Nitra – Podbrezová 2:2 (kon.)
koniec
FC Nitra
2:2 (2:2)
FK Železiarne Podbrezová
Piatok 26.04.2019, 18:30Niké liga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Veľká pochvala patrí aj fanklubu hostí, ktorý celý zápas povzbudzoval podbrezovských hráčov. (20:44:20)
     
    V druhom polčase gól nepadol, ale aj v ňom sme videli zaujímavý futbal a aktivitu na oboch stranách. Celkovo mala o niečo málo viac z hry Nitra, avšak remíza je podľa všetkého spravodlivá.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Dávid Leško po centri z rohu zakončoval z hranice šestnástky. Jeho pokus poslal na ďalší roh Macdonald Niba. Opäť to bola zaujímavá strela. Následnému rohu sa už Nitra ubránila.
     
    90+2
    Miroslav Viazanko sa dostal k odrazenej lopte pred šestnástkou súpera. Zrazené strelecké zakončenie išlo vedľa brány. Bude to ale rohový kop.
     
    90+1
    Priamy kop z pohľadu hostí neskončil úspešne. Nízky center do šestnástky defenzíva Nitry odvrátila.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    René Paraj poslal loptu na pravú stranu, odkiaľ sa Dávid Leško dostal do šestnástky. Mal tam ešte Olatunjiho, avšak vystrelil sám a len vedľa troch žrdí.
     
    88
    Podbrezová získala priamy kop a Jozef Špyrka poslal parádny center do päťky, kde hlavičkoval Jakub Piotr Kiwior a mieril len tesne vedľa.
     
    87
    Dnešné stretnutie sleduje 652 divákov.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Tomáš Kóňa, prichádza Miloš Šimončič.
     
    85
    Jaroslav Machovec zľava neposlal ideálny center, jeho loptu si našiel Martin Vantruba a to bez najmenších problémov.
     
    84
    Nitra získala na pravom krídle priamy kop. Tomáš Kóňa poslal center do malého vápna a lopta sa od niekoho odrazila vedľa brány. Rozhodcovia nariadili odkop od brány Vantrubu.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Jakub Piotr Kiwior (FK Železiarne Podbrezová).
     
    83
    Z rohového kopu prišiel znova nízky center na prednú žrď a Tomáš Vestenický rozvlnil hlavou sieť. Iba z vonkajšej strany, no polovica štadióna už oslavovala gól.
     
    82
    Jaroslav Machovec poslal dobrú loptu za obranu, Tomáš Vestenický sa nepresadil vo vzduchu, kde proti nemu zasiahol Jakub Piotr Kiwior. Nitra napriek tomu získala roh.
     
    81
    Nitra prešla do peknej rýchlej akcie. Frederik Bilovský mal otvorený priestor, v poslednej chvíli loptu odkopol Jakub Piotr Kiwior.
     
    80
    Victor Olatunji potrebuje dlhšie ošetrovanie, je dosť otrasený. Nakoniec odchádza za čiaru po svojich v sprievode lekárov.
     
    79
    Matej Oravec poslal dlhý aut do šestnástky súpera, kde znova neuspel Victor Olatunji. Tentoraz podľa všetkého dostal zásah do tváre od Kuníka, čomu nik ďalší okrem neho nevenoval pozornosť.
     
    78
    Victor Olatunji išiel za pekným centrom do malého vápna, vo vzduchu sa nepresadil. Dobre ho postrážil Jaroslav Machovec.
     
    77
    Marek Kristián Bartoš poslal do bezpečia prudký center z ľavej strany. Následne centroval Tomáš Kóňa, no domáci si v šestnástke nerozumeli.
     
    76
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Jozef Pastorek.
     
    75
    Podbrezová bude striedať. Na ihrisko príde mladý Jozef Pastorek. Medzitým odkopáva od brány Branislav Pindroch.
     
    74
    Podbrezová získala priamy kop na pravom krídle. Po centri sa do zakončenia tlačili Matej Oravec a Victor Olatunji, no ani jeden z nich loptu nezasiahol.
     
    72
    Miroslav Viazanko sa rozbiehal z vlastnej polovice na tú súperovu. Za dres ho zozadu zatiahol Nemanja Soković, ktorý ušiel žltému trestu od rozhodcu Kráľoviča.
     
