Žilina – Sereď 1:2 (kon.) | Michalovce – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Trnava – Senica 0:1 (kon.)
Podbrezová – Trenčín 0:0 (kon.) | Nitra – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
koniec
FC Nitra
2:2 (1:2)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 20.04.2019, 17:00 • Štadión pod Zoborom • Niké liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa snažili hostia viacmenej udržiavať aktuálny vedúci stav, ktorý bol pre nich priaznivý. Darilo sa im to bez problémov až do nadstaveného času, v ktorom skóroval Farkaš a získal jeden bod pre Nitru, ktorý bude určite cenným. Zápas sa vyvíjal po celý čas v neprospech domácich.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:52:43)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Nitra dala gól!
    Nitrania predsa len vyrovnávajú a radostne oslavujú druhý strelený zásah v tomto zápase! Vestenický presunul loptu v šestnástke na PAVLA FARKAŠA, ktorý zblízka malého vápna zakončil a Čögley už nedokázal odvrátiť.
     
    90+3
    Tomáš Dočekal si defenzívnym pohybom vypýtal faul a Zlaté Moravce rozohrávajú štandardku na útočnej polovici.
     
    90+3
    Brankár Adrián Chovan výrazne zdržuje svoju rozohrávku a dostal za to aj žltú kartu.
     
    90+2
    V šestnástke sa otvorila možnosť pre Fábryho a Vestenického. Snažili sa reklamovať jeden zo zákrokov. Žltú kartu za protesty videl Pavol Farkaš.
     
    90+1
    Brašeň loptu z obrannej polovice radikálne odkopol až k brankárovi Šípošovi. Práve ten rozohrá nitriansku akciu.
     
    90+1
    Rozhodcovia ka druhému polčasu pridávajú ešte tri minúty.
     
    90
    V ofsajdovej pozícii ostali dvaja hráči Zlatých Moraviec. Nitrania urýchlene rozohrávajú, nechcú stratiť žiadne sekundy drahocenného času.
     
    89
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Oliver Práznovský.
     
    88
    Brašeň musel loptu okamžite odpratať, pretože v šestnástke už číhal Kuník. Nitra bude zahrávať autové vhadzovanie.
     
    87
    Ďubek posielal loptu na ľavú stranu ihriska, kde si nabiehal Orávik. Jeho krížny center smerom do vnútra šestnástky iba preletel, nik naň nereagoval.
     
    86
    Nitra zahrávala štndardku, po ktorej sa v šestnástke snažil k zakončeniu dostať Jaroslav Machovec. Dostal sa do kontaktu s brankárom a dostáva žltú kartu.
     
    85
    Center z ľavej strany z kopačky Válovčana smeroval do malého vápna a brankár Šípoš pre istotu rukou zakročil.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 804 divákov.
     
    84
    S blížiacim sa záverom druhého polčasu už pribúda nervozita na strane Nitry, ktorá musí dať gól, aby vyrovnala. Žltú kartu v tejto chvíli vidí Jakub Brašeň. Je to zrejme za zdržiavanie.
     
    83
    Odkop z obrannej polovice Zlatých Moraviec smeroval pred pokutové územie, kde si Nitrania bezpečne postrážili.
     
    82
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tomče Grozdanovski, prichádza Karol Karlík.
     
    81
    Kóňa sa posunul po pravej strane ihriska. Veľmi mu však nevyšla prihrávka. Hostia vyštartovali do protiútoku, akciu ťahal Dočekal. Jemu zabránil v pohybe Chovanec.
     
    80
    Rukou zahrával v jednom zo súbojov Jaroslav Machovec. Hlavný rozhodca to neprehliadol a okamžite odpískal.
     
    79
    Mahovec napokon dokázal získať loptu v súboji a posielal center na Kuníka. Domáci sa dostali do pokutového územia, ale už to až prekombinovali.
     
