Boston – Toronto 5:1 (kon.) | San Jose – Vegas 5:4 (po pr.)
koniec po predl.
San Jose Sharks
5:4 (0:1, 0:1, 4:2 - 1:0) Stav série: 4:3
Vegas Golden Knights
cz Streda 24.04.2019, 04:10 • SAP Center, San Jose • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Hezké časné středeční ráno přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje. Play-off NHL už je v plném proudu a týmy bojují o cennou trofej, a sice Stanley Cup. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu se zaměříme na rozhodující sedmý čtvrtfinálový duel v Západní konferenci, a sice mezi týmy San Jose Sharks a Vegas Golden Knights.
     
    San Jose Sharks

    Žraloci ze San Jose, ač se jim závěr základní části příliš nevyvedl, nakonec o jeden bod před Nashvillem udrželi druhou pozici. Připsali si šestačtyřicet výher a shodným počtem skončily také jejich prohrané duely. Nasbírali 101 bodů a nyní už svádějí bitvy v prvním kole play-off s Vegas. Rádi by prošli do dalšího kola, stejně, jako tomu bylo loni. Pak ale padli právě s Vegas, na který narazili už na začátku vyřazovacích bojů.
     
    Vegas Golden Knights

    Loňský nováček z Vegas Golden Knights, jenž si nevedl vůbec špatně a nakonec postoupil až do finále Stanley Cupu, navázal na výkony i v letošní sezóně a podruhé tak postoupil do vyřazovacích bojů. Ve stejné konferenci jako Žraloci tak Rytíři skončili na sedmé pozici. Hráči Vegas nasbírali třiadevadesát bodů za třiačtyřicet výher a devětatřicetkrát odešli z ledu jako poražený tým. Takže ve Vegas mohou být určitě spokojeni s průběhem své druhé sezóny v NHL. A rádi by opět došli co nejdále.
     
    1. zápas série – 1:0

    Žralokům vstup do play-off vyšel velmi dobře. V SAP centru si vyšlápli v prvním duelu na Rytíře z Vegasu, které porazili 5:2. Základ výhře dali ve druhé třetině, po které měli náskok 4:1. Rytíři však snížili na rozdíl dvou branek a ještě žili. V devětapadesáté minutě však zhasly všechny jejich naděje, když střelou do prázdné branky pojistil náskok San Jose Tomáš Hertl a mohl s týmem slavit první bod série.
     
    2. zápas série – 1:1

    Druhý zápas patřil hráčům Vegas. Po divoké první třetině svítil na ukazateli skóre stav 3:3. Golden Knihgt se dostali do tříbrankového vedení, avšak Žraloci dokázali ještě během necelých tří minuty srovnat a začínalo se od začátku. Pak už ale skórovali pouze Rytíři a nakonec zvítězili 5:3. Do Vegas se tak série přestěhovala za nerozhodného stavu.
     
    3. zápas série – 2:1

    Hokejisté Vegas Golden Knights potěšili své příznivce a hned v úvodním domácím duelu dokázali znovu uspět. Žraloky porazili tentokráte 6:3 a v sérii se poprvé ujali vedení. Hattrickem se v tomto duelu blýskl Mark Stone, jenž tak byl strůjcem další výhry svého celku. Nyní to tedy byli Žraloci ze San Jose, kdo musel dotahovat svou ztrátu.
     
    4. zápas série – 3:1

    A ta po dalším duelu ve Vegas narostla na rozdíl dvou sériových bodů. Domácí hokejisté nepovolili Sharks vůbec nic a zvítězili vysoko 5:0. Před San Jose tak čekal velmi nelehký úkol. Po přestěhování zpět do SAP Centra museli zvítězit, jinak by jim sezóna skončila. Golden Knights měli možnost využít hned prvního mečbolu. Ale sami věděli, že je rozhodně nic jednoduchého na ledě Sharks nečeká.
     
    5. zápas série – 2:3

    No a povedlo se. Tentokráte hokejisté San Jose zlepšili hru a do utkání vlétli jako uragán. Už na začátku druhé minuty otevřel skóre Tomáš Hertl a jeho tým byl ve vedení. Český útočník přidal i další trefu, když zvyšoval na důležitých 4:2. Sharks pak už jenom pečetili výhru střelou do prázdné branky a připsali si cenné vítězství 5:2. Odvrátili tak hrozbu konce sezóny a znovu pak cestovali do Vegas. Domácí chtěli ukončit sérii a využít tak další mečbol.
     
