Huddersfield Town – Manchester United 1:1 (kon.) | Chelsea – Watford 3:0 (kon.) | Arsenal – Brighton 1:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:1 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Nedeľa 05.05.2019, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Nedeľný program Premier League uzatvára zápas medzi londýnskym Arsenalom FC a Brightonom & Hove Albionom FC. Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 37. kola Premier League. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Arsenal FC
    Arsenal je podľa tabuľkového postavenia stále v hre o miestenku do Ligy majstrov pre budúcu sezónu. Aktuálne The Gunners patrí v tabuľke 5. priečka so ziskom 66 bodov. Arsenal na štvrtú Chelsea stráca dva body a pred šiestym Manchestrom United je vpred len o jeden jediný bodík. Arsenal nepredviedol v posledných zápasoch oslnivé výkony a v londýnskom klube sa už hovorí o menšej kríze, ktorú treba zažehnať. Kanonieri totižto prehrali posledné tri zápasy, a to proti Leicesteru 3:0, proti Wolves 3:1 a proti Crystalu Palace 2:3. Vždy šlo o tímy s nižším tabuľkovým postavením. V zápase nebude môcť Unai Emery počítať s Bellerínom, Holdingom, Maitlandom-Nilesom, Ramseym, Suárezom a Wellbeckom. Otázny je nástup Laurenta Koscielneho.

    Brighton & Hove Albion FC
    Brighton sa momentálne nachádza v iných vodách ako Arsenal a horko-ťažko súperí o posledné priečky. Aktuálne je Hove Albion mimo vypadnutia, nachádza sa na 17. mieste so ziskom 35 bodov a skóre 33:55. Brighton naposledy v Premier League remízoval s Newcastleom 1:1, pripísal si prehru s Tottenhamom 1:0 a ďalšiu vcelku cennú remízu proti Wolves 0:0. Tréner Brighton nemá taký veľký lazaret ako Unai Emery, nemôže počítať len so Steelom. Otázne sú štarty Izquierda a Proppera.

    V tejto sezóne pôjde o druhé vzájomné meranie síl. V tom prvom sa prekvapivo zrodila remíza 1:1 na štadióne Brightonu.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Leno – Lichtsteiner, Mustafi, Papastathopoulos, Monreal – Torreira, Xhaka – Mchitarjan, Özil – A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Čech – Alnaní, Iwobi, Nketiah, Kolašinac, Guendouzi, Koscielny.

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno, Duffy, Dunk, Bernardo – Groß, D. Stephens, Bissouma – Džahánbachš, G. Murray, March.
    Náhradníci: Button – Locadia, Kayal, Balogun, Andone, Knockaert, Bong.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Beswick, Nunn.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Na dnešný zápas nastúpil v zelených dresoch hosťujúci Brighton. Hostia sa vydali do prvého útoku, nákop lopty na ľavú stranu však bol pridlhý.
     
    2
    Zaujímavý center poslal z hranice pokutového územia Skhodran Mustafi. Jeho pokus sa snažil zachytiť Lacazette, čo sa mu veľmi nepodarilo.
     
    3
    Hneď na začiatku stretnutia mal Arsenal veľkú gólovú príležitosť. Delovka Henricha Mchitarjana z hranice vápna smerovala na bránkovú konštrukciu!
    3. Henrich Mchitarjan (ARS)
     
    4
    Za dlhou prihrávkou bežal Glenn Murray, lenže lopta pred ním odskočila až za postrannú čiaru.
     
    5
    Šikovne to urobil Lacazettte, ktorý sa nechal faulovať na útočnej polovici. Arsenal teda môže pokračovať s loptou v hre.
     
    6
    Kanonieri zahrávali prvý rohový kop v zápase. Mesut Ozil poslal zaujímavý center do malého vápna, kde Duffy zabránil inkasovaniu.
     
    7
    Peknú prihrávku do krídelného priestoru dostal Glenn Murray, spracoval si loptu hruďou a posielal center do šestnástky. Hráči Arsenalu boli pripravení.
     
    8
    Po ľavom krídle prešiel dopredu Solly March a odcentroval do vápna. Nikto v zelených dresoch však jeho prudkú loptu nezachytil.
     
