny, hlavný rozhodca ale znovu nijak nereaguje.
     
    41
    Karaman si chcel naraziť loptu s Kownackým. poľským krídelník mu ale nedokázal loptu vrátiť. Po odkope obrancov Freiburgu sa jej však zmocnila obrana hostí.
     
    41
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah Bodzeka lakťom v hlavičkovom súboji Janik Haberer (SC Freiburg).
     
    38
    Kownacki si nabiehal na Ramanov center sprava a v súboji s Kochom v pokutovom území domácich spadol. Hostia požadujú penaltu, hlavný rozhodca ale nijak nereaguje.
     
    37
    Bodzek sa v súboji pred šestnástkou Freiburgu zrazil veľmi nepekne so Schlotterbeckom, našťastie sú obaja hráči v poriadku a nepotrebujú ošetrenie.
     
    36
    Frantz nedokázal spracovať prenesenie hry Güntera a hostia sa posúvajú autovými vhadzovaniami cez stred poľa. Napokon loptu posunuli dozadu a rozohrávajú od obrancov.
     
    35
    Hostia okamžite preniesli hru na opačnú stranu a takmer z toho bola ďalšia nebezpečná príležitosť. Karaman sa pekne uvoľnil na pravej strane a prihrával do bránkoviska na Henningsa, tomu však bol odmávaný ofsajd.
     
    34
    Schlotterbeck hľadal pasom z vlastnej polovice na pravom krídle Haberera, od lopty ho ale čisto odstavil Hoffmann.
     
    33
    Hostia vyrovnali v podstate z ničoho nič a ich gól prišiel ako blesk z jasného neba. Po góle hneď získali loptu a rozohrávajú svoju ďalšiu postupnú akciu.
    31. Dawid Kownacki (DSF) - 1:1
     
    31
    Düsseldorf dal gól!
    Hostia vyrovnávajú nádherným gólom! Stöger krásnou kolmicou vysunul do nábehu na ľavom krídle DAWIDA KOWNACKÉHO a ten si poradil náramne. Loptu si posunul do šestnástky Freiburgu a presnou strelou do pravého horného rohu poslal „angličanom“ loptu do siete.
     
    30
    Oba tímy ako keby boli spokojné s výsledkom a nikam sa zbytočne neženú.
     
    29
    Domáci rozvinuli svoju kombináciu na polovici súpera. Tá však končí po faule Frantza na Stögera, ktorý ho pripravil o loptu.
     
    28
    Suttnerov center od rohovej zástavky odhlavičkoval Heintz a domáci vyrazili okamžite do protiútoku. Grifo si potiahol loptu sám, strelu z hranice pokutového územia mu však na poslednú chvíľu zablokoval Zimmermann.
     
    27
    Z ničoho nič nakopol Ayhan loptu na Kownackého, ktorému ju odkopol na rohový kop Koch.
     
    26
    Stále bezo zmeny. Obrancovia hostí si loptu prihrávajú aj napriek zvyšujúcemu sa tlaku domácich hráčov.
     
    25
    Stöger bol faulovaný pri rozohrávke Hölerom. Loptu drží obranná štvorica Düsseldorfu, ktorá sa snaží domácich vytiahnuť trochu vyššie.
     
    23
    Hra sa teraz dosť kúskuje. Ani jeden z tímov nie je schopný získať na dlhšiu dobu loptu pod svoju kontrolu, a tak rýchlo mení v strede poľa majiteľa.
     
    22
    Hennings dostal výbornú prienikovú prihrávku na pravé krídlo, prihrávku z prvej do domáceho bránkoviska ale nedokázal nikto z hosťujúcich hráčov usmerniť do odkrytej brány.
     
    21
    Hostia majú loptu častejšie pod kontrolou, nedarí sa im ale prekombinovať sa do nebezpečných streleckých priestorov. I táto kombinácia Fortuny prebieha len okolo stredovej čiary.
     
