Dortmund – Schalke 2:4 (kon.) | Düsseldorf – Brémy 4:1 (kon.) | Frankfurt – Hertha 0:0 (kon.)
Hannover – Mainz 1:0 (kon.) | Lipsko – Freiburg 2:1 (kon.) | Stuttgart – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:4 (1:2)
FC Schalke 04
Sobota 27.04.2019, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:33:30)
     
    Držanie lopty: 66 % : 34 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 4:3.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 9:18.
     
    Dortmund absolútne nezvládol druhý polčas dnešného derby so Schalke a prehrou 2:4 asi definitívne pochoval svoje nádeje na titul. Kľúčovým momentom bolo vylúčenie kapitána Borussie Marca Reusa, po ktorom strelil Caligiuri tretí gól hostí a hneď potom dostal červenú kartu i Wolf. Zápas sa potom zvrhol namiesto snahy o futbal na snahu naložiť súperovi čo najviac a je trochu prekvapujúce, že červené karty boli len dve. Hostia však už i za tejto situácie zápas s prehľadom kontrolovali a keď dostali v závere druhý gól, tak aby ukázali súperovi, kto je pánom na ihrisku, pridali ešte jeden. Schalke sa vďaka tejto výhre asi definitívne zachraňuje, tri zápasy pred koncom má totiž pred Stuttgartom, ktorý má ešte večerný zápas s Gladbachom k dobru, deväťbodový náskok. Dortmund dal Bayernu v boji o titul všetky tromfy do rúk a Bayern môže zajtra po prípadnej výhre v Norimbergu odskočiť žltočiernym na čele tabuľky o štyri body.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Rudy si naviedol nikým neatakovaný loptu po pravej strane k šestnástke Schalke a centroval na zadnú tyč, hrací predmet ale letel privysoko pre nabiehajúceho Matonda.
     
    90+2
    Schalke drží loptu na útočnej polovici a užíva si svoje víťazstvo. Takto budú chcieť hostia dohrať tento zápas.
     
    90+1
    Ďalší faul, tentokrát bol vinníkom Alcácer a obeťou Oczipka.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Sanchov center bol skutočne tragický. Vysoko nad šestnástkou preletel priamo do autu na opačnej strane.
     
    89
    Žltú kartu za zásah členku Sancha dostáva Sebastian Rudy (FC Schalke 04). Priamy kop pre Borussiu z ľavej strany.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Omar Mascarell (FC Schalke 04).
     
    88
    Po faule Mascarella na Witsela v strede poľa sa dostali obaja hráči do šarvátky. Hlavný rozhodca ich od seba oddeľuje.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza Rabii Matondo.
    86. Breel Embolo (SCH) - 2:4
     
    86
    Schalke 04 dalo gól!
    Hotovo! Serdar sa z pravej strany pretlačil s loptou do šestnástky domácich a prihral na jej hranicu BREELOVI EMBOLOVI. Útočník Schalke si loptu trochu posunul a potom ju presnou strelou po zemi poslal cez dvoch obrancov Dortmundu od ľavej tyče do Bürkiho brány.
     
    86
    Zápas odrazu naberá úplný náboj a symbolicky vyšlo i slnko. Hostia sa okamžite natlačili na útočnú polovicu a chcú definitívne zlomiť svojho súpera.
    84. Axel Witsel (DOR) - 2:3
     
    84
    Dortmund dal gól!
    Tak možno to pôjde i v deviatich! Center z pravej strany na zadnú tyč vrátil hlavou k druhej tyči Bruun Larsen a AXEL WITSEL zblízka dorazil loptu bez problémov do prázdnej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mario Götze, prichádza Jacob Bruun Larsen.
     
    81
    Začalo pršať a fanúšikovia Dortmundu začínajú opúšťať svoje miesta. Obrázok Signal Iduna Parku by sa dal teraz použiť ako dokonalý ilustračný obrázok v knihe o depresii.
     
    79
    Do zdecimovanej obrany Dortmundu sa rozbehol Embolo, ktorému sa ale v rozhodujúcej chvíli zamotala lopta medzi nohami. Zostala však za ním priamo do behu Burgstallerovi, ktorého pokus skončil tesne nad domácou bránou.
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Raphaël Guerreiro, prichádza Christian Pulisic.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Weston McKennie, prichádza Jeffrey Bruma.
     
