Frankfurt – Chelsea 1:1 (kon.) | Arsenal – Valencia 3:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:1 (2:1)
Valencia CF
Štvrtok 02.05.2019, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Včera sme spoznali aj druhý semifinálový výsledok v Lige majstrov. Dnes sa na rad dostáva Európska liga a jej semifinálové súboje. V tomto on-line prenose sa bližšie pozrieme na duel medzi Arsenalom FC a Valenciou CF. Stretnutie sa začne o 21:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Cesta Arsenalu do semifinále druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže viedla cez BATE Borisov, následne kanonieri vyradili Rennes a vo štvrťfinále si poradili s talianskym Neapolom. Zvládli oba zápasy, v úvodnom vystúpení porazili Neapol 0:2 a v druhom stretnutí 0:1. V domácej súťaži zverenci trénera Unaia Emeryho zvádzajú súboje o popredné priečky. Aktuálne The Gunners patrí piata pozícia so ziskom 66 bodov. Dva body stráca Arsenal na štvrtú Chelsea a rovnako je pred šiestym Manchestrom United o jeden bod. V zápase nemôže Unai Emery počítať s viacerými svojimi oporami. Jednoznačne na duel nemôžu nastúpiť Bellerín, Holding, Ramsey, Suárez a Wellbeck. Otázny je štart Nacha Monreala.

    Španielsky celok z Aragónska putoval do semifinále Európskej ligy cez Celtic Glasgow, v osemfinále vyradil Krasnodar a v štvrťfinále v španielskom derby prešiel po výsledkoch 1:3 a 0:2 aj cez Villarreal. V La Lige Valencia momentálne takisto ako Arsenal bojuje o popredné priečky tabuľky. Aktuálne sa Valencia v tabuľke nachádza na šiestom mieste so ziskom 52 bodov a trojbodovou stratou na piatu Sevillu. Pred siedmym Bilbaom má dvojbodový náskok. V úvodnom stretnutí semifinále tréner Valencie Marcelino García nemôže počítať s trojicou hráčov, a to s Čeryševom, Coquelinom a Kondogbiom. Otázny je nástup Picciniho.

    Vzájomné zápasy medzi týmito celkami registrujeme až niekoľko rokov dozadu. 8. septembra 2009 v prípravnom zápase Los Ches vtedy zdolali The Gunners výsledkom 2:0, predtým sa stretli ešte v roku 2003, a to v rámci Ligy majstrov. Vtedy Valencia pokorila Arsenal 2:1.

    Určite sa tešíme na toto zaujímavé stretnutie. Srdečne vás pozývam k sledovaniu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Mustafi, Papastathopoulos, Koscielny, Kolašinac – Guendouzi, Xhaka – Maitland-Niles, Özil, Aubameyang – A. Lacazette.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Iwobi, Mchitarjan, Monreal, Nketiah, Torreira.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Soler, Parejo, Roncaglia, Guedes – Rodrigo.
    Náhradníci: Doménech – Gameiro, Latorre, S. Mina, Sobrino, Torres, Wass.

    Rozhodca: Clement Turpin – Danos, Gringore (všetci FRA).
     
    Emirates Stadium je zaplnený do posledného miesta a úplne pripravený na dnešné stretnutie. Hráči vychádzajú z útrob štadióna na ihrisko.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia zahrávali futbalisti Arsenalu, ktorí v červených dresoch útočia zľava doprava. Valencia hrá zápas v tmavomodrých dresoch.
     
    2
    V pokutovom území bol v akcii Alexandre Lacazette. V súboji s Roncagliom padol v šestnástke, ale pokutový kop si vypýtať nedokázal.
     
    3
    Mustafi chcel zaútočiť po pravom krídle, ale iba posunul loptu Maitlandovi-Nilesovi. Domáci to skúšajú cez opačnú stranu ihriska.
     
    4
    Goncalo Guedes si rýchlym pohybom po ľavom krídle vypýta prihrávku od Rodriga Morena a snažil sa mu loptu do pokutového územia vrátiť. Ponúkol však nepresný pas.
     
