Žilina – Sereď 1:2 (kon.) | Michalovce – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Trnava – Senica 0:1 (kon.)
Podbrezová – Trenčín 0:0 (kon.) | Nitra – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
0:0 (0:0)
AS Trenčín
Sobota 20.04.2019, 17:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Podbrezová v nadstavbovej časti ešte nevyhrala a začína sa približovať zostupovému pásmu. V štyroch doterajších zápasoch trikrát remizovala proti Nitre, Senici a Trnave, pričom nestačila na Zlaté Moravce. Práve ViOn stráca z jedenástej pozícii na desiatych "Železiarov" už len jediný bod. Zverenci kouča Veselého ich majú 24. Posledná Senica je na hranici 22 bodov. Posledná výhra klubu prišla v prvom jarnom kole proti Nitre. Podbrezová strelila len 24 gólov, to je najmenej v lige. Sedem dal Dávid Leško a štyri Michal Breznaník.

    AS Trenčín

    Ani Trenčín sa nenachádza v optimálnej forme. Na deviatom mieste má 26 bodov, iba o dva viac, než Podbrezová. V nadstavbovej časti získal štyri body za výhru proti Zlatým Moravciam, remízu s Nitrou a prehry proti Trnave aj Senici. Celkovo inkasoval už 46 gólov, viac ich majú na konte iba posledné dva celky (Senica a Zlaté Moravce). Od 22. septembra 2018 vyhral AS len dve stretnutia. Vo Fortuna lige strelil desať gólov Hamza Ćataković.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Bartoš, Kiwior – Paraj, Špyrka – Pavúk, Hlohovský, Leško (C) – Więzik.
    Náhradníci: Ludha – Podstavek, Galčík, Halgoš, Breznaník, Ďatko.

    AS Trenčín: Chudý – Slávik, Šulek, Skovajsa, Yem – Lamine, van Arnhem, Čataković – Bukari, Paur (C), Roguljić.
    Náhradníci: Urminský – Sleegers, Umeh, Pišoja, Kleščík, Kvocera, Corryn.

    Rozhodca: D. Sedlák, Ferenc, P. Bednár – D. Hrčka.
     
    Ešte pred začiatkom stretnutia si cenu za najkrajší gól mesiaca marec prebral poľský obranca Podbrezovej Jakub Piotr Kiwior.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia mali domáci hráči. Ich rozohrávku okamžite začal napádať Jakub Paur, ktorý si pomohol faulom na Oravca.
     
    2
    Jakub Piotr Kiwior poslal center len k hráčom Trenčínu, odrazenú loptu spred šestnástky zakončil z voleja asi meter vedľa rohu brány Filip Hlohovský.
     
    3
    Daniel Pavúk získal loptu na pravom krídle, k spoluhráčom ju neposunul. Trenčania poslali iba nepresný nákop na opačnú stranu hracej plochy.
     
    4
    Michal Obročník sa pokúsil poslať loptu vzduchom za obranu hostí, pas zastavil obranca Lukáš Skovajsa.
     
    5
    Dávid Leško mal po centri na ľavé krídlo od lopty veľmi ďaleko, navyše ho zastavil ofsajd. Trenčín po rozohrávke na krátko po pravej strane dopredu neprešiel.
     
    6
    V strede poľa sme na oboch stranách videli veľmi veľa nepresností. Po nich však poslal do nájazdu Paura spoluhráč Hamza Čataković. Kapitán Trenčína bol v jasnom ofsajde.
     
    7
    Marek Kristián Bartoš sa síce po odkope Skovajsu dostal pod tlak, loptu včas pred Paurom poslal na svojho brankára Martina Vantrubu.
     
    8
    René Paraj takticky fauloval v strede poľa, AS Trenčín sa znova musí dostávať dopredu prakticky od svojho brankára, pretože na neho smerovala rozohrávka.
     
    9
    Jakub Piotr Kiwior poslal dlhý aut do šestnástky Trenčína, Jakub Więzik naň nedočiahol, čiže všetko vyriešil Denis Chudý.
     