    76
    Embolo sa rozbehol po ľavom krídle do šestnástky a spadol po súboji s Akanjim. Hostia chcú penaltu, dostávajú ale len rohový kop.
     
    75
    Akoby sa už ani nehral futbalový zápas. Každý súboj o loptu má v sebe nejaký prvok tvrdosti – zásah do nohy, úder lakťom a pod.
     
    74
    Zápas sa zvrháva na okopávanie, nakladanie súperovi a bitku. Rudy teraz doslova nafackoval Weiglovi.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Weston McKennie (FC Schalke 04), ktorý veľmi podobným sklzom, ako vylúčení Reus a Wolf, zostrelil Witsela. Za tento zákrok podľa meradiel predošlých zákrokov mohla prísť tiež úplne pokojne červená karta.
     
    72
    Pre Dortmund bude táto (pravdepdobne už) porážka asi fatálna. Bayern môže zajtra po prípadnej výhre v Norimbergu odskočiť Dortmundu na rozdiel štyroch bodov.
     
    71
    Hostia si už zhruba tri minúty prihrávajú loptu na vlastnej polovici a snažia sa vytiahnuť hráčov Dortmundu vyššie. Tí však čakajú pri stredovej čiare.
     
    70
    Hráči Schalke sú zhruba 25 minút od dôležitej výhry na pôde úhlavného rivala. Modrobieli si to uvedomujú a nikam sa s rozohrávkou neponáhľajú. Domáci, ktorí hrajú v oslabení o dvoch hráčov, ich nemôžu naháňať po celom ihrisku.
     
    69
    Frustrácia domácich je už do očí bijúca. Götze ďalším ostrým sklzom skosil k zemi rozohrávajúceho Saného, tentokrát ho ale Felix Zwayer nevyhodnotil ako zákrok na kartu.
     
    68
    Strely: 7:6
    Strely na bránu: 1:3
     
    67
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Daniel Caligiuri, prichádza Sebastian Rudy.
    65. Marius Wolf (DOR)
     
    65
    Domáci absolútne nezvládajú druhý polčas! Za úplne rovnaký zákrok, ako pred piatimi minútami, dokonca znovu i na Serdara, dostáva druhú priamu červenú kartu domácich Marius Wolf. Serdar je znovu v opatere lekárov a po druhom tvrdom zásahu kopačkou do členku to s ním nevypadá úplne dobre.
     
    64
    Guerreiro predviedol peknú individuálnu akciu, keď si cez niekoľkých protihráčov potiahol loptu do ľavej strany a centroval od bránkovej čiary. Nákop však chytil brankár hostí Nübel.
    62. Daniel Caligiuri (SCH) - 1:3
     
    62
    Schalke 04 dalo gól!
    Hostia okamžite trestajú červenú kartu Reusa! DANIEL CALIGIURI vystrelil z priameho kopu rovno na bránu a nádhernou strelou ponad múr vymietol pravý horný roh brány Borussie. Brankár Bürki robil, čo mohol, nemal však najmenšiu šancu.
     
    61
    Serdar je v opatere lekárov a krívajúc odchádza za autovú čiaru. Hostia budú rozohrávať priamy kop z dobrej streleckej pozície.
    60. Marco Reus (DOR)
     
    60
    Marco Reus (Borussia Dortmund) dostáva priamu červenú kartu! Sklzom trafil namiesto lopty členok Serdara a keďže išiel do sklzu kolíkmi napred, tak si podľa hlavného rozhodcu zaslúžil okamžité vylúčenie.
     
    59
    Všetci hráči Schalke sú vo vzdialenosti maximálne 35 metrov od svojej brány. Túto modrobielu stenu svojimi prihrávkami domáci obliehajú, stále ale nedokážu nájsť jej slabé miesto.
     
    57
    Burgstaller doslova zvalil k zemi Witsela bez lopty. Hlavný rozhodca tentokrát kartu nevytiahol, i keď by si ju tento zákrok rozhodne zaslúžil.
     
    56
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Paco Alcácer.
     
