Slovensko – Česko sk 1:3 (kon.)
koniec po predl.
Bílí Tygři Liberec
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1) Stav série: 2:3
HC Oceláři Třinec
cz Piatok 26.04.2019, 17:00 • Home Credit Arena, Liberec • Generali play off Tipsport extraligy (CZ) • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
    86:11 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    86:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané vítězí! Tomáš Hanousek vystřelil pouze do nohy prvního blokujícího hráče a s Tygry v ten moment bylo zle. Třinečtí totiž vyrazili do akce tři na dva. Na sebe ji vzal Michal Kovařčík, jehož rána zpoza kruhů skončila na plexiskle za bránou. Gumový nesmysl se nicméně odrazil přímo před dezorientovaného Romana Willa a pohotový ONDŘEJ KOVAŘČÍK dokončil práci svého bratra a dopravil puk do sítě! Asistence: Michal Kovařčík.
     
    82:54
    Další infarktový moment! Tentokrát se k dorážce dostal na druhém kruhu Martin Gernát, jehož rána lízla boční síť a skončila na zadním hrazení.
     
    81:53
    Neskutečné! Aron Chmielewski dorážel z pravého kruhu prakticky do prázdné svatyně, avšak Lukáš Derner s Petrem Kolmannem mu skočili do střely a společně zabránili jasnému gólu!
     
    78:11
    Ondřej Kovařčík vyrobil před bránou obrovskou minelu! Dobře jej napadal Petr Jelínek, který stanul sám před Hrubcem, jenže bekhendem zakončil vedle!
     
    74:35
    První tutovka v prodloužení! Petr Jelínek najížděl z levé strany do obrovské šance, mohl ještě hledat před bránou čekajícího Marka Zachara, ovšem akci trošku zpomalil a zakončoval sám. Mířil do bližšího horního rohu, Šimon Hrubec předvedl možná klíčový zákrok vyrážečkou!
     
    68:46
    A nyní si Tygři dokonce zahrají přesilovku! Podrážením se totiž provinil Martin Růžička (TRI).
     
    59:58
    To mohl být neuvěřitelný scénář! Třinečtí v posledních sekundách ujeli ve třech proti dvěma. Erik Hrňa si už chystal smrtící úder z levého kruhu, ovšem příkladně se vrátil Tomáš Filippi a zablokoval hostujícímu střelci hokejku!
     
    58:16
    Petr Jelínek skvěle vybojoval kotouč a z levé strany připravil možná životní trefu Jakubu Valskému! Ten byl úplně sám před brankou, avšak tutovku nezvládl a zakončil pouze do skvělého Hrubce.
     
    54:41
    Marek Kvapil otevřel početní výhodu dělovkou od modré lajny. K dorážce se dostal Tomáš Filippi, leč trefil pouze střed brány, kde operoval Šimon Hrubec!
     
    54:35
    Přesilovka pro Tygry! Tomáš Marcinko (TRI) v krajně nevhodný moment míří na trestnou lavici za vyhození puku mimo hřiště.
    52:50 Ethan WEREK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Střela od modré čáry se odrazila k Martinu Růžičkovi. Ten neváhal a přes Hanouska poslal kotouč před bránu, kde zaskočeného Willa jednoduše překonal úplně volný ETHAN WEREK! Hraje se tak znovu od začátku, 2:2! Asistence: Martin Růžička.
     
    48:44
    Petr Vrána si v rohu poradil s Kolmannem. Po bleskové akci inkasoval přihrávku před bránu Vladimír Dravecký, kterému se podařilo položit Willa na led, ovšem puk mu ujel!
     
    45:22
    Libor Hudáček se ladně prokličkoval do ofenzivní zóny. Ještě posunul kotouč na Tomáše Filippiho, jehož snahu o střelu na bližší tyč dobře přečetl Šimon Hrubec!
     
    43:52
    Síly na ledě se vyrovnají. Lukáš Krenželok se hnal kupředu a zastavil jej až zákrok Erika Hrni (TRI). Ten je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    43:16
    Tak to je něco! Jaroslav Vlach poslal kotouč do sítě, avšak gól neplatí a k obrovské nelibosti Liberce je místo toho odeslán na trestnou lavici za sekání Ladislav Šmíd! To se jen tak nevidí.
     
    40:51
    Exkluzivní příležitost pro Slezany! Jaroslav Vlach (LIB) totiž přibyl na trestnou lavici, provinil se podrážením.
     
    39:56
    Ve velice nervózní atmosféře ještě zažil horké chvíle Roman Will. Už se zdálo, že má touš pod kontrolou, jenže Tomáš Marcinko mu jej dokázal vyšťourat a Taylor Doherty ho odvracel z prostoru před odkrytou domácí brankou!
     