    10
    Osman Bukari si síce nabehol za obranu Podbrezovej a dostal loptu pred malé vápno, kde bol absolútne osamotený, lenže akciu hostí opäť zastavil ofsajd.
     
    11
    Akcia Podbrezovčanov po ľavej strane nevyšla. Adrián Slávik však vhodil aut opäť domácim, ich akciu zastavili dve lopty na hracej ploche.
     
    12
    Jakub Więzik síce hlavičkoval na bránu po priamom kope z pravej strany, jednoduché zakončenie vystihol brankár Trenčína Denis Chudý.
     
    13
    Podbrezová získala loptu pri rozohrávke hostí. Spred šestnástky zakončoval k žrdi Filip Hlohovský, znova zasiahol Denis Chudý.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Reuben Yem (AS Trenčín).
     
    15
    Marek Kristián Bartoš sa dostal k hlavičke po priamom kope, zo záklonu zamieril iba do stredu brány, kde bol gólman Denis Chudý.
     
    16
    Osman Bukari sa k lopte za obranu nedostal, zdvojili ho Jakub Piotr Kiwior a Matej Oravec. Center si našiel Martin Vantruba.
     
    17
    Jakub Piotr Kiwior poslal ďalší dlhý aut. Jakub Więzik sklepol loptu pod seba, osamotený Dávid Leško zakončil niečo cez meter nad priestor troch žrdí.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Mohammed Lamine (AS Trenčín).
     
    18
    Matej Oravec cez obrancu zakončil hlavou priamy kop do Chudého. Jeho dlhý výkop na Bukariho zvládol vyriešiť Jozef Špyrka.
     
    19
    Dávid Leško sa neprebil k nákopu do šestnástky, za loptou ho nepustil obranca Lukáš Skovajsa, ktorý sa pred neho postavil, aby domáci kapitán nemohol prejsť.
     
    20
    Dvadsať minút za nami. Zatiaľ sledujeme opatrný futbal z oboch strán. Do výraznejšej šance sa ešte nedostal žiadny tím.
     
    21
    Dávid Leško si na ľavej strane hodil loptu okolo prvého súpera, ten druhý ho už zastavil. Akcia sa preto dá hodnotiť iba ako neúspešná.
     
    22
    Lukáš Skovajsa odkopol loptu zo svojej šestnástky do autu. Následný center na Leška zastavil brankár Denis Chudý.
     
    23
    Michal Obročník sa ako obranca dostal až na pravú stranu šestnástky, pokus o center mu nevyšiel, loptu poslal za čiaru.
     
    24
    Jakub Więzik sa takmer dostal k odrazenej lopte v šestnástke súpera, v poslednej chvíli ju odkopol Lukáš Skovajsa. Bude to roh.
     
    25
    Práve Jakub Więzik sa tlačil do zakončenia po centri Leška z rohu, hlavičku cez dvoch obrancov nasmeroval vedľa priestoru troch žrdí.
     
    26
    Jakub Piotr Kiwior získal na ľavej strane aut, Podbrezová sa snaží posunúť sa k šestnástke Chudého. Filip Hlohovský tak dlho kľučkoval, až ho obral vlastný spoluhráč.
     
    27
    Martin Vantruba nepresne rozohral, loptu nasmeroval za autovú čiaru. Trenčiansky center ale poslal do bezpečia obranca Marek Kristián Bartoš.
     
    28
    Dávid Leško zaujímavo hľadal medzi stopérmi v šestnástke Jakuba Więzika, v poslednú chvíľu odkopol Martin Šulek.
     
    29
    Po peknej kombinácii domácich strieľal spred šestnástky Filip Hlohovský, trafil prvého obrancu stojaceho pred ním.
     
    30
    Pár metrov pred šestnástkou hostí skončil na hracej ploche Dávid Leško, počas prieniku ho tam stiahol Adrián Slávik. Priamy kop z celkom dobrej pozície na center, možno aj strelu.
     
    31
    Filip Hlohovský poslal krásny center na zadnú žrď, kde sa ocitli traja voľní podbrezovskí hráči, avšak Denis Chudý predviedol brilantný zákrok proti hlavičke Paraja.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Hamza Čataković (AS Trenčín).
     