    78
    Vestenického odkop z obrannej polovice smeroval na útočnú polovicu ihriska. Nitra však pri lopte dlho neostala, Zlatomoravčania odkopli preč.
     
    77
    Chovanec posielal center z ľavej strany smerom do malého vápna. Videli sme zakončenie, po ktorom bola nastrelená žŕdka. Druhý nástrel tyčky od Nitranov v tomto polčase.
     
    76
    Na opačnej strane sme videli rýchly útok, ktorý zakončil strelou Nemanja Soković. Jeho štipľavá strela smerovala na Chovana, ktorý bol pozorný.
     
    75
    Rohový kop Zlatých Moraviec prišiel zahrať Peter Orávik. Poslal ďaleký center na vzdialenejšiu žrď. Následne sme videli aj gólovú situáciu, hráči Zlatých Moraviec však zakončovali z ofsajdu.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Tomáš Vestenický.
     
    73
    Po Čögleyovom nepresnom nákope sa lopty ujali nitrianski futbalisti, ale tiež sa ďaleko nedostali. Odkopnutú loptu brankár Chovan vrátil späť do hry po nákope.
     
    72
    Z rohovej zástavky následne Orávik posielal ďalšiu loptu smerom do pokutového územia. Odtiaľ pálil hráč hostí, ale mieril to mimo.
     
    71
    Rohový kop zase mali na opačnej strane zlatomoraveckí hráči. Lopta sa odrazila k hranici šestnástky, odkiaľ pálil Tomche Grozdanovski a Šípoš musel vyrážať.
     
    70
    Bilovský pristavil loptu po štandardke na Jaroslava Machovca, ktorý pálil z veľkej diaľky. Vôbec mu však strela nevyšla, bol to nedôrazný prízemný projektil.
     
    69
    Nitrania mali teraz viac z hry po rohovom kope a zahrávali aj ďalší. Z opačnej strany centroval loptu Bilovský, toto si už hostia postrážili lepšie.
     
    68
    Dlhý center na ľavú stranu si spracoval Chovanec a adresoval ju do vnútra veľkého vápna. Nitra si vybojovala roh, po ktorom lopta skackala v šestnástke. Videli sme zásah do brvna a napokon aj volej Sokovića, ktorý odrazil Chovan.
     
    67
    Hostia vytvorili opäť jednoduchú krídelnú kombináciu. Dopredu sa vysunul Martin Válovčan, ktorý strieľal z vnútra šestnástky ale v tomto prípade to bolo ľahké sústo pre Šípoša.
     
    66
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Jakub Švec, prichádza Peter Orávik.
     
    65
    V šestnástke Nitry sa črtala ďalšia dobrá možnosť pre Jakuba Šveca. Ten si ešte zasekával obrancu, ale strelu napokon zblokoval výborne Farkaš.
     
    64
    Čögely zvádzal súboje s Machovcom pri postrannej čiare a v rohu ihriska. Machovec sa následne veľmi nahneval na čiarového rozhodcu, ktorý ukázal odkop od bránky.
     
    63
    Po nie úplne ideálnom zákroku od zlatomoraveckého hráča získali Nitrania rohový kop. Zahrával ho Bilovský, jeho center dokázali hostia odvrátiť.
     
    62
    Nitrania urobili chybu v strede poľa. Hostia mohli ísť do dvojgólového vedenia po prieniku Jakuba Šveca, ktorý vybehol už smerom do malého vápna. Loptu umiestnil na ľavú žrď.
     
    61
    Marek Fábry chcel vyťažiť nejakú šancu zo situácie pri jeho šestnástky. Napokon pálil, ale strela smerovala iba ďaleko mimo bránky.
     
    60
    Machovec posielal loptu smerom na Chovanca, ktorý sa snažil presadiť po ľavom krídle. Napokon z toho bude len odkop od Chovanovej bránky.
     
    59
    K Ďubekovi sa na ľavej strane dostal Kuník, ktorý ho šiel ihneď napadnúť a napokon si v tomto súboji počínal nedovolene. ViOn zahrával štandardku, nebolo to však dobré zo strany Ďubeka.
     
