Vigo – Girona 2:1 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Huesca 0:0 (kon.)
Barcelona – Sociedad 2:1 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 20.04.2019, 16:15 • Estadio Municipal de Ipurua, Eibar • Španielska LaLiga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:15:44)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 6:4.
    Rohy: 5:8.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 11:12.
     
    Atlético vyhralo i piaty vzájomný zápas s Eibarom na jeho pôde, že by ale dnes zdvihlo divákov zo sedadiel sa rozhodne nedá povedať. V druhom polčase boli hostia predsa len o niečo aktívnejší a mali viac šancí, niekoľkokrát im ale zabránil v strelení gólu domáci brankár Dmitrović. I Eibar mal svoje šance, bránu Oblaka ale prakticky neohrozil, pretože takmer žiadna strela neletela do priestoru ohraničeného tromi tyčami. Nezáživný zápas plný súbojov, strát a nepresných prihrávok napokon rozhodol v závere riadnej hracej doby jediným gólom zápasu Lemar. Atlético sa vďaka tejto výhre priblížuje k Barcelone na rozdiel šiestich bodov, Kataláncov ale večer čaká súboj s Realom Sociedad. Eibar zostáva na priebežnom trinástom mieste.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po Cucurellovom centri sa k odrazenej lopte dostal Jordán, ktorý však strelou z hranice šestnástky tesne minul Oblakovu bránu.
     
    90+2
    Atlético drží loptu na útočnej polovici a domáci sa k nej stále nemôžu dostať. Ich nádeje na body z dnešného zápasu pomaly umierajú.
     
    90+1
    Po faule hostí získai domáci priamy kop, ktorý rozohrali tragicky. Nepresný center skončil ďaleko za autovou čiarou.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Žltú kartu za podrazenie Cucurellu a následné protesty proti tomuto verdiktu dostáva Álvaro Morata (Atlético Madrid).
     
    90
    Eibaru sa nedarí dostať do záverečného tlaku. Atlético domácich agresívnym presingom drží na ich polovici alebo v strede poľa a všetky ich nákopy odkopáva ďaleko od svojej brány.
     
    89
    Strely na bránu: 1:4
     
    88
    Obrancovia Eibaru nakopli loptu na hrot, po odkope obrancov Atlética sa k nim však lopta vrátila naspäť. Postupnou kombináciou tak zatlačili hostí bližšie k ich bráne.
     
    87
    Domáci hneď po rozohrávke po inkasovanom góle o loptu prišli, Atléticu sa ale prechod do útoku nevydaril.
     
    86
    Gól ešte potvrdil videorozhodca, Atlético tak vedie 1:0.
    85. Thomas Lemar (ATM) - 0:1
     
    85
    Atlético dalo gól!
    Hostia sa v závere zápasu dostávajú do vedenia! Po niekoľkých hlavičkách v strede poľa dostal loptu do nábehu na pravej strane Koke a prihrávkou cez celú šestnástku našiel na opačnej strane nabiehajúceho THOMASA LEMARA, ktorý loptu zblízka dorazil do odkrytej brány domácich.
     
    84
    Zo strednej vzdialenosti vystrelil León, jeho pokus skončil o centimetre nad brvnom Oblakovej brány.
     
    83
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Sergi Enrich, prichádza Charles.
     
    81
    Hra sa v závere zápasu predsa len trochu oživila. Po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke medzi obrancami Atlética striedajúci Kike García, strelou ale tesne minul Oblakovu bránu.
     
    80
    Na opačnej strane centroval z ľavej strany Cote na prednú tyč, kde si loptu na dvakrát stiahol do rukavíc brankár Oblak.
    79. Diego Godín (ATM)
     
    79
    Koke z priameho centru nacentroval do stredu šestnástky Eibaru na kapitána Godína, ktorý úplne voľný hlavičkoval priamo pod brvno domácej brány. Dmitrović zákrokom zápasu udržal Eibaru čisté konto.
     
    78
    Oblak rozohral po malej domov priamo na striedajúceho Kikeho Garcíu, domácemu hráčovi ale lopta odskočila pri spracovaní. Druhý pokus slovinského brankára o rozohrávku už bol výrazne úspešnejší.
     
    77
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Marc Cucurella, prichádza Pedro León.
     
    76
    Center z rohu odhlavičkoval spred svojej brány Jordán, domácim sa ale prechod do útoku nevydaril, lebo Cucurella nedokázal tento nákop dobehnúť.
     
