Wolverhampton – Arsenal 3:1 (kon.) | Manchester United – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Manchester United
0:2 (0:0)
Manchester City
Streda 24.04.2019, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:00:55)
     
    Držanie lopty: 36 % : 64 %.
    Strely na bránu: 1:5.
    Strely mimo: 6:3.
    Rohy: 1:1.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 10:10.
     
    Manchester City skvelým taktickým výkonom v druhom polčase víťazí na pôde svojho rivala. Domáci v druhom polčase nepredviedli dopredu vôbec nič, hosťom tak stačilo jednoducho si počkať na svoje šance a tie využiť. Presne to sa i stalo, keď sa po góloch Bernarda Silvu a Saného dostali do dvojgólového náskoku a ten s prehľadom udržali až do konca. Trápenie United tak pokračuje a po druhom zápase za sebou bez streleného gólu zostáva na šiestom mieste, odkiaľ stráca na štvrtú Chelsea tri body. Manchester City sa vďaka tejto výhre znovu dostal o jeden bod do čela Premier League pred Liverpool a tri kolá pred koncom má boj o titul vo vlastných rukách.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Pogba sa ešte v závere snažil o akrobatické zakončenie po centri z ľavej strany, trafil však len Zinčenka.
     
    90+3
    Shaw si ešte v závere koleduje o druhú žltú kartu. Podobným zákrokom, ako pred chvíľou Gündoğana, totiž zrazil k zemi i striedajúceho Jesusa. Hlavný rozhodca tentokrát okrem odpískania faulu nijak nereagoval.
     
    90+2
    Hostia s obrovským prehľadom kontrolujú hru a prihrávajú si v strede poľa. Domáci za nimi behajú zo strany na stranu bez úspechu.
     
    90+1
    Z tribún sa začína ozývať piskot. Nákop Younga na Rashforda len podtrhol útočnú tragédiu United v druhom polčase, letel totiž až k rohovej zástavke, kde nebol ani jeden hráč.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.
     
    89
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ilkay Gündoğan, prichádza Danilo.
     
    89
    Žltú kartu za zásah Gündoğana lakťom dostáva Luke Shaw (Manchester United).
     
    87
    Hostia držia loptu na vlastnej polovici a domácim ju vôbec nepožičiavajú. Týmto spôsobom hry nechcú pripustiť absolútne žiadne komplikácie pri ceste za tromi bodmi.
     
    86
    Pogba sa už asi na toto trápenie nemohol dívať, preto sa rozhodol vystreliť zo strednej vzdialenosti. Jeho tečovaná strela skončila v náručí gólmana City Edersona.
     
    85
    Ofenzívna snaha United je v druhom polčase úplne jalová. Domáci sa zúfalými nákopmi snažia nájsť Lukakua na hrote, všetky centre ale bez problémov odvracia obrana hostí.
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Matteo Darmian, prichádza Alexis Sánchez.
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Anthony Martial.
     
    82
    Pogba trafil rukou nechtiac do hlavy Bernarda Silvu. United chystá dvojité striedanie.
     
    81
    „Citizens“ rozohrali štandardku na krátko a Sterlingov center potom skončil až na opačnej strane v aute. I tentokrát sa ale hostia dostali znovu rýchlo k lopte.
     
    80
    Lindelöf poslal ťažkú malú domov de Geovi, ktorého odkop zachytil Sané. Našťastie pre domácich mu lopta odskočila. Hneď potom ale fauloval na pravom krídle Shaw Sterlinga, hostia tak získavajú priamy kop.
     
    79
    Útočná snaha United je čím ďalej, tým zúfalejšia. Fred sa snažil nájsť oblúčikom za obranu City Rashforda, loptu ale poslal až do autu.
     
    78
    Strely: 11:8
    Strely na bránu: 1:5
     
    77
    Rashford si znovu spracoval Lindelöfov nákop pred šestnástkou United a znovu posunul loptu na pravú stranu Lukakuovi. Striedajúcemu útočníkovi domácich strela nesadla a loptu poslal výrazne mimo Edersonovu bránu.
     
    76
    Ederson dosť dlho čakal s odkopom od svojej brány, čím si vyslúžil piskot domácich tribún. Domáci sa napriek tomuto zdržaniu dostali k lopte.
     
