Boston – Toronto 1:2 (kon.) | Calgary – Colorado 1:5 (kon.) | Nashville – Dallas 3:5 (kon.)
koniec
Boston Bruins
1:2 (0:0, 0:0, 1:2) Stav série: 2:3
Toronto Maple Leafs
cz Sobota 20.04.2019, 01:10 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Krásný den všem fanouškům kanadsko-americké NHL! Pátý a hrozně důležitý zápas jedné z nejnapínavějších a nejsledovanějších sérií je tady. V TD Garden se popáté utkají rivalové z Bostonu a Toronta. Kdo přidá třeté vítězství?
     
    BRUINS 2:2 MAPLE LEAFS

    Každému celku se povedlo vyhrát po jednom zápasu na venkovní půdě. Vedení v sérii se pokaždé ujalo Toronto, Boston pak v důležitém klání srovnal. Nejproduktivnějším hráčem série je zatím kanadský rebel Brad Marchand, který nasbíral již šest bodů.

    1: Boston 1:4 Toronto
    10. Bergeron (Marchand, Krug) – 17. Marner (Muzzin, Tavares), 23. Marner (TS), 39. Nylander (Kadri, Marleau), 59. Tavares

    2: Boston 4:1 Toronto
    5. Coyle (Backes), 17. Marchand (Pastrňák, Krug), 31. Heinen, 56. Bergeron (Marchand, Grzelcyk) – 51. Kadri (Dermott, Nylander)

    3: Toronto 3:2 Boston
    23. Moore (Rielly, Ennis), 31. Matthews (Johnsson, Marner), 38. Johnsson (Tavares, Matthews) – 24. Krejčí (DeBrusk, Kuhlman), 40. Coyle (Heinen, Grzelcyk)

    4: Toronto 4:6 Boston
    18. Hyman (Rielly, Tavares), 22. Matthews (Johnsson, Hainsey), 52. Matthews (Marner, Rielly), 54. Dermott (Gardiner, Brown) – 4. McAvoy (Coyle, Grzelcyk), 7. Marchand (McAvoy, Heinen), 24. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 25. Pastrňák (Marchand), 46. Chára, 60. Nordström (Krejčí)

    Československá stopa v sérii
    Jaroslav Halák (BOS) – do série nezasáhl
    Zdeno Chára (BOS) – 4 zápasy, 1 bod (1+0)
    David Pastrňák (BOS) – 4 zápasy, 3 body (2+1)
    David Krejčí (BOS) – 4 zápasy, 2 body (1+1)
     
    TORONTO MAPLE LEAFS – TÝMOVÉ STATISTIKY V PLAY-OFF

    Nejproduktivnější hráči
    Auston Matthews – 4 zápasy, 4 body (3+1)
    Mitchell Marner – 4 zápasy, 4 body (2+2)
    John Tavares – 4 zápasy, 4 body (1+3)

    Brankáři
    Frederik Andersen – 4 zápasy, 91,72% zákroků, 3,01 branek na zápas
     
    BOSTON BRUINS – TÝMOVÉ STATISTIKY V PLAY-OFF

    Nejproduktivnější hráči
    Brad Marchand – 4 zápasy, 6 bodů (2+4)
    Patrice Bergeron – 4 zápasy, 3 bodů (2+1)
    David Pastrňák – 4 zápasy, 3 body (2+1)

    Brankáři
    Tuukka Rask – 4 zápasy, 92,09% zákroků, 2,77 branek na zápas
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, J. Moore, Grzelcyk – Marchand, Bergeron, Heinen – DeBrusk, Krejčí, Pastrňák – Ma. Johansson, Coyle, Backes – Kuraly, Acciari, Wagner.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Rielly, Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Gardiner, Dermott – Hyman, Tavares, Marner – A. Johnsson, Matthews, Kapanen – Marleau, W. Nylander, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, Moore..
     
    Krásné ráno s úžasným hokejem! Oba celky jsou již na ledové ploše a Todd Angilly zazpívá hymnu Kanady a USA. Utkání číslo pět o důležité vedení v sérii brzy začne.
     
    Jdeme na to! Proti sobě nastoupí popáté v řadě Tuukka Rask a Frederik Andersen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí celek vyhrál vhazování a Zdeno Chára ihned posílal kotouč směrem na branku Toronta. TD Garden hned spustilo klasické Lets go Bruins.
     