    71
    Tomáš Kóňa chcel po faule Kiwiora rýchlo rozohrať pasom za obranu, túto loptu prečítal kapitán hostí Miroslav Viazanko.
     
    70
    Tomáš Vestenický, ktorý bol dnes už druhýkrát ošetrovaný, schádza z trávnika po svojich a mal by sa vrátiť ešte späť do hry.
     
    69
    Jeden z domácich potrebuje ošetrenie, takže ostatní hráči využívajú prestávku na občerstvenie, pretože v Nitre je dosť dusno. Ani nie tak teplo, ako je ťažký a vyčerpávajúci vzduch.
     
    68
    Jakub Piotr Kiwior padá pred vlastnou šestnástkou, fauloval ho Nikola Gatarić. Ten sa síce tlačil do šance, tá mu dopriata pre nedovolený zákrok nebola.
     
    67
    Matúš Kuník perfektne prečítal prihrávku na Hlohovského. Center na Vestenického bol presný, mladý útočník Nitry sa nachádzal v ofsajde.
     
    66
    Victor Olatunji si potiahol loptu zo stredu ihriska až pred šestnástku. Pripravil si to na strelu, namieril poriadne vysoko nad bránu Pindrocha.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Marek Fábry, prichádza Nemanja Soković.
     
    64
    Jozef Špyrka naviezol loptu do šestnástky, kde síce súpera neobišiel, avšak na strelu to ešte mal Matej Oravec. Strelu do stredu zastavil Branislav Pindroch.
     
    63
    Podbrezová získala rohový kop. Filip Hlohovský nízkym centrom neuspel, ale dostal druhú šancu. Tú využil na pas na zadnú žrď. Ten tiež nebol zakončený.
     
    62
    Branislav Pindroch teraz vytesnil prudkú strelu z pravej strane, ktorá mohla mať gólové parametre, pretože len tesne vedľa priestoru brány.
     
    61
    Victor Olatunji smeroval za centrom sprava, spred malého vápna včas odkopol do bezpečia obranca Nitry Macdonald Niba.
     
    60
    Nikola Gatarić sa sprava dostal do šestnástky, kde neobišiel Mateja Oravca a následne skončil na trávniku. Dosť okato sa tam hodil a môže byť rád, že nedostal žltú za simulovanie.
     
    59
    Filip Hlohovský si zľava nabehol na center pred bránu. Nepresný pokus skončil bez zakončenia vedľa priestoru troch žrdí.
     
    58
    Filip Hlohovský dostal pred šestnástkou dosť priestoru na zakončenie. Technické zakončenie poslal len niekoľko centimetrov nad bránu gólmana Pindrocha.
     
    57
    Pri lopte brankár Podbrezovej Martin Vantruba. Práve k nemu doskákal nepresný center za obranu hostí. Rozohrával iba za postrannú čiaru.
     
    56
    Jozef Špyrka síce spred šestnástky cez obrancu z voleja zakončil, avšak Branislav Pindroch s jeho zakončením nemal žiadny problém.
     
    55
    Priamy kop aj pre Podbrezovú. Filip Hlohovský hľadal na zadnej žrdi Mateja Oravca, ten v hlavičkovom súboji neuspel. Branislav Pindroch rozohráva od svojej brány.
     
    54
    Nitra získala priamy kop. Center sprava bol odvrátený, následne poslal loptu veľmi nepresne Macdonald Niba.
     
    53
    Rýchla akcia Nitry po pravej strane skončila centrom na zadnú žrď, kde mal priam stopercentnú šancu domáci Frederik Bilovský. Martin Vantruba predviedol ďalší exkluzívny zákrok.
     
    52
    Zdalo sa, že Matúš Kuník zasiahol vo vlastnom vápne loptu rukou, penalta sa nepískala. Ďalší center Špyrku už obranca Nitry vyriešil jasne hlavou.
     
    51
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Michal Breznaník, prichádza Victor Olatunji.
     
    51
    Nitre patrí aj úvod druhého polčasu. Od druhého gólu Podbrezovej domáci ožili a sú aktívnejším tímom na ihrisku. Nezmenila to ani krídelná akcia Leška.
     