    75
    Rashford si spracoval nákop z vlastnej polovice a prihral na pravú stranu Lukakuovi. Belgický útočník sa snažil o prekvapivé zakončenie z ostrého uhla, ktoré brankár Ederson vyrazil do Lingarda a od neho sa lopta odrazila mimo bránu hostí.
     
    73
    Loptu získali hostia a ich postupný útok je výrazne priamočiarejší ako útok domácich. Okamžite sa usadili na polovici domácich a snažia sa nájsť priestor pre ďalšiu gólovú príležitosť.
     
    72
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Andreas Pereira, prichádza Romelu Lukaku.
     
    71
    Hostia domácich dokonca vytlačili až tesne pred ich pokutové územie, z tejto situácie sa ale domáci dokázali dostať. Ich snahu vystihol veľmi nevydarenou strelou spoza šestnástky Pereira.
     
    70
    Obraz hry sa v posledných okamihoch veľmi nemení. Loptu majú „červení diabli“, prihrávajú si ale len okolo stredovej čiary.
     
    69
    David Silva nechtiac trafil v hlavičkovom súboji nohou Pereiru do hrude. Brazílčan sa len veľmi ťažko dvíha zo zeme, v zápase ale bude pokračovať.
     
    68
    Domáci majú loptu na polovici hostí, je to ale skôr kontrolovaný tlak. Hostia ich nechávajú kombinovať v úctivej vzdialenosti od svojej brány.
    66. Leroy Sané (MAC) - 0:2
     
    66
    Manchester City dal gól!
    Hostia odskakujú už do dvojgólového náskoku! Sterling po zisku lopty potiahol hrací predmet na polovicu United a prihrávkou na ľavú stranu našiel LEROYA SANÉHO. Jeho prízemná strela na prednú tyč asi trochu zaskočila de Geu, ktorý si ju nevydareným zákrokom len zrazil nohou do brány. Španielsky brankár pri tomto góle rozhodne nemôže mať čisté svedomie...
     
    65
    Sané sa ocitol po nákope z vlastnej obrany v ofsajde. Domáci sa pokúsili o rýchlu rozohrávku, hostia ale už boli pripravení v obrane.
     
    63
    Pogbovu tvrdú strelu zastavil belasý múr. Následný center Younga bol veľmi nepresný a skončil v aute.
     
    62
    Bernardo Silva podrazil pri spracovaní Pogbu tesne pred vlastnou šestnástkou. Domáci budú mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    61
    City teraz drží loptu na polovici domácich a predvádza kombináciu plnú krátkych prihrávok.
     
    60
    Pogba zbytočne držal loptu proti trom protihráčom a takmer o ňu prišiel. Napokon sa mu ale podarilo prenesením hry nájsť Younga, ktorý nacentroval z pravej strany pred bránu hostí. Center chytil gólman Ederson.
     
    59
    Gündoğan trafil v súboji o loptu nohu Smallinga. Za tento zákrok pokojne mohol dostať záložník hostí žltú kartu.
     
    58
    Hra sa po prvom góle predsa len o niečo viac otvorila. Domáci vysúvajú svoj presing vyššie a hostia sa ocitajú pod veľkým tlakom pri rozohrávke.
    57. Jesse Lingard (MAN)
     
    57
    Z ničoho nič mali i domáci veľkú šancu. Lingardovi sa nepodarilo spracovať prihrávku z pravej strany, potom sa ale lopta vrátila po hlavičke Rashforda pred bránu Edersona a po nedorozumení obrany City mohol zakončovať na zadnej tyči Lingard. Ten už nedokázal zblízka loptu doraziť do odkrytej brány.
     
    56
    City mohlo dať hneď druhý gól! Krásnu akciu na jeden dotyk na ľavej strane zakončil strelou z prvej z hranice pokutového územia United Sergio Agüero, strela argentínskeho kanoniera sa ale zastavila na ľavej tyči de Geovej brány.
    54. Bernardo Silva (MAC) - 0:1
     
    54
    Manchester City dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Gündoğan prihrávkou na pravú stranu našiel voľného BERNARDA SILVU, ktorý si loptu naviedol do šestnástky a cez Shawa namieril strelou po zemi presne k bližšej tyči. De Gea už na túto strelu nedosiahol.
     
    53
    David Silva si dobre nabehol na Saného prihrávku, finálnu prihrávku pred bránu ale odkopol Lindelöf. Hostia však po aktívnom úvode druhého polčasu od United znovu dostávajú domácich pod tlak.
     