    20
    I tento Grifov center ale obrana Düsseldorfu odvrátila do bezpečia. Haberer potom odkopol loptu do autu, aby zastavil črtajúci sa rýchly protiútok hostí.
     
    19
    Grifov center odvrátila obrana Fortuny na rohový kop. Sám Grifo ho beží rozohrať.
     
    18
    Stöger zasiahol pred vlastným pokutovým územím do nohy Grifa. Priamy kop pre Freiburg z pomerne dobrej streleckej pozície.
     
    17
    Kownackého center z ľavej strany letel presne na hlavu Karamana, útočník hostí ale nedokázal cez Heintza presne zakončiť. Hlavička končí mimo Schwolowovu bránu.
     
    16
    Hra sa trochu upokojila a tempo v posledných okamihoch značne opadlo. Loptu majú naďalej hostia, ktorí ju držia na polovici domácich.
     
    14
    Obrana domácich je však rýchlo zoradená na vlastnej polovici a hostia tak musia útočiť do plných. Domáci ich navyše vytlačili až k ich šestnástke.
     
    13
    Heintz dobrou kolmicou vysunul do nábehu na ľavej strane Güntera, jeho center ale dokázala zastaviť obrana Fortuny. Hostia okamžite otáčajú hru.
     
    12
    Hostia sa už trochu oklepali z inkasovaného gólu a postupnou kombináciou sa dostali na polovicu svojho súpera. Zatiaľ si však prihrávajú len v úctivej vzdialenosti od brány Freiburgu.
     
    11
    Domácich gól povzbudil. Grifo sa dostal s loptou do šestnástky hostí, kde najskôr jeho strelu zablokoval Suttner a jeho následný oblúčik na spoluhráča pred bránu odhlavičkoval do bezpečia Raman.
    9. Vincenzo Grifo (FRE) - 1:0
     
    9
    Freiburg dal gól!
    Domáci z penalty otvárajú skóre! VINCENZO GRIFO kopol penaltu s istotou po zemi k ľavej tyči. Brankár Rensing sa hodil k pravej, takže nemal šancu zasiahnuť.
    8. Janik Haberer (FRE)
     
    8
    Haberer sa dral za vysokou loptou z ľavej strany a po súboji s Ramanom spadol v pokutovom území. Veľmi diskutabilná penalta pre Freiburg!
     
    7
    Následný Kochov center bol zablokovaný a pravému obrancovi domácich potom lopta odskočila do autu. Rozohrávať tak môžu hostia.
     
    6
    Domáci sa prvýkrát dostali na polovicu súpera a tam i k postupnému útoku. Nákop Höflera z pravej strany vyriešil rezolútnym odkopom do autu Ayhan.
     
    5
    Hostia vstúpili do zápasu veľmi aktívne. Raman si nabehol na kolmú prihrávku na pravé krídlo, strelou z prvej ale poslal loptu na tribúnu za domácou bránou.
     
    4
    Schwolow sa predviedol i pri následnom rohovom kope, avšak tentokrát negatívne. Center od rohovej zástavky podbehol, našťastie za ním boli len jeho spoluhráči a jeden z nich loptu odkopol do bezpečia.
    3. Kevin Stöger (DSF)
     
    3
    Stögerovi sa takmer podarilo zaskočiť domáceho brankára! Z priameho kopu vystrelil po zemi okolo jediného hráča v múre a tečovanú loptu letiacu k svojej ľavej tyči musel Schwolow skvelým zákrokom vyraziť.
     
    2
    Podobne dopadol i prvý útok hostí. Nákop Ayhana na Ramana skončil v aute. Domáci ale hosťom loptu vrátili po faule Haberera na Kownackého. Priamy kop pre Fortunu zo zaujímavej pozície.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím. Prvý nákop z obrany Freiburgu bol pridlhý pre všetkých hráčov v červenočiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Freiburg bude hrať v červených dresoch, hostia v bielych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Koch, K. Schlotterbeck, Heintz – Frantz (C), Haberer, Höfler, Gondorf, Günter – Höler, Grifo.
    Náhradníci: Flekken – Niederlechner, Sallai, Terrazzino, N. Schlotterbeck, Stenzel, Petersen.