    00:48
    Morgan Rielly to jako první zkoušel od modré čáry na branku. Jeho svižná rána po ledě ale skončila před bránícím hráčem a Rask nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    01:14
    Následně se kanadskému celku již zakombinovat nepovedlo a přihrávka skončila na icingu. Mezitím byla vidět menší potyčka, zatím bezkontaktní. V hlavní roli Brad Marchand.
     
    01:43
    John Tavares na konci akce svého celku. Kanadský centr tečoval střelu mezi kruhy a následně byl v brankovišti poslán k zemi, s čímž nejspíše musel počítat. Každopádně se mu to moc nelíbilo.
     
    02:15
    David hledal Davida. Zkušenější Krejčí od pravého mantinelu přihrával do středu hřiště, ale odchovanec hokeje v Havířově nezpracoval nabídku od krajana ideálně.
     
    03:09
    Toronto delší dobu kombinovalo v útoku a zakončoval Morgan Rielly od modré čáry, jeho zakončení ale neprošlo. Ke střele se dostal až Travis Dermott, ale rána z pravého kruhu skončila ve výstroji Raska.
     
    03:37
    Nikita Zajcev se poté mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a posílal jej na branku. Puk se ale do branky nedostal, poté se hra přesunula před branku Andersena.
     
    04:05
    Po pravé straně se před branku Raska dostal Zach Hyman, jenž u druhé tyčky hledal Marnera. Jeho zadovka sice kanadského mladíka našla, ale ten zásluhou skvělého zákroku Cháry zblízka nezakončil!
     
    05:16
    Krásný hokej ze strany na stranu! Oba celky se pokouší dostat do zakončení a hraje se přitom opravdu tvrdě. Zatím jsme se ale větší šance nedočkali.
     
    06:23
    Nyní Boston dostal kanadského soupeře a ten musel podél mantinelu vyhodit na icingu. Pokračovat se tak bude po levici dánského brankáře Toronta.
     
    07:14
    Po pravé straně se do útoku dostal David Krejčí a měl před sebou celkem dosti prostoru. Místo střely ale zvolil přihrávku mezi kruhy, kde se spoluhráče DeBrusk neprosadil. V protiakci najelo Toronto do ofsajdu a pokračovat se bude po první komerční přestávce.
     
    Střely na branku: 1:3
     
    07:39
    U pravé tyčky se otočil William Nylander, který po ledě zakončoval na bližší tyč. Jeho rána ale skončila na pozorném betonu Tuukky Raska, aktivita Toronta ovšem pokračuje.
     
    08:18
    Javorové listy jsou zatím aktivnější. Auston Matthews nyní parádně tečoval nahazovaný kotouč od modré čáry mezi kruhy. Puk šel mezi betony finského brankáře, ale ten i nyní chytá!
     
    09:16
    Noel Acciari se po delší době dostal k teprve druhé střele domácího celku. Střílel z pravé strany na první tyčku, ale jeho rána po ledě šla jen do betonu Andersena.
     
    09:44
    Následně si sám najel až do útočné třetiny obránce Charlie McAvoy. Tomu se nakonec v rychlosti povedlo i zakončit, ale jeho svižná rána šla jen těsně nad branku.
     
    10:48
    Přihrávku do útoku dostal David Pastrňák, jenž se od pravého mantinelu chtěl dostat před branku. Hainsey ale skvěle zakročil a českého snajpra nepustil do tutovky.
     
    11:40
    V následujících sekundách byl pod tlakem zase hostující celek. Toronto nakonec vyhodilo na icing a pokračovat se bude po pravici brankáře Andersena.
     
    12:04
    Kasperi Kapanen se nejdříve dostával před brankou ke střele, ale ta moc nevyšla a puk se dostal za branku. Jeden z jeho spoluhráčů to zkoušel zpoza branky, ale Rask tygřím skokem kryje!
     
    12:25
    Zach Hyman se pak před druhou komerční přestávkou dostal po levém křídle až do zakončení. Zkoušel to u levé tyčky, ale zblízka a po ledě si na Raska nepřišel, finský brankář opět kryje!
     
    Střely na branku: 4:6
     
    13:11
    Rychle si najel do útočné třetiny Auston Matthews, který od levého mantinelu tvrdě zakončoval. Jeho rána ale gólové parametry neměla a Rask nemusel ani zasahovat.
     