    6. zápas série – 3:3

    Mečbol číslo dva se ale na ledě Vegas nekonal. Tento zápas nabídl vůbec nejvyrovnanější bitvu, která po základní hrací době neurčila vítěze. Na řadu pak musela přijít dvě prodloužení. A v tom druhém v jeho dvanácté minutě přišel rozhodující moment. Sharks šli do čtyř a hráči Vegas tak měli obrovskou šanci duel rozhodnout v přesilové hře. Jenže opak byl pravdou. Ve vlastním oslabení se totiž utrhl Tomáš Hertl, který poté svou akci dotáhl do konce a rozhodl o tom, že se bude hrát sedmý, rozhodující duel celé série v San Jose. Na ledě tak mohla propuknout obrovská radost. Žraloci vymazali svou ztrátu a vrátili se zpět do série. Dnes to tak bude opravdová bitva a uvidíme, kdo se po jejím konci bude radovat z postupu do dalšího kola play-off a komu naopak sezóna skončí.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS)
    Radim Šimek (SJS) – zranění
    Lukáš Radil (SJS)

    Tomáš Nosek (VEG)
    Tomáš Hyka (VEG)
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, Vlasic, E. Karlsson, Dillon, Braun, J. Ryan – Pavelski (C), Couture (A), Meier – Nyquist, Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Goodrow, Radil.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland (A), Schmidt, Theodore, McNabb, C. Miller, Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Mark Stone, Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Pirri – Reaves, Nosek, Carrier.

    Rozhodčí: Furlatt, O'Halloran – Cormier, Murphy.
     
    K sedmému utkání mezi San Jose a Vegas je vše připraveno. Za malý okamžik začínáme.
     
    SAP Centrem už zní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Domácí vlétli do útočného pásma a hned první střelou nechali vyniknout Fleuryho, ten si připsal zákrok a hned nechal hru přerušit.
     
    00:44
    Tomáš Hertl nahodil puk do útočného pásma a hned Sharks znovu operovali před Fleurym, tentokráte na jeho branku nevystřelili. Nicméně stále jsou před jeho brankou.
     
    01:19
    Nyní to zkusil svižnou střelou z levého kruhu Jonathan Marechessault, avšak Jones jeho pokus vykryl a hned poslal do úniku své spoluhráče.
     
    01:56
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Colin Miller – 2 min., hákování).
     
    02:26
    Žraloci se hned uhnízdili v pásmu soupeře a vypracovali si tlak, ten však hosté ustáli a hned vyhodili puk až před branku Martina Jonese.
     
    03:13
    Gustav Nyquist poslal puk Burnsovi na modrou čáru, ten poté pálil a před Fleurym pak tečoval prvně jmenovaný, ale i nyní si Vegas poradilo. Puk letí opět až před Jonese.
     
    03:56
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    04:15
    Tomáš Hertl si nabruslil až před Fleuryho a zakončoval po zemi. Neúspěšně, poté fauloval McNabb a oslabuje tak hosty, kteří jdou podruhé do oslabení.
     
    04:15
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Brayden McNabb – 2 min., krosček).
     
    04:36
    Marc André-Fleury nyní vytasil zákrok proti tvrdé ráně Logana Coutureho a poté raději nechal přerušit hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    04:42
    Hned po vhazování se k puku dostali hosté a vyhodili ho před branku Sharks. Domácí tak zakládají akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    05:15
    Evander Kane přihrával puk na modrou čáru, ten však odskočil a skončil ve středním pásmu. Žraloci se tak musejí vracet zpět a založit akci znovu.
     
    05:51
    Před Fleurym to nyní vřelo, vznikla před ním skrumáž, nikdo z domácích však nedokázal propasírovat kotouč za jeho záda. Následně se Vegas opět osvobozuje.
     
    06:15
    Hosté ustáli další oslabení a nyní jsou už v plném počtu.
     
    06:46
    Couture přistrčil puk Hertlovi, druhý jmenovaný to měl ale na dlouhou hůl a před Fleurym nemohl zakončit.
     
    06:55
    Po vhazování v pásmu Vegas šli hosté bleskově do útočné akce, tu však obrana Sharks zastavila velmi rychle už před útočnou modrou čárou. San Jose tak může znovu před Fleuryho branku.
     
    07:37
    Lukáš Radil, který dnes naskočil do zápasu, nyní svou aktivitou nedovolil hostům další průchod do útoku a Žraloci tak míří opět na druhou stranu.
     
    08:12
    Hosté se ale vrátili hned zpět a hned před Jonesem zahrozil Tomáš Nosek, jenže jeho pokus domácí brankář pokryl pohotovým zákrokem.
     
    08:42
    Justin Braun zachytil rozehrávku soupeře a hned poslal puk směrem dopředu. Burns si najel na levou stranu, jeho přízemní pokus se ale neujal.
     
