Sevilla – Leganés 0:3 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:3 (0:2)
CD Leganés
Piatok 03.05.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:56:02)
     
    Držanie lopty: 64 % : 36 %.
    Strely na bránu: 3:5.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 11:23.
     
    Výsledok 0:3 je prekvapivý, avšak plne zaslúžený. Domáci sa za celý zápas nedostali vôbec k ničomu, naopak hostia svoje šance s istotou premenili. Domáci mali v druhom polčase chvíľami veľký tlak, avšak všetky ich nákopy a centre bez problémov odvracala obrana hostí a postupnými útokmi dnes nemali šancu na úspech. Sevilla si tak touto prehrou skomplikovala situáciu v boji o Ligu majstrov, po druhej prehre za sebou totiž dala všetky tromfy do rúk štvrtému Getafe. Leganés sa vďaka tejto jasnej výhre posunulo už na deviate miesto a definitívne si zaistilo záchranu v LaLige.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Sarabiov center vyboxoval Cuéllar, ktorého pri tomto zákroku fauloval nabiehajúci Munir.
     
    90+1
    Vesga podrazil pred vlastnou šestnástkou Gila. Priamy kop pre Sevillu, ktorá ním asi ukončí svoj dnešný tragický výkon.
     
    90
    Utrpenie Sevilly bude trvať ešte dve minúty.
     
    89
    Óscar Rodríguez ušiel na pravom krídle Gilovi, ten ho ale dokázal dobehnúť a sklzom mu vypichnúť loptu na rohový kop. Center z neho s menšími problémami chytil brankár domácich Vaclík.
     
    88
    I tento center Sarabiu odhlavičkovala obrana hostí. Ofenzívna snaha domácich je dnes skutočne zúfalá a už i tréner Sevilly vypadá, že sa na to nedokáže dívať.
     
    87
    Frustrácia domácich hráčov je už úplne zjavná. Po banálnom faule pri rohovej zástavke sa dostali do šarvátky Recio a Gil. Hlavný rozhodca ich musel od seba oddeliť.
     
    86
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Júsuf Nasjrí, prichádza Guido Carrillo.
     
    85
    Fanúšikovia Sevilly už opúšťajú štadión. Nádej na body tretím inkasovaným gólom prakticky zomrela a spolu s ňou umiera i šanca na Ligu majstrov.
     
    83
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Martin Braithwaite, prichádza José Arnaiz.
    82. Óscar Rodríguez (LGS) - 0:3
     
    82
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Je asi definitívne hotovo! Braithwaite sa skvele uvoľnil medzi obrancami Sevilly, ktorým nevyšla ofsajdová pasca, a v šestnástke prihral do druhej vlny voľnému ÓSCAROVI RODRÍGUEZOVI. Jeho strelu po zemi sa snažil ešte zastaviť pred bránkovou čiarou Navas, loptu si ale len zrazil do vlastnej brány.
     
    80
    Navasovu prihrávku na Sarabiu zachytili obrancovia hostí, ktorí loptu odkopli do autu. Navas potom autovým vhadzovaním hrací predmet doslova prihral hosťom, ktorí sa s rozohrávkou nijak neponáhľajú.
     
    79
    Tlak Sevilly sa stále zvyšuje. Sarabiovu kolmú prihrávku na Gila odkopol do bezpečia Recio. Hostia sa potom dostali k lopte, avšak nie na dlho. Po nevydarenom odkope brankára Cuéllara ju znovu získali domáci.
     
    77
    Sarabiov center z rohu odhlavičkoval Bustinza ku Gilovi, ktorý ľavačkou vystrelil tesne nad Cuéllarovu bránu. Jeho strela pohladila dokonca i brvno.
     
    76
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Juanfran, prichádza Allan Nyom.
     
    75
    Silva fauloval Munira na pravom krídle. Center z priameho kopu odhlavičkoval jeden z obrancov hostí a ďalší center vyboxoval s istotou do bezpečia bezchybne chytajúci Cuéllar.
     
    74
    Munir obišiel dvoch protihráčov na pravej strane a uvoľnil sa k centru, potom ale celý, do tej doby úspešný, útok zabil katastrofálnym centrom. Ten bez problémov odvrátila obrana Leganés.
    72. Pablo Sarabia (SEV)
     
    72
    Hneď po rozohrávke si skvele nabehol na kolmý pas na pravé krídlo Sarabia, ktorého prízemný center vyrazil dobre reagujúci brankár hosté Cuéllar. Po opakovanom centri chceli domáci nariadenie penaltu za ruku Siovasa, opakovaný záber ale odhalil, že hlavný rozhodca mal pravdu, pretože Siovas zablokoval Navasov center hruďou.
     
