Everton – Manchester United 4:0 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 2:3 (kon.) | Cardiff – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
4:0 (2:0)
Manchester United
Nedeľa 21.04.2019, 14:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Prajem vám príjemné veľkonočné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 35. kola Premier League, v ktorom Everton FC privíta na Goodison Parku Manchester United. Stretnutie sa začína o 14:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Evertonu sa v poslednom období celkom darí, potvrdil to úspešnou sériou troch víťazných zápasov. Podarilo sa mu zdolať Arsenal v ťažkom zápase 1:0, West Ham vonku 0:2 a takisto aj ďalší londýnsky celok, tentokrát Chelsea 2:0. Naposledy však Everton bol na strane porazených, podľahol Fulhamu minulý víkend 2:0. Celok z mesta Liverpool je v tabuľke momentálne na 10. pozícii so ziskom 46 bodov a na siedmy Watford stráca len tri body. Potom je tam v tabuľke obrovská priepasť. Na zápas s Manchestrom nebude môcť nastúpiť kvôli trestu Gomes a Yerry Mina stále laboruje s poraneným stehnom.

    Práve za obrovskou bodovou priepasťou sa nachádza na šiestom mieste Manchester United. Červení diabli majú momentálne na konte 64 bodov a v posledných zápasoch predvádzali výkony ako na hojdačke. Naposledy zdolali v domácom prostredí West Ham 2:1, predtým podľahli Wolves na jeho trávniku 2:1, pripísali si víťazstvo nad Watfordom 2:1 a prehru nad londýnskym Arsenalom 2:0. Manchester United cez týždeň definitívne vypadol z Ligy majtrov, nezvládol dvojzápas s FC Barcelona. Hosťujúcemu trénerovi Olemu Gunnarovi Solskjaerovi budú proti Evertonu chýbať Shaw a Valencia, otázne sú štarty Baillyho a Herreru.

    V tejto sezóne sa už jeden vzájomný zápas medzi týmito celkami odohral. Stalo sa tak 28. októbra, vtedy Manchester United na Old Trafforde zvíťazil nad Evertonom 2:1.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – Schneiderlin, Gueye – Richarlison, G. Sigurdsson, Bernard – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Walcott, Davies, Tosun, Jagielka, Lookman, James McCarthy.

    Manchester United: de Gea (C) – Lindelöf, Smalling, P. Jones, Dalot – P. Pogba, N. Matić, Fred – Rashford, R. Lukaku, Martial.
    Náhradníci: Romero – Young, Alexis Sánchez, Lingard, McTominay, Mata, Pereira.

    Rozhodca: Tierney – Hatzidakis, Smart.
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik. Everton odohrá toto stretnutie v modrých dresoch, Manchester United v svetloružových.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Futbalisti Evertonu odštartovali dnešné stretnutie výkopom zo stredového kruhu. Domáci v prvom polčase útočia sprava doľava. Hneď v úvode je tu aut pre hostí.
     
    2
    O strelu spoza šestnástky sa pokúšal Nemanja Matić. Svojím zakončením iba nastrelil protihráča.
     
    3
    Richarlison sa na pravej strane ihriska dostal do súboja s Diogom Dalotom a chvíľu bol poriadne otrasený. V hre pokračuje United autovým vhadzovaním.
     
    4
    Prihrávka Colemana nedorazila smerom na Sigurdssona. Everton si však vybojoval prvý rohový kop v zápase. Loptu kopol do šestnástky Sigurdsson a úspešne ju dokázal zachytiť brankár de Gea.
     
    5
    Calvert-Lewin zvádzal súboj s Jonesom. Everton si vďaka aktívnej hre na útočnej polovici vybojoval už druhý rohový kop.
     
    6
    Rohový kop zvládli odvrátiť futbalisti Manchestru a následne v strede poľa sa nedovoleným zákrokom previnil Calvert-Lewin.
     
    7
    Richarlison vrátil loptu pred pokutovým územím späť Sigurdssonovi, ktorý bol zahnaný do rohu ihriska a odtiaľ poslal iba center, ktorý nenašiel vhodného adresáta.
     
    8
    Digne zrýchlil po ľavej strane ihriska. Potom však spomalil hru a posunul ju na kopačku Bernarda. Evertonu sa podarilo presunúť hru na opačnú stranu.
     