    09:29
    Další tlak před brankou Vegas. Sharks jsou hodně aktivní a prahnou po úvodní brance, hosté jsou však zatím velmi pozorní a na ukazateli skóre tak stále svítí bezbrankový stav.
     
    10:03
    Jsme za polovinou první třetiny, která se hraje ve velmi svižném tempu, vhazuje se před Jonesem.
     
    10:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hned po vhazování v domácím teritoriu hosté udeřili. WILLIAM KARLSSON dostal puk od Marchessaulta a poté si najel těsně před Jonese, kterého pak kolem jeho pravého betonu překonal a zasunul puk za jeho záda – 0:1. Sharks byli sice od úvodu střelecky aktivnější, inkasují však jako první. Asistence: Jonathan Marchessault a Reilly Smith.
    10:10 William KARLSSON - 0:1
     
    10:42
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    10:58
    Rytíři se opět usadili před Jonesem, obrana domácích však dokázala vytěsnit puk do středního pásma. Sharks tak mohou zaútočit.
     
    11:45
    Joe Thornton atakoval branku soupeře, jenže Marc-André Fleury vytasil další zákrok, kterým svůj tým podržel a také jeho těsné vedení.
     
    12:36
    Další komerční přestávka.
     
    12:36
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Erik Karlsson – 2 min., podrážení).
     
    13:07
    Hosté se dostali do útočného pásma, obrana Sharks však okamžitě sebrala puk a poslala ho až před Fleuryho. Žraloci tak pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    13:26
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Alex Tuch – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:02
    Při hře čtyři na čtyři nyní zahrozil před brankou hostů Burns, jeho nebezpečný pokus ale opět vytěsnil Fleury mimo a hned na to jdou hosté do útoku.
     
    14:36
    Erik Karlsson je na ledové ploše a domácí jsou v plném počtu. Začíná tak jejich zkrácená přesilová hra.
     
    15:09
    Tomáš Hertl clonil před Fleurym, ale nakonec se k němu puk nedostal. Na chvilku se domácí připravili o útočné pásmo, hned se ale vrátili zpět. Fleury tak musí být mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    15:26
    Také hosté jsou v plném počtu a už se hraje v klasickém počtu hráčů na obou stranách.
     
    16:03
    Marchessault poslal puk Williamu Karlssonovi, jenž po své střele provětral betony Martina Jonese. Hned na to dostávají puk Žraloci do neutrální zóny.
     
    16:40
    Dillon středem hřiště sjel před modrou čáru a nahodil puk do útočného pásma. Nikdo z jeho spoluhráčů ho však nezachytil. Na druhou stranu proto míří zase hosté.
     
    17:13
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    17:23
    Melker Karlsson spěchal za kotoučem k levému mantinelu, nakonec ho zachytili hosté a namířili si to před Jonese. William Karlsson ho pak vystrašil střelou z prvého kruhu, ale domácí brankář byl pohotový a puk dostal pod kontrolu.
     
    18:24
    Nate Schmidt střílel před domácí brankou, obrana Žraloků však svému brankáři pomohla a Jonese tak nemusel zasahovat.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Hosté znovu zatlačili domácí hráče v jejich pásmu a na Martina Jonese šla další střela. Tu ale Burns srazil do bezpečí a kotouč končí v neutrální zóně.
     
    19:47
    Třináct vteřin před vypršením první periody se ještě bude vhazovat před Fleurym. Konkrétně po jeho levé ruce.
     
    19:53
    Ještě je tu jedna akce hostů, ale první třetina se už blíží ke svému finiši a Vegas to zřejmě už nestihnou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část hry je za námi. V ní byli lepším a aktivnějším týmem domácí hokejisté, kteří několikrát nebezpečně hrozili před Fleurym, ten ale svými zákroky Vegas držel. Pak přišla jedenáctá minuta a vhazování před Jonesem. Puk získal Jonathan Marchessault a dokázal ho dostat za Jonesova záda. Hosté se tak ujali vedení, domácí na jejich přesnou trefu do konce první periody nestačili zareagovat a po úvodním dějství tak ztrácejí jeden gól. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, v ní se domácí pokusí smazat svou ztrátu, hosté naopak budou chtít své vedení pojistit.
     
    Střely na branku: 11 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 5:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Hosté se hned po vhazování dostávali do útočného pásma, zastavil je ale ofsajd. Hra se tak stěhuje zpět do střední třetiny.
     
    20:34
    Hned po vhazování se do šance dostali domácí hráči, ale jejich další pokus mezi tři tyče nezamířil. Fleury poté potáhl puk za vlastní brankou a hned ho poslal svým spoluhráčům.
     