    52
    Striedajúci Sané sa okamžite zapojil do hry, keď sa prihrávkou za obranu z ľavej strany snažil nájsť Agüera v nábehu. Prihrávku zastavil Young, ktorý však rozohral nepresne a vrátil City loptu.
     
    51
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Fernandinho, prichádza Leroy Sané.
     
    51
    Práve Fernandinho zostáva ležať na zemi. Vypadá to tak, že sa pri bloku Pogbovej strely zranil a bude teda nutné striedanie brazílskeho záložníka.
     
    50
    Pogba sa po narážačke s Lingardom ocitol medzi obrancami City, do strely sa mu však na poslednú chvíľu hodil Fernandinho.
     
    49
    Na center si nabehol Smalling, cez Laportea sa ale k hlavičkovému zakončeniu nedostal. Hostia loptu odkopli na polovicu domácich, tí tak môžu pokračovať v útoku.
     
    48
    Zinčenko zablokoval center z pravej strany na rohový kop. Pre United je to vôbec prvý rohový kop v zápase.
     
    47
    Bernardo Silva okamžite po rozohrávke pripravil domácich o loptu a založil útok hostí. Na jeho konci sa snažil už takmer z bránkovej čiary nacentrovať pred bránu United David Silva, jeho prihrávka ale bola zablokovaná.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:05.
     
    Prvý polčas manchesterského derby asi trochu zaostal za očakávaním. Domáci sa sústredili predovšetkým na obranu a rýchle protiútoky, čo im prvú polovicu prvého polčasu celkom dobre vychádzalo. Postupne ich však dostali hostia pod veľký tlak a logicky tak začali pribúdať aj šance City. Tú najväčšiu zahodil tesne pred koncom riadneho hracieho času Sterling. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú hostia, najväčšiu radosť z tohto výsledku majú totiž zatiaľ asi v Liverpoole.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Gündoğan krívajúc odskákal za autovú čiaru, hra tak môže pokračovať. Uvidíme, či v nej bude pokračovať aj sám ošetrovaný.
    45+2. Ilkay Gündoğan (MAC)
     
    45+2
    Podľa opakovaného záberu odkopol Lingard Gündoğanovi loptu, pri tom ho ale trafil priamo do členku. Záložník City stále leží pred šestnástkou United.
     
    45+1
    Domáci získali po tvrdom súboji pred vlastným pokutovým územím loptu, v rýchlom protiútoku ale nepokračujú. Po tomto súboji totiž zostal ležať na trávniku Gündoğan, ktorý potrebuje okamžité ošetrenie.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    City v závere prvého polčasu zvyšuje svoj tlak. Agüero si spracoval prihrávku Davida Silvu na pravú stranu, strelou z hranice pokutového územia ale výrazne minul de Geovu bránu.
    44. Raheem Sterling (MAC)
     
    44
    Najväčšia šanca City v prvom polčase! Krásnu akciu na jeden dotyk sa snažil zakončiť Sterling, ktorý si loptu naviedol cez troch protihráčov na stred, jeho strelu z bezprostrednej blízkosti ale dokázal dobre postavený de Gea chytiť.
     
    43
    Youngov center najprv Edersonovi vypadol, brazílsky brankár sa ale rýchlo zorientoval a loptu chytil. Domáci sa bleskurýchlo zoradili na vlastnej polovici, hostia tak rozohrávajú svoj útok už do plných.
     
    42
    Domáci sa konečne dostali na útočnú polovicu a po faule Bernarda Silvu na Pogbu navyše získavajú priamy kop.
     
    41
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 17 % : 83 %
     
    40
    Gündoğanovi sa center vôbec nevydaril. Nákop na nabiehajúceho Laportea bol pre obrancu hostí príliš vysoký a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    39
    Agüero sa konečne objavil v hre, dlho si ale loptu neužil. Pri spracovaní lopty ho podrazil zozadu Lindelöf, nasledovať tak bude priamy kop „Citizens“.
     
    37
    Domáci sa po dlhej dobe dostali k lopte, opäť ju ale po nepresnom nákope na dvojicu Lingard – Rashford stratili. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a s pokojom si prihrávajú pred vlastným pokutovým územím.
     