    71
    Leganés sa nevydaril prechod do útoku, keď Siovas prišiel v súboji s Gonalonsom o loptu a domáceho hráča fauloval.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Marko Rog, prichádza Bryan Gil.
     
    69
    Po spätnej prihrávke Munira strieľal z prvej z hranice šestnástky Ben Yedder, bránu Leganés ale výrazne minul. Trápenie domácich pokračuje ďalej...
     
    68
    V zápase sa teraz vlastne vôbec nič nedeje. Tempo nie je vôbec vysoké a hra sa odohráva až na pár výnimiek celý zápas v strede poľa.
     
    67
    Leganés kombinuje na útočnej polovici a domáci behajú za hosťami bez toho, aby loptu získali. Tento priebeh hosťom plne vyhovuje.
     
    66
    Strely: 5:7
     
    65
    Sarabiovi sa strela z priameho kopu vôbec nevydarila a loptu poslal na druhé poschodie tribúny za bránou Leganés.
     
    63
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Vázqueza dostáva Recio (CD Leganés). Priamy kop pre Sevillu zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    63
    Sevilla sa však akoby dostala konečne do zápasu a postupne zvyšuje svoj tlak.
     
    62
    Navasov skvelý center na zadnú tyč sa snažil zasiahnuť hlavou Ben Yedder, doslova na poslednú chvíľu ale loptu pred ním odhlavičkoval Bustinza.
     
    60
    Sarabia si dobre spracoval vysoký pas v pokutovom území, otočil sa s loptou a vystrelil. Zakončenie mu ale nevyšlo a slabú strelu chytil brankár Cuéllar.
     
    59
    Opakovaný záber odhalil, že Omeruo skočil skutočne na nohu Ben Yedderovi, avšak mimo pokutového územia Leganés. Po konzultácii s VAR nie je možné nariadiť priamy kop, hra preto pokračuje ďalej.
     
    58
    Ben Yedder si spracoval loptu medzi dvojicou obrancov Leganés, snažil sa prekľučkovať do zakončenia a po súboji s jedným z nich spadol na hranici šestnástky. Túto situáciu analyzuje videorozhodca.
     
    57
    Navasov center odhlavičkoval jeden z obrancov Leganés pred Vázquezom a ďalší center z ľavej strany zrazil do autu Juanfran.
     
    56
    Obraz hry, ktorý sme videli vo väčšine prvého polčasu, sa nemení ani v druhom. Domáci majú loptu častejšie pod kontrolou, ich útoky ale nemajú žiaden moment prekvapenia a hostia ich bez väčších problémov držia na dištanc od svojej brány.
     
    54
    Recio fauloval v strede poľa Roga, ktorý ho obral o loptu. Kúskovanie hry Leganés rozhodne vyhovuje.
     
    53
    Nasjrí prišiel o hrací predmet pred pokutovým územím Sevilly, domáci ale znovu prepásli možnosť na rýchlu protiakciu. Vázquez chcel už trochu zo zúfalstva vysunúť za sformovanú obranu hostí Ben Yeddera, k lopte sa ale ako prvý dostal brankár hostí Cuéllar.
     
    52
    Braithwaite robí svojim pohybom obrovské problémy domácej obrane. Teraz si nabiehal za kolmicou Vesgu v strede poľa, loptu ale nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    51
    V hlavičkovom súboji sa hlavami zrazili Bustinza a Vázquez. Obaja sa ocitajú v opatere lekárov.
     
    50
    Center na prednú tyč odvrátila domáca obrana a následný center skončil za bránkovou čiarou mimo bránu domácich.
     
    49
    Óscar Rodríguez vysunul do nábehu na pravej strane Juanfrana, ktorého strelu do protipohybu dokázal ľavou rukou vyraziť Tomáš Vaclík.
     
    48
    Domáci však nemohli pokojne rozohrať, pretože hostia po nich okamžite vyštartovali agresívnym presingom. Navas potom pod tlakom odkopol loptu radšej priamo do autu.
     
    47
    Sevilla hneď po výkope druhého polčasu stratila loptu a hostia vyrazili do útoku. Óscar Rodríguez sa dral z pravej strany do domáceho pokutového územia individuálne, o loptu ho ale pripravil Mercado.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Quincy Promes, prichádza Franco Vázquez.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:04.
     