    75
    Enrich prišiel o loptu pred šestnástkou Atlética a hostia okamžite poslali pas dopredu na Moratu. Útočník hostí si potiahol loptu až príliš do ľavej strany, našťastie preňho ale dokázal aspoň rohový kop vybojovať Partey.
     
    74
    Domáci kapitán odskákal na ošetrenie za autovú čiaru a hra pokračuje. Naďalej sa ale odohráva predovšetkým v strede poľa, kde prebiehajú súboje o loptu.
     
    73
    Na trávniku zostáva ležať Escalante, ktorý pravdepodobne dostal kŕče do nohy.
     
    72
    Strely: 5:5
    71. Sergi Enrich (EIB)
     
    71
    Cucurella našiel centrom na prednú tyč nabiehajúceho Enricha, ktorému zrazil jeho strelu tesne nad svoju bránu Godín.
     
    70
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Santiago Arias, prichádza Nikola Kalinić.
     
    69
    Žltú kartu za podrazenie rozohrávajúceho Ariasa dostáva Sergi Enrich (SD Eibar).
     
    68
    Eibar získal rohový kop. Center letiaci na prednú tyč odvrátila obrana Atlética a po malej domov od Ariasa loptu odkopol do autu brankár Oblak.
     
    66
    Lemarovi sa dnes zatiaľ veľmi nedarí. Opäť sa pokúsil o uvoľnenie na pravom krídle, znovu sa mu to však nevydarilo a jeho center bol zablokovaný priamo k brankárovi Dmitrovićovi.
     
    65
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
     
    64
    Lemarov center doletel na zadnú tyč, kde sa snažil zakončiť hlavou Gimnez. Lopta sa odrazila od hráčov Eibaru mimo pokutové územie.
     
    63
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Marc Cardona, prichádza Kike García.
     
    62
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Ariasa na pravom krídle dostáva Cote (SD Eibar). I on vynechá ďalší zápas. Atlético navyše získava priamy kop z pravej strany.
     
    62
    Hra sa po aktívnom úvode druhého polčasu odohráva predovšetkým v strede poľa, kde ani jeden z tímov stále nezískal jasnú prevahu.
     
    61
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Filipe Luís.
     
    60
    Vitolo si chcel naraziť loptu na útočnej polovici s Moratom, tento úmysel ale vystihol Jordán, ktorý loptu zachytil a potiahol na polovicu Atlética.
     
    59
    De Blasis si potiahol loptu z pravej strany na stred, potom ale prihral Enrichovi na pravé krídlo do ofsajdu.
     
    58
    Lemar sa pokúsil o individuálny prienik a potom o center zľava na Vitola. Ani jedno sa mu nevydarilo a lopta napokon skončila v náručí gólmana domácich Dmitrovića.
     
    57
    Partey chcel zrýchliť hru kolmou prihrávkou na Moratu, tento pas však zastavili domáci. Podobne dopadol i nákop na Enricha, po ktorom získalo loptu Atlético.
     
    55
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Thomas Lemar.
     
    55
    Eibar však stráca loptu kvôli faulu Cucurellu na Ariasa.
     
    54
    Domáci si neporozumeli pri prechode do útoku a sami sa vytlačili naspäť na vlastnú polovicu. Postupnou kombináciou sa ale posunuli na útočnú polovicu.
     
    53
    Hra má v druhom polčase omnoho vyššie tempo ako v prvom dejstve. Koke vystrelil z prvej zo strednej vzdialenosti a jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil nad svoju bránu gólman domácich Dmitrović.
     
    52
    Coteho center z ľavej strany sa stočil nečakane smerom k bráne Oblaka a slovinský brankár musel zareagovať. Našťastie pre hostí loptu bezpečne chytil.
    51. Álvaro Morata (ATM)
     
    51
    Vitolo si potiahol loptu cez stred poľa a prihrávkou na ľavé krídlo vysunul do šestnástky Moratu. Útočník Atlética prízemnou strelou tesne minul vo veľkej príležitosti domácu bránu.
     
    50
    Na opačnej strane posielal skvelý pas za obranu Eibaru Saúl Ñíguez, Álvarez ale loptu zrazil priamo k svojmu brankárovi Dmitrovićovi.
     