    21:16
    Reilly Smith na druhé straně vyslal střelu z pravého kruhu, ta končí jen u Martina Jonese. Domácí tak jdou založit další akci od jeho branky.
     
    21:45
    Pak se ale dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak přesouvá znovu před Martina Jonese. Ten tak bude muset být mezi třemi tyčemi zase hodně pozorný.
     
    22:16
    Pirri byl dalším hostujícím hráčem, který vyslal na Jonese střelu, kterou však s pomocí obrany domácí brankář zase pokryl. Hosté se ještě udrželi před jeho brankou a operují před ní.
     
    23:02
    Nyní už mají Sharks kotouč pod kontrolou a Brenden Dillon tak může od zadního hrazení postupně dostat kotouč před Fleuryho branku.
     
    23:44
    Timo Meier dostal od Coutureho přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho pohotová střela skončila jen těsně vedle Fleuryho branky! Dosud největší šance domácích na srovnání stavu nevyšla.
     
    24:23
    Hosté pak postupně prošli znovu před branku San Jose a pokusili se o akci, která by mohla vést k navýšení skóre, ale záhy o kotouč přišli.
     
    24:57
    Thornton na druhé straně střílel a Fleury byl znovu hodně pozorný a dostal puk pod kontrolu.
     
    25:05
    Po vhazování před Fleuryho brankou se Sharks dostali na kotouč, ale soupeř jim ho okamžitě sebral a zamířil s ním opět před branku Martina Jonese. Avšak před ním nezakončil.
     
    25:53
    Další vhazování před Martine Jonesem. Hosté byli v další šanci a domácí brankář dalším zákrokem Žraloky podržel.
     
    25:58
    A další akce před domácí brankou, Jones zapsal další přesný zákrok a opět udržel své spoluhráče ve hře. Poté nechal hru přerušit a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    26:18
    Na druhé straně pak zahrozili domácí a Melker Karlsson se dostal ke střele, puk však skončil jen těsně nad brankou Fleuryho. Ani tato akce gólem nekončí.
     
    26:22
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Ryan Reaves – 2 min., podrážení).
     
    26:22
    Následuje další komerční přestávka a po ní začne přesilová hra Žraloků. Ti tak mají šanci na srovnání pro ně zatím nepříznivého stavu.
     
    26:28
    Ovšem hned po buly v obranné třetině Vegas hosté vyhodili puk až před Jonese a domácí musejí do pásma znovu.
     
    26:51
    A další osvobození hostů, kteří šetří cenné vteřiny ze svého oslabení. Sharks tak od vlastního brankáře zakládali další akci, poté je ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    27:12
    Hráči Vegas hrají své oslabení velmi dobře a opět dostali puk daleko od Fleuryho. Znovu tak ukrojili několik vteřin ze své početní nevýhody.
     
    27:56
    Gustav Nyquist vyslal z pravé strany hodně jedovatou střelu, ale další velmi dobrý zákrok Fleuryho podržel vedení Vegas a také nulu na jeho kontě.
     
    28:22
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    28:49
    Vlasic zakončoval z vrcholu kruhů, jeho střela, která letěla na hostující branku, končí znovu mimo tři tyče.
     
    29:01
    Kevin Labanc napřáhl na levém kruhu a jeho další pokus se zastavil na Fleurym. Ten tak opět drží Vegas pozorným zákrokem. Domácí tak zatím nemohou najít recept, jak ho překonat.
     
    30:00
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Přesně v polovině druhé třetiny hosté navyšují své vedení. McNab střílel od modré čáry a těsně před Jonesem zakončil CODY EAKIN ze vzduchu a dává tak hostům pojistku. Celou situaci ale ještě musel potvrdit videorozhodčí, domácí lavička se domnívala, že měl Eakin hůl příliš vysoko – 0:2. Asistence: Brayden McNabb a Shea Theodore.
    30:00 Cody EAKIN - 0:2
     
    30:38
    Marc-André Fleury opět notně podržel svůj tým. Střelu Tima Meiera uklidil do lapačky a nedovolil, aby se Sharks dostali na dostřel.
     
    30:38
    Následuje další komerční přestávka.
     
    31:10
    Erik Karlsson posílal do předbrankového prostoru puk, ale trefil jen soupeře, hosté tak hned otáčejí hru na opačnou stranu a míří před Jonese.
     
    31:49
    Nyní se ale Vegas dopustilo zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Fleuryho, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    32:23
    Z otočky na levém kruhy vystřelil Jonathan Marchessault, jeho pokus zastavil Martin Jones. Hned na to jdou domácí do další útočné akce.
     