    58
    Dočekal dokázal prestrčiť loptu na pravej strane na Šveca, ktorého však do pokutového územia ďalej nepustil Niba. Roh zahrávali znovu hostia, odvrátil ho domáci futbalisti.
     
    57
    Válovčan to nemyslel zle na ľavom krídle, kde chcel vysunúť Grozdanovského. Nebola to však v jeho réžii presná prihrávka.
     
    56
    Centrovanú loptu z rohového kopu odvrátil Kóňa. Potom sa na pravej strane chcel presadiť Švec, no veľmi mu to nevyšlo. Bude z toho ďalší rohový kop.
     
    55
    Švec dostal loptu na ľavé krídlo smerom na Ďubeka, ktorý prebehol na hranicu šestnástky a snažil sa prihrávať Dočekalovi. Včas do vápna pribehol Niba a loptu odvrátil na rohový kop.
     
    54
    Grozdanovski prenikal dopredu po pravej strane ihriska. Nitrania však prienik do šestnástky už nepustili a protihráča od lopty odstavili.
     
    53
    Spoza pokutového územia sa o zaujímavú strelu pokúsil Jaroslav Machovec, ktorého delovka smerovala tesne ponad bránu.
     
    52
    Ošetrenie na trávniku potrebuje Jakub Švec, ku ktorému už smerujú ošetrovatelia tímu zo Zlatých Moraviec.
     
    51
    Center z ľavej strany z kopačky Jaroslava Machovca smeroval do šestnástky iba na Kwina, ktorý vo vzduchu dominoval a situáciu s prehľadom vyriešil.
     
    50
    Po autovom vhadzovaní z rúk Brašeňa sa do pokutového územia vysunul Jakub Švec, ktorý síce padol v pokutovom území, ale iba po čistom zákroku.
     
    49
    Loptu si pohybom na ľavej strane ihriska vypýtal Švec. K nemu sa však do defenzívy stiahol Charizopulos.
     
    48
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Miloš Šimončič, prichádza Tomáš Kóňa.
     
    47
    Šípoš poslal odkop od vlastnej bránky smerom do stredu poľa, kde boli v pohotovosti hráči Zlatých Moraviec. Zahral si aj Chovan.
     
    46
    Pred začiatkom druhého polčasu tréner domácich urobil v zostave jednu zmenu. Mariána Chobota na trávniku vytsriedal Nemanja Soković.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase sme videli tri góly. Hneď v úvode stretnutia sme možno videli najrýchlejší gól sezóny z kopačky Ďubeka. Domáci sa vrátili do zápasu až v 34. minúte keď skóroval Bilovský. Zlaté Moravce opäť v závere polčasu poslal do vedenia Ľupták.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Válovčan individuálne prenikol cez útočnú polovicu. Bežal, čo mu len sily stačili. Napokon z toho bude len odkop od Šípošovej bránky.
     
    44
    Zlaté Moravce dali gól!
    ViOn ide opäť v zápase do vedenia. Rohový kop z kopačky Ďubeka dokázali domáci odvrátiť. Lopta sa však dostala za šestnástku, kde bol pripravený BRANISLAV ĽUPTÁK a bombou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    43
    Rýchlo si loptu na útočnej polovici vymenili Grozdanovski s Dočekalom. Jeho následný center zachytili nitrianski hráči.
     
    42
    Ďubek dokázal úspešne získať loptu na útočnej polovici, posunul na Válovčana, ktorý poslal center do pokutového územia. Odtiaľ Nitrania hru odvrátili.
     
    41
    Tomáš Ďubek zahrával štandardku. Jeho center Nitrania dokázali bezpečne odvrátiť preč z vlastnej šestnástky.
     
    40
    Individualitou sa snažil vynikať Frederik Bilovský, ktorý dokázal obísť jedného protihráča. Kľučka na Asanovića mu už nevyšla a lopta prenikla za bránkovú čiaru.
     
