Boston – Toronto 1:2 (kon.) | Calgary – Colorado 1:5 (kon.) | Nashville – Dallas 3:5 (kon.)
koniec
Calgary Flames
1:5 (1:2, 0:2, 0:1) Stav série: 1:4
Colorado Avalanche
cz Sobota 20.04.2019, 04:11 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:23
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Garnett Hathaway – 2 min., sekání).
     
    55:41
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Michael Frolík – 2 min., krosček).
     
    54:05
    Přihrávku u levé tyče převzal Sam Bennett, jenž okamžitě mířil k bližší tyčce. Jenže Philipp Grubauer chytá skvělé utkání a znovu se skvěle přesunul. Po jeho zákroku kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    46:22
    Elitní formace Avalanche dlouho motala soupeře v jeho pásmu. Na osu hrací plochy si pak najel Nathan MacKinnon, jehož zakončení minulo levou tyč jen těsně.
     
    44:23
    Z levého kruhu se napřáhl Johnny Gaudreau, jehož pokus vyrazil Philipp Grubauer Hostujíc brankář si poradil i s dorážkou, kterou z hranice brankoviště vyslal Matthew Tkachuk.
     
    42:33
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nathan MacKinnon – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:03
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (TJ Brodie – 2 min., krosček).
    40:57 Mikko RANTANEN - 1:5
     
    40:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Myslím, že tady už je hotovo! V početní výhodě mezi sebou několikrát zakombinovali Tyson Barrie a MIKKO RANTANEN. Druhý jmenovaný se pak do puku z jedné opřel a poslal ho do bližší šibenice. Krásná střela finského mladíka dává Avalanche čtyřbrankový náskok. Asistence: Tyson Barrie a Nathan MacKinnon.
     
    39:56
    Zleva se před branku nacpal Elias Lindholm, jenž trefil jen německého brankáře. K dorážce se ještě dostal Mark Giordano, ale ani on recept na překonání Philippa Grubauera nenašel.
     
    39:36
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Sam Bennett – 2 min., hákování).
     
    37:46
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nikita Zadorov – 2 min., vysoká hůl).
    34:47 Colin WILSON - 1:4
     
    34:47
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tohle už s domácím celkem nevypadá dobře, Colorado totiž využívá početní výhodu a odskakuje už o tři góly. Nathan MacKinnon přihrál mezi kruhy, kde se nacházel COLIN WILSON, jenž jen nastavil hůl a prostřelil Mika Smitha Autor gólu se zapisuje v tomto střetnutí podruhé mezi střelce. Asistence: Nathan MacKinnon a Tyson Barrie.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Matthew Tkachuk – 2 min., nedovolené bránění).
    29:34 Neuznaná branka Flames
     
    29:34
    Branka skutečně neplatí! Sam Bennett se soupeřem vjel do brankoviště, kde byl atakován Philipp Grubauer. Až poté se kotouč odrazil od hostujícího brankáře do prostoru tří tyčí, ale radost Johnnyho Gaudreaua dnes asi není na programu.
     
    29:34
    Calgary Flames se sice dočkalo snížení, ale hlavní rozhodčí branku rychle odvolal. Uvidíme, zda video a následně rozhodčí ještě toto rozhodnutí vyvrátí. Domácí fanoušci si žádají branku!
    26:52 Colin WILSON - 1:3
     
    26:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Kanadský celek chyboval na obranné modré čáře, čím si zadělal na obrovské potíže. COLIN WILSON si narazil puk s finským spoluhráčem a poté z mezikruží zamířil do pravého spodního rohu domácí klece. Asistence: Mikko Rantanen.
     
    24:40
    Přihrávku na levý kruh dostal Sean Monahan, kterému kotouč přeskočil hůl, a tak jej posunul pod sebe. Do střely se opřel Mark Giordano, ale jeho ránu vyrazil Philipp Grubauer do ochranné sítě.
     
    23:32
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Gabriel Landeskog – 2 min., hákování).
     
