Cibulková – Alvesová sk 2:0 (kon.) | Muchová – Marinová 2:0 (kon.)
Hrunčáková – Haddadová Maiaová sk 2:0 (kon.) | Vondroušová – Fernandezová 2:0 (kon.)
koniec
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
2
6 6  
Carolina Meligeni Alvesová
Carolina Meligeni Alvesová
0
1 1  
Sobota 20.04.2019, 13:10 • NTC Bratislava (Slovensko) • Billie Jean King Cup • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov tenisu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia Dominika Cibulková a Carolina Meligeni Alves. Začiatok zápasu je naplánovaný na 13:00!

    Sviatočný víkend sa bude niesť v znamení tenisu, na programe je Fed Cup. Slovensko čaká baráž o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie. Žreb našim dievčatám pridelil za súpera Brazíliu, ktorá má len jednu hráčku aspoň v druhej dvestovke svetového rebríčka.

    JASNÝM FAVORITOM SLOVENSKO
    Podľa postavenia v rebríčku sú jasným favoritom tohto zápolenia naše dievčatá. Brazília má v kádri len jednu známejšiu tenistku, Beatriz Haddad Maia bude plniť úlohu tímovej jednotky. Momentálne jej vo svetovom rebríčku patrí 124. miesto, ale na posledných turnajoch sa prezentovala veľmi dobrými výsledkami a bude tak určite najväčšiu zbraňou nášho súpera. To na druhej strane mal náš nehrajúci kapitán Matej Lipták po dlhšej dobe aj šťastie, pretože nedostal ani jednu ospravedlnenku a všetky oslovené hráčky sú tak k dispozícii. V dvojhrách by sa tak mali predstaviť Dominika Cibulková a Viktória Kužmová. Do štvorhry sú potom nominované Magdaléna Cibulková a Viktória Kužmová. Ďalej budú pripravené naskočiť do stretnutia ešte Rebecca Šrámková a Anna Karolína Schmiedlová, ktorá má však menšie problémy s kolenom.

    JEDNOZNAČNÝ CIEĽ SLOVENSKA
    Tým je záchrana v II. svetovej skupine. Naposledy sme z nej vypadli ešte v roku 2005 po prehre 1:4 v Thajsku. Posledné stretnutie našej fedcupovej reprezentácii nevyšlo, keď sme prehrali v Lotyšsku s domácou reprezentáciou 4:0. Vtedy bol náš tím však výrazne oslabený, Matej Lipták mal k dispozícii mladú štvoricu Viktória Kužmová (tá napokon pre pľuzgier na ruke ani nenastúpila), Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková a Terézia Mihalíková. Bola to však aspoň dobrá škola pre naše talentované tenistky. Brazília si zabezpečila účasť v baráži o II. svetovú skupinu na turnaji americkej zóny, keď vo finále zvíťazila nad Paraguajom 2:0.

    ROZLÚČKA PRE DOMINIKU CIBULKOVÚ
    Pre našu momentálne najlepšiu tenistku to bude rozlúčka s reprezentáciou. Vo Fed Cupe sa predstaví po troch rokoch, stála však pri našich úspechoch. Spoločne teda veríme, že jej posledné fedcupové vystúpenie bude úspešné a záchrana sa podarí.

    CELKOVÝ PROGRAM

    Sobota od 13:00 hod:
    Dominika Cibulková vs. Carolina Meligeniová Rodriguesová Alvesová
    Viktória Kužmová vs. Beatriz Haddadová Maiová

    Nedeľa od 13:00 hod:
    Cibulková vs. Haddadová Maiová
    Kužmová vs. Meligeniová Rodriguesová Alvesová
    Kužmová, Magdaléna Rybáriková vs. Haddadová Maiová, Luisa Stefaniová
     
    Prajem príjemný sviatočný deň všetkým fanúšikom tenisu! Veľkonočné sviatky sa okrem iného budú niesť aj v znamení fedcupových stretnutí a o slovo sa prihlási aj naša ženská reprezentácia. Zverenkyne nehrajúceho kapitána Mateja Liptáka čaká barážové stretnutie o účasť v II. svetovej skupine Pohára Federácie proti Brazílii. Jasným favoritom tohto zápolenia je Slovensko, ale budeme to musieť potvrdiť na kurte. V otváracej dvojhre uvidíme súboj slovenskej jednotky Dominiky Cibulkovej a brazílskej dvojky Caroliny Meligeni Alvesovej. Rozdiel medzi týmto dvoma hráčkami vo svetovom rebríčku je až 321 miest a tak sa očakáva hladké víťazstvo našej momentálne najlepšej tenistky. Pre Dominiku je to zároveň rozlúčka s reprezentáciou, mala by potom ešte nastúpiť aj v zajtrajšej dvojhre v súboji tímových jednotiek.