    39
    Veľmi dobre dokázal súboj ustáť Macdonald Niba, proti ktorému tam bol Dočekal. Nitrania si následne nerozumeli v rozohrávke, ale nedopadlo to katastroficky.
     
    38
    Center Chovanca do vnútra pokutového územia smeroval na dvojicu hráčov. Ďubek sa zrazil nepríjemne so Šiminčičom a sú trochu otrasení.
     
    37
    Center Tomáša Ďubeka z rohovej zástavky odvrátil preč z vnútra pokutového územia Niba. Na ľavú stranu bol vysunutý Chovanec, ktorého však fauloval Branislav Ľupták a dostáva žltú kartu.
     
    36
    Tomáš Dočekal bol faulovaný na útočnej polovici a Zlatomoravčania zahrávali štandardku. Ďubekova lopta preskackala vo vápne a v poslednej chvíli ju odkopol Niba.
     
    34
    Nitra dala gól!
    Nitrania vyrovnávajú stav stretnutia. Niba dokázal udržať loptu na útočnej polovici, posunul ju na ľavú stranu Chovancovi, ktorého center si v šestnástke našiel FREDERIK BILOVSKÝ a strelou k žrdi skóroval.
     
    33
    Jeden z hosťujúcich hráčov si v súboji s Kuníkom počína nedovolene a Nitra zahráva loptu zo stredového kruhu.
     
    32
    Čögley vhadzoval už niekoľký aut v stretnutí. Oba tímy statočne bojujú v strede poľa o každý kúsok ihriska.
     
    31
    Švec šikovnou prihrávkou chcel vysúvať Ďubeka, ktorý prenikal po pravej strane ihriska. Zlatomoravčania si vo finálnej fáze nerozumeli.
     
    30
    Po množstve súbojov pri postrannej čiare sa hráči Nitry previnili aj faulom. Teraz sme svedkami skôr takého medzišestnástkového futbalu.
     
    29
    Lopta zo stredu ihriska smerovala na kopačku Čögleya, ktorý si situáciu zbytočne nekomplikoval a prihrával na Noeho Kwina,
     
    28
    Matúš Kuník sa po autovom vhadzovaní Chovanca dokázal najlepšie zorientovať v šestnástke. Jeho strela z prvej napokon letela asi tri metre od bránky.
     
    27
    Švec po prihrávke spadol na útočnej polovici. Loptu si pracoval Martin Válovčan, ktorý posielal nebezpečnú strelu. Šípoš úspešne zasiahol.
     
    26
    Tak bol to napokon center z kopačky Bilovského, ktorý smeroval na pravú stranu, kde sa pohyboval Farkaš. Mal to veľmi zložité, spätnú loptu do pokutového územia nevrátil.
     
    25
    V súboji na útočnej polovici spadol domáci Bilovský. Nitra získava štandardku zo zaujímavej pozície, ktorú zahrá niekto z dvojice Bilovský – Chovanec.
     
    24
    Dočekal dokázal dostať pod tlak Nibu, ktorý z ťažkej situácie loptu iba odkopával za postrannú čiaru. Aut môžu zahrávať hostia, postará sa o to krajný obranca Čögley.
     
    23
    Čögley nakopával loptu po pravej strane. Do súboja sa dostal Grozdanovski s Nibom a nepodarilo sa mu veľmi uspieť.
     
    22
    Macdonald Niba si dovolil celkom zaujímavú kľučku ako posledný hráč pri stredovej čiare. Podarilo sa mu to, a tak rozhodne od trénera môže dostať iba pochvalu.
     
    21
    Do šestnástky sa nebezpečne dostal Márius Charizopulos, ktorý sa vyhol viacerým protihráčom a posielal to na vzdialenejšiu žrď. Lopta minula bránku.
     