    9
    Nacho Monreal bol faulovaný na hranici veľkého vápna a hlavný rozhodca nezaváhal a odpískal pokutový kop!
     
    9
    Arsenal FC dal gól!
    K lopte sa postavil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a z bieleho bodu rozhodne nezváhal a premenil pokutový kop smerom k žrdi.
    9. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:0
     
    11
    Domáci Emirates Stadium je po skórovaní prvého zásahu rozhodne potešený a fanúšikovia to dávajú patrične najavo. Navyše, pri lopte je Arsenal.
     
    12
    Granit Xhaka posielal center do pokutového územia, kde sa najlepšie zorientoval Nacho Monreal. Mal však problémy so spracovaním.
     
    13
    Mustafi sa vydal na ofenzívny výlet s loptou. Prešiel až k rohovej zástavke, kde sa mu jeden z protihráčov hodil pod nohy a odkopol loptu na roh.
     
    14
    Lichtsteiner dostal celkom dobrú prihrávku do blízkosti pokutového územia a hlavou sa snažil predlžovať na Lacazetta. Francúzsky útočník však bol dostatočne pokrytý.
     
    14
    Grécky obranca Sokratis Papastathopoulos sa vydal tiež na útočný výlet, ale svoj pád poriadne prifarbil a za filmovanie dostal žltú kartu.
     
    15
    Brighton dlho váhal s rozohrávkou. Brankár Ryan napokon po dlhom uvážení odkopával loptu preč.
     
    16
    Na trávniku zostáva ležať hosťujúci Alireza Džahánbachš po hlavičkovom súboji s Mchitarjanom. Uvidíme, či bude môcť pokračovať, je už ošetrovaný.
     
    17
    Hráč s ťažkým menom Džahánbachš napokon opúšťa ihrisko v doprovode lekára a zrejme bude môcť pokračovať v hre.
     
    18
    Brighton zahrával po predchádzajúcom faule na Džahánbachša priamy kop. Pascal Groß poslal center na vzdialenejšiu žrď, lenže nikto už nehlavičkoval.
     
    19
    Hostia rozohrávali ďalšiu štandardku zo zaujímavej pozície. Ujal sa toho znovu Groß. Jeho pokus bol zastavený múrom Arsenalu.
     
    20
    Hostia po priamom kope ešte udržali loptu vo vápne. Hlavný rozhodca si však všimol hru rukou. Previnil sa Shane Duffy.
     
    21
    Stephan Lichtsteiner odcentroval z pravej strany ihriska smerom do vnútra šestnástky. Jeho center letel priamo do rúk Matthewa Ryana.
     
    22
    Stopéri Arsenalu zachytili loptu a začínajú postupnou rozohrávkou z hĺbky obrannej polovice. Žiadny pressing od súpera nevidíme.
     
    23
    Lacazette dostal zaujímavú prihrávku do pokutového územia, ale ihneď pri ňom bola dvojica protihráčov a nepustili ho do zakončenia.
     
    24
    Veľmi aktívnym hráčom na ihrisku je momentálne domáci krajný obranca Lichtsteiner. Tentokrát bol na hranici pokutového územia, ale previnil sa útočným faulom.
     
    25
    Papastathopoulos je dirigentom rozohrávky Arsenalu v stredovej oblasti. Domáci futbalisti sa nikam neponáhľajú, sú si vedomí jednogólového náskoku.
     
    26
    Džahánbachš sa v pokutovom území snažil presadiť počas lopty, ktorá smerovala do šestnástky. Do bezpečia však dostal loptu Sokratis.
     
    27
    Hostia mali príležitosť na vyrovnanie! Glenn Murray si naskočil na center z ľavej strany a Leno loptu vyrazil z bránkovej čiary!
     
    28
    Xhaka odcentroval loptu smerom do vnútra vápna, kde sa tlačil za loptou Lacazette, no dôrazní obrancovia ho nenechali zakončovať.
     
    29
    Aubameyang dostal zaujímavú prihrávku na pravé krídlo. Prišiel k nemu však Bernardo, ktorý proti nemu vystúpil a odkopol loptu za postrannú čiaru.
     
    30
    Máme za sebou úvodnú polhodinu dnešného stretnutia a môžeme konštatovať, že aktívnejším mužstvom je Arsenal, ktorý má aj územnú prevahu.
     