    36
    Sterling si narazil loptu s Fernandinhom, ktorý mu ju vracal oblúčikom za obranu United. Krídelník City si za ňou skvele nabehol, zradil ho ale prvý dotyk, ktorým si odkopol loptu za bránkovú čiaru.
     
    35
    Hostia si posúvajú loptu zo strany na stranu, stále ale bez nebezpečného zakončenia na de Geovu bránu. Domáci hrajú v obrane výborne a k Agüerovi sa dnes lopta prakticky ešte nedostala.
     
    34
    Hostia v posledných minútach získavajú prevahu a domácim sa nedarí dostať sa k lopte. Sterlingov center odhlavičkoval Darmian, hostia ale okamžitým presingom znovu získali hrací predmet pod svoju kontrolu.
     
    33
    Gündoğan rozohral rohový kop na krátko, Zinčenkov center ale bez problémov odhlavičkovala domáca obrana. Podobne dopadol i center Bernarda Silvu.
     
    32
    „Citizens“ sa podaril prechod do útoku a znovu sú na polovici domácich. Sterlingov center zablokoval Young na rohový kop, pri tom ale dosť nepekne dopadol. Krívajúc sa presúva do vlastnej šestnástky.
     
    31
    Rashford obral o loptu Gündoğana, namiesto prihrávky na lepšie postaveného Lingarda ale loptu ťahal sám a to bola chyba. Laporte mu ju totiž pred šestnástkou City odkopol.
     
    30
    Sterling asi chcel preniesť hru na opačnú stranu, lopta sa ale zakrútila smerom k de Geovi, ktorý ju chytil do náručia. Domáci ale po jeho výkope loptu neudržali a znovu ju rýchlo odovzdali hosťom.
     
    29
    Sterling si dobre nabehol na prienikovú prihrávku na ľavé krídlo a prihrával do šestnástky do druhej vlny, tam ale nebol nikto v belasom. Domáci trochu nezmyselne odkopli loptu na polovicu City, hostia tak môžu pokračovať v útočnej kombinácii.
     
    28
    Nie však nadlho, Pereira totiž zachytil Kompanyho nákop. Jeho prihrávka na Pogbu ale vypadala podobne a založila rýchly protiútok hostí.
     
    27
    Young nacentroval na prednú tyč, kde loptu najprv zastavil Fernandinho a napokon odkopol do bezpečia Zinčenko. Hostia potom loptu po nevydarenom autovom vhadzovaní domácich získali.
     
    26
    Zápas je zatiaľ pomerne tvrdý. Žltú kartu za podrazenie Rashforda dostáva Olexandr Zinčenko (Manchester City). Domáci navyše získavajú priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    24
    Žltú kartu za zásah do stehna Zinčenka v súboji o loptu dostáva Andreas Pereira (Manchester United).
     
    23
    Kombinácia hostí skončila v strede poľa po ďalšej nepresnej prihrávke od Gündoğana. Pereira potom prihral loptu Rashfordovi, ktorý bez váhania vystrelil zo zhruba 30 metrov. Lopta skončila nad Edersonovou bránou.
     
    22
    Aj keď sa očakávala prevaha City, tak zápas tak zatiaľ rozhodne nevypadá. Hostia držia loptu a kombinujú, domáci sú ale na všetky akcie hostí skvele pripravení a po zisku lopty vyrážajú do nebezpečných rýchlych protiútokov.
     
    21
    Rashford ešte zostáva na trávniku po predošlom páde cez Edersona a musí byť ošetrený.
    20. Marcus Rashford (MAN)
    20. Bernardo Silva (MAC)
     
    20
    Na oboch stranách sme teraz videli zaujímavé momenty. Najprv po prihrávke Gündoğana strieľal z prvej Bernardo Silva a de Gea jeho strelu vyboxoval. Domáci potom založili bleskový protiútok, ktorý zakončila kolmá prihrávka na Rashforda. Proti nemu vybehol brankár Ederson, ktorý mu loptu vyrazil spod nôh.
     
    19
    Shawovi sa nevydarila rozohrávka, jeho chybu ale napravil Fred, ktorý loptu okamžite získal naspäť pre domácich.
     
    18
    Strely: 4:1
    Strely na bránu: 1:1
     
    17
    Ďalšia rýchla akcia United. Pogba našiel oblúčikom do šestnástky hostí nabiehajúceho Lingarda, ktorý sa snažil z prvej trafiť bránu Edersona. V ťažkej pozícii poslal hrací predmet výrazne mimo bránu brazílskeho gólmana.
     