    9
    Coleman sa dopustil nedovoleného zákroku v súboji so Smallingom a rozohrávať od vlastnej bránky môže David de Gea.
     
    10
    Gylfi Sigurdsso rozohrával štandardku spoza pokutového územia. Lopta nedošla k Richarlisonovi. Dotkol sa jej však nechtiac Matić a Everton vybojoval ďalší roh.
     
    11
    Obrovská šanca pre Everton. Digneho nákop smeroval k vzdialenejšej žrdi. K lopte sa za vápnom dostal Gueye, ktorý ju vrátil späť do malého vápna. Zachytil ju Richarlison, zblízka však napálil iba do fantastického de Geu!
    11.
     
    12
    Bernard posúval loptu smerom dopredu. Odvrátiť ju dokázal Diogo Dalot smerom za postrannú čiaru.
     
    13
    Everton FC dal gól!
    Everton sa dostáva do vedenia v stretnutí! Digneho dlhý aut spoza postrannej čiary došiel do malého vápna, kde fantasticky z voleja zakončil RICHARLISON.
    13. Richarlison (EVE) - 1:0
     
    14
    Everton preukázal a zužitkoval svoju aktívnu hru až do otváracieho gólu stretnutia. Čo myslíte, podarí sa dnes získať Evertonu skalp ďalšieho silnejšieho mužstva?
     
    15
    Everton sa so skóre neuspokojil a pokračuje v aktívnej hre. Ďalší v poradí už asi štvrtý rohový kop zahrával Sigurdsson. Tentokrát sa podarilo červeným diablom loptu odvrátiť.
     
    16
    Digne vhodil ďalší svoj dlhý aut spoza postrannej čiary. Lopta doplachtila k bližšej žrdi, odkiaľ sa domáci hráči nepresadili.
     
    17
    Everton je stále viac aktívny ako Manchester United a dokazuje to aj pomocou rohového kopu. Digne poslal loptu do šestnástky, ktorá sa odrazila od Calverta-Lewina, ale dôrazné zakončenie sme nevideli.
     
    18
    Ďalší Digneho rohový kop došiel za malé vápno, kde však hlavičkou dokázal odvrátiť futbalista Manchestru United.
     
    19
    Fred sa snažil kolmicou posúvať loptu na Anthonyho Martiala, pred ktorým však stihol zakročiť Keane. Everton odstreli loptu preč.
     
    20
    Marcus Rashford si dokázal spracovať zaujímavú dlhú loptu pred šestnástkou, vnikol do vápna, zakončil však iba tesne ponad bránku.
     
    21
    Gueye zachytil loptu v strede poľa, odkopol ju však ďaleko až ku de Geovi. Manchester United začína postupnou rozohrávkou.
     
    22
    Pogba spadol v súboji pri postrannej čiare. Hlavný rozhodca nechal hru plynúť, lopty sa zmocnil Rashford a posúval ju do šestnástky. Tam našla iba brankára Pickforda.
     
    23
    Fred hľadal centrom z vnútra vápna voľného Pogbu, ktorý sa však napokon na hranici šestnástky uvoľniť nedokázal.
     
    23
    Idrissa Gueye nepríjemne vletel do súboja s Fredom, ktorému poriadne prišliapol nohu. Dostáva za zákrok žltú kartu.
     
    24
    Manchester Untied vzápätí rozohrával štandardku. Loptu poslal Marcus Rashford, no namieril to veľmi nepresne. Len niekam na tribúnu.
     
    25
    Coleman na pravej strane pri postrannej čiare prišiel o loptu a Manchester Untied získal autové vhadzovanie.
     
    26
    Lindelöf bol trochu nasrdený na hlavného rozhodcu, keďže sa dožadoval autu pre svoj tím. Zahrávali ho futbalisti Evertonu.
     
    27
    Fred sa presúval dopredu po ľavej strane ihriska. Dokázal vybojovať pre svoj tím prvý rohový kop v zápase. Na rohy je to momentálne 6:1 z pohľadu domáceho tímu.
     
    28
    Everton FC dal gól!
    Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok. Po rohovom kope United sa do protiútoku vysunul Everton. Gueye posunul loptu dopredu GYLFIMU SIGURDSSONOVI, ktorý si pripravil pozíciu za šestnástkou a napálil to k pravej žrdi.
    28. Gylfi Sigurdsson (EVE) - 2:0
     
    30
    Chris Smalling sa na obrannej polovici v súboji previnil nedovoleným zákrokom proti Calvertovi-Lewinovi, hlavný rozhodca ihneď siahol po píšťalke.
     