    56
    Stále bezo zmeny. Dortmund má prevahu... a to je všetko. Hostia sa ani nesnažia napádať rozohrávku domácich.
     
    55
    Guerreiro sa pokúsil zaskočiť brankára Nübela strelou spoza šestnástky, jeho pokus ale skončil nad bránou hostí.
     
    54
    Burgstaller držal za dres Weigla. Domáci po odpískaniu faulu získali dostatok času na rozohrávku, znovu sú však všetci hráči Schalke zoradení v obranných blokoch.
     
    52
    Diallo si potom neporozumel so Sanchom, ktorému prihral do protipohybu. Hostia okamžite rozohrali a nákopom z obrany hľadali Embola, pri lopte bol ale ako prvý domáci brankár Bürki.
     
    51
    Diallo si naviedol loptu cez troch protihráčov z ľavej strany na stred, v obklúčení ale nedokázal nájsť žiadneho voľného spoluhráča.
     
    50
    Reus trafil zozadu pri napádaní nohu rozohrávajúceho Mascarella. Kapitán Borussie sa odpískaniu faulu diví, verdikt hlavného rozhodcu je ale jednoznačne správny.
     
    49
    Po krátkom útoku Schalke v úvode je obraz hry naspäť pri tom, ako vypadal väčšinu prvého polčasu. Dortmund je usadený na útočnej polovici, útočí však do plných.
     
    48
    Sané zablokoval Sanchov center z ľavej strany rukou na rohový kop. Domáci požadovali penaltu, hlavný rozhodca ju ale tentokrát neodpískal.
     
    47
    Schalke začalo druhý polčas veľmi aktívne. Hostia sa okamžite usadili pri šestnástke domácich, ich snahu ale ukončil po nepodarenom dlhom autovom vhadzovaní na Embola brankár Bürki.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali za obrovského piskotu domácich tribún hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:35.
     
    Po prvom polčase „revírneho derby“ je na tom lepšie hosťujúce Schalke, ktoré vedie na pôde svojho rivala 2:1. Domáci tím bol pritom v prvom polčase jasne aktívnejší a väčšina prvého dejstva sa odohrávala na polovici hostí, vôbec mu ale nevychádzala finálna fáza. Okrem gólovej akcie sa domáci nedostali takmer k ničomu. Hostia naopak využili všetky svoje príležitosti a prekvapivo tak idú do kabín s jednogólovým náskokom. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú domáci, ktorí dnes nutne potrebujú zvíťaziť.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Záver prvého polčasu vypadá presne tak, ako jeho väčšina. Dortmund drží loptu pod svojou kontrolou, do blízkosti šestnástky Schalke sa mu ale nedarí dostať.
     
    45+3
    Žltú kartu za zásah členku Weigla zboku dostáva Breel Embolo (FC Schalke 04).
     
    45+2
    Nübel vybehol proti Guerreirovmu centru, loptu ale nedokázal zasiahnuť. Jeho spoluhráč Sané loptu tesne pred ním tečoval a od niekoľkých hráčov Dortmundu v nábehu sa hrací predmet nakoniec odrazil za bránkovú čiaru.
     
    45+1
    Nastasić rukou zastavil pas hráčov Dortmundu. Priamy kop pre Borussiu z pravej strany útočnej polovice.
     
    45
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    45
    Schalke malo ďalšiu veľkú šancu po rohovom kope! Na center z rohu si tentokrát najvyššie vyskočil Nastasić, ktorý poslal loptu hlavou tesne nad bránu domácich.
     
    44
    Embolo sa potom snažil o sólovú akciu po ľavej strane, vytlačil sa však sám do ostrého uhla. Zablokovaným centrom nakoniec získal pre Schalke aspoň rohový kop.
     
    43
    Caligiuri nepresnou prihrávkou založil rýchly protiútok Dortmundu, ktorý ale skazil podobne nepresnou prihrávkou na Reusa Delaney.
     
    42
    Witselov nákop odhlavičkoval Mascarell a keďže sa okamžite dostal pod tlak napádajúcich hráčov Borussie, tak loptu odkopol radšej až k brankárovi domácich Bürkimu.
     
    41
    Dortmund pokračuje v (od začiatku zápasu prakticky neprerušenom) tlaku. Reusov center zablokoval tvárou Oczipka, potom ale stratil loptu Witsel, ktorý svojho protivníka následne i fauloval.
     