    16
    Na opačnej strane strieľal zo strednej vzdialenosti Fred a vôbec nie zle. Jeho pokus minul bránu asi o pol metra.
     
    15
    Sterling si z ľavej strany naviedol loptu na stred a vystrelil cez brániaceho hráča United. Slabú strelu tečoval do protipohybu brankára de Geu Smalling, našťastie pre domácich ešte stačil španielsky brankár loptu chytiť.
     
    15
    City sa usadilo na polovici United a snaží sa nájsť cestu k bráne de Geu. Hostia si posúvajú loptu okolo celej šestnástky, domáci im ale zatiaľ nedávajú žiadnu možnosť na kolmú prihrávku alebo prienik.
     
    14
    Držanie lopty: 34 % : 66 %
     
    13
    Pogbov center z ľavej strany chytil Ederson. Domáci sa rýchlo zoradili do obranných šíkov a hostia musia znovu útočiť do plných.
     
    12
    Hostia sa sami brzdia vo svojich útočných akciách nepresnými prihrávkami. Podobne skončila i táto akcia, pretože Walker poslal svoj nákop do autu namiesto na nabiehajúcich spoluhráčov.
     
    11
    United rozohralo priamy kop po zemi a po krátkej kombinácii strieľal z prvej spoza šestnástky Young. Jeho strela bola zablokovaná a ďalší pokus Pogbu z ľavej strany bez väčších problémov zlikvidoval gólman Ederson.
     
    10
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za nedovolené bránenie Rashfordovi v nábehu Vincent Kompany (Manchester City). Kapitánovi City sa úvod zápasu veľmi nevydaril.
     
    9
    Hostia trochu zazmätkovali v obrane a po nedorozumení Kompanyho a Edersona darovali domácim autové vhadzovanie v blízkosti vlastnej šestnástky. Svoju chybu ale „Citizens“ napravili, keď domácich aktívnym presingom vytlačili až na ich polovicu.
     
    8
    Center Davida Silvu odvrátila domáca obrana, avšak len k Fernandinhovi, ktorý loptu ešte posunul doprava k Zinčenkovi. Center ukrajinského ľavého obrancu sa vôbec nevydaril a lopta skončila ďaleko za de Geovou bránou.
     
    7
    Gündoğan ostrým sklzom podrazil Pereiru v strede poľa. Hostia vytlačili domácich až pred ich šestnástku, kde po strate lopty musel Darmian faulovať Sterlinga. Priamy kop pre Manchester City.
     
    6
    United po nepresnom Kompanyho nákope loptu získalo, hneď ju ale podobne nepresným nákopom vrátilo obrancom City. Táto prekopávaná skončila ďalším nepresným nákopom Sterlinga, po ktorom má United k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    5
    Hostia sa snažili pokračovať tam, kde vo svojej kombinácii skončili. Pomohol im faul Pogbu na Kompanyho v strede poľa, po ktorom budú mať dostatok času a priestoru na pokojnú rozohrávku.
     
    4
    Hostia sa po rozohrávke svojho brankára posunuli krátkymi prihrávkami na útočnú polovicu. Center Bernarda Silvu z pravej strany odhlavičkoval zo šestnástky United Lindelöf.
     
    3
    Shaw sa uvoľnil na ľavom krídle a kolmicou za obranu hľadal Rashforda. Brankár City Ederson tento úmysel prečítal a včas vybehol, aby loptu chytil.
     
    2
    Hostia sa so svojou kombináciou posunuli do stredu poľa, kde Bernardovi Silvovi odkopol Pogba loptu do autu. City sa následne snažilo o prenesenie hry na druhú stranu, lopta ale doletela nepresnou prihrávkou až do autu.
     
    1
    Výkop derby mali hostia. City začína svoj prvý útok od vlastných obrancov, ktorí držia loptu na svojich kopačkách i pod tlakom napádajúcich hráčov United.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci tím bude hrať v červených dresoch, hostia v belasých.
     