    13:48
    Bostonu se vzápětí nepodařilo vybojovat útočné pásmo a po vyhození na zakázané uvolněné se bude vhazovat před Raskem. Přesněji hned po jeho pravé ruce, kde má vyrážečku.
     
    14:08
    Bostonu se ovšem povedlo rychle dostat do útoku a zakombinovat. Charlie McAvoy zakončoval od modré čáry svižnou ránou, ale ta se do branky nakonec nedostala.
     
    14:58
    Trevor Moore se po přihrávce od mantinelu dostal na kruhu ke střeleckému pokusu. Člen čtvrté lajny mířil do vzdálenější šibenice, ale branku nakonec netrefil. Komerční přestávka číslo tři.
     
    Střely na branku: 4:7
     
    16:05
    První třetina se blíží do svého konce a v posledních sekundách se hra lehce uklidnila a ani jeden celek nechce chybovat. Každopádně oba celky jedou na sto procent.
     
    17:00
    Uvidíme první přesilovku utkání, ačkoliv se tom moc Zachu Hymanovi nelíbí. Hostující křídlo ovšem jasně podrazilo MacAvoye a Boston má šanci na otevření skóre.
     
    17:12
    Hned na začátku přesilovky dostal přihrávku k levému kruhu Pastrňák. Ten posouval mezi kruhy bekhendem, ale bránící hráči Maple Leafs kotouč zachytili a vyhodili.
     
    17:54
    Po krásné kombinaci se ke střele dostal mezi kruhy Patrice Bergeron. Ten střílel k levé tyčce, ale Andersenovi se povedlo parádně zakročit. Toronto následně vyhodilo!
     
    18:47
    Charlie Coyle se dostal s kotoučem až k pravé tyčce a situaci vylepšoval přihrávkou skrz brankoviště. Tam se ale Jake DeBrusk nedokázal prosadit, puk netrefil ideálně a ten skončil vedle branky.
     
    19:01
    Hosté v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část pátého duelu mezi Bruins a Maple Leafs je u konce! Od prvních minut sledujeme aktivní, bruslivý a agresivní play-off hokej. Ani jeden z celků se ovšem gólově neprosadil, k vidění byla navíc pouze jedna přesilovka. Druhá třetina duelu startuje ve 2:01.

    Střely na branku: 6:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Opět začala třetina z hokejky Zdena Cháry. Ten si nyní najel do útočné třetiny a po jeho nahození přišel zákrok Frederika Andersena, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    20:32
    Pokračovalo se vhazováním před Raskem. Jake Muzzin po úspěšném buly střílel od modré čáry, ale branku ani netrefil. Do útoku tak jdou černožlutí.
     
    20:56
    Snad popáté se přerušuje v úvodní minutě prostřední třetiny. Torontu se nyní nepovedlo zakombinovat a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    21:41
    David Krejčí dostal přihrávku do útoku a najednou se zjevil mezi kruhy. Již se čekala střela českého útočníka, ale tomu byl puk odebrán a jsou u něj hosté.
     
    22:34
    Poté si do třetiny najel obránce Bruins Torey Krug. Ten hledal spoluhráče na levém kruhu, ale přihrávka k němu nedošla. V protiakci poté musel zasahovat Tuukka Rask.
     
    22:56
    Následně se domácí dostali do ofsajdové pozice, celou situaci nezachránil ani sprint Chrise Wagnera. Opět se tak bude vhazovat před zrakem finského brankáře, kterého draftovalo Toronto.
     
    23:25
    John Tavares se poté dostal k pravé tyčce po pravé straně a skrz brankoviště vylepšoval pozici. Puk se ale ke spoluhráči nedostal, a tak to kanadský kanonýr zkoušel ze vzduchu. Branka ohrožena ovšem nebyla, Chára a Hyman se pak dostali do menší strkanice.
     
    23:49
    Na levé straně se hosté překřížili a Auston Matthews zakončoval. Jeho rána ale nebyla moc nebezpečná a Rask ji nakonec s menšími problémy zachytil. Pokračuje se vhazováním po jeho pravici.
     
    24:13
    Druhá přesilovka v utkání, zahraje si ji opět domácí celek! Patrick Marleau zahákoval na modré čáře Davida Krejčího a již sedí na lavici hanby. Dočkáme se úvodní trefy?
     
    24:27
    Hned první kombinace po pár sekundách je ukončena a hra vykázána do střední třetiny. Domácí mužstvo se totiž dostalo do ofsajdu, vhazovat se tak bude v neutrální zóně.
     