    49
    Jordánov center zasiahol hlavou Enrich a na zadnej tyči sa snažil loptu ešte doraziť do brány Atlética Cardona. Na tento zásah mu však chýbalo pár centimetrov.
     
    48
    Giménez podrazil Enricha na pravej strane vlastnej polovice, domáci tak budú mať priamy kop.
     
    47
    Hneď na začiatku zlou spätnou prihrávkou prihral Jordán Moratovi, útočník Atlética ale svojou strelou výrazne minul domácu bránu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:17.
     
    Prvý polčas neponúkol veľa futbalovej krásy. Okrem obrovskej šance Correu, ktorého vychytal domáci brankár Dmitrović sme vyložené gólové príležitosti nevideli. Miernu prevahu mali domáci, jednalo sa však predovšetkým o optickú prevahu v držaní lopty. Verme teda, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Strely: 3:2
     
    45+1
    Koke posunul loptu na Parteyho, ktorý sa snažil o priamu strelu. Tentokrát to ale nebol vydarený pokus, skončil totiž vysoko nad bránou Eibaru.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Moratu v rýchlom protiútoku hostí Joan Jordán (SD Eibar). Domáci záložník vynechá ďalší zápas. Hostia získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    44
    Hra sa v závere prvého polčasu výrazne kúskuje. Morata sa už štvrtýkrát ocitol v ofsajde.
     
    43
    Hostia získali rohový kop. Dmitrović podbehol center, našťastie pre domácich boli za ním len jeho obrancovia, ktorí loptu okamžite odkopli preč z predbránkového priestoru.
     
    42
    Center zo štandardky sa niekoľkokrát odrazil v pokutovom území Atlética, až sa lopta definitívne dostala do rukavíc brankára Oblaka.
     
    41
    Morata skočil na nohu v súboji o loptu Orellanu. Priamy kop pre Eibar z pravej strany.
     
    40
    Vitolo znovu pod tlakom stratil loptu, hostia ju ale získali späť. Álvarezovo prenesenie hry zachytil Saúl Ñíguez.
     
    39
    Domáci pokračujú v kombinácii na útočnej polovici. Hostia naháňajú hráčov Eibaru, tí im ale teraz súboj o loptu výrazne uľahčili, pretože Oliveira poslal namiesto na Orellanu loptu priamo do autu.
     
    37
    Hosťom sa nedarí vôbec prejsť do útoku. Saúl Ñíguez získal loptu na vlastnej polovici, Moratovi ale nedokázal poslať presný pas na hrot útoku. Loptu získal domáci brankár Dmitrović.
     
    36
    Po rýchlej kombinácii pred šestnástkou Atlética strieľal z prvej Enrich, bránu Jana Oblaka ale minul asi o dva metre.
     
    35
    Domáci postupne dostávajú Atlético pod veľký tlak. Orellana sa nedostal na pravom krídle cez Saúla Ñígueza, potom ale sám získal loptu späť pre Eibar.
     
    33
    Morata fauloval Jordána, loptu tak získali znovu domáci. Hostia ju v posledných minútach majú na kopačkách len zriedkavo.
     
    32
    Godín hneď potom odkopol center De Blasisa z pravej strany na tretí rohový kop Eibaru. Túto pasáž rohov domácich ukončil brankár Oblak, ktorý chytil center Coteho.
     
    31
    Prvý rohový kop bol znovu odhlavičkovaný na roh a center z druhého si spracovával rukou Cardona.
     
    30
    Cucurellov center z ľavej strany odhlavičkoval na prednej tyči Giménez na rohový kop.
     
    29
    De Blasisov center odhlavičkoval Correa ku Cotemu, ktorého strelu z prvej potom i sám zablokoval. Potom si nabiehal za kolmým pasom Vitola, dobre však proti nemu vybehol brankár Eibaru Dmitrović, ktorý loptu chytil.
     
    28
    Atlético má loptu, znovu sa ale ocitlo pod tlakom napádajúcich hráčov Eibaru. Domáci boli tentokrát úspešní a loptu získali.
     
    27
    Zápas je zatiaľ plný tvrdých súbojov a futbalovej krásy v ňom veľa nebolo. Ďalší nákop hostí skončil za bránkovou čiarou.
     
    26
    Enrich v hlavičkovom súboji fauloval Giméneza. Hostia získali loptu a prešli do útoku, z neho ale nevyťažili vôbec nič.
     