    Po prvom polčase svieti na výsledkovej tabuli prekvapivé, ale úplne zaslúžené skóre 2:0 v prospech Leganés. Hostia udržali domácich na dištanc a nedovolili im v útoku vôbec nič, naopak sami potrestali ich chyby dvomi gólmi. Sevilla odohrala jeden z najhorších polčasov v sezóne a ak chce v boji o Ligu majstrov dnes zabodovať, tak musí v druhom polčase proti skvele organizovanému súperovi predviesť úplne iný výkon.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žltú kartu za zásah Vesgu lakťom v hlavičkovom súboji dostáva Pablo Sarabia (FC Sevilla).
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    Sarabia po prihrávke Roga vystrelil z hranice šestnástky Leganés, jeho prízemný pokus ale dokázal Cuéllar bez problémov vyraziť.
     
    44
    Munirovi center z ľavej strany odhlavičkoval obranca Leganés. Medzitým zostal ležať na útočnej polovici Óscar Rodríguez, ktorého zasiahol lakťom v súboji o loptu Gonalons.
    43. Gonalonsov nafilmovaný pád
     
    43
    Gonalons si posunul loptu do šestnástky, kde predviedol krásne divadelné vystúpenie pri obchádzaní obrancu hostí. Môže byť rád, že tento nafilmovaný pád neocenil hlavný rozhodca žltou kartou.
     
    42
    Gómez zastavil znovu hlavou ďalší nákop na Braithwaitea, domáci sa ale znovu dostali na útočnú polovicu len po šestnástku Leganés a to je všetko.
     
    41
    Mercado zastavil podrazením Nasjrího, ktorý po zisku lopty vyrazil do rýchleho protiútoku. Hostia rozohrali po faule nákopom na hrot na svojich útočníkov, Mercado ale dokázal nákop odhlavičkovať do autu.
     
    40
    Držanie lopty: 59 % : 41 %
     
    39
    Leganés sa teraz dostalo k šestnástke Sevilly a z oboch strán doňho poslalo nebezpečné centre, ani jeden z nich ale nedokázal nikto zasiahnuť.
     
    38
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Roque Mesa, prichádza Maxime Gonalons.
     
    38
    V týchto chvíľach sledujeme futbal, ktorý snáď ani nie je hodný súťaže, ako je LaLiga. Oba tímy si loptu prekopávajú zo strany na stranu bez nejakého pokusu o kombináciu.
     
    37
    Na lavičke Sevilly sa do zápasového dresu obliekol Gonalons. Uvidíme, či to je príprava na striedanie alebo ešte len na rozcvičku.
     
    36
    Stále bezo zmeny. Hra nemá vôbec spád a zápas úplne stratil tempo.
     
    35
    Ďalší nákop pred domácu bránu od obrancov hostí znovu chytil Vaclík. Ten sa pokúsil o rýchlu rozohrávku, hostia ale boli rýchlo zoradení v obranných šíkoch na vlastnej polovici a domáci tak musia útočiť do plných.
     
    34
    Nákop hostí na Braithwaitea skončil v rukaviciach českého brankára domácich Vaclíka. Po jeho odkope ale prišiel ďalší faul, keď Mercado zrazil na zem Nasjrího.
     
    32
    Hra sa poriadne pritvrdila. Munir zozadu sotil pri autovej čiare na zem Bustinzu.
     
    31
    Nasjrímu priniesli i nosidlá, útočník hostí ale odskákal za autovú čiaru po vlastných. Za obrovského piskotu domácich fanúšikov sa potom vrátil do hry.
     
    30
    Útok Sevilly ale končí po tvrdom faule Roga na Nasjrího, ktorý ho obral o loptu. Strelec prvého gólu Leganés leží na zemi a musí byť ošetrený.
     
    29
    Na opačnej strane sa snažil Recio vysunúť prihrávkou z prvej Nasjrího, loptu ale zachytil Escudero. Ten ju potom zaviezol na útočnú polovicu.
     
    28
    Nie, domácim to dnes jednoducho nejde. Domáci fanúšikovia cítia, že ich miláčikovia potrebujú podporu a začali spievať klubové chorály. Za ich zvuku sa však dostal Munir do ofsajdu.
     
    26
    Sarabiov ďalší center z rohu znovu odvrátila bez problémov obrana hostí. Lopta sa potom odrazila za šestnástku k Mercadovi, ktorý ju z voleja poslal vysoko nad Cuéllarovu bránu.
     
    25
    Leganés agresívnym presingom získalo znovu loptu a kombinuje na polovici súpera. Podľa výkonu na ihrisku to vypadá tak, že Leganés hrá o Ligu majstrov a Sevilla o záchranu.
     
