Trabzonspor – Yeni Malatyaspor 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Antalyaspor 1:2 (kon.) | Galatasaray – Kayserispor 3:1 (kon.)
Göztepe – BB Erzurumspor 0:1 (kon.)
koniec
Galatasaray S.K.
3:1 (3:1)
Kayserispor
cz Sobota 20.04.2019, 18:00 • Türk Telekom Stadyumu, Istanbul • Turecká Superliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u 29. kola turcké fotbalové Süper Lig. Na horké půdě Galatasaraye Istanbul nastoupí Kayserispor. Zatímco istanbulský tým ještě bojuje o titul, byť na městského konkurenta Basaksehir ztrácejí pět bodů, Kayserispor je stále namočen v bojích o záchranu, přestože na sestupovou pozici má náskok devíti bodů. Přeji příjemné fotbalové počtení.
     
    Předchozí vzájemný zápas na půdě Kayserisporu zvládl o něco lépe Galatasaray, který zvítězil 3:0 po dvou trefách Henryho Onyekuru a jedné Ömera Bayrama. Od roku 2004 se oba týmy utkaly v 28 zápasech, z nichž v šestnácti se radoval Galatasaray, v devíti z nich se body dělily a pouze jednou zvítězil Kayserispor, a to konkrétně před dvěma lety. To všechno hraje do karet Galatasarayi, který do zápasu bude jist vstupovat jako vážný favorit.
     
    Úvodní sestavy:

    Galatasaray Istanbul: Muslera – Mariano, Bilhanda, Donk, Ndiaye – Akbaba, Fernando, Marcao, Nagatomo, Feghouli – Diagne.
    Náhradníci: Çipe – Çalık, Inan, Linnes, Bayram, Mitroglu, Taşdemir, Akgün, Güney, Celik.

    Kayserispor: Lung – Lopes, Gülen, Acar, Bulut – Türüç, Kravec, Chery, Săpunaru – Kučer, Kana-Biyik.
    Náhradníci: M. Yıldırım – Basaçikoglu, Demir, Korkmaz, Varela, Çıtak, Doğan, Özyıldırım.

    Rozhodčí: Kardesler – Kömürcüoglu, Yemisken..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První míč utkání získali hráči Galatasaraye, kteří se přesunuli k vlastní brance a rychle rozehráli kombinaci po celé ploše trávníku.
     
    2
    Younes Belhanda musel čelit faulu na svou osobu. Díky tomu se Galatasaray dostal k přímému kopu z ne úplně špatné vzdálenosti.
     
    3
    První, kdo byl u míče, však byl obránce Kayserisporu, který posunul míč dopředu na Umura Buluta, který pokračoval k přesunu hry směrem před Musleru.
     
    4
    Galatasaray si ovšem ukořistil opět míč pro sebe a po krátké souhře na polovině se vydal ve velkém počtu do zakončení. Na hranici velkého vápna ale zafungovala neprostupnost obrany Kayserisporu.
     
    5
    Po chvíli opět Galatasaray kombinuje na středové úrovni hrací plochy.
     
    6
    Tu po delší době přihrávek změnila záložní řada istanbulského týmu v dlouhý nákop směrem do vápna. Tam však byl pouze Silviu Lung, který si pro míč zcela v poklidu došel a chytil do svých rukavic.
     
    8
    A Galatasaray zahájil zase další postupně pronikající kombinační hru od prostředku.
     
    8
    Za šlapanec na Ndiayeho si vysloužil Umur Bulut žlutou kartu. Tento výrok sudích se ale kapitánovi Kayserisporu nelíbí a hlasitě to dává sudímu najevo přímo do tváře.
     
    10
    Galatasaray si drží stále svoji hru. Stále se také nemůže dostat hlouběji do vápna. Z poslední šance však vznikl protiútok Kayserisporu.
     
    10
    Istanbulští ale záhy získali opět míč pro sebe a pokračovali v obvyklém tempu hry.
     
    11
    Velmi slibný přímý kop měl Galatasaray po skluzu na Feghouliho. Obrana Kayserisporu ale dokázala zavčasu vyhodit míč mimo hřiště a poradila si i s rohovým kopem.
     