    32:51
    William Karlsson byl dalším hostujícím hráčem, který vyslal střelu. Z prvého kruhu však poslal puk jen do připraveného Martina Jonese.
     
    33:10
    Za brankou San Jose sváděli souboj o puk hráči obou celků, nakonec ho získal Pacioretty a zakončil. Jeho pokus však znovu končí na Jonesovi.
     
    33:15
    A nyní znovu, Reaves to zkusil z pravého kruhu, našel pouze lapačku Martina Jonese. A ten hned raději pozastavuje hru.
     
    33:40
    Justin Braun mohl dostat Sharks na kontaktní branku. Před ním na levé straně zívala odkrytá klec Fleuryho a Braun se poté v pokleku napřahoval, ale kotouč trestuhodně minul! Tohle domácí může mrzet.
     
    34:12
    Na druhé straně si znovu zle počínali hosté před Jonesem, Cody Eakin svou střelou z levého kruhu provětral pravý beton domácího brankáře.
     
    34:42
    Domácí si koledují, nyní opět nebyli moc důrazní v obraně a přišla další střela hostů. Martin Jones však zasáhl holí a podržel svůj tým.
     
    35:12
    Od vlastní branky nyní zakládají domácí hráči další akci. Poté se však nedostali do útočného pásma a nechali tak hosty projít znovu před Jonese. Mark Stone na něho poslal pozdrav z pravého kruhu, brankář Sharks tak musel opět zakročit.
     
    36:00
    Nyní následuje další komerční pauza.
     
    36:19
    Paul Stastny se dostal do prostoru mezi kruhy a jeho svižná střela končí na Jonesovi. Ten opět svůj tým podržel.
     
    36:40
    Joe Pavelski střílel na druhé straně a Fleury byl znovu jak betonová hráz. Podržel tak hosty znovu dalším hodně jistým zákrokem.
     
    37:19
    Justin Braun zachytil kotouč u vlastní branky a domácí se dostali zpět do útočného pásma. Avšak nyní před Fleurym nezahrozili.
     
    37:57
    Do těsné blízkosti Fleuryho se natlačil Brent Burns, ale nakonec se mu nepovedlo přesněji zakončit. Domácí stále drží útočné pásmo.
     
    38:26
    Jones si povyjel ze své branky a pomohl obraně Sharks. Hned poslal puk na hůl Vlasica a ten už zakládá další akci svého celku.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:37
    Max Pacioretty nahazoval puk do prostoru mezi kruhy, jeho spoluhráč však na kotouč nedosáhl. Domácí tak ještě mohou zamířit do útočného pásma.
     
    39:55
    Už to ale před hostující brankou nestihli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní měli domácí několik šancí na srovnání stavu skóre. Avšak to se jim nepovedlo. Místo toho na druhé straně udeřili opět hosté, kteří se dostali do dvoubrankového vedení. Těsně před Jonesem sklepl holí kotouč ve třicáté minutě Cody Eakin a až video muselo jeho střelu potvrdit. Domácí se domnívali, že šlo o střelu vysokou holí. Sharks si nadále vytvářeli šance, jenže betonová hráz v podobě Fleuryho jim snížit nepovolila.
     
    Střely na branku: 20 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 5:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Hosté nahodili puk do útočného pásma, za brankou ho sebral Jones hned na to šli domácí do útoku. O kotouč však přišli ve středním pásmu.
     
    40:53
    Zakázané uvolnění Vegas a hra se stěhuje před branku Fleuryho. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    41:07
    Reilly Smith se pokusil zakončit z levé strany, ale to se mu nepovedlo. Nyní mají možnost zase Sharks dostat se do blízkosti Fleuryho branky.
     
    41:54
    Před ním vznikl další závar, ale dvě další střely neskončily za zády hostujícího brankáře. Na druhé straně pak ujel hostující hráč a tváří v tvář Jonesovi neuspěl.
     
    42:37
    Justin Braun střílel od modré čáry, jeho pokus však končí jen u obrany Vegas. Sharks se stále nedaří dostat se svému soupeři na kontaktní branku.
     
    43:36
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Nedáš-dostaneš. Toto pravidlo se nyní naplnilo. Domácí nejprve orazítkovali tyč hostující klece, na druhé straně pak dostal na levý kruh nabito MAX PACIORETTY a trefil se mezi betony Jonese – 0:3. S domácími už to vypadá hodně špatně. Asistence: Mark Stone.
    43:36 Max PACIORETTY - 0:3
     
    45:36
    Nyní Žraloci zahrozili před Fleurym, ale jejich pokus končí na obraně Vegas. To si počíná znovu velmi dobře v obraně a drží svůj už hodně slibný náskok.
     