    V NTC v Bratislave je už všetko pripravené, čaká sa len na príchod oboch hráčok, ako aj realizačných tímov. Znova sa tak prihlásime, keď už budú obe hráčky na kurte.
     
    Oba reprezentačné výbery spoločne so svojimi kapitánmi prichádzajú na plochu NTC v Bratislave. Prebehne predstavenie všetkých reprezentantiek a potom sa začne krátka rozcvička Dominiky Cibulkovej a Caroliny Meligeni Alvesovej. Po nej sa tak už odštartuje tento súboj medzi Slovenskom a Brazíliou o účasť v II. svetovej skupine. Prajem vám teda príjemný športový zážitok.
     
    Ako prvá začne na servise Dominika Cibulková. Celkovo to bude prvý vzájomný súboj týchto dvoch tenistiek, ale aj prvé vzájomné stretnutie Slovenska a Brazílie.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    15-0
    Dominika Cibulková zvládla úvod svojho prvého podania, keď od pásky vytiahla víťazný forhend po čiare a pripisuje si tak prvý fiftín.
     
    30-0
    Ďalší víťazný úder slovenskej tenistky, ktorá sa od úvodu pustila do veľmi útočnej hry a vyhráva tak o dva fiftíny pri svojom podaní.
     
    40-0
    Tak toto bola veľmi pekná a hlavne dlhá výmena. Jej tempo diktovala Dominika Cibulková a výmenu ukončila volejom od siete.
     
    1:0
    Carolina Meligeni Alvesová napálila loptičku do pásky a tak Dominika Cibulková začína toto stretnutie čistou hrou! Slovenská tenistka si všetky loptičky vybojovala sama, verme, že to takto hladko pôjde aj naďalej.
     
    0-15
    Return našej tenistky putoval do autu, Alvesová tak získava svoj úvodný fiftín v tomto stretnutí.
     
    15-15
    Po 15 na oboch stranách. Alvesová skrátila hru, ale Cibulková stihla reagovať a následne brazílska tenistka zahrala loptičku len do autu.
     
    15-30
    Aj tento return slovenskej tenistky končí v aute, Alvesová teda opäť vedie o jeden fiftín pri svojom podaní.
     
    30-30
    Toto je však už víťazný return našej tenistky, víťazné údery slovenskej reprezentantke v úvode vychádzajú výborne. Po 30.
     
    30-40
    Aut z rakety Dominiky Cibulkovej, takže Alvesová má k dispozícii gembal.
     
    40-40
    Gembal však slovenská tenistka odvracia, po jej agresívnej hre napálila súperka loptičku len do pásky a tak prvýkrát pôjdeme cez zhodu 40:40.
     
    A-40
    Máme tu prvý brejkbal tohto stretnutia, brazílska tenistka nemala nárok na presný forhend od Dominiky!
     
    2:0
    A brejk je na svete! Skvelá útočná hra v podaní Dominiky Cibulkovej, ktorá teraz výborne zapracovala na sieti a berie si tak prvé podanie súperky v tomto zápase, čím sa ujíma vedenia 2:0 v prvom sete!
     
    0-15
    Dominiku Cibulkovú čaká servis na potvrdenie brejku. Nezačala ho však úspešne, dlhý úder končí v aute, čo potvrdil aj empajr.
     
    15-15
    Tento fiftín však už môžme pripísať na konto našej tenistky, Dominika zahrala víťazný forhend po čiare.
     
    30-15
    O niečo podobné sa potom snažila aj Alvesová, ale napokon je z toho len tesný aut a teda druhý fiftín v rade pre slovenskú reprezentantku.
     
    40-15
    Skvelý prechod Cibulkovej na sieť a slovenská tenistka má k dispozícii dva gembaly na potvrdenie brejku.
     
    3:0
    Dlhšia výmena po druhom podaní dopadla lepšie pre našu tenistku, ktorá teda úspešne potvrdila brejk a zatiaľ bez straty gemu vyhráva v prvom sete 3:0!
     
    3:0
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    3:0
    Koniec prestávky, podávať bude Carolina Meligeni Alvesová.
     
