Vítkovice – Ústí n. L. 1:1 (kon.) | Třinec – Hr. Králové 2:2 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:2 (1:1)
FC Hradec Králové
cz Štvrtok 25.04.2019, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné dopoledne vám přeji z Třince. Dnes odpoledne shlédneme na stadionu Rudolfa Labaje souboj domácího celku s třetím týmem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Do Slezska zavítá Hradec Králové. Utkáním vás provede Igor Mainka.
     
    V těchto dnech v Třinci vládne hokej, ale extraligové finále má dnes volno a tak je ideální čas na fotbal, přestože se utkání uskuteční v průběhu pracovního týdne. Můžou za to víkendové závody v bikrosu na vedlejším závodišti.
     
    Pojďme se podívat na oba dnešní účastníky. Hradec Králové v minulém kole vítězstvím nad Chrudimí zlomil sérii čtyř zápasů bez vítězství a udržel se na třetí pozici před dotírajícím Varnsdorfem.

    Střeleckým statistikám vládne záložník Adam Vlkanova. Rychlonohý hráč má na svém kontě šest gólů a navíc deset asistencí. Pro Třinec bude klíčové, jak si s tímto protihráčem poradí.

    Dorazit by měl i Jiří Kateřiňák, jeden z lídrů loňského podzimního tažení slezského celku. Mladý záložník v zimě přestoupil z Mladé Boleslavi. V utkání proti Chrudimi přispěl asistencí u prvního gólu.

    Trenér Zdenko Frťala nemusí hledat své hráče na listině karetních hříšníků, bohužel zranění jsou Marek Plašil a Milan Černý, autor vítězného gólu z posledního vzájemného utkání.
     
    Třinečtí do jarní části vstoupili špatnou nohou a prvních šest zápasů čekali na vítězství. To přišlo až po výměně trenéra. Jiřího Nečka nahradil asistent Tomáš Jakus. Pod jeho vedením mužstvo v Sokolově prohrálo, ale v následujícím domácím zápase nepustilo Varnsdorf do šance a zaslouženě zvítězilo 2:0.

    V pondělí pod dohledem televizních kamer to bylo o něco horší. Slezané se gólem Dediče dostali do vedení, jenže Jihlava během pár minut vyrovnala a ve druhé půli otočila výsledek na svou stranu. Při domácích pak v závěru stálo štěstí, střela Dediče zpoza šestnáctky orazítkovala jen tyč, dorážející Buchvaldek už byl v ofsajdu a tak Třinec prohrál 1:2.

    Dnes bude trenérovi Jakusovi chybět Jiří Janoščín. Levý krajní obránce obdržel v Jihlavě čtvrtou žlutou kartu.
     
    Vzájemné zápasy hovoří jednoznačně ve prospěch Hradce Králové. Třinec vyhrál v tomto tisíciletí pouze jednou a to v roce 2006 pod hradeckými lízátky. Tehdy o výhře bíločervených rozhodl gólem v 94. minutě Radek Szmek.

    Od té doby Hradec devět utkání vyhrál a pět jich skončilo remízou. V tom posledním Hradci pomohli rozhodčí. Nejprve Černý proměnil nesprávně nařízený pokutový kop, vzápětí na druhé straně faul na Bedecse rozhodčí nepostřehl. Za toto ovlivnění výsledku byl rozhodčí Jan Mikyska potrestán stopkou na dva zápasy. Na listině rozhodčích pro jarní část už jeho jméno schází.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Kušnír (C) – Omasta, R. Vaněk I., Weber, Buchvaldek – Schwendt, Dedič.
    Náhradníci: Bárta – Hapal, Gáč, Arroyo, Demjan, Nazareno, Janošík.

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – J. Pokorný, Kvída, Martinec – Kopečný, Kateřiňák, Jukl, Zorvan, Leibl – Vlkanova, Šípek.
    Náhradníci: Vízek – Urma, Soukeník, Firbacher, Durdević, Finěk, W. Da Silva.

    Rozhodčí: Klíma – Myška, Melichar..
     
    Hráči nám nastupují na trávník. Třinec celý v červeném, hosté v pohřební černé. Uvidíme, kdo dnes bude slavit a kdo naopak truchlit.
     