    32
    Po rohovom kope prišla ďalšia šanca. Najskôr si domáci pýtali penaltu za ruku po zakončení z osi ihriska, potom strieľal do hráča pred sebou René Paraj.
     
    33
    Podbrezová sa drží na lopte v strede ihriska a pokúša sa prejsť znova dopredu. Teraz však akciu zastavil ofsajd, v ktorom bol Michal Obročník.
     
    34
    Podbrezová má v tomto stretnutí zatiaľ viac z hry, Trenčín sa k bráne domácich dostal len na začiatku zápasu. Odvtedy nič.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Dočkáme sa dovtedy nejakého presného zásahu?
     
    36
    Adrián Slávik si na pravej strane hodil loptu cez Paraja do šestnástky, strieľanú prihrávku pred bránu v malom vápne zastavil Martin Vantruba.
     
    37
    Ante Roguljić si nabehol za obranu súpera, nebol však v ofsajde, no ani nevymyslel nič, pretože sa dostal medzi presile súperov.
     
    38
    Hamza Čataković vystrelil takmer z polovice ihriska, Martin Vantruba bol totiž vyššie, avšak nenechal sa zaskočiť a všetko nakoniec zvládol.
     
    39
    Jozef Špyrka poriadne dlho váhal s prihrávkou v strede poľa, loptu udržal a poslal na pravú stranu, odkiaľ sa znova vrátila doľava, kde Leška zastavil Adrián Slávik.
     
    40
    Jakub Piotr Kiwior poslal ďalší aut do vápna. Jakub Więzik loptu nezakončil, následne ju zle trafil aj Michal Obročník.
     
    41
    Osman Bukari vystihol chybu v rozohrávke Podbrezovej, hneď na to dostal aj stopku, ktorú mu vystavil Jakub Piotr Kiwior. Ten si po súboji držal nohu, bude v poriadku.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Michal Obročník (FK Železiarne Podbrezová).
     
    43
    Trenčín získal priamy kop, center z neho defenzíva Podbrezovej odvrátiť zvládla. Hostia aj tak ostávajú na súperovej polovici.
     
    44
    Philipp van Arnhem vyriešil autové vhadzovanie, ktoré poslal Jakub Piotr Kiwior. Následne loptu odkopol Mohammed Lamine.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáca Podbrezová mala v prvom polčase viac z hry, no do streleckej listiny sa nezapísal nik. Videli sme taktiež málo šancí, tú najväčšiu krátko po polhodine zahodil René Paraj. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 18:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Daniel Pavúk, prichádza Michal Breznaník.
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Mohammed Lamine, prichádza Emeka Umeh.
     
    47
    AS Trenčín získal v úvode druhého polčasu priamy kop na ľavom krídle, center z neho defenzíva Podbrezovej zvládla a rovnako tak si poradila aj s ďalším pasom.
     
    48
    Podbrezová získala loptu v strede ihriska. Filip Hlohovský sa ju pokúsil poslať za obranu, Jakub Więzik sa k nej cez Skovajsku nedostal.
     
    49
    Lukáš Skovajsa sa ocitol po jednom zo súbojov na trávniku, Jakub Więzik ale nefauloval. Po aute ostáva Podbrezová nasťahovaná v ofenzíve.
     
    50
    Dávid Leško zakončoval zvnútra šestnástky, jeho zakončenie si našlo iba prvého obrancu pred kapitánom Podbrezovej.
     
    51
    Osman Bukari si krásne nabehol za obranu súpera, obišiel aj Vantrubu, ale ešte pred zakončením sa pískal jeho ofsajd.
     
    52
    Jakub Więzik minul center z pravej strany, loptu odvrátil do bezpečia mladý obranca Trenčína Adrián Slávik.
     
    53
    Osman Bukari znova obišiel v šestnástke Vantrubu a aj keď nebol v ofsajde, tak sa vytlačil zo streleckej pozície. Prihrávku pred bránu potom domáci posunuli do bezpečia.
     
    54
    Podbrezová sa vyrojila do rýchleho a dobre sa rozvíjajúceho protiútoku, ktorý zastavilo ofsajdové postavenie Dávida Leška na ľavom krídle.
     