    25
    Eibar vysunul svoj presing veľmi vysoko a donútil rozohrávajúceho brankára hostí Oblaka k odkopu priamo do autu.
     
    24
    Držanie lopty: 54 % : 46 %
     
    23
    Dva Cucurellove centre boli zablokované a lopta sa dostala priamo do behu Moratovi. Tomu ju čistým sklzom vypichol do autu De Blasis.
     
    22
    Partey potiahol loptu k domácej šestnástke a snažil sa vysunúť nabiehajúceho Correu. Dmitrović tentokrát jeho úmysel skvele prečítal a bol pri lopte ako prvý.
     
    21
    Po ďalšom súboji musí byť ošetrený i Giménez. I on ale bude po ošetrení členku v poriadku.
     
    20
    Zdá sa, že Enrich bude v poriadku a po ošetrení sa do hry vráti. Samotná hra medzitým pokračuje.
     
    19
    Enrich zostáva ležať na trávniku po hlavičkovom súboji s Giménezom. Vypadá to na ošetrovanie domáceho útočníka.
    17. Álvaro Morata (ATM)
     
    17
    Morata si nabehol na kolmý pas za obranu a spadol po súboji s Álvarezom. Hlavný rozhodca tento súboj vyhodnotil ako čistý a penaltu neodpískal.
     
    16
    Saúl Ñíguez získal loptu v strede poľa a okamžite sa ocitol pod tlakom napádajúcich hráčov Eibaru. Loptu sa mu podarilo udržať a zaviezol ju i na polovicu súpera.
     
    15
    Domáci majú loptu znovu pevne na svojich kopačkách a kombinujú na polovici súpera. Cucurellov prienik po ľavom krídle sa však nevydaril a domáci musia začínať od stredovej čiary.
     
    14
    Podobne dopadol i nákop Atlética na útočnú dvojicu Correa – Morata. Dmitrović sa s odkopom od svojej brány dvakrát neponáhľa.
     
    13
    Tempo zápasu v posledných minútach trochu opadlo. Orellana si nabiehal za nákopom Oliveiru, Giménez ho ale odtlačil čisto od lopty telom a tá končí za bránkovou čiarou.
     
    11
    Hostia získali ďalší rohový kop. Koke ho rozohral na krátko, následnému centru sa ale domáci dokázali ubrániť.
     
    10
    Domáci sa snažia trochu upokojiť hru po predošlej tutovke Atlética a loptu si posúvajú pred vlastnou šestnástkou obrancovia Eibaru.
    9. Ángel Correa (ATM)
     
    9
    Obrovská šanca hostí! Álvarez odvrátil nákop z polovice Atlética len k Moratovi, ktorý okamžite vysunul do samostatného nájazdu Correu. Útočník Atlética sám pred domácim brankárom neuspel, vybiehajúci Dmitrović jeho strelu vyrazil ľavou nohou.
     
    8
    Kokeho center od rohovej zástavky vyboxoval mimo vlastné pokutové územie brankár Dmitrović. Pokus o následný center od Moratu skončil za bránkovou čiarou.
     
    7
    Proti nákopu Álvareza vybehol pred svoju šestnástku brankár Oblak, ktorý odkopol loptu do útoku. Morata sa snažil po prihrávke Vitola posunúť loptu pätičkou naspäť na svojho spoluhráča, domáci ju ale odkopli na rohový kop.
     
    6
    Po ďalšej zlej rozohrávke hostí však má Eibar loptu znovu pod svojou kontrolou. Coteho center z ľavej strany bol zablokovaný, domáci ale len posunuli loptu dozadu a od obrancov začínajú ďalší postupný útok.
     
    5
    Cote pri svojom pokuse o prienik spadol po súboji s Parteym na hranici šestnástky Atlética. Hlavný rozhodca bol blízko a penaltu neodpískal.
     
    4
    Hostia sa pokúsili o prvý útok. Po zisku lopty prišiel okamžite kolmý pas na hrot na Moratu, útočník Atlética si však nabiehal na túto kolmicu z ofsajdového postavenia.
     
    3
    Domáci zachytili rozohrávku hostí a znovu kombinujú na útočnej polovici. Eibar vstúpil do zápasu veľmi aktívne.
     
    2
    Prvú strelu v zápase vyslal z otočky z hranice šestnástky Cardona, ktorý svojim pokusom tesne minul bránu Oblaka.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Tí loptu okamžite nakopli dopredu a usadili sa pri šestnástke hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Eibar bude hrať v červenomodrých dresoch, hostia v tradičných červenobielych.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Dmitrović – De Blasis, P. Oliveira, S. Álvarez, Cote – Orellana, Escalante (C), Jordán, Cucurella – Enrich, Cardona.
    Náhradníci: Riesgo – Kike García, Charles, Milla, León, Sanchez, Lázaro.