    50
    Pavol Farkaš odišiel za čiaru po svojich, Michal Breznaník potreboval pomoc lekárov a kríva k striedačke. Medzitým Nitra získala roh a po ňom mal veľkú šancu Nikola Gatarić. Z malého vápna nezakončil prudko, Martin Vantruba zasiahol.
     
    49
    Pavol Farkaš a jeden z hostí ostávajú ležať na hracej ploche, potrebujú ošetrenia, pretože sa vo vzájomnom súboji dosť nepríjemne zrazili. Horšie je na tom Michal Breznaník.
     
    48
    Miroslav Viazanko odvrátil dlhý aut do svojej šestnástky, vzápätí zablokoval ďalšiu strelu Matej Oravec.
     
    47
    Nitra drží loptu na útočnej polovici ihriska, nedarí sa jej približovať sa k šestnástke, ktorú stráži Martin Vantruba.
     
    46
    Ani jeden tím cez prestávku nestriedal. Michal Breznaník potiahol loptu po ľavej strane, jeho center do päťky bol zrazený. Postaral sa o to Macdonald Niba.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo sa síce rozbiehalo pomaly, ale nakoniec sme videli štyri góly. Podbrezová išla do dvojgólového vedenia, presadili sa Dávid Leško a Michal Breznaník. Na ich zásahy odpovedali Tomáš Vestenický a Marek Fábry. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 19:31.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Matej Oravec poslal zľava prudký center do malého vápna. Tam nebol žiadny jeho spoluhráč, a tak trojica Macdonald Niba, Jaroslav Machovec a Branislav Pindroch loptu prepustila vedľa brány za čiaru.
     
    43
    Nitra dala gól!
    Ako rýchlo išla Podbrezová do dvojgólového vedenia, tak pomalšie ho Nitra zmazala. MAREK FÁBRY sa tesne pred prestávkou zapisuje ako štvrtý strelec do gólovej listiny a hody pokračujú.
     
    42
    Center z rohového kopu smeroval na zadnú žrď, kde mohla prísť šanca. Hlavičkové zakončenie si cestu medzi tri žrde Vantrubu nenašlo.
     
    41
    Macdonald Niba a Michal Breznaník v ďalšom súboji, po ktorom sa dalo pískať na obe strany. Hlavný rozhodca sa rozhodol pre ofenzívny faul. Nitra po prechode dopredu získala roh.
     
    40
    Michal Breznaník dostal krásnu loptu za obranu, ktorú mu poslal Leško. Macdonald Niba ju minul, útočník hostí mohol ísť sám na kasu. Loptu si zle spracoval.
     
    39
    Pokus o rýchlu nitriansku akciu na krídle nevyšiel, bol tam ofenzívny faul, ktorým sa previnil domáci Tomáš Vestenický.
     
    38
    Jaroslav Machovec padá po faule na vlastnej polovici ihriska, nedovolene sa previnil Jozef Špyrka.
     
    37
    Marek Fábry si spracoval v šestnástke center sprava a z otočky sa ho aj pokúsil zakončiť, no včas odkopol Matej Oravec. Následne prišiel ofenzívny faul.
     
    36
    Tomáš Kóňa strieľal spred šestnástky. Mal dosť času, loptu nasmeroval poriadne vysoko nad priestor troch žrdí svätyne Vantrubu.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Nitra do prestávky vyrovnať?
     
    34
    Michal Breznaník si spracoval loptu pred šestnástkou, aj napriek tomu, že rukou zahral Macdonald Niba. Podbrezovský útočník dostal výhodu, do zakončenia neprenikol.
     
    32
    Nitra sa na chvíľu usadila na útočnej polovici ihriska, kde sa snažila aj kombinovať. Cez dobre postavených hráčov súpera to ide nesmierne ťažko.
     
    31
    Macdonald Niba dostal center sprava mimo svojej šestnástky. Vzápätí prišla strela spoza vápna, Filip Hlohovský mieril do stredu, kde bol Branislav Pindroch.
     
    30
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Ján Chovanec, prichádza Patrik Šurnovský.
     
    29
    Na ihrisko príde mladý obranca Patrik Šurnovský, ale nenahradí Vestenického, no Chovanca.
     
    28
    Michal Obročník centroval sprava veľmi nepresne, lopta skončila nad bránou Pindrocha. Nitra ale bude podľa všetkého striedať, Tomáš Vestenický nemôže pokračovať.
     