    40
    Reus si nabehol za obranu na skvelú kolmú prihrávku, potiahol si loptu k bránkovej čiare a zakončoval, avšak už z pomerne ostrého uhla. Brankár Nübel jeho strelu dokázal vyraziť.
     
    39
    Center zo štandardky spracoval Caliguri rukou v ofsajdovom postavení. Hlavný rozhodca si mohol vybrať, čo odpíska.
     
    38
    Guerreiro chcel asi súperom vrátiť predošlý zákrok na seba a trochu z frustrácie podkopol zozadu Burgstallera. Priamy kop z pravej strany útočnej polovice pre Schalke.
     
    37
    Držanie lopty: 78 % : 22 %
    Strely na bránu: 1:2
     
    36
    Hostia poriadne pritvrdili. Žltú kartu dostáva i Suat Serdar, ktorý trafil pri autovej čiare sklzom namiesto lopty nohu Guerreira.
     
    35
    Sancho sa prekľučkoval z ľavej strany cez troch protihráčov do šestnástky, jeho strieľaná prihrávka ale ku Götzemu v bránkovisku neprešla. Po odraze lopty dozadu ešte strieľal z prvej Delaney, namieril však vysoko nad Nübelovu bránu.
     
    34
    Žltú kartu za zásah zboku do členku Sancha dostáva Daniel Caligiuri (FC Schalke 04).
     
    33
    Práve Delaney odhlavičkoval center z priameho kopu do bezpečia. Hostia sú snáď prvýkrát dlhšiu dobu na polovici Dortmundu, kde prebieha ich postupný útok.
     
    32
    Delaneymu nevyšiel ani ďalší moment. Na vlastnej polovici si spracovával vysokú prihrávku rukou, Schalke tak znovu získalo nezmyselnou chybou domácich štandardku.
     
    31
    Reus si na ľavom krídle narazil loptu s Götzem a presným centrom našiel hlavou nabiehajúceho Delaneyho. Dánskemu záložníkovi sa ale zakončenie vôbec nevydarilo, loptu poslal hlavou výrazne mimo bránu Schalke.
     
    30
    Obraz hry sa ani po tomto góle nemení. Borussia je nasťahovaná na útočnej polovici a krátkymi prihrávkami sa snaží nájsť priestor na kolmú prihrávku alebo prienik.
    28. Salif Sané (SCH) - 1:2
     
    28
    Schalke 04 dalo gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! Caligiuri nacentroval do stredu pokutového územia Dortmundu, kde najvyššie vyskočil medzi štyrmi hráčmi Dortmundu SALIF SANÉ a ten hlavou poslal loptu nechytateľne k pravej tyči Bürkiho brány.
     
    27
    Akanji si pri rozohrávke vôbec neporozumel s Diallom a Schalke získalo rohový kop úplne zadarmo. Caligiuri sa presúva k rohovej zástavke, aby túto štandardku rozohral.
     
    26
    Mascarell kolmým pasom z vlastnej polovice hľadal nabiehajúceho Embola, proti nemu ale dobre vybehol brankár Dortmundu Bürki. Ten loptu odkopol až k svojmu konkurentovi Nübelovi.
     
    25
    Sané sa ale nakoniec vracia na ihrisko. Dortmund sa medzitým znovu nasťahoval na polovicu svojho protivníka. Napriek drvivej prevahe v držaní lopty a hernej iniciatíve sa mu vôbec nedarí dostať sa k streleckým pokusom.
     
    24
    Sané odskákal za autovú čiaru a drží sa za stehno. Zatiaľ to nevypadá, že by sa mal vrátiť do hry.
     
    23
    V súboji o loptu sa zrazili Sané a Sancho. Horšie dopadol obranca hostí, ktorý je v opatere lekárov.
     
    22
    Guerreiro ešte zostal ležať na zemi, po chvíli sa ale zdvihol a bude rozohrávať túto štandardku.
     
    21
    Caligiuri podrazil na ľavej strane vlastnej polovice Guerreira. Priamy kop pre Borussiu.
     
    20
    Domáci musia zareagovať na nečakaný úder. Zatiaľ pokračujú vo svojom štýle hry a držia loptu dlhou kombináciou na polovici Schalke.
    18. Daniel Caligiuri (SCH) - 1:1
     
    18
    Schalke 04 dalo gól!
    Je vyrovnané! DANIEL CALIGIURI kopol penaltu po zemi do pravej strany, takže brankár Bürki, ktorý sa hodil do ľavej, už nedokázal zasiahnuť.
     