    39:29
    Trestaným hráčem je Petr Kolmann (LIB), který se provinil vražením na hrazení v oblasti ofenzivní modré čáry. Zkušený obránce navíc ke dvěma minutám obdržel ještě desítku!
    37:36 Michal BIRNER - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    37:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla paráda MICHALA BIRNERA! Zkušený útočník držel touš u levé Hrubcovy tyče, hodil si jej před branku a bekhendem ho mazácky zvedl pod břevno! Liberci stačilo k využití přesilovky pouze čtrnáct sekund. Bez asistence.
     
    37:22
    Třinec hrál v šesti! Tygři si tak zahrají velice lukrativní výhodu čtyři na tři.
     
    36:38
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost).
     
    32:59
    Obrovská šance Ethana Wereka! Kanadský útočník obelstil Jaroslava Vlacha a z levé strany najížděl prakticky sám na Willa, ten ovšem jeho střelu zneškodnil a vysloužil si velký ohlas z tribun.
     
    24:14
    Tak to mohl být pro hosty šok! Libor Hudáček se totiž z ničeho nic vydal na překrásné sólo přes skoro celé hřiště, přičemž vyzpovídal Patrika Husáka. Zblízka už ale Hrubce neprostřelil!
     
    23:12
    Tygři jsou v útlumu. Ze skrumáže před brankou se touš odrazil přímo mezi kruhy ke kanonýru Martinu Růžičkovi, který ovšem nepropálil těla před sebou!
    22:14 Erik HRŇA - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Oceláři zblokovali střelu Martina Ševce a vyrazili vpřed. Tomáš Havlín vůbec neodhadl situaci a netakticky vystartoval proti Vladimíru Draveckému, který si ho elegantně odhodil a nádhernou žabičkou našel čepel hole ERIKA HRNI, jehož teč z bezprostřední blízkosti skončila za Romanem Willem! Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    17:19
    Tygři měli dlouho ponechanou výhodu, Libor Hudáček ale trošku lajdácky ztratil puk na modré čáře. Svěřence Filipa Pešána tak čeká přesilovka, za držení protihráče míří na lavici hanby Milan Doudera (TRI).
     
    15:45
    To bylo těsné! Michal Birner vysokým obloučkem tečoval nahození Martina Ševce a kotouč se ke smutku domácích ochozů snesl k zemi až za bránou.
     
    11:00
    Ondřej Kovařčík to udělal výborně, když se od pravého hrazení dokázal prokličkovat až mezi kruhy! Liberecké podržel beton Romana Willa. Kovařčíkovi navíc střela příliš nesedla.
     
    07:46
    Hosté si zkusí první přesilovku! Roman Will váhavou rozehrávkou zavařil svému týmu a Ladislav Šmíd (LIB) podrazil soupeře.
     
    05:56
    Tyler Redenbach ukázkově napadal třineckou rozehrávku. V mezikruží se mu podařilo plácnout do puku a Šimon Hrubec reagoval na poslední chvíli!
    04:03 Radan LENC - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se ujímají poměrně rychlého vedení! Vladimír Roth nahazoval od modré lajny nepřesně. Kotouče se chopil Martin Ševc a senzační přihrávkou okamžitě poslal do sóla RADANA LENCE, který, ač se mu v play-off střelecky úplně nedaří, zamířil zcela přesně pod Hrubcovu lapačku! Asistence: Martin Ševc, Tomáš Havlín.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 5. Lenc (Ševc, Havlín), 38. Birner – 23. Hrňa (Dravecký), 53. Werek (Martin Růžička), 87. O. Kovařčík (M. Kovařčík)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Lenc, Filippi, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, J. Vlach.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák, M. Adámek – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký – Svačina, Cienciala, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Werek.

    Rozhodca: Hodek, Kika – Lhotský, Hynek

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    Liberec 2 4 Třinec
    #1 Štvrtok 18.04.2019 • 17:00
    Liberec - Třinec 1:2
    #2 Piatok 19.04.2019 • 17:00
    Liberec - Třinec 3:1
    #3 Pondelok 22.04.2019 • 17:00
    Třinec - Liberec 4:1
    #4 Utorok 23.04.2019 • 17:00
    Třinec - Liberec 1:2 koniec po predl.
    #5 Piatok 26.04.2019 • 17:00
    Liberec - Třinec 2:3 koniec po predl.
    #6 Nedeľa 28.04.2019 • 17:20
    Třinec - Liberec 4:2