    24:44
    Medvědi se hned zpátky dostali do útoku a David Pastrňák dostal nabito na levý kruh. Český střelec to hned házel na branku, ale jeho rána skončila na Andersenovi.
     
    25:47
    Na ledě je již druhá přesilovková formace, které se zatím nedaří. Hosté se nyní dobře brání a již dvakrát v řadě se jim povedlo vyhodit kotouč mimo pásmo.
     
    26:14
    Hosté v plném počtu.
     
    26:40
    Navrátivší Patrick Marleau se hned zapojil do útoku svého celku a od pravého mantinelu nahazoval do brankoviště. Tam sice byla dvojice spoluhráčů, ale letící kotouč netrefil ani jeden.
     
    27:25
    Toronto pokračovalo v aktivní hře a Bostonu se povedlo vyhodit jen za cenu zakázaného uvolnění. Pokračovat se bude po pravici Tuukky Raska, zatím se hraje bez branek.
     
    28:10
    Brad Marchand nyní dostal parádní přihrávku mezi kruhy a hned zakončoval, ale Andersen skvěle zakročil! Dánský brankář poté vyrazil i dorážku Pastrňáka, TD Garden je ovšem na nohou.
     
    28:24
    A na nohou bude i po komerční přestávce. Mitchell Marner chtěl osvobodit své mužstvo, ale byl lehce zbrklý. Kotouč totiž poslal mimo ledovou plochu a dostane trest.
     
    Střely na branku: 13:11
     
    28:37
    Brad Marchand se objevil na modré čáře a přihrával k pravému mantinelu. Connor Brown ovšem zachytil jeho přihrávku a kotouč poslal mimo obranné pásmo.
     
    28:59
    Následně se v oslabení dostal ke kotouči Kasperi Kapanen a ten unikal naprosto sám na Raska. Zakončoval k pravé tyčce, ale branku se mu nakonec trefit nepovedlo!
     
    30:05
    Naprosto geniální oslabení od hostujícího celku, které je podpořeno bučením domácího publika na přesilovku svých miláčků. Nyní to Toronto zvládne naprosto skvěle.
     
    30:25
    Hosté v plném počtu.
     
    30:45
    V útoku pokračoval Boston, ale hra byla nakonec přerušena po přihrávce rukou. Hra se tedy přerušuje a pokračovat bude až po komerční přestávce. První půlka utkání branku nepřinesla.
     
    Střely na branku: 14:11
     
    32:04
    Domácí celek to nyní v útoku zahrál solidně a celá akce byla zakončena střílenou přihrávkou mezi kruhy. Zde se chtěl prosadit DeBrusk, ale k tomu se dobře vrátil Hyman.
     
    32:39
    TD Garden již poprvé v utkání propuklo v obrovskou radost, ale celá situace se ještě bude řešit na videu. David Krejčí ale naprosto jasně trefil jen pravou spojnici břevna a tyčky!
     
    32:39
    Byla to obrovská šance, ale sudí naprosto správně a hodně rychle rozhodli v neprospěch domácích. Krejčí byl volný před brankou a chyběly opravdu milimetry.
     
    34:00
    Ani jeden celek se nyní nemůže do ničeho dostat a nahazuje se z jedné strany na druhou. V posledních sekundách se bojuje o kotouč u jednoho z mantinelů před brankou Bruins.
     
    34:45
    William Nylander se po přejetí modré čáry dostal u pravého mantinelu ke střele. Jeho slabší rána šla po ledě ke vzdálenější tyčce a nebyla nikterak nebezpečná.
     
    35:50
    Opět se několik chvilek hraje bez přerušení. Oba celky jsou směrem do útoku neskutečně aktivní, ale hraje se hodně bojovně a ani jedno mužstvo nechce chybovat.
     
    36:27
    Tuukka Rask nyní schoval v lapačce nahození ze střední třetiny a u levé tyčky přerušil hru. Pokračuje se komerční přestávkou, poslední v prostřední periodě.
     
    Střely na branku: 15:12
     
    36:47
    Do útoku si najel Sean Kuraly, jenž u levého mantinelu zasekl a přes celou šíři kluziště našel Moorea. Ten hned zakončoval, ale jeho rána se do branky nakonec nedostala.
     