    Oba manchesterské tímy práve nastupujú na trávnik Old Traffordu.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Darmian, Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – Pereira, Fred, P. Pogba – Lingard, Rashford.
    Náhradníci: Romero – Alexis Sánchez, Mata, R. Lukaku, Martial, Dalot, N. Matić.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Laporte, Zinčenko – Gündoğan, Fernandinho, D. Silva – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Sané, Mahrez, Otamendi, Jesus, Foden.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long.
     
    Vzájomné zápasy

    V posledných piatich sezónach je vo vzájomných súbojoch o niečo úspešnejšie City, ktoré z desiatich zápasov vyhralo päť, tri prehralo a dva sa skončili remízou. Pep Guardiola sa môže dnes stať prvým manažérom v histórii Premier League, ktorý by vyhral so svojim tímom prvé tri zápasy na Old Trafford, v sezóne 2016/2017 totiž vyhralo City na štadióne United 2:1 a v minulej sezóne rovnako 2:1. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhralo City doma 3:1.
     
    Manchester City

    Hostia sú na tom diametrálne inak v porovnaní s domácimi. Pred týmto derby sú síce na druhom mieste tabuľky za Liverpoolom, na svojho konkurenta ale strácajú len dva body a majú práve tento zápas k dobru. Prípadnou výhrou by sa teda City dostalo znovu do čela súťaže o jeden bod pred „The Reds“. Forma „The Citizens“ musí naháňať konkurencii strach, v tomto kalendárnom roku totiž City prehralo vo všetkých súťažiach len dvakrát – v lige v Newcastli a v Lige majstrov v Londýne s Tottenhamom – inak všetky zápasy vyhralo. V lige ťahá City sériu desiatich výhier za sebou, pričom pri týchto výhrach inkasovalo len tri góly. V zápasoch vonku je City druhým najlepším tímom ligy, skvelú bilanciu tak bude chcieť potvrdiť i dnes na pôde mestského rivala.

    Posledných 5 zápasov:
    Manchester City – Watford 3:1
    Fulham – Manchester City 0:2
    Manchester City – Cardiff 2:0
    Crystal Palace – Manchester City 1:3
    Manchester City – Tottenham 1:0
     
    Manchester United

    Domáci nejdú do dôležitého derby rozhodne v dobrej nálade. V nedeľu podľahli až prekvapivo hladko na pôde Evertonu 0:4 a ich forma v posledných týždňoch je katastrofálna. Z posledných ôsmich zápasov vo všetkých súťažiach prehralo United až šesť a postupne vypadlo z FA Cupu, Ligy majstrov a v Premier League sa prepadlo až na šieste miesto. Pred týmto zápasom stráca na štvrtú Chelsea tri body, má ale tento zápas k dobru, pričom v ňom nutne potrebuje získať všetky tri body. V nedeľu ho totiž čaká ďalší extrémne dôležitý domáci zápas, tentokrát s Chelsea, ktorý bude asi rozhodujúci v boji o Ligu majstrov. United má z tímov „veľkej šestky“ najhoršiu obranu (48 inkasovaných gólov), ktorej bilanciu si zlými výsledkami v posledných zápasov ešte viac zhoršilo. Doma sú „červení diabli“ piatym najlepším tímom Premier League, na Old Trafford ale prehrali za celú sezónu len raz a posledné tri zápasy za sebou doma vyhrali.

    Posledných 5 zápasov:
    Arsenal – Manchester United 2:0
    Manchester United – Watford 2:1
    Wolverhampton – Manchester United 2:1
    Manchester United – West Ham 2:1
    Everton – Manchester United 4:0
     
    Vitajte pri on-line prenose z manchesterského derby, ktoré sa odohrá v rámci 31. kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 54. B. Silva, 66. Sané

    Karty:   24. Pereira (MAN), 89. Shaw (MAN) – 10. Kompany (MAC), 26. Zinčenko (MAC)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:10.
    Manchester United: de Gea – Darmian (83. Alexis Sánchez), Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – Pereira (72. R. Lukaku), Fred, P. Pogba – Lingard (83. Martial), Rashford.
    Náhradníci: Romero – Alexis Sánchez, Mata, R. Lukaku, Martial, Dalot, N. Matić.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Laporte, Zinčenko – Gündoğan (89. Danilo), Fernandinho (51. Sané), D. Silva – B. Silva, Agüero (89. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Sané, Mahrez, Otamendi, Jesus, Foden.

    Rozhodca: Marriner – Ledger, Long

    Diváci: 74 431