Švajčiarsko – Slovensko sk 4:1 (kon.) | USA – Fínsko 6:0 (kon.) | Bielorusko – Rusko 0:6 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Švédsko – Česko 4:2 (kon.)
koniec
Švédsko
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Česko
cz Štvrtok 25.04.2019, 19:40Majstrovstvá sveta U18 • Štvrťfinále
Partner:
     
    56:37
    No to byla tedy fuška, hlavní sudí s naprosto odkrvenou paží signalizuje podrážení, kterého se dopustil Martin Haš (CZE).
     
    49:00
    Jakub Žůrek (CZE) bránil Holmströma trochu moc důrazně a poté, co se oba doklouzali do Bednáře, je český bek vyloučen za nedovolené bránění.
     
    38:15
    Jan Mlčák (CZE) si po odpískání dovolil trochu moc a dostává dvě minuty za hrubost.
     
    36:03
    Po odpískání se strhla šarvátka u švédské klece, ze které si Albin Grewe (SWE) a Filip Koffer (CZE) odváží po dvou minutách za hrubost.
     
    34:59
    A máme tu další nepovedené střídání, tentokrát na domácí straně. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě jede po menších zmatcích odpykat Max Wahlgren (SWE).
     
    28:54
    Češi si zahrají další přesilovku, na trestnou lavici míří již podruhé v zápase Albin Sundsvik (SWE), i tentokrát je vykázán za nedovolené bránění.
     
    23:40
    Češi mají šanci dostat se zpět do hry, Albin Sundsvik (SWE) se dopouští nedovoleného bránění a nabízí svému soupeři přesilovou hru.
     
    19:31
    Jenže při protiútoku Češi chybně vystřídali, a dostávají tak menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Ten míří odsedět Marcel Barinka (CZE).
     
    16:14
    Ale vzápětí se Alexander Holtz (SWE) dopouští podrážení a míří na trestnou lavici. Češi dostávají možnost snížit při početní výhodě.
     
    08:56
    Albin Grewe pálil z první z těsné blízkosti branky, jenže jeho pokus Pařík vychytal. Švédsko však dokázalo alespoň vybojovat přesilovku, za hákování dostává menší trest Radek Kučeřík (CZE).
     
    04:31
    Holtz nádherně projel skrz tři soupeře a i když se ke střele nakonec nedostal, vybojoval si faul, za sekání míří pykat Ondřej Volráb (CZE).

    David Sokol

    Góly a asistencie: 10. Holtz (Raymond), 11. Söderblom (Nybeck, Andersson), 22. Grewe (Bjerselius, Holmström), 60. Bjerselius (Andersson) – 34. Barinka (Kučeřík, Teplý), 44. Mužík (Lang)


    Švédsko: Alnefelt (Wallstedt) – Brannstam, Björnfot (C), Lyckåsen, Broberg (A), Johansson, Hedström – Henriksson, Raymond, Holtz (A) – Bjerselius, Grewe, Holmström – Söderblom, Andersson, Nybeck – Lawner, M. Wahlgren, Sundsvik.
    Česko: Pařík (22. Bednář) – Kubíček (A), Kučeřík, Mlčák, Haš (A), A. Rutar, Volráb, Žůrek – Přikryl, Lang, Mužík (C) – Raška, Barinka, Myšák – Teplý, Toman, Peterek – Najman, Pšenička, Koffer – Rychlovský.

    Rozhodca: Sean MacFarlane (USA), Michael Tscherrig (SUI) – Jani Pesonen (FIN), Nikita Šalagin (RUS)