    27
    Podbrezová športovo loptu vrátila súperovi. Potom ju súperovi poslal odkopom aj Ján Chovanec. Ten sa ale ukopol, chcel hľadať spoluhráčov.
     
    26
    Podbrezová to skúsila dlhým nákopom za obranu, ten si našiel iba domáci gólman Branislav Pindroch a poslal loptu za čiaru, pretože zdravotné problémy avizoval Tomáš Vestenický.
     
    25
    Po chybe v defenzíve Podbrezovej znova zakončoval Tomáš Vestenický. Tentoraz poslal pokus ľavačkou spred vápna nepresne mimo cieľ.
     
    24
    Nitra dala gól!
    Tentoraz už Martin Vantruba nedokázal zasiahnuť, aj keď si na loptu siahol. Center z rohu na prednú žrď namieril zle pokrytý TOMÁŠ VESTENICKÝ k medzi gólmana Podbrezovej a konštrukciu jeho svätyne.
     
    24
    Tomáš Vestenický obdržal parádny nákop na hranicu veľkého vápna, kde sa dostal k lopte cez Obročníka. Razom mal veľkú šancu, no Martin Vantruba predviedol exkluzívny zákrok.
     
    23
    René Paraj sa pokúsil poslať pas na Hlohovského do šestnástky súpera, Matúš Kuník situáciu prečítal a hlavou prihral svojmu brankárovi.
     
    22
    Tomáš Vestenický si narazil s Koňom, nabehol na krídlo, avšak nedostal presnú prihrávku. Vhadzovať môže Michal Obročník.
     
    21
    Nitra smerom dopredu ešte nepredviedla nič nebezpečné, aj keď zo dve strely tam boli. S tými Martin Vantruba problém nemal. Domáci musia niečo radikálne zmeniť.
     
    20
    Podbrezová dala gól!
    Poriadne studená sprcha pre domácich. MICHAL BREZNANÍK ostal úplne voľný pred malým vápnom súpera, kde mal dosť času na to, aby si pripravil zakončenie. Loptu zaparkoval okolo Pindrocha k vzdialenejšej žrdi.
     
    19
    Michal Breznaník mal byť na konci akcie po pravej strane, ale center si ho nenašiel. Vo vzduchu proti nemu zasiahol Pavol Farkaš.
     
    17
    Podbrezová dala gól!
    Jozef Špyrka vnikol zľava do šestnástky súpera, krásne sa pohral s dvomi obrancami, poslal center popred malé vápno a na zadnej žrdi bol voľný DÁVID LEŠKO, ktorý z voleja trafil presne k žrdi.
     
    16
    Filip Hlohovský strieľal spred šestnástky po trávniku do stredu brány, gólman Branislav Pindroch nemal so zákrokom najmenší problém.
     
    15
    Tomáš Kóňa dostal dobrú prihrávku pred šestnástky od Chovanca, avšak potom loptu prihral nepresne. Dopredu ide Podbrezová.
     
    14
    Martin Vantruba poslal dlhý výkop na Leška, ktorý predviedol skvelé spracovanie, ale potom o loptu prišiel. Po rýchlej kontre Nitry ju perfektne uchmatol Miroslav Viazanko.
     
    13
    Marek Kristián Bartoš sa pokúsil zrýchliť hru pasom na pravé krídlo. Michal Obročník mal od lopty veľmi ďaleko a nemohol pokračovať do šance.
     
    12
    Ofenzívny faul zastavil rodiacu sa akciu Nitry. Zatiaľ stále sledujeme dosť nezáživný futbal.
     
    11
    Michal Obročník poslal sprava dlhý nákop do šestnástky, defenzíva Nitry si s ním poradila. Následne pálil iba do hráčov pred sebou Špyrka.
     
    10
    Filip Hlohovský sa fantasticky vrátil na svojej ľavej strane a získal loptu od súpera. Podbrezová kombinuje v strede ihriska.
     
    9
    Nitra získala priamy kop na krídle. Tomáš Kóňa centroval do stredu brány, kde bol iba pozorný brankár Martin Vantruba.
     