    31
    Solly March sa z ľavého krídla šikovne prebojoval do vápna, zasekol si protihráča a obhodil si loptu okolo Monreala. Zakončoval však len do bočnej siete.
     
    32
    Dale Stehepns sa snažil predĺžiť dlhú loptu z autového vhadzovania. Na jeho počínanie si hráči Arsenalu dali pozor.
     
    33
    Bernardo prešiel s loptou na nohe až k hranici pokutového územia, odkiaľ už mohol pokojne aj strieľať, no rozhodol sa prihrávať a napokon vybojoval rohový kop.
     
    34
    Bernardo tentokrát odcentroval z ľavej strany. Jeho center našiel adresáta Murrayho, ale proti nemu v súboji obstál Sokratis a zbavil ho lopty.
     
    35
    V posledných minútach je na ihrisku aktívny hosťujúci Bernardo. Tentokrát znovu posielal loptu do vnútra vápna, lenže zasiahol Leno a vyboxoval loptu preč.
     
    36
    Rohový kop zahrával Arsenal. Granit Xhaka odcentroval do malého vápna, odkiaľ hlavičkoval Mustafi, no hosťujúci obrancovia jeho pokus nepustili na brankára.
     
    37
    Pierre-Emerick Aubameyang si pohybom vypýtal prihrávku na ľavú stranu. Napokon však nedokázal obhodiť dobre postaveného a rýchleho obrancu.
     
    38
    Alexandre Lacazette si nabehol na výbornú prihrávku poza hosťujúcich obrancov, lenže zle si loptu spracoval a dostal sa mimo streleckej pozície.
     
    39
    Lucas Torreira zvíťazil v hlavičkovom súboji a predĺžil loptu za seba, kde mal postaveného Mesuta Ozila. Jeho ďalšia prihrávka už nenašla adresáta.
     
    40
    Arsenal mohol viesť dvojgólovým rozdielom! Aubameyang si v malom vápne počkal na vydarený center z ľavej strany. Fantasticky však zasiahol Ryan, ktorý jeho pokus vytesnil na roh!
    40. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    41
    Mustafi sa v blízkosti pokutového územia zmocnil odrazenej lopty. Na center si však netrúfol a radšej nakrátko prihrával.
     
    42
    Aubameyang dostal ďalšiu zaujímavú a dobrú prihrávku. Hneď však proti nemu vystúpila dokonca trojica protihráčov.
     
    43
    Brighton sa v závere prvého polčasu zatiaľ iba bráni. Hostia len odkopávajú jednu loptu za druhou.
     
    44
    Dale Stephens presunul hru na pravú stranu, kde bol pripravený Shane Duffy a aspoň trochu sa podarilo hosťom zakombinovať.
     
    45
    Henrich Mchitarjan sa napriahol k strele spoza pokutového územia. Jeho zakončenie brankár Ryan videl a bez problémov loptu vyboxoval.
     
    45+1
    Rozhodcovia k prvému polčasu pridávajú dve minúty.
     
    45+2
    Arsenal rozohrával rohový kop. Centrovaná lopta priletela na malé vápno, lenže nikto v červenom drese sa k strele nedostal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase bol jednoznačne dominantný domáci Arsenal, ktorý potvrdil rolu favorita stretnutia a dostal sa v priebehu 9. minúty do vedenia vďaka premenenej penalte Aubameyanga.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Alírezá Džahánbachš, prichádza Anthony Knockaert.
     
    47
    Cez polčasovú prestávku sa len tréner Brightonu rozhodol pre jednu zmenu v zostave. Súpiska Arsenalu ostáva po prvom polčase nezmenená.
     
    48
    Mesut Ozil posielal prihrávku na ľavú stranu, ale nikto z hráčov Arsenalu jeho ponuku nepochopil a Groß získal loptu pre Brighton.
     
    49
    Xhaka si skvelo pokryl loptu na útočnej polovici. Nedovoleným zákrokom voči nemu sa previnil Dale Stephens.
     
    50
    Brighton si vybojoval rohový kop. Centrovaná lopta tentokrát letela do malého vápna, odkiaľ ju vyboxoval brankár Bernd Leno.
     