    37:37
    Kasperi Kapanen si nyní obhodil hráče před modrou čárou a po pravé straně chtěl zaútočit. David Pastrňák se ovšem vrátil a vybojoval kotouč pro svůj celek.
     
    37:53
    Poté si do ofsajdové pozice najel Mitchell Marner a opět se lehce porafal s Chárou. Byla to jen menší strkanice, které se hostující šestnáctka pochopitelně účastnit nechtěla.
     
    38:25
    Úžasný Tuukka Rask zachránil bezbrankový stav! Tyler Ennis se od pravého mantinelu dostal až před branku, kde zakončoval k pravé tyčce při dlouhé kličce k levé tyčce. Finská jednička Bruins ale věděla, co hostující borec udělá a chytá.
     
    39:08
    Kasperi Kapanen v další akci svého celku, Rask je v posledních chvilkách pořádně zaměstnaný. Finský útočník dostal přihrávku na levý kruh, kde hned zakončoval. Nakonec ale jen do hrudi svého krajánka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je za námi a stav zůstává stejný, jako tomu bylo na začátku celého utkání. Domácí celek měl více šancí, a to hlavně také díky přesilovkám. Zatím je to ale show obou brankářů, skvěle chytá Rask i Andersen. Na první branku si každopádně budeme muset počkat minimálně do třetí třetiny.

    Střely na branku: 15:16 (9:9 ve druhé třetině)
    Třetí třetina začne ve 2:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Oba celky se hnaly hned do útoku. Brad Marchand na pravé straně neuspěl, John Tavares nahazoval na branku Raska již ze střední třetiny.
     
    40:30
    Následně se vhazovalo po levici Raska, kde se vhazování opakuje. Sudím se nelíbilo počínání Coyle na vhazování, na scénu jde tedy Sean Kuraly.
     
    41:12
    Nějakou dobu se bojovalo ve střední třetině. Nakonec poslali hosté kotouč podél pravého mantinelu za branku Raska a píská se icing. Hra se tak přesouvá opět před Andersena.
     
    41:49
    Maple Leafs rozjelo menší kolotoč v útoku a Morgan Rielly zakončoval od modré čáry. Poněkolikáté v utkání ovšem nastřelil jen prvního hráče před sebou.
     
    42:36
    Skvěle se po levé straně natlačil do zakončení Trevor Moore, kterému se ale nepovedlo najít skulinku. V protiakce a přečíslení domácích střílel Kuraly, ale obětavý obránce Travis Dermott mu padl pod nohy. To je žrádlo!
     
    43:31
    Nakonec se přerušuje až nyní. Torontu se nepovedlo rozjet další akci a píská se icing. Hra tak bude pokračovat po levici Frederika Andersena, jenž stále drží čisté konto.
     
    43:51
    Patrice Bergeron poté na pravém křídle udělal kličku a zakončoval, ale jeho pokus nebyl přesný a skončil na zadním mantinelu. Následně to domácí zkoušeli ještě od modré, ale Andersen puk raději schoval v lapačce.
     
    44:16
    Branku Andersena následně objížděl Danton Heinen, který se pokoušel zakončovat. Puk ale nenasměroval do branky a ten proletěl jen brankovištěm a nikdo jej do branky neposlal.
     
    44:44
    Connor Brown vybojoval kotouč za brankou a pokoušel se domácí jedničku překvapit střelou zpoza branky. Zkušený Fin si ale celou situaci pohlídal a kotouč udržel pod svými betony.
     
    45:16
    Další zákrok domácího brankáře a aréno zní Tuuuuuk. Nyní si vítěz Stanley Cupu poradil s nahozením od pravého mantinelu, nikdo před ním nestál a byl to jednoduchý zákrok.
     
    46:02
    První lajna Bruins se dostala do aktivní kombinace v útoku a točila bránící hráče Maple Leafs. Ke střele ovšem nedošlo, a tak se domácí stáhli do středu ledové plochy.
     
    46:50
    Charlie Coyle si parádním ramenem odmítl obránce Riellyho, což vyprodaná aréna v Bostonu ocenila. Domácí útočník se ale nakonec ke střele nedostal.
     
    47:14
    Vzápětí byla hra přerušena a pokračovat se bude po komerční přestávce číslo jedna ve třetí části. Stále sledujeme bezbrankový duel, nikdo nechce chybovat a utkání dosti připomíná sedmý zápas série.
     