    Domácí fanoušci před úvodním výkopem pozdravili Jiřího Kateřiňáka, který zde dříve působil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První poločas odstartovali výkopem domácí fotbalisté, kteří budou jako tradičně útočit v prvním poločase na branku k lesoparku.
     
    3
    Nepříjemný balón z pravé strany doskákal k brankáři Adamuškovi. Třinecký gólman si s prvním pokusem na vlastní bránu poradil.
     
    4
    Kateřiňák obelstil v pokutovém území brankáře Adamušku,před padajícím gólmanem píchl do balónu a vyšachoval ze hry domácího gólmana. Jeho spoluhráči se následně dostali ke střele, ale Vlkanova trefil nohy jednoho z domácích obránců.
     
    6
    Ilko nešetrně poslal k zemi Kateřiňáka. Hradec bude rozehrávat přímý kop od levé postranní čáry.
     
    7
    Dlouhý nákop Zorvana ke vzdálenější tyči prodloužil za sebe gólman Adamuška. Rohový kop pro Hradec Králové.
     
    8
    První rohový kop domácí odvrátili. Po druhém, který rozehrával Kateřiňák, se ve vápně prosadil Vlkanova, ale prudkou střelou hlavou trefil prostor, kde byl gólman Adamuška!
     
    10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec se ze své první akce dostává do vedení! Rohový kop Vaňka našel v pokutovém území hlavu RENÉHO DEDIČE a třinecký útočník usměrnil balón do pravé poloviny brány! Gólman Ottmar byl bez šance! Slovenský útočník vstřelil svůj pátý gól v sezóně!
     
    11
    Hosté se hnali do protiútoku, Zorvan to vzal středem hřiště, ale kolmice na Vlkanovu byla příliš prudká.
     
    14
    Leibl přejel na levé straně po nohách Ilka. Rozhodčí odpískal faul a nabídl Třineckým zajímavou standardní situaci.
     
    18
    Oba týmy nám předvádějí trochu neurovnanou hru.
     
    19
    Vaněk rozehrál slibný útok na levé straně, Kušnír odcentroval přes obránce do pokutového území, ale zavírající Ilko netrefil balón ideálně. Míč po jeho kopu skončil pouze v reklamních panelech za hradeckou brankou.
     
    21
    Nepříjemný nákop Vlkanovy do pokutového území vystrašil domácí diváky, kolem míče se proběhla trojice hradeckých hráčů, ale balón minula.
     
    24
    Přímý kop z pravé strany rozehrál Leibl, nadýchaným centrem našel v pokutovém území Martince, jenže jeho hlavička zamířila vedle levé tyče třinecké svatyně.
     
    25
    Po dalším centru Leibla budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    25
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Po dalším rohovém kopu už Hradečtí vyrovnávají. Kateřiňák nakopl míč k přední tyči a v závaru před malým vápnem se nejlépe zorientoval JAKUB ŠÍPEK a střelou z kroku vyrovnal na 1:1!
    25. Jakub ŠÍPEK - 1:1
     
    26
    Velká šance na druhé straně! Dedič byl sám před Ottmarem, ale hradecký gólman střelu třineckého útočníka vytáhl vedle brány!
     
    27
    Následný rohový kop hrozbu pro hradeckou branku neznamenal.
     
    29
    Šance tentokrát na straně Hradce! Kopečný si naběhl ke vzdálenější tyči, jenže z pěti metrů přestřelil třineckou bránu!
     
    31
    Martinec vypustil podél levé postranní čáry dlouhý balón, na který si nabíhal Šípek, ale před střelcem vyrovnávacího gólu míč ukopl do autu obránce Bedecs.
     
    33
    Kateřiňák získal možnost zahrávání přímého kopu z nějakých třiceti metrů. Místo očekávaného centru zvolil přímou střelu k levé tyči, kam se natáhl Adamuška a nepříjemnou střelu zneškodnil.
    33. Přímý kop Kateřiňáka zneškodnil domácí brankář Adamuška.
     
    35
    Vaněk otestoval svou střeleckou mušku pokusem ze střední vzdálenosti. Míč měl dobrou rychlost, jen výška byla o něco vyšší, a tak míč neskončil v bráně.
     