    5
    Lacazettte sa dostal do súboja s Diakhabym a okamžite padal k zemi. Lopta odletela za postrannú čiaru a rozohrávať môžu kanonieri.
     
    6
    Diakhaby naštartoval akciu smerom dopredu. Potom po súboji s Papastathopoulosom, ktorý ho vôbec nešetril, padol na zem a potrebuje ošetrenie.
     
    7
    Sokratisovi dohovára hosťujúci kapitán Dani Parejo a takisto aj hlavný arbiter dnešného stretnutia Clément Turpin. V hre pokračujeme bez žltej karty.
     
    8
    Dani Parejo bol exekútorom štandardnej situácie. Peknú loptu si spracoval Rodrigo Moreno, ktorý sa vyhol ofsajdovému postaveniu a dával loptu pred bránku. Tam už boli v prevahe domáci.
     
    9
    Mustafi nakopával loptu na hrot ihriska k Aubameyangovi, ktorého si bezpečne postrážil Gabriel Paulista a loptu odvrátil preč.
     
    10
    Ďalší útok hostí po ľavom krídle potiahol José Gayá, ktorý sa dostal na hranicu šestnástky. V šestnástke sa však dobre skĺzol Mustafi a zabránil prieniku lopty.
     
    11
    Valencia dala gól!
    Hostia idú do vedenia v stretnutí! Po rohovom kope poslal loptu do vápna Parejo. V malom vápne nastal menší zmätok, v ktorom sa najlepšie zorientoval MOUCTAR DIAKHABY a zahlavičkoval loptu do bránky.
    11. Mouctar Diakhaby (VAL) - 0:1
     
    12
    Arsenal predchádzajúci situáciu absolútne nezvládol. Hráči si dostatočne nepostrážili hráčov vo svojom pokutovom území a pramenila z toho premenená šanca Valencie.
     
    13
    Goncalo Guedes si pripravoval palebnú pozíciu spoza šestnástky. Napokon však nezakončoval, loptu získavajú domáci kanonieri.
     
    14
    Özil prenechal loptu na ľavej strane Kolašinacovi, ktorý poslal loptu do vnútra šestnástky. Následne dobre v pokutovom území zasiahol Garay.
     
    15
    Dani Parejo sa dostal na dostrel bránky. Vypálil nepríjemne tesne spoza šestnástky. Jeho zakončenie smerovalo na výborného Petra Čecha.
     
    16
    V defenzíve Arsenalu sú zatiaľ poriadne medzery a hráči Valencie to zatiaľ vedia využívať na dobré strelecké pozície.
     
    17
    Maitland-Niles z pravej strany ihriska dával nepresne na Granita Xhaku. Hostia sa snažili využiť toto zaváhanie na rýchly prienik, no veľmi sa im to nepodarilo.
     
    18
    Arsenal FC dal gól!
    The Gunners vyrovnávajú stav stretnutia. Aubameyang prenikol sám na bránku. Akciu zastavil v šestnástke, prihrávkou našiel ALEXANDRA LACAZETTA a ten zakončoval prakticky do opustenej bránky.
    18. Alexandre Lacazette (ARS) - 1:1
     
    19
    Garayov nákop na pravú stranu smeroval k Piccinimu, proti ktorému však šiel hneď prudko do súboja Kolašinac. Valencia sa snaží získať územnú prevahu.
     
    20
    Granit Xhaka zastavil Goncala Guedesa nedovoleným spôsobom. V súboji si dopomáhal faulom.
     
    21
    Diakhaby si takisto v jednej zo situácií dopomohol nedovoleným spôsobom v súboji s Mesutom Özilom. Bol to jasný faul, prvé šli do súboja nohy.
     
    22
    Rodrigo Moreno chcel rýchlo naštartovať protiútok po nie dobre zahranej štandardke Arsenalu. Zastavil ho však faulom Guendouzi.
     
    23
    Individuálna krídelná akcia v réžii Aubameyanga po ľavej strane nebola veľmi úspešná. Zakončoval z vnútra šestnástky, ale mieril vysoko nad bránku.
     