    20
    Zlatomoravčania dokázali vykľučkovať celkom dobre zo situácie pri postrannej čiare. Zahrávať môžu autové vhadzovanie a pohodlne pokračovať v hre.
     
    19
    Celkom nádejne vyzerala akcia Matúša Kuníka, ktorý sa dostal k lopte pred pokutovým územím a prudko pálil. Prestrelil však bránku Chovana.
     
    18
    Odkop od vlastnej brány z kopačky Nibu smeroval na pravú stranu, kde sa ukazoval Kuník. Neprenikol však cez pozorného Kwina.
     
    17
    Charizopulos sa rozbehol na pravej strane ihriska, no celú situáciu mal pod kontrolou hosťujúci Noe Kwin.
     
    16
    Na útočnej polovici si nerozumeli dvaja nitrianski hráči. Prihrávka Machovca smerom na Chobota vôbec presná nebola.
     
    15
    Nevydarený odkop vykonal teraz brankár hostí Chovan. Situácia sa však nevyvinula v neprospech jeho tímu. Pomohli mu spoluhráči.
     
    14
    Čögleyov aut smeroval na kopačku Dočekala, ktorý zvádzal súboje s dvojicou protihráčov. Zlatomoravčania predsa ostali na lopte.
     
    13
    Aktívnejší sú od začiatku hosťujúci futbalisti, ktorí sú aj vo vedení a momentálne sa im darí poriadne preverovať súperovho brankára ako teraz, keď pálil Ľupták. Šípoš si pripísal ďalší zákrok.
     
    12
    Čögley posunul loptu iba na svojho brankára Chovana, ktorý poslal loptu na útočnú polovicu. Niba zasiahol a poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    11
    Čögleyove autové vhadzovanie veľmi nezvládol domáci futbalista Niba, ktorý síce bol prvý na lopte po súboji s Válovčanom, no odkopol ju. Centrovať z rohu mohol Ďubek. Poslal to na bližšiu žrď, no nebolo to úspešné.
     
    10
    Brašeňov vysoký center v pokutovom území nič nezachytil. O spracovanie a strelecké zakončenie sa pokúšal Grozdanovski, no mal málo času na koncovku.
     
    9
    Peter Čögley zahrával aut smerom na Válovčana, ktorý sa pohyboval už pred šestnástkou. Zlatomoravčania medzitým získali ďalší aut a postupne sa približujú k bráne.
     
    8
    Charizopulos dostal ťažký center smerom na pravú stranu ihriska. Autové vhadzovanie teraz môžu realizovať hostia, konkrétne Brašeň.
     
    7
    Brankár Chovan loptu odkopol za postrannú čiaru, Nitrania získali autové vhadzovanie a začínajú postupnou rozohrávkou.
     
    6
    Zlaté Moravce zahrávali po sebou dva rýchle rohové kopy. Z druhého rohu sa zrodila zaujímavá pozícia pre Branislava Ľuptáka. Jeho tvrdý volej zastavil Šípoš.
     
    5
    Po pravom krídle dopredu prenikal Válovčan. Jeho prienik bol zastavený nedovolene, Zlaté Moravce získali štandardku. Zahrával ju Ďubek, jeho center ľavou nohou odskočil od Nibovej hlavy.
     
    4
    Rýchlu loptu posielal Bilovský smerom na Mariána Chobota po ľavej strane. Lopta vnikla potom do šestnástky, kde si ju hostia postrážili.
     
    3
    Šípoš urobil chybu pri svojom výkope. Rozohrával pod tlakom, k lopte sa dostal za šestnástkou Ďubek, ktorý mohol zvýšiť na 0:2, ale netrafil bránu.
     
    2
    Nitrania reagujú na inkasovaný gól silným držaní lopty. Zlatomoravčania podnikajú aktívny pressing na rozohrávku domácich.
     
    1
    Zlaté Moravce dali gól!
    Zlatomoravčania sa bleskurýchlo ujímajú vedenia. Na ľavej strane sme videli naznačený center, potom sa lopta presunula na ľavačku TOMÁŠA ĎUBEKA a ten strelou pod brvno skóroval.
     