    15-0
    Úvod tohto podania Alvesovej nevyšiel, fiftín si pripisuje naša tenistka po chybe súperky.
     
    30-0
    Alvesová sa pokúsila o skrátenie hry, ale to jej nevyšlo a loptička končí len na páske. Dominika Cibulková tak vedie o dva fiftíny pri podaní súperky.
     
    40-0
    Brazílčanka je pod veľkým tlakom, z ktorého pramenia nevydarené údery a tak slovenská reprezentantka má k dispozícii tri brejkbaly!
     
    4:0
    Dominika Cibulková čistou hrou berie svojej súperke aj druhé podanie a vyhráva v prvom sete už 4:0! Rozdiel v rebríčku sa teda prejavuje naplno, ale ešte netreba zaspať na vavrínoch.
     
    15-0
    Úvod podania vyšiel našej tenistke úspešne a priamym bodom odštartovala cestu za potvrdením druhého brejku.
     
    30-0
    Dlhý úder Alvesovej končí v aute, druhý fiftín v rade pre podávajúcu tenistku.
     
    40-0
    Razantný forhend našej tímovej jednotky, k dispozícii má Dominika tri gembaly na potvrdenie brejku.
     
    40-15
    Je tu však nevynútená chyba našej reprezentantky, takže čistá hra to nebude.
     
    5:0
    Dominika pridáva na svoje konto ôsmy víťazný úder a po úspešnom potvrdení brejku vyhráva v prvom sete 5:0! Carolina Meligeni Alvesová tak ide podávať na udržanie sa v prvom sete a odvrátenie hrozby kanára!
     
    5:0
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    5:0
    Koniec prestávky, podávať bude Carolina Meligeni Alvesová.
     
    15-0
    Dôležité podanie zahájila Alvesová dvojchybou.
     
    15-15
    Potom však zvládla lepšie nasledujúcu výmenu a presným úderom vyrovnáva na 15:15.
     
    30-15
    Brazílska tenistka sa snažila zahnať našu tenistku do kúta, ale tá odpovedá skvelý úderom k čiare a znova tak vedie o jeden fiftín.
     
    30-30
    Po 30 na oboch stranách, tento forhend slovenskej tenistky bol až moc dlhý. Tak, príde gembal či setbal?
     
    30-40
    Páska teraz pomohla brazílskej tenistke, Dominika mala potom dobrý priestor na ukončenie výmeny, ale nedostala loptičku na druhú stranu. Je tu teda gembal pre Alvesovú.
     
    40-40
    Využiť sa jej ho však nepodarilo, Alvesová nedokázala úspešne reagovať na return našej tenistky.
     
    A-40
    Setbal pre Dominiku Cibulkovú!
     
    40-40
    Koniec prvého setu však ešte neprichádza, máme tu zhodu po aute z rakety našej tenistky.
     
    40-A
    So šťastím končí lepšie táto výmena pre Alvesovú, ktorá tak získava druhý gembal a ešte bojuje o každú možnú loptu.
     
    40-40
    Tlak Dominiky Cibulkovej však prináša jej ďalší víťazný úder, máme tu teda opäť zhodu.
     
    40-A
    Loptu získava Alvesová.
     
    40-40
    Veľmi bojovný a hlavne najdlhší gem prvého setu. Alvesovej úder končí na páske a tak ešte stále pokračujeme v tejto hre.
     
    40-A
    Priamy bod z podania a ďalšia výhoda pre brazílsku tenistku.
     
    5:1
    Carolina Meligeni Alvesová je veľmi šťastná, tento gembal už využila a tak sa ešte udržala v prvom sete, keď znížila jeho stav na 5:1 a odvrátila teda hrozbu kanára. Dominika Cibulková má však servis na víťazstvo v prvom sete!
     
    0-15
    Ale nezačína ho úspešne, jej forhend končí v aute a tak tu máme fiftín pre jej súperku.
     
    15-15
    Dlhšia výmena v prospech našej tenistky, po 15 na oboch stranách.
     
    30-15
    Alvesová si začína viacej veriť, ale tento riskantný úder nebol presný a je to druhý fiftín v rade pre slovenskú reprezentantku.
     
    40-15
    Na volej našej tenistky reaguje jej súperke len úderom do autu a tak tu sú dva setbaly pre Dominiku Cibulkovú pri jej podaní!
     