    24
    Goncalo Guedes na útočnej polovici zakombinoval s Rodrigom Morenom. Ponúkal Morenovi loptu do palebnej pozície. Zakončenie bolo zblokované a Valencia pokračuje na útočnej polovici.
     
    25
    Rodrigo Moreno si prišiel do hĺbky poľa po loptu. Svojím ťahom však neoklamal Mustafiho a neponúkol prihrávku ďalej.
     
    26
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri otáčajú skóre a dostávajú sa do vedenia! Center z ľavej strany v šestnástke zakončil hlavičkou ALEXANDRE LACAZETTE. Neto sa snažil vytiahnuť loptu zo siete, no bolo to už neskoro. Lopta prenikla za bránkovú čiaru a je to jasný gól.
    26. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:1
     
    27
    Francúzsky útočník Alexandre Lacazette sa stáva zatiaľ hrdinom svojho tímu v dnešnom dueli. Stal sa dvojgólovým strelcom. Uvidíme, aká bude odpoveď Valencie.
     
    28
    Parejovi uchmatol loptu Özil, ktorý ju presunul ďalej na Guendouziho. Ten z pozície nevyťažil center alebo zakončenie. Dokázal však získať pre svoj tím rohový kop.
     
    29
    Xhakov nebezpečný center smeroval pred malé vápno, kde bol pripravený Lacazette, ale zakončoval hlavičkou iba ponad bránku.
     
    30
    José Gayá sa v strede poľa pohral s loptou a odovdzával ju ďalej svojim spoluhráčom. Zatiaľ má optickú prevahu Valencia, dokázala však vyťažiť len jediný gól. Nevýrazní domáci skórovali už dvakrát.
     
    31
    Prvú žltú kartu v stretnutí dostáva za svoj nedovolený zákrok Mouctar Diakhaby, ktorý kopol nepríjemne Lacazetta.
     
    32
    Lacazette si na ľavej strane ihriska nerozumel s Kolašinacom. Dobre dostupovali hráčov hostia a prinútili ich k chybe.
     
    33
    Mustafiho pas po pravej strane nenašiel ani jedného z adresátov. Aubameyang a Maitland-Niles sa za loptou naťahovali márne.
     
    34
    V dobrej gólovej príležitosti sa po centri z ľavej strany od Xhaku ocitol Pierre Emerick Aubameyang. Pálil do zeme a potom lopta vyletela ponad bránu.
     
    35
    Lopta sa po Mustafiho odkope na Maitlanda-Nilesa už ocitla za postrannou čiarou a autové vhadzovanie môžu zahrávať hostia.
     
    36
    Petr Čech si správne postavil múr a vyčkával na priamy kop Daniho Pareja. Gayá mu prepustil loptu, bolo z toho priame strelecké ohrozenie od Pareja, no veľmi nepresné.
     
    37
    Arsenal naštartoval rýchlu akciu. Özil posúval loptu na pravú stranu na Maitlanda-Nilesa, ktorý to neurobil ideálne. Vybojoval pre Arsenal aspoň rohový kop.
     
    38
    Výkop brankára Valencie Norberta Neta smeroval za postrannú čiaru a autové vhadzovanie môže zahrávať Arsenal.
     
    39
    Hostia boli kvôli aktívnemu pressingu od domácich futbalistov zatlačení až do vlastného vápna. Arsenal po dvoch strelených góloch výrazne ožil.
     
    40
    Mouctar Diakhaby bol zasiahnutý vo vzdušnom súboji Guendouzim a hlavný rozhodca jednoznačne odpískal tento zákrok.
     
    41
    Kolašinac na ľavej strane síce prišiel o loptu, ale nemusí zúfať, keďže získal pre svoj tím autové vhadzovanie.
     
    42
    Aubameyang naštartoval krídelnú akciu a ponúkal loptu Özilovi, ktorý centroval do vnútra pokutového územia. Lacazette sa však ku koncovke nedostal.
     
    43
    Granit Xhaka zahral tretí rohový kop svojho tímu. Pískal sa nedovolený zákrok, a tak Arsenal v akcii pokračovať nemohol.
     