    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, K. Ayhan, Hoffmann, Suttner – Raman, Bodzek (C), Stöger, Kownacki – Karaman, Hennings.
    Náhradníci: Drobný – Lukebakio, Fink, Kamiński, Gießelmann, Morales, Barkok.

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Assmuth.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa dnes stretnú v Bundeslige za posledných desať sezón len štvrtýkrát. Bilancia medzi nimi za toto obdobie je vyrovnaná – raz vyhral Freiburg, raz Düsseldorf a raz sa zápas skončil remízou. Domáci tím v týchto vzájomných zápasoch neinkasoval. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral Düsseldorf doma 2:0.
     
    Fortuna Düsseldorf

    Hostia, naopak, musia byť s nováčikovskou sezónou nadmieru spokojní. Už dlhšie majú istotu záchranu a navyše sa pohybujú v pokojnom strede tabuľky, ďaleko od bojov o záchranu. Pred týmto zápasom sú na 11. mieste, o skóre za desiatou Herthou, pred ktorú by sa prípadným bodovým ziskom z dnešného zápasu mohli dostať. Düsseldorf strieda výhry a porážky – z posledných siedmich zápasov tri vyhral a štyri prehral. Vonku sa mu ale veľmi nedarí, pretože si z 15 zápasov na cudzích ihriskách priviezol domov len 16 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Düsseldorf – Mönchengladbach 3:1
    Hertha – Düsseldorf 1:2
    Düsseldorf – Bayern 1:4
    Mainz – Düsseldorf 3:1
    Düsseldorf – Brémy 4:1
     
    SC Freiburg

    Domáci sú asi veľmi radi, že už sa blíži koniec sezóny, tabuľkou sa totiž už len prepadávajú. Pred týmto kolom bol Freiburg na 13. mieste s osembodovým náskokom na 16. Stuttgart, čo znamená istotu zotrvania v Bundeslige. Jeho forma je katastrofálna, pretože prehral posledné štyri zápasy s celkovým skóre 2:13 a celkovo ťahá sériu šiestich zápasov bez výhry. Posledným bodovým ziskom tak pre Freiburg paradoxne zostáva domáca remíza s lídrom Bayernom Mníchov. Doma je Freiburg až 13. najlepším tímom, keď z 15 zápasov na vlastnom ihrisku vyhral len päťkrát.

    Posledných 5 zápasov:
    Freiburg – Bayern 1:1
    Mainz – Freiburg 5:0
    Brémy – Freiburg 2:1
    Freiburg – Dortmund 0:4
    RB Lipsko – Freiburg 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu SC Freiburg – Fortuna Düsseldorf, ktorý sa odohrá v rámci 32. kole nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Grifo (pen.) – 31. Kownacki

    Karty:   41. Haberer (FRE) – 50. Hoffmann (DSF), 80. Morales (DSF), 90+3. Fink (DSF)   47. Haberer (FRE)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:11.
    SC Freiburg: Schwolow – Koch, K. Schlotterbeck, Heintz – Frantz (C) (72. Sallai), Haberer, Höfler, Gondorf (90+3. N. Schlotterbeck), Günter – Höler (82. Niederlechner), Grifo.
    Náhradníci: Flekken – Niederlechner, Sallai, Terrazzino, N. Schlotterbeck, Stenzel, Petersen.

    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, K. Ayhan, Hoffmann, Suttner – Raman, Bodzek (C) (68. Morales), Stöger, Kownacki (73. Lukebakio) – Karaman (82. Fink), Hennings.
    Náhradníci: Drobný – Lukebakio, Fink, Kamiński, Gießelmann, Morales, Barkok.

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Assmuth

    Diváci: 24 000