    46:03
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:42
    Znovu domácí hráči nedokázali dostat hosty pod tlak. Ti se tak v pohodě dostali před Martina Jonese a další jejich střela skončila ne jeho betonu, který jen zaduněl.
     
    48:06
    Domácí vybojovali kotouč za vlastní brankou a hned se hnali do útočné akce. Znovu však před Fleurym nezakončili přesně. Zatím tak nadále marně hledají recept, jak ho překonat.
     
    49:01
    A nyní se znovu Marc-André Fleury zaskvěl, když lapil další střelu San Jose. Poté nechal přerušit hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    49:06
    Hned po vhazování střílel nebezpečně Brent Burns, ale znovu zakročil kdo jiný, než Marc-André Fleury. Hra je opět zastavena.
     
    49:13
    Na ledové ploše zůstal ležet kapitán San Jose Joe Pavelski, který byl tvrdě faulován soupeřem. Na ledě se objevila krev. Bude se samozřejmě vylučovat.
     
    49:13
    Ještě před tím následuje komerční přestávka.
     
    49:13
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Cody Eakin – 5 min. + osobní trest do konce utkání, krosček).
     
    49:20
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hned na začátku dlouhé přesilovky Sharks je Marc-André Fleury překonán. LOGAN COUTURE napřáhl na levém kruhu a nad jeho ramenem ho překonal – 1:3. Ještě bude pokračovat další část přesilovky. Asistence: Kevin Labanc a Tomáš Hertl.
    49:20 Logan COUTURE - 1:3
     
    50:09
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A hned je z toho kontaktní branka. Erik Karlsson střílel od modré čáry a před brankou hostů nastavil hůl TOMÁŠ HERTL, který tečí dostává domácí na dostřel jediné branky. Vyloučení Eakina se tak hostům nevyplácí – 2:3. Asistence: Erik Karlsson a Kevin Labanc.
    50:09 Tomáš HERTL - 2:3
     
    51:38
    Sharks se znovu uhnízdili v pásmu hostů a ti jsou pod tlakem. Fleury si nyní mohl oddychnout, protože se hosté osvobozují.
     
    52:43
    Další osvobození hostů a ti tak šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    52:53
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Sharks smazali tříbrankovou ztrátu a jsou zpět ve hře. LOGAN COUTURE z levé strany propálil Fleuryho a domácí tak využívají pětiminutovou přesilovku stoprocentně, a to ještě bude pokračovat – 3:3. Asistence: Brent Burns a Kevin Labanc.
    52:53 Logan COUTURE - 3:3
     
    53:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak to je opravdu pro hosty šok. KEVIN LABANC totiž v dlouhé přesilovce strhává vedení na stranu domácích a hala v San Jose exploduje radostí – 4:3. Asistence: Timo Meier.
    53:21 Kevin LABANC - 4:3
     
    55:11
    Aréna bouří, na tahu je domácí celek. Po nevydařené střele zakončoval z brankové čáry Timo Meier, jehož pokus vykopl Marc-Andre Fleury.
     
    56:10
    Neskutečné, v předbrankovém prostoru se nacházel Brandon Pirri, který odmítl trefit prázdnou branku a puk mu utekl za branku.
     
    56:21
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Kevin Labanc – 2 min., hákování).
     
    56:21
    Golden Knights budou hrát přesilovou hru a mají jednu z posledních šancí na vyrovnání. Hostující trenér si tak bere oddechový čas, aby nechal elitní hráče znovu odpočinout.
     
    56:33
    Po krátké kombinaci vystřelil od modré čáry Shea Theodore, jehož pokus byl nepřesný. Za brankou zamíchal s kotoučem Paul Stastny, jenž našel mezi kruhy Alexe Tuche, ovšem i on si na domácím brankáři vylámal zuby.
     
    57:20
    Domácí se okamžitě osvobodili a poslali puk až před branku soupeře. Pošetřili cenné vteřiny.
     
    57:50
    Smith u levé tyče Jonese zakončoval, ale domácí brankář podržel svůj tým a kotouč zachytil betonem. Žraloci se hned osvobozují.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:01
    Branka hostů je prázdná, Vegas to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:21
    Sharks jsou v plném počtu.
     
    58:34
    Hosté jsou nastěhováni před brankou domácích a snaží se o vyrovnání. Nakonec po nebezpečné střele Stonea končí puk ve středním pásmu.
     