    51
    Ani po ďalšom rohovom kope sa nik z hráčov v zelených dresoch nedostal k zakončeniu. Úspešne zakročil Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    52
    Solly March sa dostal do zakončenia z vnútra šestnástky. Jeho pokus bezpečne brankár Leno zachytil do rukavíc.
     
    53
    Lucas Torrreira si skomplikoval situáciu na obrannej polovici a musel si pomôcť prihrávkou na brankára. Bernd Leno potom rozohrával na pravú stranu.
     
    54
    Dale Stephenss sa prudko rozbehol a prešprintoval dvoch futbalistov Arsenalu. Domáce mužstvo bude teraz zahrávať po jeho nedovolenom zákroku štandardku.
     
    55
    Rozohrávky štandardky sa ujal Granit Xhaka. Skúšal to silou, ale trafil iba jedného z hráčov v múre.
     
    56
    Domáci zahrávali ďalší priamy kop v blízkosti vápna. Centrovaná lopta priletela na značku bieleho bodu, kde vo vzduchu dominovali hostia.
     
    57
    Bernardo dostal prihrávku na ľavé krídlo, lenže Nacho Monreal bol pri ňom veľmi rýchlo a odkopol loptu za postrannú čiaru.
     
    58
    Lucas Torreira sa pohyboval s loptou pri postrannej čiare. Futbalisti Brightonu oveľa viac zvýšili svoj pressing a vytláčajú Arsenal častejšie.
     
    59
    Lacazette si vypýtal prihrávku na hranici pokutového územia. Lichtsteiner mu však poslal príliš dlhú loptu a Lacazette na ňu nesiahol.
     
    60
    Je za nami hodina hry a domáci Arsenal si stále bezpečne drží jednogólové vedenie. Okrem zvýšeného pressingu Brighton zatiaľ nič nepredviedol.
     
    60
    Práve som to však zakríkol. Granit Xhaka v pokutovom území zrazil k zemi Sollyho Marcha a hlavný arbiter nariadil pokutový kop!
     
    60
    Žltú kartu dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC).
     
    60
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Je vyrovnané. K lopte sa postavil GLENN MURRAY a tvrdou strelou nedal Lenovi žiadnu šancu.
    60. Glenn Murray (BRN) - 1:1
     
    63
    Brighton rozhodne strelený gól poriadne potešil a hráči sú oveľa viac nabudení, čo je pre nezainteresovaného fanúšika rozhodne plus.
     
    64
    Lewis Dunk bol počas jednej z akcií až moc aktívny a za dres potiahol hráča Arsenalu. Dostáva žltú kartu.
     
    65
    Sledujeme ďalšiu žltú kartu v krátkom čase. Stephan Lichtsteiner to s agresivitou prehnal a vyslúžil si kartový trest.
     
    66
    Zatiaľ zápas ponúkal dva zaujímavé penaltové momenty. V oboch prípadoch sa raz tešilo jedno, raz druhé mužstvo. Naposledy to bol Brighton.
     
    67
    Bernd Leno sa musel zapojiť do rozohrávky Arsenalu. Nemecký brankár rozohrával loptu na ľavú stranu, kde už bol Nacho Monreal.
     
    68
    Arsenal zahrával rohový kop. Vysoký center na značku pokutového kopu posielal Xhaka. Knockaert však úspešne zasiahol.
     
    69
    Švajčiarsky záložník Xhaka si rozohrávku rohového kopu zopakoval. Jeho center našiel osamoteného Aubameyanga, ktorého volej však smeroval iba ponad bránku.
     
    70
    Arsenalu sa po zmene strán veľmi nedarí v kombinácii. Ďalšia prihrávka medzi obrancov Brightonu bola nepresná a príliš dlhá.
     
    71
    Alexandre Lacazette odcentroval z pravej strany do vnútra šestnástky. Za jeho vysokou loptou sa hnal Aubameyang, ale nedostal sa do zakončenia.
     
    72
    Pierre-Emerick Aubamyeang sa napriahol k strele spoza pokutového územia. Jeho zakončenie mu veľmi nesadlo.
     
    73
    Aubameyang sa vysunul po ľavom krídle. Prešmykol sa okolo Duffyho do pokutového územia, no jeho center skončil v aute.
     