    24
    Center Sarabiu z pravej strany odhlavičkoval pred Promesom na rohový kop Bustinza. Sarabiov center potom vyboxoval spred svojej brány brankár Cuéllar.
     
    23
    Strely: 1:5
     
    22
    Sevillu čaká veľmi ťažká úloha. Zatiaľ hrá veľmi zlý zápas, čo vyjadrujú aj fanúšikovia domácich hlasným piskotom a so súperom, ktorý má jednu z najlepších obrán v súťaži, prehráva 0:2.
    20. Martin Braithwaite (LGS) - 0:2
     
    20
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Ďalšia hrubá chyba domácich končí druhým inkasovaným gólom! Po aute hostí predĺžil loptu za seba Escudero, tá sa však dostala len k MARTINOVI BRAITHWAITEOVI, ktorý obišiel pri spracovaní Navasa a vystrelil. Vaclík sa hodil do ľavej strany, lopta ale letela k pravej tyči, a tak skončila v jeho sieti.
     
    19
    Zápas nemá vôbec vysoké tempo. Domáci kontrolujú loptu napriek vysokému presingu hostí, ani jeden z tímov ale nehrá nijak aktívne.
     
    18
    Silva centrom na zadnú tyč našiel hlavu Siovasa, ktorého skvelú hlavičku k pravej tyči vyrazil Vaclík. Gól by však i tak neplatil, Siovas bol totiž v ofsajde.
     
    17
    Recio bol podrazený Mesom pred šestnástkou domácich. Leganés bude mať k dispozícii ďalší priamy kop.
     
    16
    Hostia po zisku lopty okamžite preniesli hru na útočnú polovicu. Juanfran potom hľadal centrom pred bránu Vaclíka nabiehajúceho Nasjrího, strelec gólu Leganés však nedosiahol na túto prihrávku.
     
    15
    Napriek tomu, že Sevilla bola pred zápasom považovaná za favorita, tak sa jej zatiaľ veľmi nedarí proti dobre organizovanému protivníkovi. Ďalší pokus o rýchly protiútok skazil nepresnou prihrávkou na Promesa Sarabia.
     
    14
    Center letel na zadnú tyč na Siovasa, ktorý zo záklonu hlavičkoval nad.
     
    13
    Munir fauloval na vlastnej polovici Bustinzu. Hostia tak získavajú priamy kop.
     
    12
    Strely: 1:2
     
    11
    Sevilla opäť rýchlo získala loptu a postupne sa približuje k pokutovému územiu hostí. Center do šestnástky odhlavičkoval Siovas.
     
    10
    Domáci sa hneď po rozohrávke po inkasovanom góle posunuli na útočnú polovicu, ich aktivitu ale ukončil veľmi nevydareným centrom z ľavej strany Promes.
    8. Júsuf Nasjrí (LGS) - 0:1
     
    8
    Tím Leganés práve strelil gól!
    Šok pre Sevillu, Leganés totiž otvára skóre! Zlú rozohrávku Promesa zachytil Silva, ktorý loptu posunul dopredu Braithwaiteovi. Ten ešte posunul hrací predmet za seba na JÚSUFA NASJRÍHO, ktorý si ho na hranici šestnástky spracoval a potom poslal presne do pravej šibenice Vaclíkovej brány.
     
    7
    Domáci sa posunuli k šestnáske a Rogov center musel vybiehajúci brankár Cuéllar vyboxovať. Lopta sa potom medzi obrancami hostí dostala k Mesovi, ktorého strelu po zemi Cuéllar bez problémov chytil.
     
    6
    Domáci kombinujú na útočnej polovici, zatiaľ však v úctivej vzdialenosti od brány Cuéllara. Ich kombinácia prebieha hlavne okolo stredovej čiary.
     
    5
    Omeruo trafil vysokou nohou v súboji o loptu Munira. Domáci rýchlo rozohrali po faule, hostia už však boli zoradení na vlastnej polovici. Sevilla tak útočí do plných.
     
    4
    Leganés získalo prvý rohový kop. Center z neho predĺžil jeden z hráčov hostí hlavou za obranu Sevilly na Braithwaitea, ktorý zblízka poslal loptu nad Vaclíkovu bránu. Vzrušenie ale bolo zbytočné, čiarový rozhodca odmával Braithwaiteovi ofsajd.
     
    3
    Hosťom sa vydaril rýchly protiútok. Braithwaite si dobre nabehol na prihrávku na pravé krídlo a pasom na os ihriska našiel Nasjrího, ktorý sa dostal pred obrancu. Strela útočníka Leganés nakoniec skončila výrazne mimo domácu bránu.
     