    13
    Velmi nepříjemnou hru musí snášet hráči domácího týmu. Již sedmého faulu svého týmu od počátku utkání se dopustil Tjaronn Chery, který najel do Ryana Donka.
     
    14
    Právě Chery se ovšem vydal po pravém křídle do nadějného protiútoku. Před brankou ještě našel volného Umura Buluta, který bezprostředně poté zakončil. Ovšem Muslera si dokázal poradit.
     
    15
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Další Cheryho průnik už byl ovšem nad síly gólmana Galatasaraye a hosté jdou trochu překvapivě do vedení. Chery před brankou krásnou kolmicí našel ARTĚMA KRAVECE, který uklidil míč zcela přesně k pravé tyči. Asistence: Tjaronn Chery.
    15. Artem KRAVEC - 0:1
     
    17
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Domácí ale velmi rychle reagují! Po výkopu se dostal ke střele Fernando, jehož střelu ovšem Lung vyrazil. Míč ale letěl přímo na kopačky EMREHO AKBABY, který neváhal ani vteřinu a z první v malém vápně vypálil. Asistence: Fernando
    17. Emre AKBABA - 1:1
     
    19
    Za vysoký nákop Emreho Akbaby do obličeje Cristiana Sapunarua si čerstvý střelec Galatasaraye vysloužil žlutou kartu.
     
    20
    Kayserispor posléze rozehrával z vlastní poloviny. Již první nákop ale mířil do outu, po němž se míče zmocnili domácí fotbalisté.
     
    21
    Pozvolnou kombinací se hráči Istanbulu dostali až před Lunga. Tomu však míč spíše jen tak lehce odevzdali, než by parametry připomínaly důraznou střelu.
     
    22
    Na druhé straně mohl opět zaúřadovat Artěm Kravec. Znovu se po spolupráci s Cherym dostal do zakončení, ovšem střelu k pravé tyči si Muslera pohlídal.
     
    23
    Galatasaray opět pozvolna kombinuje ve středové části hřiště.
     
    23
    Do nadějné příležitosti se dostal Mariano. Před brankou v malém vápně se ocitl zcela sám, čehož si ale všimli i sudí a odmávali mu ofsajd.
     
    25
    Istanbulští vysunuli těžiště hry za polovinu a po křídle se pokoušejí dostat k vápnu. V této činnosti byl dostali úspěšný Sofiane Feghouli, který si navíc vybojoval outové vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    26
    Hráči Kayserisporu si dokázali vybojovat míč a zahájit vlastní kombinaci. Nevyšla jim ovšem přihrávka na Kravece, díky čemuž se vlastnictví míče opět chopil Galatasaray.
     
    27
    Domácí tým se stále více a více přibližuje k vápnu. Byť se obraně Kayserisporu daří velké vápno docela úspěšně hájit, zcela vytěsnit svého soupeře nemohou.
     
    28
    To byla enormní příležitost v podání Sofiana Feghouliho! Křídelník Galatasaraye si velmi rychle naběhl po pravé straně a posunul míč po zemi na střed malého vápna. K jeho smůle ale našel pouze hráče v bílém, čímž byla celá akce odsouzena k zániku.
     
    30
    Tiago Lopes si rukou v pádu obkroužil nohu Younese Belhandy, čímž mu znemožnil v pokračování hry s míčem. Patří mu tak z ruky hlavního sudího žlutá karta.
     
    31
    Galatasaray se musel vrátit až před vlastního gólmana a tam začít kombinovat.
     
    31
    Ovšem brzy o míč domácí přišli a do obrovské šance se dostal Tjaronn Chery! S míčem na kopačkách si krásně obehrál hned dva obránce Galatasaraye, načež již z malého vápna vypálil. Musleru však od inkasování další branky zachránilo to, že Cheryho křižná střela na vzdálenější tyč letěla přeci jen o kousek dál, než by si útočící hráč Kayserisporu představoval.
    31. Šance hostů
     
    33
    Míč se stále drží před brankou Galatasaraye.
     
    34
    Síla Kayserisporu nabírá na otáčkách! Tjaronn Chery využil chyby v rozehrávce Galatasaraye a nikým nehlídán se ocitl tváří v tvář před Muslerou. Ovšem i v tomto případě velmi těsně minul, byť z podobného úhlu posílal míč k opačné tyči než před malým momentem.
     
