Columbus – Boston 1:4 (kon.) | Colorado – San Jose 3:0 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
1:4 (1:2, 0:0, 0:2) Stav série: 2:2
Boston Bruins
cz Piatok 03.05.2019, 01:30 • Nationwide Arena, Columbus • Play-off NHL • Semifinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:30
    Frustrovaný Pierre-Luc Dubois při odjezdu z trestné lavice zřejmě utrousil něco směrem k rozhodčím a ti mu na oplátku dali osobní trest do konce zápasu.
    57:30 Patrice BERGERON - 1:4
     
    57:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston se konečně dočkal druhé přesilovkové trefy a definitivně rozhoduje o své výhře! David Pastrňák dostal od Kruga ideální pas pro obávanou střelu. Tu Bobrovskij neudržel ve výstroji a pak už nestačil na okamžitou dorážku PATRICE BERGERONA. Asistence: David Pastrňák, Torey Krug.
     
    55:59
    Tak tohle je velká komplikace pro Columbus! Pierre-Luc Dubois se nechtěl smířit se ztrátou puku a za Raskovu branku potáhl za dres Carla. Bostonu přichází početní výhoda vhod.
     
    53:18
    Teď už jsou domácí usazení před Raskem, ale kvůli množícím se nepřesnostem se dlouho k ničemu nedostali. Až Jonesova střela vytvořila u brankoviště zmatek zakončený Folignovou střelou do tyče!
     
    52:12
    Poprvé se ve třetí části bude hrát v nerovnoměrném počtu hráčů! Za podražení Bjorkstranda si už sedl na trestnou lavici hostující útočník Jake DeBrusk.
    48:40 Sean KURALY - 1:3
     
    48:40
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté podruhé vedou o dva góly a dělají důležitý krok k vítězství! David Backes dojel puk za brankou a vrátil ho k modré čáře. Chárova střela byla opět nepřesná, ovšem kotouč se odrazil zpět k brankovišti. Přes Bobrovského hokejku a tělo Savarda se dostal k SEANU KURALYMU a ten ho potově uklidil do sítě. Asistence: Zdeno Chára, David Backes.
     
    38:01
    Brad Marchand doplatil na nečekaný odraz puku, za kterým se ze všech sil natahoval, ale přitom podrazil Cama Atkinsona. Přesilovka pro CBJ!
     
    37:36
    Rask chytře přihrál až k útočné modré čáře, kde Pastrňák vysunul do úniku Patrice Bergerona. Zkušený centr v situaci jeden na jednoho ale neuspěl!
     
    34:19
    Zcela nepokrytý Coyle dostal nabito do výborné pozice, jenomže Bobrovskij střelu golfákem vyrazil. V dalším souboji byl Pastrńák atakován Andersonem a také on jde pykat za nedovolené bránění!
     
    32:06
    Coyle se dostal za obranu, ale zůstal těsně bráněn Harringtonem, který mu bekhendové zakončení částečně pokazil. Poté byl na Bobrovského natlačen Backes, za což dostal Clendening dvě minuty.
     
    30:40
    Velká šance Columbusu! Panarin zpomalil u levého mantinelu a dobře načasoval přihrávku na Duboise, který z osy hřiště trefil Raskovu pravou tyč!
     
    26:48
    Harrington dojížděl puk vedle Raskovy branky, přičemž byl jasně seknut mladým obráncem Cliftonem. Následuje druhá přesilovka Modrokabátníků!
     
    16:00
    K obrovské radosti publika si v početní převaze zahrají také Blue Jackets! Brad Marchand se zmocnil puku po Werenskiho nebezpečné střele a pod tlakem napadajícího hráče jej odpálil do hlediště.
     
    12:30
    Už třetí přesilovka pro hosty! Ani o tomto vyloučení nemůže být sporu, neboť David Backes byl po odehrání kotouče trefen Kukanovým loktem do obličeje.
     
    09:23
    Bruins si po menším tlaku opět nechali ujet Jennera, který postupoval vpřed po pravé straně, ale trefil se jen někam k Raskově levému ramenu.
     
    08:55
    Další změna skóre může přijít hned vzápětí. Za hákování Davida Pastrňáka jde na trestnou lavici Josh Anderson.
    08:46 Artěmij PANARIN - 1:2
     
    08:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Už v deváté minutě tu máme třetí gól a snížení Blue Jackets na 1:2! Jonesovu střelu od modré čáry tečoval Dubois nepřesně. Puk následně spadl za McAvoye, který o něm vůbec nevěděl, a tak si ho vzal Bjorkstrand. Bekhendová střela do sítě ještě neprošla, ale pohotova dorážka z levé strany od ARTĚMIJE PANARINA už ano. Gól je to trošku diskutabilní, protože puk se od Duboise odrazil do ochranné sítě, čehož si rozhodčí nevšimli. Asistence: Oliver Bjorkstrand, Pierre-Luc Dubois.
    07:18 Patrice BERGERON - 0:2
     
    07:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston využívá přesilovou hru a odskakuje na 2:0! Brad Marchand vjel do otevřeného prostoru u levého mantinelu a před Jonesem výtečně načasoval přihrávku na osu hřiště, odkud vypálil PATRICE BERGERON a trefil prostor nad Bobrovského lapačkou. Asistence: Brad Marchand, Torey Krug.
     
    06:52
    Brad Marchand a celá hostující střídačka si může oddechnout! Boo Jenner si totiž vylámal zuby na vyrážečce Tuukky Raska.
     
    06:52
    Krug propadl na útočné modré a pustil do úniku Jennera, kterého zezadu jednoznačně podrazil vracející se Marchand. Je z toho trestné střílení pro Columbus!
     
    06:38
    Alexandre Texier v útočném pásmu podrazil Kruga a vysloužil si první dvouminutový trest. Bruins mohou korunovat podařený úvod druhým gólem!
    03:33 David PASTRŇÁK - 0:1
     
    03:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se ve čtvrté minutě dostávají do vedení! McAvoy se po vlastní sražené střele dostal opět na kotouč a pohotově jej posunul na levé křídlo, odkud z jedničky vypálil DAVID PASTRŇÁK. Bobrovskij částečně zasáhl, ale puk přesto prošel kousek za brankovou čáru, kde u něj byl Savard příliš pozdě. Asistence: Charlie McAvoy.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 9. Panarin (Bjorkstrand, Dubois) – 4. Pastrňák (McAvoy), 8. Bergeron (Marchand, Krug), 49. Kuraly (Chára, Backes), 58. Bergeron (Pastrňák, Krug)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Kukan, Clendening, Harrington – Atkinson (A), Dubois, Panarin – J. Anderson, Duchene, N. Foligno (C) – Bjorkstrand, Wennberg, Dzingel – Dubinsky, Jenner (A), Texier.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes (A), Krejčí, DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Acciari, Kuraly, Nordström.

    Rozhodca: Rooney, Dwyer – Cormier, Murphy

    Diváci: 19 431
    Columbus 2 4 Boston
    #1 Piatok 26.04.2019 • 01:00
    Boston - Columbus 3:2 koniec po predl.
    #2 Nedeľa 28.04.2019 • 02:20
    Boston - Columbus 2:3 koniec po predl.
    #3 Streda 01.05.2019 • 01:11
    Columbus - Boston 2:1
    #4 Piatok 03.05.2019 • 01:30
    Columbus - Boston 1:4
    #5 Nedeľa 05.05.2019 • 01:15
    Boston - Columbus 4:3
    #6 Utorok 07.05.2019 • 01:15
    Columbus - Boston 0:3