    31
    Dlhú nakopávanú loptu si na hrote útoku Calvert-Lewin nespracoval. V súboji si s ním poradil Matić.
     
    32
    Romelu Lukaku nestihol dobehnúť nakopávanú loptu. Poradil si s ňou Zouma a prenechal ju radšej brankárovi Pickfordovi.
     
    33
    Richarlison po kraji ihriska posúval loptu dopredu smerom na Colemana. Na čiarového rozhodcu sa hnevá Diogo Dalot, ale Everton bude právom zahrávať ďalší rohový kop.
     
    34
    Z rohového kopu nebezpečenstvo pre defenzívu United nehrozilo. Everton ostáva na útočnej polovici vďaka autovému vhazovaniu.
     
    35
    Rashford vysúval po ľavom krídle dopredu Dioga Dalota. Hráči Evertonu ich potom vytlačili za postrannú čiaru, a tak je tu aut červených diablov.
     
    37
    Martial si spracoval loptu na útočnej polovici a už ju chcel posúvať na uvoľňujúceho sa Rashforda. Pred ním však výborne zasiahol krajný obranca Digne.
     
    38
    Rashford zahrával loptu spoza pokutového územia centrom do vnútra šestnástky. Domáci futbalisti loptu dokázali odvrátiť.
     
    39
    Calvertovi-Lewinovi sa už rozbiehal bližšie po osi ihriska Bernard. Pred ním sa však do dobrého defenzívneho zákroku hodil Jones, ktorý vykonal sklz. Asi sa však pritom zranil, keďže potrebuje akútne ošetrenie.
     
    40
    Obranca Phil Jones odchádza spolu s ošetrovateľom za postrannú čiaru a v hre pokračujú s loptou na trávniku jeho spoluhráči.
     
    41
    Evertonu sa podarilo získať loptu. Spoza pokutového územia podnikol zaujímavú strelu Richarlison. Jeho strelecké zakončenie z vnútra šestnástky zachytil brankár de Gea.
     
    42
    Lucas Digne posielal center zo svojej typickej pozície na ľavej strane, no United vďaka organizovanej defenzíve odvrátil.
     
    44
    Everton zahrával štandardku na útočnej polovici, ale výrazne sa presadiť nevedel. Hostia opäť organizovane dobre bránili.
     
    45
    Dobre to nevyzeralo s Richarlisonom, ktorý si po jednom zo súbojov chytal bok. Zdá sa však, že ošetrenie nepotrebuje.
     
    45+1
    Rozhodcovia k prvému polčasu pridávajú dve minúty.
     
    45+1
    Pogba dokázal ešte posunúť loptu na Martiala, nakoniec sme zakončenie od hráčov Manchestru United nevideli.
     
    45+2
    Richarlison však zrejme napokon nejaké zdravotné ťažkosti má. Rozhodca privolal lekára, ktorý už má domáceho hráča v opatere.
     
    45+3
    Lopta sa od de Geu dostal cez celé ihrisko až k brankárovi Pickfordovi, ktorý môže rozohrávať. Everton určite bude chcieť takto dohrať prvý polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Everton predviedol v prvom polčase niekoľko vydarených akcií. Dve z nich sa skončili gólom. V 13. minúte Richarlison otvoril skóre a v 28. minúte na neho nadviazal Sigurdsson. Manchester United si vypracoval azda len jedinú šancu, ktorá mal Rashford. Dopredu to bolo zo strany červených diablov veľmi slabé.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Phil Jones, prichádza Ashley Young.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Fred, prichádza Scott McTominay.
     
    47
    Cez polčasovú prestávku sa teda tréner Solskjaer rozhodol pre dve zmeny, zraneným hráčom bol zrejme Jones, ktorý odišiel zo stropérskej pozície.
     
    48
    Bernard vysunul po ľavej strane ihriska Digna, ktorý posielal center do vnútra šestnástky. Tam zasiahli futbalisti Manchestru United.
     
    49
    Zrejme bude musieť čoskoro nútene striedať aj tréner Evertonu. Richarlison, ktorý mal problémy aj v závere prvého dejstva, je teraz opäť na trávniku a niečo ho trápi.
     
    50
    Richarlisona mimo z ihriska odprevádza jeden z ošetrovateľov a čoskoro by zrejme malo dôjsť k striedaniu.
     
    51
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Theo Walcott.
     
    52
    Priestor sa na ľavej strane otvoril pred Bernardom. Posunul loptu do vnútra vápna, kde bol aj Sigurdsson s Walcottom, no ani jeden sa k zakončeniu nedostal.
     