    59:13
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno. V powerplay dokázali hosté udeřit, když JONATHAN MARCHESSAULT našel skulinku u levé tyče Jonese a překonal ho – 4:4. A dost možná vynutil pro Vegas prodložení. Asistence: Reilly Smith a Mark Stone.
    59:13 Jonathan MARCHESSAULT - 4:4
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Neskutečná třetí třetina, ve které domácí prohrávali už o tři branky. Pak ale přišel tvrdý zákrok Eakina, jenž dostal pětiminutový trest a do konce utkání. Ten domácí stoprocentně využili, když během čtyř minuty nasázeli čtyři branky a dokonale otočili zápas na svou stranu. Hosté ale v závěru stihli vyrovnat a bude se tak prodlužovat.
     
    Střely na branku: 34 – 29
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Domácí se dostali ke střele před Fleurym, ten však zakročila a následně pak raději přerušuje hru.
     
    60:46
    Na druhé straně se hosté vystavili ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do středního pásma. Vhazuje se tedy blíže brance Jonese.
     
    61:06
    Další šance domácích. Fleuryho nyní nadvakrát nepřekonal Timo Meier. Nejprve střílel z mezikruží a pak dorážel po zákroku hostujícího brankáře.
     
    61:22
    Sörensen se dostal do blízkosti hostující branky, jeho střelu však zablokoval obránce Vegas.
     
    62:11
    Evander Kane objel branku hostů, poté nechal puk Tomáši Hertlovi, který střílel z levé strany, ale Fleury byl opět pozorný.
     
    63:21
    Nahození hostů do útočného pásma. Domácí však puk sebrali a hned ho poslali do neutrální zóny. Rytíři se vrátili zpět a zahrozili, ovšem dobře zakročil Jones.
     
    63:31
    Marchessautl z úhlu vystřelil a Jones přesto raději zakročil svojí holí. Puk poslal na hokejky spoluhráčů a ti tak míří znovu do další útočné akce.
     
    64:57
    Tomáš Hertl atakoval branku hostů, jeho přízemní pokus ale končí opět na obraně Vegas. Hosté pak čelili další střele, Kane ale svižnou střelu poslal do hrudi Fleuryho.
     
    65:20
    Marc-André Fleury nyní znovu zakročili proti nebezpečné střele Sharks a drží tak stále hosty ve hře, stejně tak, jako hned na druhé straně Martin Jones.
     
    66:06
    William Karlsson střílel a před brankou dorážel jeho spoluhráč. Jones se však stihl přesunout a prostor u levé tyče utěsnil.
     
    66:52
    Postavení mimo hru zastavilo další akci hostů. Hra se stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    67:40
    Evander Kane se nedostal mezi dva obránce a z vrcholu kruhů tak nemohl zakončit. Poté se strhla mezi oběma týmy menší potyčka. Hra je na chvíli přerušena.
     
    68:03
    Po střele Paciorettyho z pravého kruhu zakročil Jones a podržel tak svůj tým. Oba celky se snaží zápas rozhodnout, ale oba gólmani jsou proti.
     
    68:20
    Erik Karlsson střílel od modré čáry, jeho pokus ale obrana hostů srazila a Vegas rychle šlo do útočného pásma. Také před Jonesem to vřelo. Nakonec situaci ustál.
     
    69:15
    Vhazuje se po pravé ruce Martina Jonese.
     
    69:41
    Hra je neskutečně vyrovnaná, akce střídají akce, stále tak pokračuje napínavá bitva o postupový bod. Puk mají domácí hráči a operují před Fleurym.
     
    70:04
    Timo Meier vystřelil z otočky u vrcholu levého kruhu, avšak kotouč prosvištěl jen kolem levé tyče branky hostů. Fleury se jen ujistil, že skončí v rohu kluziště.
     
    70:51
    Marchessault střílel na Jonese, ten vytasil další zákrok a dostal puk do bezpečí. Do akce tak mohou pomalu vyrazit Sharks, kteří zakládají akci od Jonese.
     
    71:27
    Martin Jones se opět vyznamenal, když nejprve vyrazil kotouč před sebe a poté chytil následnou dorážku hostujícího hráče.
     
    72:26
    Timo Meier měl na holi možná postupový gól. Jeho pokus u pravé tyče z pohledu Fleuryho hostující brankář nejdříve zastavil špičkou betonu a následně pak puk ukryl pod lapačku!
    72:26 Šance Meiera
     
    72:50
    Následuje komerční přestávka.
     
    72:36
    Paul Stastny netrefil dobře puk a ten skončil u domácích. Sharks tak na nic nečekají a míří do další útočné akce.
     