    17
    Felix Zwayer ukazuje na penaltu! Schalke sa hneď po rozohrávke po góle dostalo do útoku a strelu Embola z hranice pokutového územia zablokoval Weigl rukou. Nikto na ihrisku si to nevšimol, dokonca ani jeden z hráčov Schalke, ktorí nič nesignalizovali.
     
    17
    Hlavný rozhodca teraz prerušil hru a ide sa pozrieť na videozáznam.
     
    16
    Držanie lopty: 80 % : 20 %
     
    15
    Pri oslave gólu Dortmundu hodil jeden z fanúšikov Schalke z tribúny asi zapaľovač a trafil ním Sancha tesne nad obočie. Domáci krídelník je okamžite v opatere lekárov.
    14. Mario Götze (DOR) - 1:0
     
    14
    Dortmund dal gól!
    Domáci sa zaslúžene dočkali vedúceho gólu! Sancho nádherným oblúčikom za obranu Schalke našiel nabiehajúceho MARIA GÖTZEHO, ktorý hlavou poslal loptu presne k ľavej tyči Nübelovej brány.
     
    13
    Embolo podrazil na ľavej strane vlastnej polovice úplne zbytočne Witsela. Domáci získavajú priamy kop.
     
    12
    Hostia ani tentokrát nedokázali udržať loptu dlhšiu dobu pod svojou kontrolou. Hrací predmet tak majú znovu domáci, ktorí majú od začiatku zápasu jasnú územnú prevahu.
     
    11
    Sancho si vymenil na pravom krídle loptu s Guerreirom a prihrávkou na os ihriska vyzval k strele Delaneyho. Strela Dána spoza šestnástky končí vysoko nad Nübelovou bránou.
     
    10
    Hostia chceli rozohrať štandardku nákopom do šestnástky domácich, slabý center však bez problémov chytil domáci brankár Bürki.
     
    9
    Rýchly protiútok domácich zastavil Sancho zbytočnými kľučkami pred šestnástkou Schalke. Následnú protiakciu zastavil tvrdým sklzom zozadu na McKennieho Weigl.
     
    8
    Oczipka trafil v súboji o loptu členok Wolfa. Domáci obranca je našťastie v poriadku a hneď rozohráva po faule na seba.
     
    7
    Borussia je od začiatku aktívnejšia, k streleckému zakončeniu sa ale zatiaľ ešte nedostala. Hostia majú obrovský problém sa vôbec dostať k lopte.
     
    6
    Akanji obral o loptu i prenikajúceho Embola a znovu založil útok Dortmundu. Reus prenikol s loptou po ľavom krídle k šestnástke Schalke, center sa mu ale vôbec nevydaril a skončil za bránkovou čiarou.
     
    5
    Akanji vyhral súboj o loptu s Burgstallerom a rozohral ďalší postupný útok domácich. Ten zastavil ziskom lopty Serdar.
     
    4
    Až teraz majú hostia loptu prvýkrát na kopačkách. Schalke sa okamžite usadilo na útočnej polovici, po nepresnom prenesení hry na Serdara ale o loptu prišlo. McKennie následne zastavil taktickým faulom Sancha.
     
    3
    Hostia sa stále nedostali k lopte. Wolf sa snažil vysunúť za obranu Götzeho, prihrávka však bola pre útočníka Borussie príliš dlhá.
     
    2
    Domácí sa posunuli na útočnú polovicu, ich kombinácia ale zatiaľ prebieha v úctivej vzdialenosti od brány Schalke. Na ihrisku sa medzitým rozprestrela dymová clona z pyrotechniky fanúšikov hostí.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Tí začínajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou od vlastných obrancov. Času majú dostatok, hostia ich totiž vôbec nenapádajú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy budú hrať vo svojich tradičných farebných kombináciách – Dortmund v žltočiernej, Schalke v modrobielej.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, „Revierderby“ sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – M. Wolf, Weigl, Akanji, A. Diallo – Witsel, Delaney – Sancho, Reus (C), Guerreiro – M. Götze.
    Náhradníci: Hitz – Schmelzer, Dahoud, Toprak, Alcácer, Bruun Larsen, Pulisic.