    Střely na branku: 18:20
     
    47:14
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    47:43
    Hosté hrají svou první přesilovku v utkání. Torontu se ovšem zatím nic vymyslet nepovedlo, i tak ale vidíme kombinační hru kanadského mužstva v pásmu.
     
    47:53
    Morgan Rielly to po přihrávce Matthewse zkoušel na modré čáře z první. Tuukka Rask ovšem kotouč viděl a schoval jej ve své lapačce. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    48:40
    Velké šance hostů a úžasné zákroky Raska! Nejdříve zakončoval Rielly a v brankovišti přišly dorážky Matthewse a dalších hráčů. Stav ale zůstává nezměněn!
     
    49:15
    Domácí v plném počtu.
     
    50:00
    Toronto bylo následně nadále aktivní v útočné třetině, ale nakonec ztratilo pásmo a musí se vracet. Maple Leafs jsou ovšem na kotouči a čekají na další cestičky do útoku.
     
    50:41
    Trevor Moore parádním sprintem vynuloval icing hostujícího celku, což se moc nelíbilo domácímu publiku. Pokračuje se bez hvizdu sudího a do konce třetí třetiny zbývá posledních deset minut.
     
    51:33
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Poprvé v utkání se mění skóre a do vedení jdou hosté! AUSTON MATTHEWS přenechal kotouč na modré čáře Jakeu Muzzinovi a najel si na pravý kruh. Hostující bek skvěle naznačil a poté našel americkou superhvězdu. Ta se z první prosadila a dává velice důležitou branku. Asistence: Jake Muzzin a Kasperi Kapanen.
    51:33 Auston MATTHEWS - 0:1
     
    51:33
    Tak pozor, Boston si vzal trenérskou výzvu kvůli nedovolenému bránění brankáři. Toto bude velice těsné, v NHL podobné zákroky moc nepouští!
     
    51:33
    Branka platí a v šoku jsou nejen experti celostátní televize NBC! Fanoušci bučí, ale Toronto se raduje z obrovsky důležité branky. Toto je dosti možná rozhodující moment celé série.
     
    51:38
    Střely na branku: 18:25
     
    51:56
    Svižné nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy David Krejčí. Jeho teč se mezi tři tyče nevešla a kotouč skončil na zadním hrazení. Pokračuje se aktivitou domácích.
     
    52:49
    Nejdříve to mezi kruhy zkoušel v úžasné pozici Marcus Johansson, ale ten trefil hůl skvěle bránícího Zajceva. Celá akce byla pak zakončena pokusem Kuraly od pravého mantinelu do Andersena.
     
    53:20
    Boston bude nejspíše do konce utkání už jen tlačit. David Pastrňák si teď najel k levé tyčce a vylepšoval pozici přihrávkou před branku, ale obrana Maple Leafs kotouč opět zablokovala.
     
    53:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost v Kanadě, protože Toronto jde do dvoubrankového vedení! Morgan Rielly úžasně zavezl kotouč do pásma a dal jej na levé křídlo. Andreas Johnsson pak našel KASPERIHO KAPANENA, jenž se trefil do odkryté části branky. Asistence: Andreas Johnsson a Morgan Rielly.
    53:45 Kasperi KAPANEN - 0:2
     
    54:47
    Jakoby nyní Boston nechtěl hrát. Brad Marchand se nakonec dostal před branku a nahazoval kotouč do brankoviště. Danton Heinen se k němu ovšem nestihl dostat.
     
    55:50
    Velká chyba v domácí rozehrávce končí ofsajdem. David Krejčí přihrával na levé křídlo, ale nabídka to byla nepřesná a je z toho nakonec icing. Vhazuje se tak po levici Raska.
     
    56:20
    Charlie Coyle rozjel akci a u levého mantinelu našel Marcuse Johanssona. Ten po ledě zakončoval ke vzdálenější tyčce, ale Frederik Andersen puk srazil mimo ledovou plochu. Komerční pauza.
     
    Střely na branku: 22:27
     
    57:05
    Domácí to nyní dost překombinovali! Charlie McAvoy byl u pravého kruhu a mohl zakončovat, ale puk poslal ještě na spoluhráče do brankoviště. Frederik Andersen to ale přežil. Boston hraje v šesti!
     
    57:36
    Nejdříve sudí neodpískali icing Toronta, což se naopak na druhé straně v opačném pořadí pískalo. Tohle se nelíbilo zaplněné aréně, ale sudí takto rozhodli a vhazuje se před Raskem.
     