    44
    Záver prvého polčasu má zatiaľ pokojné dianie, udržať loptu na kopačkách sa snažia futbalisti Valencie.
     
    45
    Kolašinac napokon prenikol po ľavej strane a chcel súpera prekvapiť prízemným centrom, čo sa mu veľmi nepodarilo. Rázne odkopol loptu Diakhaby.
     
    45+1
    Rozhodcovia k prvému polčasu pridávajú jednu minútu.
     
    45+1
    Kolašinac potiahol akciu po ľavej strane, no neprepasíroval loptu na Aubameyanga.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodný polčas priniesol tri góly. Valencia viedla v stretnutí po góle Diakhabyho z 11. minúty. Dve presné trefy Alexandra Lacazette však zabezpečili vedenie domácemu Arsenalu. Francúz sa presadil v 18. a 26. minúte.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach.
     
    47
    Guendouzi dával loptu po pravej strane ihriska na Maitlanda-Nilesa, no ten ju zachytiť nedokázal. Je z toho autové vhadzovanie pre Valenciu.
     
    48
    Özil sa nikam nenáhlil po ľavej strane ihriska a loptu vrátil dozadu na Koscielneho, ktorý to skúša cez opačnú stranu.
     
    49
    Morenovi sa podarilo vyhrať hlavičkový súboj. Na pravej strane ihriska potom odviedol dobrú prácu práve Rodrigo Moreno, ktorý prekĺzol cez Sokratisa a zakončil priamo do Čecha.
     
    50
    Aktivita hostí pokračovala po rohovom kope. Z druhej vlny pálil Carlos Soler. Jeho delovka smerovala na Diakhabyho, ktorý sa nedokázal vyhnúť.
     
    51
    Kolašinac si počkal na prihrávku od Özila. Zakombinovali aj s Lacazetteom a tlačia sa bližšie k bránke.
     
    52
    Maitland-Niles posúval loptu na Guendouziho, ktorý dával center do vnútra šestnástky. Odvrátil to však obranca Roncaglia.
     
    53
    Valencia v rozostavení 5-3-2 zatiaľ hrá v druhom polčase viac staticky a Arsenal zachytáva väčšinou všetky lopty a snaží sa o kombinačnú hru.
     
    54
    Parejo naštartoval na pravom krídle Goncala Guedesa. Veľa nechýbalo a portugalský záložník by zvíťazil v súboji s Papastathopoulosom.
     
    55
    Guedes okamžitou loptou na ľavú stranu našiel Rodriga Morena. V pokutovom území sa mu potom ukazoval práve Guedes, ale hlavičkovať už tesne nedokázal.
     
    56
    Chybu urobil na obrannej polovici Özil. Všetko však zachránil Kolašinac, ktorý zastavil nepresnú prihrávku od Rodriga Morena.
     
    57
    V pokutovom území sa snažil individuálne uvoľniť Lacazette, ale od lopty ho odstavil Ezequiel Garay.
     
    58
    Hostia vymanévrovali zo situácie na ľavej strane. Posunuli loptu na Guendouziho, ktorý centroval do šestnástky. Valencia loptu odvrátila a ihned centrom hľadala Morena. Proti nemu v súboji bol úspešný Sokratis.
     
    58
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Matteo Guendouzi, prichádza Lucas Torreira.
     
    59
    Predsa len sa pískalo po zákroku na Alexandra Lacazetta, ktorého v súboji zozadu fauloval Piccini.
     
    60
    Lopta už na ľavej strane bola za čiarou a Lacazette spoločne s Kolašinacom nemôžu pokračovať v akcii.
     
    61
    Po hodine hry nákop Guedesa nič neznamenal. Valencia však s loptou na útočnej polovici pokračovať môže, zahráva autové vhadzovanie.
     
    62
    Arsenal sa posunul dopredu na útočnú polovicu. Defenzíva hostí sa ihneď dokázala sformovať a z pravej strany to skúša Maitland-Niles.
     