    FC Schalke 04: Nübel – Nastasić, Stambouli (C), Sané – D. Caligiuri, McKennie, Serdar, Mascarell, Oczipka – Embolo, Burgstaller.
    Náhradníci: Fährmann – Kutucu, Carls, Harít, Matondo, Rudy, Bruma.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller.
     
    Vzájomné zápasy

    Historická bilancia vzájomných zápasov hovorí v prospech Schalke, ktoré vyhralo 59 zápasov. Remízou sa skončilo 42 zápasov a 52 vyhral Dortmund. Najčastejším výsledkom poslednej dobe bola remíza, keďže z posledných šiestich zápasov sa až štyri skončili remízou. Prvý vzájomný duel v tejto sezóne vyhral Dortmund v Gelsenkirchene 2:1.
     
    FC Schalke 04

    Druhý tím minulého ročníku predvádza sezónu, ktorá sa nedá označiť iným slovom, ako katastrofa. Pred týmto kolom je Schalke na poslednom nezostupovom, 15. mieste, o šesť bodov pred 16. Stuttgartom. Záchranu tak hostia ešte rozhodne nemajú istú a musia zbierať naďalej body. Forma Schalke na jar je úplne tragická. Hostia získali za celú jarnú časť len 9 bodov a z posledných ôsmich zápasov prehrali šesť. Obrovským problémom Schalke je útok, pretože menej gólov strelili len posledné tri tímy. Vonku získali Schalke paradoxne viac bodov ako doma, stále ale dokázalo z 15 zápasov na cudzích ihriskách vyhrať len tri.

    Posledných 5 zápasov:
    Schalke – RB Lipsko 0:1
    Hannover – Schalke 0:1
    Schalke – Frankfurt 1:2
    Norimberg – Schalke 1:1
    Schalke – Hoffenheim 2:5
     
    Borussia Dortmund

    Domáci bojujú o titul, dnes tak nutne potrebujú zabodovať naplno. Z druhého miesta mali pred týmto kolom na vedúci Bayern Mníchov stratu jeden bod, každá ďalšia strata bodov tak môže byť fatálna. Forma Dortmundu je veľmi dobrá, keďže z posledných šiestich zápasov vyhral päť, súčasne ale v priamom súboji s Bayernom utrpel debakel 0:5. Vďaka tomuto výsledku si Borussia výrazne pohoršila defenzívnu bilanciu, preto má až štvrtú najlepšiu obranu Bundesligy (36 inkasovaných gólov). Útok Dortmundu je druhým najproduktívnejším v súťaži po útoku Bayernu. Doma je navyše Borussia najlepším tímom Bundesligy, keď ako jediná na vlastnom štadióne ešte neprehrala.

    Posledných 5 zápasov:
    Hertha – Dortmund 2:3
    Dortmund – Wolfsburg 2:0
    Bayern – Dortmund 5:0
    Dortmund – Mainz 2:1
    Freiburg – Dortmund 0:4
     
    Vitajte pri on-line prenose z revírneho derby medzi Borussiou Dortmund a FC Schalke 04. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 14. M. Götze, 84. Witsel – 18. D. Caligiuri (pen.), 28. Sané, 62. D. Caligiuri, 86. Embolo

    Karty:   34. D. Caligiuri (SCH), 36. Serdar (SCH), 45+3. Embolo (SCH), 72. McKennie (SCH), 89. Mascarell (SCH), 89. Rudy (SCH)   60. Reus (DOR), 65. M. Wolf (DOR)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:18.
    Borussia Dortmund: Bürki – M. Wolf, Weigl, Akanji, A. Diallo – Witsel, Delaney (56. Alcácer) – Sancho, Reus (C), Guerreiro (78. Pulisic) – M. Götze (83. Bruun Larsen).
    Náhradníci: Hitz – Schmelzer, Dahoud, Toprak, Alcácer, Bruun Larsen, Pulisic.

    FC Schalke 04: Nübel – Nastasić, Stambouli (C), Sané – D. Caligiuri (67. Rudy), McKennie (77. Bruma), Serdar, Mascarell, Oczipka – Embolo (87. Matondo), Burgstaller.
    Náhradníci: Fährmann – Kutucu, Carls, Harít, Matondo, Rudy, Bruma.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller

    Diváci: 80 196