    35
    Z přetahované o míč ve středu pole vyšli prvotně jako vítězové hráči Galatasaraye, ovšem ti hned poslali míč do outu a tak stejně pokračovali ve hře hosté.
     
    36
    Kteří se dostali do další slibné příležitosti! Tentokrát byl hlavním aktérem Umur Bulut. Ten byl ovšem v klíčovém momentu sevřen protihráčem, čímž nasměroval míč vysoko nad Muslerovu branku.
     
    37
    Zdá se, že Galatasaray uvolnil napětí na svou branku a opět se chopil míče, s nímž se snaží prokombinovat do vápna.
     
    38
    Rukou zahrál ve vápně Tiago Lopes, čímž si vysloužil druhou žlutou a tedy i červenou kartu! Navíc Galatasaray bude kopat penaltu!
    38. Červená karta po 2. žluté
     
    40
    Tiago Lopes ještě protahuje svůj odchod ze hřiště a snaží se přesvědčit sudího, že se nic nestalo. Ten navíc aktuálně nechává celou situaci zkoumat na videu.
     
    42
    Videorozhodčí ovšem potvrdil jeho výrok a Mbaye Diagne už si staví míč na penaltu!
     
    42
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    A díky ní jde taky istanbulský tým do vedení! MBAYE DIAGNE nic zvláštního nevymýšlel a tvrdě napálil míč na pravou stranu. Gólman Kayserisporu si sice po něm ještě sahal, nebylo mu to však nic platné.
    42. Mbaye DIAGNE - 2:1
     
    43
    Galatasaray rozehrál další útočnou příležitost, při které se do vápna dostal Feghouli, leč nic zásadního nepřevedl.
     
    44
    Po chvilce však mohl Mbaye Diagne připsat svou druhou trefu. Rychlou kombinaci na krátkou vzdálenost mohl zakončit z malého vápna, ovšem jeho posun míče na vzdálenější tyč letěl pod moc velkým úhlem a branku minul.
     
    45
    Galatasaray ale pokračuje ve svém útočném tlaku.
     
    45+1
    Hlavní sudí přidává pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    Na počátku přidané pětiminutovky se dostal do šance Artěm Kravec. K zakončení se sice nedostal, přesto vytěžil pro svůj tým rohový kop.
     
    45+2
    Jako první po míči ale skočil Younes Belhanda, který míč odhlavičkoval mimo prostor ohrožení. Přesto záhy došlo k druhému, i třetímu rohovému kopu Kayserisporu.
     
    45+3
    Poslední z nich už lapil Muslera do svých rukavic a napětí před jeho brankou tak zcela polevilo.
     
    45+4
    Galatasaray pokračuje v kombinační hře ve středu pole.
     
    45+4
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Galatasaray ještě v samém závěru první půle navyšuje své vedení! Centr Mariana poslal do branky povedenou hlavičkou ve skoku JUTO NAGATOMO a Galatasaray tak jde do kabin za dvoubrankového náskoku! Asistence: Mariano.
    45+4. Juto NAGATOMO - 3:1
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Tak to byl velmi dramatický první poločas dnešního utkání. Galatasaray si od počátku držel převahu, kterou ovšem Kayserispor narušil svým gólovým výpadem, což ho nabudilo k vyšší útočné aktivitě. Dá se ovšem říct, že venkovní celek částečně zlomila penalta a početní oslabení, čehož Galatasaray využil a dá se říct, že po právu vede o dvě branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nepříjemnému střetu ve vápně musel čelit Umur Bulut, jehož tak přímo na trávníku museli ošetřovat.
     