    53
    Lopta sa dostala na ľavú stranu k Martialovi, ktorý prihrávkou do vnútra šestnástky hľadal Pogbu. Nedostal sa však cez protihráča k lopte.
     
    54
    Digne si spracoval loptu na ľavej strane ihriska. Posunuli si ju spoluhráči medzi sebou a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    55
    Sigurdsson vypálil loptu spoza pokutového územia. Nastrelil ňou iba Smallinga, ale Everton získava ďalší rohový kop.
     
    56
    Everton FC dal gól!
    Domáci zahrávali rohový kop. Sigurdssonov center do vnútra šestnástky dokázali červení diabli odvrátiť. Lopta sa potom dostala za vápno k LUCASOVI DIGNEMU a ten zaujímavou delovkou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
    56. Lucas Digne (EVE) - 3:0
     
    57
    S Manchestrom United to v dnešnom zápase zatiaľ vôbec nevyzerá dobre. Aj v druhom polčase pokračujú zverenci trénera Oleho Solskjaera v nevýraznej hre.
     
    58
    Do pokutovího územia prenikal Calvert-Lewin, ktorého však v pohybe s loptou odstavil Ashley Young. Rohový kop môžu znovu zahrávať domáci.
     
    59
    Priamu nakopávanú loptu musel rukami odraziť brankár de Gea, keďže sa nezadržateľne blížila na bránku a bol to výkop z bránkovej čiary!
     
    60
    Paul Pogba si trochu dovolil aj technické parádičky v stredovej oblasti. Manchester United potom o loptu prišiel. Coleman sa snažil vysúvať Walcotta, ale k lopte prvý dobehol de Gea.
     
    61
    Martial sa vysúval po ľavej strane ihriska. Jeho akcia bola následne zbrzdená, nepripojili sa k nemu spoluhráči.
     
    62
    Za dlhým centrom na pravú stranu utekal Rashford, ale k spracovaniu sa neprebojoval. Dobre pri postrannej čiare zasiahol Digne, poslal loptu do autu.
     
    63
    Young vhadzoval aut na útočnej polovici smerom na Pogbu, ktorému veľmi nepomohli spoluhráči. Uvidíme pre zmenu autové vhadzovanie domácich hráčov.
     
    64
    Everton FC dal gól!
    Žeby to dnes bola totálna demolácia Manchestru United? Digneov aut predĺžil smerom dopredu Sigurdsson na THEA WALCOTTA, ktorý sám utekal do šestnástky a jednoduchou strelou prekonal de Geu po štvrtýkrát v zápase.
    64. Theo Walcott (EVE) - 4:0
     
    65
    Everton si dnes rozhodne toto stretnutie užíva. Manchester United už určite má hlavu v smútku. V nasledujúcich minútach uvidíme, či ešte dokáže povstať z popola a streliť minimálne čestný gól.
     
    67
    Martial si na útočnej polovici nerozumel s McTominayom a loptu získal Gueye. Nikam sa s ňou neponáhľal a odstrelil ju iba k de Geovi.
     
    68
    Scott McTominay sa šiel k hlavnému rozhodcovi dožadovať penalty po zákroku na Martiala v pokutovom území. Nebolo z toho nič, napokon za protesty dostal McTominay žltú kartu.
     
    69
    Gueye sa pokúšal prienikovou prihrávkou nájsť voľného Lucasa Digneho na ľavej strany ihriska. Lopta iba prenikla za bránkovú čiaru a rozohrávať bude David de Gea.
     
    70
    Zákrok v strede poľa od Morgana Schneiderlina smerom na Paula Pogbu bol z kategórie nedovolených a United získava rozohrávku zo stredu poľa. Potom sa Rashford prekľučkoval s loptou v šestnástke, no pálil vedľa.
     
    71
    Aktívny Marcus Rashford dokázal odstaviť od lopty domáceho futbalistu a následne aj páliť spoza šestnástky. Jeho delovka však smerovala mimo bránky.
     
    73
    Loptu si bez problémov ukontroloval obranca Keane pred nabiehajúcim Lukakuom. Belgičan sa k zakončeniu neprepracoval.
     
    74
    Bermardo posunul loptu na kraj ihriska. Došla k Dignemu, ktorý posielal dlhý center smerom do šestnástky, kde sa uvoľňoval Walcott. Jeho prudké zakončenia zachytil de Gea.
     