    2
    Sevilla sa hneď usadila pri šestnástke Leganés a Sarabia do nej poslal prvý nebezpečný center. Ben Yedder naň nedosiahol, lopta tak končí za bránkovou čiarou.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu. Po nepresnom nákope však o ňu rýchlo prišli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu. Domáca Sevilla bude hrať v bielych dresoch, hostia v tmavomodrých.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Sergi Gómez, Mercado, Escudero – Sarabia, Mesa, Rog, Promes – Ben Yedder, Munir.
    Náhradníci: Soriano – F. Vázquez, Gil, Aleix Vidal, Gnagnon, Nolito, Gonalons.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Omeruo, Siovas – Juanfran, Óscar Rodríguez, Recio, Vesga, J. Silva – Nasjrí, Braithwaite.
    Náhradníci: Lunin – Tarín, Arnaiz, Carrillo, El Zhar, Nyom, Gumbau.

    Rozhodca: Undiano Mallenco.
     
    Vzájomné zápasy

    Od postupu Leganés medzi španielsku elitu sa tieto tímy stretli v najvyššej španielskej súťaži päťkrát. Vzájomná bilancia hovorí v prospech Sevilly, ktorá dvakrát vyhrala, raz prehrala a dvakrát sa zápas skončil remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne na pôde Leganés sa skončil remízou 1:1.
     
    CD Leganés

    Hostia sú asi s priebehom sezóny spokojní, tri kolá pred koncom ročníku už majú totiž prakticky istotu záchranu. Leganés je na 13. mieste a má pred 18. Valladolidom sedembodový náskok, ktorý by už konkurent zo zóny zostupu nemal dohnať. Forma hostí však rozhodne nie je dobrá, pretože nedokázali vyhrať už päťkrát za sebou, pričom v posledných dvoch zápasoch dokonca nedokázali streliť gól. Leganés celkovo nestrieľa veľa gólov. S 33 presnými zásahmi sú hostia druhým najmenej produktívnym tímom celej súťaže, naopak však majú piatu najlepšiu obranu ligy, keď inkasovali rovnaký počet gólov ako Real Madrid (39). Vonku Leganés vyhralo za celú sezónu len trikrát a je štvrtým najhorším tímom v zápasoch na cudzích ihriskách.

    Posledných 5 zápasov:
    Alavés – Leganés 1:1
    Leganés – Real Madrid 1:1
    Villarreal – Leganés 2:1
    Leganés – Athletic Bilbao 0:1
    Leganés – Celta Vigo 0:0
     
    FC Sevilla

    Domáci tím naďalej bojuje o Ligu majstrov, tri kolá pred koncom sezóny totiž zaostáva na piatom mieste za štvrtým Getafe len kvôli horším vzájomným zápasom. Z posledných troch zápasov Sevilla prehrala dva, oba ale vonku. Jeden z nich však bol práve s hlavným konkurentom o Ligu majstrov Getafe (0:3). Sevilla má druhý najlepší útok v súťaži (59 strelených gólov), keď viac gólov strelila len majstrovská Barcelona. Naopak, z tímov aktuálne sa pohybujúcich na pohárových priečkach má najhoršiu obranu (43 inkasovaných gólov). Doma je Sevilla štvrtým najlepším tímom LaLigy a favoritom bude i v dnešnom zápase.

    Posledných 5 zápasov:
    Valladolid – Sevilla 0:2
    Sevilla – Betis 3:2
    Getafe – Sevilla 3:0
    Sevilla – Vallecano 5:0
    Girona – Sevilla 1:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Sevilla – CD Leganés, ktorý sa odohrá v rámci 36. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 8. Nasjrí, 20. Braithwaite, 82. Óscar Rodríguez

    Karty:   45. Sarabia (SEV) – 63. Recio (LGS)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:23.
    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Sergi Gómez, Mercado, Escudero – Sarabia, Mesa (38. Gonalons), Rog (70. Gil), Promes (46. F. Vázquez) – Ben Yedder, Munir.
    Náhradníci: Soriano – F. Vázquez, Gil, Aleix Vidal, Gnagnon, Nolito, Gonalons.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Omeruo, Siovas – Juanfran (76. Nyom), Óscar Rodríguez, Recio, Vesga, J. Silva – Nasjrí (86. Carrillo), Braithwaite (83. Arnaiz).
    Náhradníci: Lunin – Tarín, Arnaiz, Carrillo, El Zhar, Nyom, Gumbau.

    Rozhodca: Undiano Mallenco

    Diváci: 32 797