    22:51
    Obrana Colorada nepřesně rozehrála, na ose hrací plochy se puku zmocnil Derek Ryan. Domácí útočník měl kolem sebe hodně prostoru, ale vystřelil jen těsně vedle levé tyče.
    19:54 TJ BRODIE - 1:2
     
    19:54
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to je důležitý gól do šatny, po kterém se náskok Avalanche snížil. Ian Cole vyhazoval po mantinelu, jenže jeho snažení zastavil Sam Bennett, který přihrál na pravý kruh pro vhazování. TJ BRODIE si v něm našel střeleckou pozici a poslal kotouč nad ramenem gólmana přesně pod horní tyč. Asistence: Sam Bennett.
    15:38 Mikko RANTANEN - 0:2
     
    15:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo, nedáš – dostaneš! Z pravé strany vystřelil Cale Makar, jehož pokus byl vyražen za branku, kde se nacházel MIKKO RANTANEN. Finský šikula to zkusil trochu na náhodu, ale trefil Mika Smitha zezadu do betonu a černá guma pak zamířila za brankovou čáru. Asistence: Cale Makar a Colin Wilson.
     
    15:21
    Johnny Gaudreau zachytil puk a uháněl opět sám na brankáře. Tentokrát šikovný hráč nic nevymýšlel, ale střelou z forhendu branku netrefil.
    13:54 Johnny Gaudreau trestné střílení neproměnil
     
    13:54
    Johnny Gaudreau se rozjel rozvážně celou situaci měl přichystanou na forhend. Ovšem před brankovištěm stáhl kotouč na bekhend, ale beton německého brankáře nepřehodil.
    13:54 Faul na Johnnyho Gaudreaua v samostatném úniku
     
    13:54
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Tyson Barrie – trestné střílení, hákování).
     
    13:54
    Dvě velké šance, na každé straně jedna! Z mezikruží nejprve vystřelil Matt Nieto, jehož vychytal Philipp Grubauer. Na druhou stranu ujel sám na Johnny Gaudreau jenž byl faulován a uvidíme trestné střílení!
    09:40 Gabriel LANDESKOG - 0:1
     
    09:40
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Výbornou práci odvedl na pravé straně Nathan MacKinnon, jenž zavezl kotouč do útočného pásma a předvedl rychlou brzdu, po které přihrál na modrou čáru. Od té se napřáhl Tyson Barrie, jehož pokus nohou tečoval GABRIEL LANDESKOG. Švédský útočník se tak jako první zapisuje do kolonky střelců. Asistence: Tyson Barrie a Nathan MacKinnon.
     
    07:18
    Až nyní Calgary připisují první zakončení! Zpoza branky přihrával TJ Brodie, jenž na hranici brankoviště našel Eliase Lindholma. Domácí útočník byl příliš blízko, a tak beton německého brankáře nepřehodil.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 20. Brodie (S. Bennett) – 10. Landeskog (Barrie, MacKinnon), 16. Rantanen (Makar, C. Wilson), 27. C. Wilson (Rantanen), 35. C. Wilson (MacKinnon, Barrie), 41. Rantanen (Barrie, MacKinnon)


    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Välimäki – S. Bennett, Monahan (A), J. Gaudreau – E. Lindholm, Backlund (A), Tkachuk – Czarnik, Jankowski, Frolík – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Varlamov) – E. Johnson (A), Cole, Barrie, Zadorov, Nemeth, Makar – Kerfoot, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Rantanen, Söderberg, C. Wilson – Calvert, Compher, Nieto – G. Bourque, Jost, Andrighetto.

    Rozhodca: Rehman, Rooney – Amell, Smith

    Diváci: 19 289
    Calgary 1 4 Colorado
    #1 Piatok 12.04.2019 • 04:00
    Calgary - Colorado 4:0
    #2 Nedeľa 14.04.2019 • 04:30
    Calgary - Colorado 2:3 koniec po predl.
    #3 Utorok 16.04.2019 • 04:15
    Colorado - Calgary 6:2
    #4 Štvrtok 18.04.2019 • 04:10
    Colorado - Calgary 3:2 koniec po predl.
    #5 Sobota 20.04.2019 • 04:11
    Calgary - Colorado 1:5