    36
    Na druhé straně střílel ze záklonu Kateřiňák a překopl nejen branku, ale i ochrannou síť.
     
    37
    Nepříjemnou skákavou přihrávku Leibla z levé strany odkopl Šuľa z pokutového kopu až na tribunu.
     
    41
    Bedecs vložil nohu do střely Vlkanovy zpoza šestnáctky. Následovat bude rohový kop.
     
    43
    Zorvan prodloužil balón na levé straně na Leibla, jeho centr domácí zblokovali na rohový kop.
     
    44
    Rohový kop Kateřiňáka hlavou přizvedl Šuľa. Míč skončil v autu.
     
    44
    Na trávníku před pokutovým územím Třince zůsal ležet domácí kapitán Ondřej Kušnír.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí Klíma nastavil jednu minutu.
     
    45+1
    Kušnír je zpět na trávníku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl zajímavý souboj se šancemi na jedné i druhé straně. Viděli jsme dva góly a doufáme, že nebyly poslední.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Třinecký trenér Jakus sáhl o poločase ke změně. Matěje Schwendta nahradil Martin Janošík.
     
    47
    Vlkanova pelášil po odkopu Šuľy sám na bránu, ale třinecký obránce byl tak pečlivý, že hradeckého záložníka trefil do ruky. Rozhodčí odpískal hostujícímu hráči nedovolenou hru rukou a zastavil vyloženou šanci Východočechů.
     
    50
    Martinec hledal dlouhým balónem na levé straně Šípka, ten byl v době kopu v ofsajdu, a tak hlavička Kušníra už byla zbytečná.
     
    52
    Na levé straně se uvolnil Vlkanova, natáhl ke střele a nechybělo moc, aby míč zaletěl do levého víka. Brankář Adamuška se natahoval marně, míč však prolétl nad břevnem třinecké brány.
     
    53
    Vzápětí domácí zaútočili a získali standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    54
    Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku jednoho z hradeckých hráčů, místo toho soupeř založil rychlý brejk, který skončil nepřesnou střelou vedle brány.
     
    55
    Aktivní Vlkanova se opřel do míče z hranice šestnáctky, jeho skákavou střelu lapil do rukou brankář Adamuška.
     
    57
    Janošík utekl po levé straně, ale přes klouzajícího Martince neodcentroval. Pro svůj tým získal aspoň rohový kop.
     
    58
    Závar před hradeckou bránou, Šuľa chtěl hlavičkovat u zadní tyče, ale vypadalo to, že byl zatažen za dres. K míči si tak musel doběhnout na kraj šestnáctky. Následný centr už obrana hostů odvrátila.
     
    60
    Kvída strčil nohu do odkopu Webera. Rozhodčí odpískal faul a udělil hradeckému hráči žlutou kartu.
     
    61
    Domácí rozehráli rohový kop nakrátko, Vaněk si vyměnil míč s Weberem a odcentroval na zadní tyč, tam si nabíhali dva třinečtí hráči, ale na míč nedosáhli.
     
    62
    Na druhé straně se po přihrávce Leibla uvolnil na levém kraji šestnáctky Zorvan a vybojoval rohový kop.
     
    63
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Standardní situace dnes určují výsledek zápasu. Po rohovém kopu z levé strany se v pokutovém území prosadil hlavou JAKUB MARTINEC a posílá Hradec Králové do vedení 1:2!
    63. Jakub MARTINEC - 1:2
     
    65
    Kušnír si na levé straně vyměnil míč s Janošíkem a následně byl faulován.
     
    65
    Střídání v třineckém týmu. Lukáše Buchvaldka vyměnil Luis Arroyo.
     
    66
    Vaněk z přímého kopu zakroutil míč do pokutového území, kde Arroya přeskočil jeden z hradeckých hráčů a nasměroval míč mimo šestnáctku.
     