    49
    S ledovým obkladem na svém rameni opouští Umur Bulut hřiště, jeho místo zaujímá Silvestre Varela.
     
    50
    K míči se dostali hráči Kayserisporu, kteří mají před sebou exekuci přímého kopu ještě z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    51
    Po něm se ale míče zmocnili domácí fotbalisté, kteří rozehráli vlastní kombinaci poblíž středového kruhu.
     
    53
    Podobné herní tempo si drží hráči Galatasaraye po dlouhou dobu, stále se tudíž nemohou dostat přes obranu Kayserisporu hlouběji do vápna.
     
    54
    Máme tu dalšího ošetřovaného přímo na trávníku. Znovu to je jeden z hráčů Kayserisporu.
     
    56
    Velkou šanci na skórování měl Emre Akbaba. V první chvíli však nedokázal přestřelit obránce, z druhého pokusu už přesně namířil míč obloukem na branku. Ten mu však tečoval jeden z obránců, díky čemuž bude mít Galatasaray alespoň výhodu rohového kopu.
    56. Obrovská šance Akbaba
     
    58
    Galatasaray se stále drží u míče a stále zkouší průnikovky směrem do velkého vápna.
     
    59
    Míč se ovšem záhy dostal k Lungovi, který zprvu zkusil krátkou rozehrávku na své obránce, nakonec však míč vysoko nakopl do prostoru.
     
    60
    Artěm Kravec si počínal při výskoku nedovoleně vůči Teixerovi.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Artem Kravec (Kayserispor).
     
    61
    Silverstre Varela rozehrál docela slibnou šanci. Ještě před vápnem posunul míč doprava na Denize Türüce, který z podobné vzdálenosti zkusil vystřelit. Míč ovšem zblokovala obrana Galatasaraye.
     
    62
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Emre Akbaba, přichází Yunus Akgün.
     
    62
    Galatasaray se znovu chopil míče a znovu začíná kombinační průnik na branku Silvia Lunga. Před ním ovšem stojí dosti hustý blok v podání hráčů Kayserisporu, který vytváří neprostupnou hráz pro istanbulské hráče.
     
    68
    Povedeným zákrokem zabránil Mariano pronikaní Kayserisporu do velkého vápna svého týmu. Přesto se hosté stále drží na jeho pomezí a boj o vniknutí do útočného prostoru nevzdávají.
     
    70
    Galatasaray už víceméně v poklidu kombinuje podél středového kruhu. To se však nedá říct o Kayerisporu, který naopak přidává na své aktivitě, aby ještě zkusil s utkání něco udělat, to se mu ovšem příliš nedaří.
     
    72
    Hosté se dostali k míči a Kravec pomalu rozehrává od své branky. Kayserispor se ovšem následně dostal až k zakončení, ovšem Türücovu střelu, částečně kopnutou nůžkami dokázal Musleta bez větších obtíží zastavit.
     
    75
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Júnis Bilhanda, přichází Selçuk Inan.
     
    76
    Poblíž vlastní branky sprintoval s míčem Levent Gülen, jehož stíhal Badou Ndiyae.
     
    76
    Ten si ovšem vůči obránci Kayserisporu počínal nedovoleným způsobem a za jeho sražení k zemi si vysloužil žlutou kartu.
     
    78
    Dlouhý nákop skončil mezi trojicí obránců Galatasaraye. Hráči istanbulského týmu tak zahájili další průnik do vápna. Vzal však za své na jeho hranici, neboť tu Kayserispor hájil hned ve čtyřech mužích na trávníku.
     
    80
    Obránci Galatasaraye zabránili další průnikovce na svou branku. Místo toho přeneseli těžiště hry do středu pole, leč tam i oni míč ztratili a Kayserispor se dostal do poněkud vážnější příležitosti.
     
    82
    Dá se ovšem říct, že Galatasaray tuto šanci přežil bez úhony a rychle se vydal do útočného prostoru na druhé straně. Centr se zde ještě pokusil srazit do branky Fernando, ovšem pod velkým úhlem a neúspěšně.
     