    1
    Tomáš Ďubek odštartoval úvodným výkopom dnešné stretnutie. Pri lopte sú hneď v úvode Zlatomoravčania.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik vychádzajú oba tímy. Nitrania odohrajú stretnutie v modrobielych dresoch a hostia zo Zlatých Moraviec v červených.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Šípoš – Chovanec, Niba, Farkaš, Charizopulos – Machovec, Šimončič (C) – Chobot, Bilovský, Kuník – Fábry.
    Náhradníci: Pindroch – Kóňa, Soković, Zgrablić, Vestenický, Gatarić, Šurnovský.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Brašeň, Asanović, Kwin Kwin, Čögley – Válovčan, Ľupták, Grozdanovski, Švec – Dočekal, Ďubek (C).
    Náhradníci: Krnáč – Tkáč, Chren, Duga, Orávik, Práznovský, Karlík.

    Rozhodca: Očenáš – Ádám, Hrmo.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 5. kola Fortuna ligy – skupiny o udržanie. V tomto on-line prenose sa bližšie pozrieme na duel medzi FC Nitra a FC ViOn Zlaté Moravce. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FC Nitra
    Bodové rozdiely medzi tímami sa čoraz viac stenčujú, čoho sú si vedomé asi všetky tímy. Žiadny tím ešte nemá istotu záchrany a každý zápas je dôležitý. Nitra je momentálne na tom vcelku dobre, nachádza sa na 8. pozícii so ziskom 29 bodov a jednobodovou stratou na vedúcu Trnavu. Pred deviatym Trenčínom je Nitra vpred o tri body. Naposledy však futbalisti spod Zobora prehrali s poslednou Senicou hladko 4:1 a pripísali si jeden bod po remíze s Trnavou 1:1.

    FC ViOn Zlaté Moravce
    Zlaté Moravce zatiaľ absolvovali niekoľko úspešných jarných zápasov a dostali sa v tabuľke pred Senicu, ktorej sa tiež pomaly zlepšuje forma. Zlatomoravčania sú aktuálne v tabuľke na barážovej 11. pozícii so ziskom 23 bodov. V poslednom fortunaligovom vystúpení podľahli Trenčínu 1:0, predtým však dokázali získať tri body proti Podbrezovej, Trnave a aj v zápase so Senicou.

    V tejto sezóne pôjde o tretie vzájomné meranie síl. Zatiaľ vždy s prehľadom uspeli futbalisti Nitry, ktorí 1. septembra triumfovali doma 4:1 a 8. decembra zdolali vonku Moravce 0:3. Podobný výsledok budú určite chcieť zopakovať, Zlatomoravčania však vďaka zlepšenej forme nebudú chcieť byť iba v roli štatistov.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 34. Bilovský (Chovanec), 90+5. Fábry (Vestenický) – 1. Ďubek, 44. Ľupták

    Karty:   86. Machovec (NIT), 90+2. Farkaš (NIT) – 37. Ľupták (ZMO), 84. Brašeň (ZMO), 90+3. Chovan (ZMO)


    FC Nitra: Šípoš – Chovanec, Niba, Farkaš, Charizopulos (73. Vestenický) – Machovec, Šimončič (C) (48. Kóňa) – Chobot (46. Soković), Bilovský, Kuník – Fábry.
    Náhradníci: Pindroch – Kóňa, Soković, Zgrablić, Vestenický, Gatarić, Šurnovský.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Brašeň, Asanović, Kwin Kwin, Čögley – Válovčan (89. Práznovský), Ľupták, Grozdanovski (82. Karlík), Švec (66. Orávik) – Dočekal, Ďubek (C).
    Náhradníci: Krnáč – Tkáč, Chren, Duga, Orávik, Práznovský, Karlík.

    Rozhodca: Očenáš – Ádám, Hrmo

    Diváci: 804