    67
    Nepříjemný pokus Kateřiňáka zpoza šestnáctky končí v rukou brankáře Adamušky.
     
    71
    Poprvé střídá Hradec Králové. Adama Vlkanovu nahradil Fahrudin Durdevič.
     
    72
    Třinec právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Po rozhovoru v místním zpravodaji se LUIS ARROYO ukázal střelecky, když po přihrávce Janošíka z levé strany placírkou usměrnil míč o levou tyč za brankovou čáru – 2:2!
    72. Luis ARROYO - 2:2
     
    74
    Trenér Frťala reaguje na vyrovnávací gól druhým střídáním. Michala Leibla vyměnil Otto Urma.
     
    77
    Šípek ve středu pole nedovoleně kontaktoval třineckého záložníka Vaňka. Domácí vyrovnávací gól nakopl a snaží se otočit skóre na svou stranu, bohužel přímý kop Vaňka proletěl do zámezí.
     
    78
    Po přihrávce Janošíka na levou stranu se pokusil odcentrovat Kušnír, ale jeho přízemní pas odkopl jeden z hradeckých hráčů vedle brány. Rohový kop pro domácí mužstvo.
     
    79
    Weberův roh končí faulem jednoho z třineckých hráčů v pokutovém území soupeře. Hradečtí si na chvíli vydechli.
     
    81
    Urma se několikrát obtočil kolem míče na levé straně, odcentroval přes Ilka, míč v pokutovém území získal Durdevič, jenže zády otočený vyběhl ze šestnáctky a následně přišel o balón.
     
    82
    Poslední střídání Hradce Králové. Jiřího Kateřiňáka nahradil Wesley Da Silva.
     
    82
    Zorvan napřáhl zpoza šestnáctky, Adamuška zaplachtil ve vzduchu a pěstmi vyboxoval míč vedle brány!
     
    83
    Následný rohový kop skončil nepovedeným centrem na třineckou branku.
     
    83
    Na třineckém stadionu se nachází několik velmi pohledných dam, jejich číslo bohužel neznáme, za to již známe číslo celkového počtu diváků. Těch je tady 410.
     
    84
    Janošík vybídl na levé straně k centru Kušníra, jeho pokus hradecký Pokorný zablokoval, k míči se však dostal Janošík, který se pokusil o přímou střelu, jenže balón nabral špatný směr a skončil vysoko nad bránou.
     
    87
    Nákop Kvídy z vlastní poloviny hlavou prodloužil Wesley, ale Urma slavou střelou zamířil vele brány.
     
    87
    Poslední střídání zápasu provedl trenér Jakus. Reného Dediče vyměnil Róbert Demjan.
     
    88
    Zajímavý centr Kušníra z levé strany odvrátil v těžké pozici vedle brány Šípek.
     
    89
    Weber rozehrál rohový kop do zadní poloviny brány, tam však byli pouze hráči Hradce, kteří míč odhlavičkovali mimo šestnáctku.
     
    90+1
    Hosté hrozili před třineckou bránou, Wesley přihrál podél hranice šestnáctky Durdevičovi, jenže jeho následná střela zamířila vedle brány.
     
    90+1
    Rozhodčí Klíma prodloužil druhý poločas o tři minuty.
     
    90+2
    V dramatickém závěru se hosté snažili ještě o jeden útok, ten však čistým zákrokem ukončil třinecký Bedecs.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je za námi předehrávka 25. kola. Z vítězství se neraduje nikdo z hráčů. Třinečtí remizovali ve vyrovnaném utkání s Hradcem Králové 2:2. Ve druhé půli Hradec získal vedení na svou stranu po hlavičce Martince, ale jedinou brankou ze hry v 72. minutě vyrovnal Arroyo. (18:54:16)

    Igor Mainka

    Góly: 10. Dedič, 72. Arroyo – 25. Šípek, 63. Martinec

    Karty:   60. Kvída (HKR)


    FK Třinec: Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Kušnír (C) – Omasta, R. Vaněk I., Weber, Buchvaldek (65. Arroyo) – Schwendt (46. Janošík), Dedič (87. Demjan).
    Náhradníci: Bárta – Hapal, Gáč, Arroyo, Demjan, Nazareno, Janošík.

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – J. Pokorný, Kvída, Martinec – Kopečný, Kateřiňák (82. W. Da Silva), Jukl, Zorvan, Leibl (74. Urma) – Vlkanova (71. Durdević), Šípek.
    Náhradníci: Vízek – Urma, Soukeník, Firbacher, Durdević, Finěk, W. Da Silva.

    Rozhodca: Klíma – Myška, Melichar.

    Diváci: 410