    58:23
    Domácí hrají v šesti, ale nemají téměř žádný tlak. Torontu se již několikrát povedlo vyhodit a je obrovsky blízko k zisku důležitého pátého utkání v sérii.
     
    59:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    David na Davida a máme tu drama! David Pastrňák si najel na pravý kruh a zachoval naprosto chladnou hlavu. DAVID KREJČÍ od něj dostal přihrávku k levé tyčce a svižným zakončením zaručil pořádně zajímavou koncovku duelu! Asistence: David Pastrňák a Torey Krug.
    59:17 David KREJČÍ - 1:2
     
    59:17
    Sudí ale opět pracují s videem. Posuzuje se ofsajdová pozice, takže se volá do Toronta!
     
    59:17
    Situace ofsajdová nebyla a pokračuje se tedy za stavu 2:1 pro hosty! Čeká nás parádní poslední minuta tohoto důležitého utkání!
     
    59:42
    David Pastrňák neviděl signalizaci ofsajdu a zapojil se do hry. Nyní to měl být nejspíše úmyslný ofsajd, ale nakonec se vhazuje ve střední třetině.
     
    59:47
    John Tavares hned po vhazování lehce zbrklý. Vyhodil na branku, kterou ale netrefil. Píská se zakázané uvolnění a vhazovat se bude před brankou Frederika Andersena.
     
    59:59
    Po buly nezachytil kotouč David Pastrňák a Torontu se povedlo vyhodit. Do konce duelu zbývá poslední sekunda, z tohoto snad ani branka vstřelit nejde.
     
    60:00
    Tak Brad Marchand ještě stihl vystřelit, ale jeho rána k levé tyčce skončila na pozorném Andersenovi a Toronto v důležitém pátém utkání vítězí!
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Toronto v krásném a velice důležitém duelu přetlačilo Boston a jde do trháku.

    Hrálo se opravdu opatrně a ani jeden celek nechtěl chybovat. Branky také padaly až ve třetí třetině, a to speciálně v poslední desetiminutovce. Vyrovnaný stav roztrhl Auston Matthews, kterého dvě minuty na to doplnil Kasperi Kapanen. David Krejčí v poslední minutě jen snížil, ke srovnání se ale domácí již nedostali a prohrávají druhý domácí duel v sérii.

    STAV SÉRIE: 2:3
    Střely na branku: 29:27
    Diváci: 17 565
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Auston Matthews (TOR) 1+0
    2. Frederik Andersen (TOR) 28 zák., 1 gól, 96,6%
    3. Tuukka Rask (BOS) 25 zák., 2 góly, 92,6%
     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:43
    David Krejčí (BOS) 1+0, 1 střela, čas na ledě 20:19
    David Pastrňák (BOS) 0+1, 5 střel, čas na ledě 23:00
     
    Ode mě je to dnes vše. Přeji příjemné usínání či vstávání. Zase někdy u NHL na počtěnou! (03:54:26)

    David Panuška

    Góly a asistencie: 60. Krejčí (Pastrňák, Krug) – 52. Matthews (Muzzin, Kapanen), 54. Kapanen (A. Johnsson, Rielly)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, J. Moore, Grzelcyk – Marchand, Bergeron, Heinen – DeBrusk, Krejčí, Pastrňák – Ma. Johansson, Coyle, Backes – Kuraly, Acciari, Wagner.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Rielly, Hainsey, Muzzin, N. Zajcev, Gardiner, Dermott – Hyman, Tavares, Marner – A. Johnsson, Matthews, Kapanen – Marleau, W. Nylander, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, Moore.

    Rozhodca: Furlatt, O'Halloran, McIsaac – Barton, Pancich

    Diváci: 17 565
    Boston 4 3 Toronto
    #1 Piatok 12.04.2019 • 01:10
    Boston - Toronto 1:4
    #2 Nedeľa 14.04.2019 • 02:15
    Boston - Toronto 4:1
    #3 Utorok 16.04.2019 • 01:00
    Toronto - Boston 3:2
    #4 Štvrtok 18.04.2019 • 01:10
    Toronto - Boston 4:6
    #5 Sobota 20.04.2019 • 01:10
    Boston - Toronto 1:2
    #6 Nedeľa 21.04.2019 • 21:20
    Toronto - Boston 2:4
    #7 Streda 24.04.2019 • 01:00
    Boston - Toronto 5:1