    73:45
    Erik Karlsson vyslal pořádnou dělovku na branku hostů, ale zasáhl znovu Marc-André Fleury. Ten hodně svůj tým podržel i o chvilku později, kdy po dalším zákroku hru zastavil.
     
    73:57
    Logan Couture se prosmýkl až před Fleuryho, kterého v pádu nepřekonal. Obrana Vegas tak získala kotouč a hned ho vyváží pryč z obranného pásma.
     
    74:47
    Sharks v prvním prodloužení působí aktivněji, nyní znovu domácí zahrozili před Fleurym, tomu teď pomohla dobrým zákrokem obrana Vegas.
     
    75:39
    Burns nechal puk Vlasicovi, jenž střílel švihem z vrcholu levého kruhu, ale bylo to pouze do hostujícího brankáře. Fleury opět ukázal svůj um a zneškodnil další šanci Žraloků.
     
    76:40
    Z tlaku Sharks se hosté vymanili za cenu zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje opět před Fleuryho. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    77:13
    Smith nebezpečně atakoval branku domácích, Burns však natáhl svoji dlouhou hůl a vytěsnil puk do bezpečí. Následně pak šli Sharks do akce, avšak nevystřelili.
     
    78:19
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Erik Karlsson vysunul přihrávkou BARCLAYE GOODROWA, který si nabruslil do těsné blízkosti Fleuryho, udělal krok navíc a poté kolem jeho pravého betonu zasunul puk do odkryté klece – 5:4. Série tak končí v rozhodujícím sedmém duelu na konci prvního prodloužení. Asistence: Erik Karlsson a Marcus Sörensen.
    78:19 Barclay GOODROW - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Neuvěřitelný zápas došel do prodloužení, ve kterém to už vypadalo, že se nerozhodne a bude se pokračovat dále. Avšak na konci rozhodl o postupovém bodu Barclay Goodrow, jenž se tak stal hrdinou nastavené doby a nakonec i celé série, protože jeho přesná trefa znamená postup do konferenčního semifinále. Sharks tak Vegas oplatili loňské vyřazení v semifinále Západní konference. Vegas však mělo velmi dobře nakročeno k postupu. Jenže Eakin zbytečně tvrdě fauloval Pavelskiho, dostal pět minut a do konce utkání. A v této přesilové hře Sharks čtyřmi góly otočili zápas na svou stranu. Hosté nakonec vyrovnali a prodloužení už patřilo opět Sharks, kteří se radují z postupu. Dochází tak na podání rukou hráčů obou týmů, ale také i trenérů a realizačního týmu.
     
    San Jose Sharks v konferenčním semifinále narazí na Colorado Avalanche.
     
    Střely na branku: 48 – 38
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 562 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Kevin Labanc (SJS) 1+3
    2. Logan Couture (SJS) 2+0
    3. Tomáš Hertl (SJS) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) 1+1, 5 střel, čas na ledě 30:22
    Lukáš Radil (SJS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 2:36

    Tomáš Nosek (VEG) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:41
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (07:40:56)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 50. Couture (Labanc, Hertl), 51. Hertl (E. Karlsson, Labanc), 53. Couture (Burns, Labanc), 54. Labanc (Meier), 79. Goodrow (E. Karlsson, Sörensen) – 11. W. Karlsson (Marchessault, R. Smith), 30. Eakin (McNabb, Theodore), 44. Pacioretty (Mark Stone), 60. Marchessault (R. Smith, Mark Stone)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, Vlasic, E. Karlsson, Dillon, Braun, J. Ryan – Pavelski (C), Couture (A), Meier – Nyquist, Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Goodrow, Radil.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Engelland (A), Schmidt, Theodore, McNabb, C. Miller, Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Mark Stone, Stastny, Pacioretty – Tuch, Eakin, Pirri – Reaves, Nosek, Carrier.

    Rozhodca: Furlatt, O'Halloran – Cormier, Murphy

    Diváci: 17 562
    San Jose 4 3 Vegas
    #1 Štvrtok 11.04.2019 • 04:30
    San Jose - Vegas 5:2
    #2 Sobota 13.04.2019 • 04:30
    San Jose - Vegas 3:5
    #3 Pondelok 15.04.2019 • 04:08
    Vegas - San Jose 6:3
    #4 Streda 17.04.2019 • 04:38
    Vegas - San Jose 5:0
    #5 Piatok 19.04.2019 • 04:08
    San Jose - Vegas 5:2
    #6 Pondelok 22.04.2019 • 01:00
    Vegas - San Jose 1:2 koniec po predl.
    #7 Streda 24.04.2019 • 04:10
    San Jose - Vegas 5:4 koniec po predl.