    8
    Po pase na zadnú žrď hlavičkoval Matej Oravec, jeho pokus bol veľmi nepresný a skončil vedľa priestoru troch žrdí.
     
    7
    Podbrezová získala priamy kop po tom, ako priletel zaujímavý center zľava. Branislav Pindroch loptu s ťažkosťami aspoň potlačil nad svoje brvno.
     
    6
    Jakub Piotr Kiwior vyriešil nákop za obranu Podbrezovej, následne mu lopta ušla od nohy, no znova zastavil Vestenického.
     
    5
    Tomáš Kóňa sa otočil pred šestnástkou súpera a vystrelil. Lopta na malom vápne ešte skončila, avšak Martin Vantruba si dal pozor.
     
    4
    Zatiaľ sledujeme veľmi opatrný priebeh zápasu. Ten sa pokúsili domáci narušiť. Rýchla akcia po ľavej strane neskončila úspešne.
     
    3
    Michal Breznaník získal loptu v strede ihriska, ale Podbrezová sa po ľavej strane následne nedostala dopredu.
     
    2
    Podbrezová sa síce drží na útočnej polovici ihriska, ale zatiaľ sa nepriblížila k šestnástke súpera.
     
    1
    Výkop stretnutia mali hostia hrajúci v bielych dresoch s bordovými prvkami. Domáca Nitra nastupuje v modrej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Pindroch – Kuník, Farkaš (C), Niba, Chovanec – Machovec, Kóňa, Bilovský – Gatarić, Vestenický, Fábry.
    Náhradníci: Šípoš – Chobot, Zgrablić, Šimončič, Šurnovský, Charizopulos, Soković.

    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Bartoš, Oravec, Kiwior – Paraj, Viazanko – Breznaník, Špyrka, Hlohovský – Leško.
    Náhradníci: Ludha – Podstavek, Pastorek, Pavúk, Olatunji, Więzik, Ďatko..
     
    FC Nitra

    Mužstvo spod Zobora má v nadstavbovej časti na konte štyri body za štyri remízy a jednu prehru. Nerozhodne to skončilo proti Podbrezovej, Trenčínu, Trnave a Zlatým Moravciam, prehra prišla na pôde Senice (1:4). Nitra je síce ôsma a má rovnaký počet 30 bodov, ako siedma Trnava, lenže tie rozdiely sú veľmi malé. Deviaty Trenčín má 27 bodov, desiata Podbrezová a jedenásta Senica 25. Posledné Zlaté Moravce 24. Záverečných päť kôl bude preto nesmierne napínavých. Najlepším strelcom vo Fortuna lige je Tomáš Vestenický s deviatimi zásahmi, Andrej Fábry ich dal šesť.

    FK Železiarne Podbrezová

    Podbrezová v nadstavbovej časti ešte nevyhrala a začína sa približovať zostupovému pásmu. V piatich doterajších zápasoch štyrikrát remizovala proti Nitre, Senici, Trnave a Trenčínu, pričom nestačila na Zlaté Moravce. Aktuálne sú"Železiari" desiaty so ziskom 25 bodov, avšak predposledná Senica ich má rovnaký počet a posledné Zlaté Moravce len o jeden menej. Posledná výhra klubu prišla v prvom jarnom kole práve proti Nitre na jej pôde. Podbrezová strelila len 24 gólov, to je najmenej v lige. Sedem dal Dávid Leško a štyri Michal Breznaník.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 24. Vestenický, 43. Fábry – 17. Leško (Špyrka), 20. Breznaník

    Karty:   83. Kiwior (POD)


    FC Nitra: Pindroch – Kuník, Farkaš (C), Niba, Chovanec (30. Šurnovský) – Machovec, Kóňa (86. Šimončič), Bilovský – Gatarić, Vestenický, Fábry (65. Soković).
    Náhradníci: Šípoš – Chobot, Zgrablić, Šimončič, Šurnovský, Charizopulos, Soković.

    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Bartoš, Kiwior, Oravec – Paraj, Viazanko (C) – Leško, Špyrka, Hlohovský (76. Pastorek) – Breznaník (51. Olatunji).
    Náhradníci: Ludha – Podstavek, Pastorek, Pavúk, Olatunji, Więzik, Ďatko.

    Rozhodca: Kráľovič – Hrčka, Roszbeck – Strečka

    Diváci: 652