    63
    Aubameyang na ľavej strane ihriska získal rýchlosť a dokázal loptu poslať do vnútra vápna. V obrovskej šanci sa ocitol Lacazette, no nedokázal si loptu lepšie pripraviť na strelu, a tak premárnil túto možnosť.
     
    64
    Özilov nákop z ľavej strany futbalisti Valencie zachytili a upratali do bezpečia. Hostia sa teraz snažia založiť ďalšiu akciu.
     
    65
    Valencia dokázala upokojiť situáciu na ihrisku po viacerých náznakoch šancí od domáceho Arsenalu. Hostia sa zatiaľ v druhom polčase presadiť nevedia.
     
    66
    Domáci chceli hostí prekvapiť rýchlou rozohrávkou po faule. Hlavný rozhodca Turpin však ukočíroval futbalistov Arsenalu a nechal ich rozohrávať neskôr.
     
    67
    Tak toto bola obrovská šanca na hetrik pre zatiaľ dvojnásobného strelca Lacazetta. Valencia mala obrovské problémy v malom vápne, strelu Lacazetta však vykryl brankár Neto a následene sa tam zapojil aj obranca Gabriel Paulista.
     
    68
    Ďalší nepríjemný Özilov center z pravej strany smeroval do pokutového územia. Netovi lopta z rukavíc vypadla, ale bol tam pískaný faul na hosťujúceho brankára.
     
    69
    V priebehu druhého polčasu je zatiaľ výraznejší a ofenzívne oveľa viac ladený Arsenal. Valencia sa presadzuje smerom dopredu len sporadicky, vôbec to hosťom teraz nevychádza.
     
    70
    Petr Čech mal problémy po hlavičkovom zakončení Diakhabyho, aby loptu dokázal vyraziť. Arsenal sa napokon po tejto štandardke dobre ubránil.
     
    70
    Dani Parejo si v súboji s Lacazettom pomohol výrazne rukami a za svoj zákrok dostáva žltú kartu.
     
    71
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Kévin Gameiro.
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Carlos Soler, prichádza Daniel Wass.
     
    72
    Valencia začína svoju novú akciu z hĺbky obrannej polovice. Arsenal hrá vysoký pressing a rozhodne robí protihráčom problémy.
     
    73
    Vo veľkej šanci sa ocitol po prihrávke Pareja smerom na pravú stranu Kevin Gameiro. Čech však rýchlo vybehol a zmaril príležitosť protihráčovi.
     
    74
    Dani Parejo sa dral do ďalšej streleckej šance. V súboji s ním však nedovoleným zákrokom pomohol Granit Xhaka.
    74.
     
    75
    Daniel Wass zahrával štandardku z pravej strany. V jasnom ofsajde sa ocitol Diakhaby a jeho zakončenie ani nebolo presné.
     
    75
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Henrich Mchitarjan.
     
    76
    Obranca Sokratis to urobil na istotu a radšej sa na obrannej polovici zvrtol do opačnej strany a prihrával Maitlandovi-Nilesovi.
     
    77
    Stále platí, že v druhom polčase sme po výmene strán presný zásah nevideli. Arsenal je na ceste za lepšou pozíciou pred budúcotýždňovou odvetou.
     
    78
    Mchitarjan zahral rohový kop nakrátko smerom na Xhaku, ktorý dával loptu do vnútra šestnástky. Hostia si v tejto situácii poradili.
     
    79
    Mchitarjan na útočnej polovici neprešiel cez Paulistu. Mchitarjan však v tomto súboji zasiahol Paulistu veľmi nepríjemne. Brazílčan je už ošetrovaný.
     
    80
    Gabriel Paulista je v opatere lekárov aj mimo ihriska, ale nevyzerá to s ním veľmi zle, a tak by mal v hre pokračovať.
     
    81
    Piccini si narážal loptu s Diakhabym, ale ich spolupráca bola pozastavená. Kolašinac totižto fauloval práve Picciniho.
     
    82
    Wass druhýkrát v tomto stretnutí zahrával priamy kop. Bol to nevýrazný center. Potom sa však v pokutovom území ocitol Kevin Gameiro, ale veľmi zaváhal.
     