    Atlético Madrid: Oblak – Arias, J. Giménez, Godín (C), Partey – Koke, Rodri, Saúl Ñíguez, Vitolo – Á. Correa, Morata.
    Náhradníci: Adán – Mollejo, Luís, N. Kalinić, Juanfran, Lemar, Montero.

    Rozhodca: Alberoja Rojas.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa dnes v LaLige stretnú desiatykrát v histórii. Eibar ešte Atlético Madrid v najvyššej španielskej súťaži nikdy nezdolal, z predošlých deviatich zápasov totiž sedem prehral a len dva remizoval. Dve remízy prišli práve v posledných dvoch vzájomných zápasoch. Prvý vzájomný zápas sa v Eibare skončil výsledkom 1:1.
     
    Atlético Madrid

    Atlético po prehre na Camp Nou s domácou Barcelonou pred dvoma týždňami už asi prišlo o reálnu šancu na titul, pretože od tohto zápasu stráca na Kataláncov z druhého miesta šesť kôl pred koncom súťaže už deväť bodov. Hostí tak môže tešiť aspoň to, že pred tretím Realom Madrid má štvorbodový náskok. Forma Atlética vykazuje v poslednej dobe poriadne výkyvy, hostia totiž z posledných piatich zápasov prehrali dva a vyhral tri duely. Zaujímavosťou je, že v dueloch Atlética už od madridského derby s Realom na začiatku februára nestrelili oba tímy góly ani raz. I tak má však Atlético jasne najlepšiu obranu ligy (21 inkasovaných gólov). Vonku sú Madridčania tretím najlepším tímom LaLigy, z posledných troch zápasov vonku ale prehrali dva.

    Posledných 5 zápasov:
    Athletic Bilbao – Atlético Madrid 2:0
    Alavés – Atlético Madrid 0:4
    Atlético Madrid – Girona 2:0
    Barcelona – Atlético Madrid 2:0
    Atlético Madrid – Celta Vigo 2:0
     
    SD Eibar

    Domáci sú ešte teoreticky v hre o záchranu, prakticky sú ale šesť kôl pred koncom na relatívne bezpečnom 13. mieste s deväťbodovým náskokom na 18. Valladolid. Eibar ale v poslednej dobe zbiera hlavne remízy, od začiatku decembra uhral remízu v 10 z 18 ligových zápasov. Podobne vypadá i bilancia v posledných šiestich zápasoch, z ktorých Eibar vyhral jeden, remizoval tri a prehral dva. Z tímov v spodnej polovici tabuľky majú domáci druhú najlepšiu obranu (44 inkasovaných gólov) a doma sú navyše veľmi silní. V tabuľke domácich zápasov je Eibar na šiestom mieste, pretože na vlastnej pôde získal až 29 z celkových 40 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Eibar – Valladolid 1:2
    Levante – Eibar 2:2
    Eibar – Vallecano 2:1
    Real Madrid – Eibar 2:1
    Real Sociedad -Eibar 1:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu SD Eibar – Atlético Madrid, ktorý sa odohrá v rámci 33. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Michal Sadlek

    Góly: 85. Lemar

    Karty:   45. Jordán (EIB), 62. Cote (EIB), 69. Enrich (EIB) – 90. Morata (ATM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:12.
    SD Eibar: Dmitrović – De Blasis, P. Oliveira, S. Álvarez, Cote – Orellana, Escalante (C), Jordán, Cucurella (77. León) – Enrich (83. Charles), Cardona (63. Kike García).
    Náhradníci: Riesgo – Kike García, Charles, Milla, León, Sanchez, Lázaro.

    Atlético Madrid: Oblak – Arias (70. N. Kalinić), J. Giménez, Godín (C), Partey – Koke, Rodri, Saúl Ñíguez, Vitolo (61. Luís) – Á. Correa (55. Lemar), Morata.
    Náhradníci: Adán – Mollejo, Luís, N. Kalinić, Juanfran, Lemar, Montero.

    Rozhodca: Alberoja Rojas

    Diváci: 4 750