    6:1
    Dominika Cibulková bezchybne zvládla prvý set, ktorý ukončila presným smečom a po výhre 6:1 sa ujíma vedenia 1:0 v tomto zápase! Slovenská reprezentantka mala po celý čas hernú prevahu, nedopustila sa žiadnej vážnej chyby a súperke nedala najmenšiu šancu. Snáď našej tímovej jednotke táto forma vydrží aj v ďalšom priebehu, o malú chvíľu sa tak začne druhý set.
     
    0:0
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    0:0
    Koniec prestávky, podávať bude Carolina Meligeni Alvesová.
     
    15-0
    Carolina Meligeni Alvesová odštartovala druhý set s novými loptičkami, prvý fiftín v druhom sete však patrí našej tenistke.
     
    30-0
    Presne umiestnený úder na čiaru od Dominiky Cibulkovej, ktorá tak získava aj druhý fiftín v rade.
     
    40-0
    Dlhý úder Alvesovej končí v aute a tak má slovenská reprezentantka k dispozícii tri brejkbaly hneď v úvode druhého setu!
     
    1:0
    Čistou hrou vzala Dominika Cibulková svojej súperke úvodné podanie druhého setu a ujíma sa tak vedenia 1:0! Slovenská tenistka tak pôjde podávať na potvrdenie brejku, čo zatiaľ vždy zvládla.
     
    15-0
    Slovenská reprezentantka začala cestu za potvrdením brejku priamym bodom z podania.
     
    15-15
    Dlhšia výmena teraz dopadla v prospech Alvesovej, po 15 na oboch stranách.
     
    15-30
    Alvesová získava druhý fiftín v rade, bolo to však po veľmi tesnom aute z rakety našej tenistky.
     
    30-30
    Brazílčanka bola počas tejto výmeny pod veľkým tlakom a napokon poslal loptičku len do pásky. Po 30 na oboch stranách.
     
    40-30
    Priamy bod z podania a tak má Dominika k dispozícii gembal na potvrdenie brejku.
     
    2:0
    Brejk sa podarilo našej tenistke potvrdiť, aj keď možno s menšími problémami. Dominika Cibulková vyhráva v druhom sete 2:0 a pomaličky smeruje za víťazstvom v tomto zápase!
     
    15-0
    Alvesovej nevyšiel úvod tohto podania, po presnom returne získava fiftín Dominika Cibulková.
     
    15-15
    Loptu získava Alvesová.
     
    15-30
    Dlhý bekhend slovenskej tenistky končí v aute, Alvesová teda získava druhý fiftín v rade.
     
    15-40
    Brazílska tenistka zaznamenáva priamy bod a získava dva gembaly. Toto vidíme prvýkrát v tomto stretnutí, že má Alvesová k dispozícii až dva gembaly.
     
    2:1
    Úder slovenskej tenistky zastavila páska a tak Carolina Meligeni Alvesová získava ešte len druhý gem v tomto zápase a znižuje stav v druhom sete na 2:1!
     
    2:1
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    2:1
    Koniec prestávky, podávať bude Dominika Cibulková.
     
    15-0
    Slovenská tenistka išla od úvodu do veľkého tlaku a po chybe súperky tak získava fiftín na svoje konto.
     
    30-0
    Výborne zvládnutý servis od Dominiky Cibulkovej, ktorá získava druhý fiftín v rade pri svojom podaní.
     
    40-0
    Dominika po ďalšom zvládnutom údere získava šancu na čistú hru.
     
    3:1
    Priamy bod z podania a tak čistou hrou sa Dominika Cibulková ujíma vedenia 3:1 v druhom sete!
     
    15-0
    Dominika teraz svojom pohybom nedala súperke najmenšiu šancu a na úvod jej podania si pripisuje fiftín.
     
    15-15
    Tak toto bola zaujímavá výmena priamo na sieti od oboch tenistiek, ale lepšie ju zvládla Alvesová. Po 15 na oboch stranách.
     
    30-15
    Presné skrátenie hry od slovenskej reprezentantky, ktorá sa tak vracia do vedenia o jeden fiftín.
     
    30-30
    Potvrdenie autu z rakety našej tenistky prišiel z empajru, po 30 na oboch stranách.
     
    40-30
    Tak až teraz prichádza brejkbal pre slovenskú tenistku!
     
    4:1
    Druhý brejk v druhom sete pre našu tenistku! Dominika Cibulková vedie v druhej sade hry 4:1 a už len málo ju delí od celkového víťazstva v tomto úvodnom stretnutí!
     