    55
    Emeka Umeh dostal prihrávku medzi obrancov Podbrezovej, okamžite vyletela nahor zástavka postranného rozhodcu a ofenzívna snaha skončila.
     
    56
    Jozef Špyrka bol faulovaný v strede ihriska. Filip Hlohovský rýchlo a prekvapivo poslal loptu do vápna, kde Michal Breznaník získal roh.
     
    57
    Dobrý center z rohu sa snažili zakončiť Jakub Piotr Kiwior a Marek Kristián Bartoš, ani jeden z nich loptu nezakončil, a tak ju odkopol Lukáš Skovajsa.
     
    58
    Jakub Więzik si to chcel cez os ihriska nasmerovať do šestnástky. Lopta mu ušla a uchmatla ju presila obrancov Trenčína.
     
    59
    Osman Bukari si to sprava namieril do šestnástky, na tejto ceste bol pomerne ľahko zastavený. Lukáš Skovajsa zas zarazil protiútok Leška.
     
    60
    Druhý polčas nie je pre oka diváka nijako prospešný. Zatiaľ je to hlavne veľký boj sprevádzaný plným vrecom nepresností.
     
    61
    Osman Bukari potiahol loptu prakticky cez celé ihrisko k šestnástke domácich, center pred malé vápno chytil Martin Vantruba.
     
    62
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Hamza Čataković, prichádza Milan Corryn.
     
    63
    Milan Corryn poslal center zľava iba k prvému obrancovi Podbrezovej. Domáci prešli až do šestnástky, kde mohol mať šancu Dávid Leško, keby v poslednej chvíli nepredviedol skvelý sklz Lukáš Skovajsa.
     
    64
    Dobrý center z rohového kopu išiel na zadnú žrď, na ďalší roh odvrátil Emeka Umeh. Center Hlohovského poslal hlavičkou nad Jakub Więzik.
     
    65
    Osman Bukari poslal loptu cez Kiwiora až príliš ľahko pred päťku, kde bol Emeka Umeh. Ten sa nepresadil, nakoniec zakončenie nad predviedol Ante Roguljić.
     
    66
    Jakub Więzik sa medzi dvomi obrancami súpera nepresadil, Michal Breznaník aspoň zarazil trenčiansku snahu o rýchly protiútok zrazením prihrávky.
     
    67
    Jakub Piotr Kiwior znova nezvládol situáciu na svojej strane, keď okolo neho prebehol Osman Bukari. Prudký center pred bránou Vantrubu minuli Emeka Umeh aj Milan Corryn.
     
    68
    Dávid Leško len tesne minul krásnu prihrávku do šestnástky Trenčína, inak mohol mať dobrú šancu. Vzápätí sa mával aj ofsajd.
     
    69
    S týmito ofsajdmi to začína byť veľká sranda, píska sa prakticky po každom pase za obranu. Tentoraz to "schytal" Michal Breznaník.
     
    70
    Ante Roguljić zakončil spred šestnástky síce len do stredu brány, no Martin Vantruba loptu vyrazil pred seba. Na druhý raz ju zachytil, Emeka Umeh nedokázal doraziť.
     
    71
    Podbrezová prešla dopredu po ľavej strane, center z krídla sa na Wiezika nedostal, na roh odkopol Lukáš Skovajsa.
     
    71
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jakub Paur, prichádza Joey Sleegers.
     
    72
    Filip Hlohovský takmer strelil gól priamo z rohového kopu. Jeho center išiel nejaký meter až meter a pol nad zemou, pričom preletel pomedzi všetkých hráčov v malom vápne a tesne minul vzdialenejšiu žrď.
     
    73
    Jakub Piotr Kiwior tentoraz zvládol súboj na svojej strane, k lopte sa cez mladého Poliaka nedostal Adrián Slávik.
     
    74
    Michal Breznaník poslal zľava dlhý center, ten ešte pred bránu vrátil Dávid Leško. Na zakončenie čakal Jakub Więzik, k lopte ho nepustil Martin Šulek.
     