    74
    Arsenal zahrával ďalší rohový kop. Vysoký center smeroval na bližšiu žrď, kam vyštartoval brankár Ryan a vyboxoval do bezpečia.
     
    75
    Arsena pokračuje v obliehaní pokutového územia stále. Domáci hráči si vymieňajú loptu pomedzi sebou.
     
    76
    Aubameyang sa v šestnástke dostal k odrazenej lopte, mal príliš veľa času, lenže z malého vápna netrafil bránku.
     
    77
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Stephan Lichtsteiner, prichádza Sead Kolašinac.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Alex Iwobi.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Henrich Mchitarjan, prichádza Matteo Guendouzi.
     
    78
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Glenn Murray, prichádza Florin Andone.
     
    79
    Obrancovia Arsenalu hrajú už veľmi vysoko a snažia sa pomôcť svojím ofenzívne ladeným hráčom.
     
    80
    Sead Kolašinac sa na ľavej strane zapojil ako krajný obranca do útočnej akcie. Akciu Arsenalu zastavil čiarový rozhodca. Jednalo sa o ofsajd.
     
    81
    Yves Bissouma ustál súboj v blízkosti pokutového územia, ponúkol loptu Bernardovi, ktorý pálil, no jeho delovka ľavou nohou smerovala ponad brvno.
     
    82
    Mustafi poslal prudký center do šestnástky, kde bol Aubameyang. Gabonský útočník proti prevahe obrancov nezakončil.
     
    83
    Matteo Guendouzi ostrým zákrokom zastavil rodiacu sa akciu Brightonu a počínal si nedovolene Dostáva žltú kartu.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Shkodran Mustafi (Arsenal FC).
     
    86
    Mustafi sa pustil ešte do menšej potýčky s jedným z hráčov Brightonu. Mal by sa však dávať pozor, už má na konte jednu žltú kartu.
     
    87
    Obrovskú šancu na rozhodnutie mali hostia! Solly March si nabehol na center z pravej strany. Famózny zákrok však vytiahol brannkár Leno, dorážajúci Groß potom vôbec netrafil bránku.
     
    88
    Lacazette si v pokutovom území naskočil na center z kopačky Aubameyanga, ale netrafil loptu ideálne a nenasmeroval ju do bránky.
     
    89
    Arsenal sa naďalej nemôže dostať do vyloženej šance a potvrdiť tak úlohu favorita v zápase. Brighton má nakročené k senzačnej remíze.
     
    90
    Aubameyang sa tlačil za odrazenou loptou na hranici pokutového územia, ale prekazil mu to Duffy, ktorý sa na poslednú chvíľu vložil do lopty.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú tri minúty.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Beram Kayal.
     
    90+3
    Lacazette ešte posielal zaujímavý center do vnútra pokutového územia, no pozorní obrancovia Brightonu boli na svojich miestach a ubránili.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dámy a paní, v druhom polčase sme v priebehu 60. minúty videli druhú penaltu v stretnutí, ktorú však zahrávali hostia a vďaka presnému zásahu Murray si Brighton odváža z Emirates Stadium veľmi cennú remízu. Arsenal rozhodne bude sklamaný, keďže v tabuľke si výrazne nepomohol.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:22:48)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 9. Aubameyang (pen.) – 60. G. Murray (pen.)

    Karty:   14. Papastathopoulos (ARS), 60. Xhaka (ARS), 65. Lichtsteiner (ARS), 83. Guendouzi (ARS), 85. Mustafi (ARS) – 64. Dunk (BRN)


    Arsenal FC: Leno – Lichtsteiner (77. Kolašinac), Mustafi, Papastathopoulos, Monreal – Torreira, Xhaka (77. Iwobi) – Mchitarjan (77. Guendouzi), Özil – A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Čech – Alnaní, Iwobi, Nketiah, Kolašinac, Guendouzi, Koscielny.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno, Duffy, Dunk, Bernardo – Groß (90+2. Kayal), D. Stephens, Bissouma – Džahánbachš (46. Knockaert), G. Murray (78. Andone), March.
    Náhradníci: Button – Locadia, Kayal, Balogun, Andone, Knockaert, Bong.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Beswick, Nunn