    4:1
    Nasleduje prestávka a výmena strán.
     
    4:1
    Koniec prestávky, podávať bude Dominika Cibulková.
     
    15-0
    Slovenská reprezentantka zahájila cestu za potvrdením brejku úspešne.
     
    30-0
    Dlhšiu výmenu zvláda lepšie naša tenistka, Alvesovej forhend končí ďaleko za základnou čiarou.
     
    30-15
    Teraz však nasledoval presný return od Alvesovej, ktorá tak znižuje na rozdiel jedného fiftínu.
     
    40-15
    Dominika Cibulková získava dva gembaly na potvrdenie brejku.
     
    40-30
    Dlhým úderom do autu však stráca prvý gembal, po nevynútenej chybe však má ešte k dispozícii jednu loptičku na ukončenie tohto gemu.
     
    5:1
    Druhý pokus slovenskej reprezentantky bol už úspešný, Dominika Cibulková potvrdila brejka a vyhráva tak v druhom sete 5:1! Carolina Meligeni Alvesová teda ide podávať na udržanie sa v tomto zápase!
     
    0-15
    Začína úspešne a po priamom bode si pripisuje fiftín.
     
    0-30
    Alvesová so šťastím trafila túto loptičku a vedie pri veľmi dôležitom podaní o dva fiftíny.
     
    15-30
    Aut z rakety podávajúcej tenistky, takže Dominika znižuje na rozdiel jedného fiftínu.
     
    30-30
    Po 30 na oboch stranách. Tak, príde gembal či mečbal?
     
    40-30
    Víťazný úder slovenskej tenistky, ktorým získava mečbal!
     
    6:1
    GEM, SET, ZÁPAS Dominika Cibulková! Aj v druhom sete predviedla naša tímová jednotka veľmi kvalitný výkon, súperke nič nedarovala a rovnakým pomerom 6:1 zvíťazila aj v druhom dejstve.
     
    Koniec zápasu
     
    Naša tímová jednotka tak vybojovala pre Slovensko prvý bod! O malú chvíľu sa na kurt dostane naša tímová dvojka Viktória Kužmová, ktorú čaká súboj s brazílskou jednotkou Haddadovou Maiaovou.
     
    Aj z tohto stretnutia vám samozrejme ponúkneme náš online prenos, pri ktorom sa na vás budem opäť tešiť. Začne sa približne o 14:40. (14:20:25)

    Miroslav Revaj

    čas zápasu: 1:03

    2. set: 0:27

    Cibulková Alvesová
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    25 56 26 12
    najdlhšia séria získaných bodov
    5 11 4 4
    Setboly
    1 3 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:08 0:22 0:27 0:12
    Esá **
    0 0 0 0
    Dvojchyby **
    0 0 1 0
    udržané podania
    3 / 3
    100 %
    7 / 7
    100 %
    2 / 7
    29 %
    1 / 4
    25 %
    Odvrátené brejboly
    0 / 0
    0 %
    0 / 0
    0 %
    1 / 6
    17 %
    0 / 3
    0 %
    body pri vlastnom podaní
    12 / 16
    75 %
    28 / 35
    80 %
    19 / 47
    40 %
    8 / 21
    38 %
    body po 1. podaní *
    0 %
    0 %
    body po 2. podaní *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 1. podania *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    3 / 3
    100 %
    5 / 6
    83 %
    0 / 0
    0 %
    0 / 0
    0 %
    body pri súperovom podaní
    13 / 21
    62 %
    28 / 47
    60 %
    7 / 35
    20 %
    4 / 16
    25 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Dominika Cibulková
    Štát: Slovensko
    Dátum narodenia: 06.05.1989
    Vek: 35 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 160 cm
    Hmotnosť: 58 kg

    Carolina Meligeni Alvesová
    Štát: Brazília
    Dátum narodenia: 23.04.1996
    Vek: 28 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 170 cm
    William Coffey (Kanada) – Marta Mrozinská (Poľsko), Manuel Absolu (Francúzsko)
    SVK 2 1 BRA
    #1 Sobota 20.04.2019 • 13:10
    Cibulková - Alvesová 2:0
    #2 Sobota 20.04.2019 • 14:45
    Hrunčáková - Haddadová Maiaová 2:0
    #3 Nedeľa 21.04.2019 • 15:20
    Hrunčáková - Alvesová
    #4 Nedeľa 21.04.2019 • 15:39
    Kužmová, Šramková - Alvesová, Stefani 0:2