    75
    Milan Corryn si z ľavého krídla naviezol loptu "robbenovsky" pred šestnástku, technické zakončenie poslal vysoko nad bránu Vantrubu.
     
    76
    Michal Obročník zabojoval na pravej strane, zviedol súboj s obrancom súpera, ktorým bol Lukáš Skovajsa. Bude to odkop od brány Chudého.
     
    77
    Osman Bukari sa znova pohral s Kiwiorom a z pravej strany šestnástky vystrelil prudko k žrdi. Martin Vantruba predviedol výborný reflexívny zákrok.
     
    78
    Po centri z rohového kopu sa píska ofenzívny faul trenčianskych hráčov, pretože na trávniku sa ocitol brankár Martin Vantruba.
     
    79
    Michal Obročník sa dostal medzi dvoch obrancov súpera, od oboch sa odrazil, skončil na trávniku, kde mu skončil na hlavu nechtiac Osman Bukari, no aj tak sa malo pískať, čo sa nestalo.
     
    80
    Joey Sleegers sa snažil zľava prejsť do šestnástky, čo sa mu síce aj podarilo, na roh odvrátil René Paraj.
     
    81
    Rohový kop hostí defenzíva Podbrezovej zvládla, rovnako tak si poradila aj s dvomi centrami zľava, o ktoré sa postaral Ante Roguljić.
     
    82
    Dávid Leško dostal presný pas do šestnástky, medzi Šulekom a Chudým mu lopta ušla, čiže si ju nespracoval a nemohol zakončiť.
     
    83
    Osman Bukari sa znova votrel do šestnástky súpera, Jakub Piotr Kiwior ho nezastavil. Center krídelníka Trenčína opäť nenašiel adresáta.
     
    83
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Filip Halgoš.
     
    84
    Osman Bukari znova potiahol loptu k šestnástke domácich. V otvorenej obrane zakončoval pod brvno, Marek Kristián Bartoš tento pokus zrazil na rohový kop.
     
    85
    Následný rohový kop defenzíva Podbrezovej odvrátila, hneď na to poslal niečo nepresné Ante Roguljić.
     
    86
    Joey Sleegers zľava vnikol do šestnástky, prudký center poslal tesne vedľa svojej brány na roh Matej Oravec.
     
    87
    Michal Obročník a Jozef Špyrka zakombinovali na pravej strane, center odtiaľ bol zrazený a skončil rohovým kopom.
     
    88
    Filip Halgoš poslal nízky center na prednú žrď, bude to ďalší roh. Tentoraz to Halgoš kopol veľmi ďaleko a nepresne.
     
    89
    Jakub Więzik čakal na center zľava. Ten aj prišiel, poľský útočník s robustnou postavou loptu iba tesne minul.
     
    90
    Priamy kop Podbrezovej priniesol iba nízky center, vzápätí neuspel ani Jakub Piotr Kiwior a jeho dlhý aut. Michal Breznaník však vybojoval na ľavej strane ďalší priamy kop.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Znova si s centrom z priameho kopu defenzíva Trenčína poradila bez najmenších problémov. Osman Bukari ale do protiútoku neprešiel.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Na gól sme v Podbrezovej čakali márne, Podbrezová a Trenčín si tak body delia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:50:37)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   42. Obročník (POD) – 14. Yem (TRE), 17. Lamine (TRE), 31. Čataković (TRE)


    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Bartoš, Kiwior – Paraj, Špyrka – Pavúk (46. Breznaník), Hlohovský (83. Halgoš), Leško (C) – Więzik.
    Náhradníci: Ludha – Podstavek, Galčík, Halgoš, Breznaník, Ďatko.

    AS Trenčín: Chudý – Slávik, Šulek, Skovajsa, Yem – Lamine (46. Umeh), van Arnhem, Čataković (62. Corryn) – Bukari, Paur (C) (71. Sleegers), Roguljić.
    Náhradníci: Urminský – Sleegers, Umeh, Pišoja, Kleščík, Kvocera, Corryn.

    Rozhodca: D. Sedlák, Ferenc, P. Bednár – D. Hrčka

    Diváci: 864