    83
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Tjaronn Chery, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    83
    Istanbulský tým může zahrozit z přímého kopu. Centr Selcuka Inana ovšem Lung vyrazil rukama nad sebe. Galatasaray to tak zkouší alespoň z rohu.
     
    84
    K míči se znovu dostal Kayserispor,. Po úvodní povedené kombinaci na vlastní polovině se vydal do útoku Levent Gülen, ten ovšem narazil na trojčlenný obranný blok Galatasaraye a o míč přišel.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Sofiane Feghouli (Galatasaray Istanbul).
     
    86
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Sofiane Feghouli, přichází Emre Taşdemir.
     
    87
    Míč patří hráčům Galatasaraye, kteří drží hru na úrovni středového kruhu. Nedaří se jim ale projít dále, neboť kousek na jejich linií si staví zákop kayserisporská obranná linie, která spolehlivě odráží jakékoliv nátlakové akce istanbulské fotbalové armády.
     
    88
    Obrana Kayserisporu si dokázala poradit i s rohovým kopem v podání Galatasaraye. Těžiště hry se tak opět vrátilo na střed hrací plochy.
     
    89
    Tam se po chvilkové vzájemné bitvě o míč chopil režie hry Galatasaray. Sérií krátkých přihrávek vyčkávají Istanbulčané na uvolnění prostoru pro další průnik do útočného pásma.
     
    90+1
    Sudí opět nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    V první minutě nastavení se pokusil zahrozit Ryan Henk Donk. Nejenže ale nedokázal trefit míč přesně, navíc byl po odehrání míče ještě faulován Oleksandrem Kučerem, za což si hráč Kayserisporu vysloužil žluté napomenutí.
     
    90+3
    Galatasaray se drží na vnější hranici velkého vápna. Protože to je navíc velmi zahuštěné hráči v bílém dresu, zkusili domácí obloukový odkop. Ten však mířil přímo do rukavic Silvia Lunga.
     
    90+4
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Deniz Türüç, přichází Hakan Çıtak.
     
    90+4
    Domácí opět přenášejí hru na dostřel branky Kayserisporu. Hosté ovšem brání v jedenácti lidech a nedovolí Galatasarayi výrazné přiblížení se k vlastní brance.
     
    90+5
    Ještě poslední výběh Kayserisporu na branku Muslery.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    V Istanbulu je dobojováno! Galatasaray zvládl zejména první poločas, přičemž v tom druhém už víceméně udržoval hru. Díky tomu bere další tři body, které jsou pro něj jistě velmi důležité v boji s Basaksehirem o vedoucí postavení v turecké Süper Lig.
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:16.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek sobotního večera. (20:06:50)

    Vít Trubička

    Góly: 17. Akbaba (Fernando), 42. Diagne (pen.), 45+4. Nagatomo (Mariano) – 15. Kravec (Chery)

    Karty:   19. Akbaba (GAL), 76. Ndiaye (GAL), 86. Feghouli (GAL) – 8. Bulut (KAY), 30. Lopes (KAY), 60. Kravec (KAY), 90+1. Kučer (KAY)   38. Lopes (KAY)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:16.
    Galatasaray S.K.: Muslera – Mariano, Bilhanda (75. Inan), Donk, Ndiaye – Akbaba (62. Akgün), Fernando, Marcao, Nagatomo, Feghouli (86. Taşdemir) – Diagne.
    Náhradníci: Çipe – Çalık, Inan, Linnes, Bayram, Mitroglu, Taşdemir, Akgün, Celik, Güney.

    Kayserispor: Lung – Lopes, Gülen, Acar, Bulut (49. Varela) – Türüç (90+4. Çıtak), Kravec, Chery (83. Basaçikoglu), Săpunaru – Kučer, Kana-Biyik.
    Náhradníci: M. Yıldırım – Basaçikoglu, Demir, Korkmaz, Varela, Çıtak, Doğan, Özyıldırım.

    Rozhodca: Kardesler – Kömürcüoglu, Yemisken.