    82
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Laurent Koscielny, prichádza Nacho Monreal.
     
    83
    Domáci po predchádzajúcom striedaní Koscielneho teda budú dohrávať zápas s trojicou stopérov, ku ktorým pribudol nový Nacho Monreal.
     
    84
    Aubameyang vysoko napádal hosťujúceho brankára Neta, ktorý si musel poriadne dávať pozor, aby čím skôr odkopol loptu preč.
     
    85
    Mchitarjan posúval peknú prihrávku do vnútra šestnástky. Tam však neboli pripravení ani Aubamyeang a ani Kolašinac.
     
    86
    Diakhaby posúval ťažkú prihrávku na Picciniho na pravú stranu. Taliansky hráč bol ihneď pokrytý a ešte musel spracovávať aj vysokú loptu, čo sa mu napokon nepodarilo.
     
    87
    Alexandre Lacazette fantasticky zablokoval brazílskeho brankára Neta, ktorý bol pod tlakom a lopta mu ušla. Gól však z toho Lacazette vyťažiť nedokázal, stále je však určite mužom zápasu.
     
    88
    Maitlandovi-Nilesovi sa na pravej strane ihriska ukazoval Aubameyeang, ktorý sa nedostal cez dvojicu protihráčov.
     
    89
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Santiago Mina.
     
    90
    Maitland-Niles sa snažil naštartovať pohyb cez Josého Gayu, ale veľmi mu to nevyšlo. Po nepresnom centri bude odkopávať brankár Neto.
     
    90
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri zvyšujú svoj náskok a získavajú lepšiu pozíciu pred odvetou. Po Lacazettovej strele vynikajúco zasiahol Neto. Potom sa však po Kolašinacovom centri ocitol v šanci PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, ktorý zblízka nezaváhal!
    90. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 3:1
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú až štyri minúty.
     
    90+2
    Veľkú radosť počas tretieho streleného gólu preukázal tréner Unai Emery, ktorý rozhodne bude spokojný s výkonom svojich zverencov.
     
    90+3
    Wass po ľavej strane neprepasíroval loptu na Josého Gayu. Zastavil to hráč Arsenalu Mustafi. Arsenal drží súpera na dištanc.
     
    90+4
    Fanúšikovia Arsenalu na Emirates Stadium už jasajú a sú rozhodne naplnení eufóriou z dnešného istého víťazstva svojich The Gunners.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dlhý čas v druhom polčase sa zdalo, že už gól nepadne. Všetky takéto prognózy zmaril v závere riadneho hracieho času Aubameyang, ktorý svojím presným zásahom zveľadil vedenie Arsenalu na 3:1. Kanonieri si teda vypracovali lepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorú uvidíme o týždeň.

    Ďakujeme za pozornosť. (22:55:06)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 18. A. Lacazette, 26. A. Lacazette, 90. Aubameyang – 11. Diakhaby

    Karty:   31. Diakhaby (VAL), 70. Parejo (VAL)


    Arsenal FC: Čech – Mustafi, Papastathopoulos, Koscielny (82. Monreal), Kolašinac – Guendouzi (58. Torreira), Xhaka – Maitland-Niles, Özil (75. Mchitarjan), Aubameyang – A. Lacazette.
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Iwobi, Mchitarjan, Monreal, Nketiah, Torreira.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Soler (71. Wass), Parejo, Roncaglia, Guedes (71. Gameiro) – Rodrigo (89. S. Mina).
    Náhradníci: Doménech – Gameiro, Latorre, S. Mina, Sobrino, Torres, Wass.

    Rozhodca: Clement Turpin – Danos, Gringore (všetci FRA)
    Štvrtok 09.05.2019
    Valencia - Arsenal 2:4

    Góly: 11. Gameiro, 58. Gameiro – 17. Aubameyang, 51. A. Lacazette, 69. Aubameyang, 89. Aubameyang

    Karty:   38. Garay (VAL), 43. Gayá (VAL) – 62. Özil (ARS)