    75
    Romelu Lukaku si telom a dobre pozične držal loptu na svojich kopačkách. Proti prevahe to napokon nemal jednoduché a o loptu prišiel. Strelecky to potom vyskúšal Matić, ale mieril vedľa.
     
    76
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Idrissa Gueye, prichádza James McCarthy.
     
    77
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Andreas Pereira.
     
    78
    Romelu Lukaku vybehol za loptou po pravej strane ihriska a centrom ju posielal pred bránku. Manchester Untied získal rohový kop, ktorý zahral Pereira. Everton odvrátil.
     
    79
    Bernard vybehol dopredu po ľavej strane ihriska. Calvert-Lewin si nedokázal spracovať prihrávku, loptu získali hostia z Manchestru.
     
    80
    Začína sa posledná desaťminútovka riadneho hracieho času. Everton už viacmenej v mnohých situáciách prenecháva iniciatívu na súperovi, ktorému sa zatiaľ nedarí vytvárať si strelecké pozície.
     
    81
    Z vnútra pokutového územia vyslal nebezpečnú strelu na bránku Seamus Coleman. Jeho zakončenie k ľavej žrdi dokázal brankár de Gea zachytiť.
     
    82
    Nedobre to na trávniku vyzerá s francúzskym krajným obrancom Lucaseom Digneom. Dostal sa do súboja so svojím krajanom Pogbom, ktorý mu šliapol na nohu.
     
    83
    Lekár Evertonu už je pri Digneovi a zároveň ukazuje na hráčsku lavičku, že Lucas Digne bude musieť byť vystriedaný. Dvaja zranení hráči v jednom zápase, to rozhodne trénera Marca Silvu nebude tešiť.
     
    84
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Lucas Digne, prichádza Phil Jagielka.
     
    86
    Po ľavej strane vybehol dopredu Diogo Dalot a poslal prudkú loptu smerom do šestnástky. Futbalisti Evertonu si s týmto pokusom poradili. Neskôr spoza vápna vypálil Martial. Jeho pokus letel k pravej žrdi a tam bol brankár Pickford.
     
    87
    Everton s blížiacim sa záverom polčasu hrá už viacmenej na istotu. Manchster United sa stále snaží, no zatiaľ je to na strelenie gólu málo.
     
    89
    Manchester zahrával aut z pravej strany ihriska smerom do šestnástky. Futbalisti Evertonu dokázali odvrátiť.
     
    90
    Lindelöf prienikovou prihrávkou na ľavú stranu našiel Andreasa Pereiru, ktorý poslal center smerom do šestnástky. Everton dokázal odvrátiť.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú štyri minúty. Lindelöf odstavil od lopty nedovolene Thea Walcotta. Zozadu ho sotil na zem.
     
    90+2
    Gylfi Sigurdsson zahrával štandardku smerom na bližšiu žrď. Hráčom Manchestru sa podarilo bez problémov odvrátiť.
     
    90+3
    Calvert-Lewin sa chcel presadiť po ľavej strane ihriska. Nedovolil mu to Ashley Young, ktorý bol na ňom nalepený a nedal mu dýchať.
     
    90+4
    Sigurdsson rozohrával rohový kop iba nakrátko, následne získavajú aut domáci futbalisti opäť.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Everton zvládol v podstate s prehľadom aj druhý polčas, v ktorom sme videli ešte dva domáce góly. V 56. minúte sa presadil Digne a v priebehu 64. minúty sa do listiny strelcov zapísal aj Walcott. Everton dá sa povedať deklasoval Manchester United 4:0 a v tabuľke sa vyšvihol na siedmu pozíciu.

    Ďakujeme za pozornosť. (16:27:11)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 13. Richarlison, 28. G. Sigurdsson, 56. Digne, 64. Walcott

    Karty:   23. Gueye (EVE) – 68. McTominay (MAN)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne (84. Jagielka) – Schneiderlin, Gueye (76. James McCarthy) – Richarlison (51. Walcott), G. Sigurdsson, Bernard – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Walcott, Davies, Tosun, Jagielka, Lookman, James McCarthy.

    Manchester United: de Gea (C) – Lindelöf, Smalling, P. Jones (46. Young), Dalot – P. Pogba, N. Matić, Fred (46. McTominay) – Rashford (77. Pereira), R. Lukaku, Martial.
    Náhradníci: Romero – Young, Alexis Sánchez, Lingard, McTominay, Mata, Pereira.

    Rozhodca: Tierney – Hatzidakis, Smart