Emmen – Utrecht 2:0 (kon.) | Groningen – Amsterdam 0:1 (kon.) | Arnhem – Zwolle 4:1 (kon.)
Feyenoord – Alkmaar 2:1 (kon.) | Venlo – Graafschap 4:1 (kon.)
koniec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (0:1)
AZ Alkmaar
cz Sobota 20.04.2019, 20:45 • Stadion Feijenoord (Rotterdam) • Holandská Eredivisie • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Robin van Persie zaznamenal vítěznou branku, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:39:02)
     
    Feyenoord ve druhé části zápasu zaslouženě otočil stav zápasu na svou stranu, když se prosadili Tyrell Malacia a Robin van Persie. Domácí celek byl od úvodních minut lepším celkem, ale dlouho pálil jednu šanci za druhou. Vše se změnilo až po poločasové přestávce. Rotterdamští díky vítězství soupeři odskočili na šest bodů a upevnili si postavení na třetím místě tabulky. Alkmaar čekal na rychlé protiútoky, který ale moc nepředvedl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Yassin Ayoub (Feyenoord Rotterdam), jenž zastavil útok soupeře, do otevřené obrany, zatažením za ruku.
     
    90+1
    Alkmaar znovu rozehrával rohový kop, centr mířil na zadní tyč. Ovšem místo zakončení jsme viděli jen odklizení balonu do bezpečné vzdálenosti.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na informační tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Steven Berghuis prokličkoval mezi dvěma soupeři a poté zkusil zpoza vápna přelobovat brankáře. Jenže to se domácímu hráči už nepodařilo, a tak Marco Bizot znovu zakročil.
     
    88
    Adam Maher se snažil odcentrovat od postranní čáry, ale jeho pas byl sražen na další rohový kop. Tyrell Malacia míří před vlastní branku s bolestivou grimasou.
     
    87
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Sam Larsson, přichází Jan-Arie van der Heijden.
     
    86
    Centr z levé strany letěl k zadní tyči, kde se nacházel Ron Vlaar. Jeho hlavička byla ale nepřesná a zamířila jen vedle domácí branky.
     
    85
    Robin van Persie dohrál, a tak předal před vystřídáním kapitánskou pásku Ericu Botteghinovi. Pokračujeme ve hře, jelikož v kombinaci jsou opět domácí.
     
    84
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Robin van Persie, přichází Yassin Ayoub.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Steven Berghuis (Feyenoord Rotterdam), který v pokutovém území soupeře podrazil bránícího hráče. Jedná se o zcela zbytečné napomenutí.
     
    82
    Na hranici šestnáctky si několikrát vyměnila míč dvojice Sam Larsson – Steven Berghuis. Prvně jmenovaný pak nezvládl klíčové prohození za obranu soupeře.
     
    80
    Deset minut schází do konce normální hrací doby. Po kombinaci přišlo zakončení z pravé strany, které si domácí gólman pohlídal.
     
    79
    V pokutovém území upadl po souboji Tonny Vilhena. Zatímco fanoušci si žádají pokutový kop, tak hráči domácího celku jsou v klidu a pokračují ve hře.
     
    78
    Robin van Persie je při chuti, opět si totiž došel pro balon do hloubi pole. Domácí kapitán pak zpoza vápna mířil do pravého spodního rohu, ovšem Marco Bizot opět zakročil.
     
    76
    Na druhé straně si do šestnáctky naběhl Myron Boadu, jenž vybojoval další roh. Centr od praporku zamířil do nebezpečného prostoru před brankou, ale hráči ve žlutých dresech míč podskočili.
     
    75
    Feyenoord rozehrával další rohový kop z pravé strany, jenže centr mířil jen na první tyč. Hostující obrana si tento prostor opět pohlídala a míč poslala do bezpečí.
     
    74
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Calvin Stengs, přichází Björn Maars Johnsen.
     
    73
    Alkmaar vyprodukoval přihrávku před branku, kterou si pohlídal Kenneth Vermeer. Tentokrát jsou to domácí hráči, kteří opět drží míč.
     
    72
    Nyní jsou u balonu hráči ve žlutých dresech, kteří kombinují na vlastní polovině. Rotterdamští na soupeřovu rozehrávku tlačí a k vlastnímu pokutovému území ho nepouštějí.
     
    71
    Na stadionu po otočení stavu zápasu panuje výborná divácká kulisa. Feyenoordu těsné vedení nestačí a domácí celek chce přidat i další góly.
    68. Robin van Persie - 2:1
     
    68
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Už jsem chtěl napsat, že pokud Feyenoord dnes ztratí, může se zlobit jen na sebe! V tom přihrál na hranici malého vápna Jerry St. Juste, který našel střelce z povolání. ROBIN VAN PERSIE se tak konečně prosadil usměrněním míče k zadní tyči.
     
    66
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Mats Seuntjens, přichází Myron Boadu.
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Albert Gudmundsson, přichází Oussama Idrissi.
     
    65
    Hráči ve žlutých dresech získali míč na malou chvilku a musejí znovu spěchat zpátky. Načechraný balon poslal do šestnáctky Jens Toornstra, jenž našel Stevena Berghuise. Po jeho pokusu nad branku bylo k vidění gesto zmaru.
     
    64
    Rotterdamští si na útočné polovině dělají co chtějí, tedy až na zakončení z vápna. Na hranici vápna se do další šance snažil prokličkovat Robin van Persie, jenže znovu neúspěšně.
     
    62
    Obraz hry je stále stejný, Feyenoord je často na balonu a hledá cestu k obratu ve skóre. Další přihrávka z pravé strany byla před brankou odvrácená do bezpečné vzdálenosti.
     
    60
    S domácím hráčem to nevypadá vůbec dobře. Cuco Martina je z trávníku odnášen na nosítkách. Ve stejném momentu před branku mířil opět Robin van Persie, který míč poslal těsně vedle pravé tyče.
     
    59
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Cuco Martina, přichází Jerry St. Juste.
     
    59
    Před branku opět mířil Robin van Persie, který balon v nadějné pozici netrefil. Feyenoord je v posledních minutách při chuti a chce strhnou výsledek na svou stranu.
     
    58
    Cuco Martina zůstal ležet mimo hrací plochu a už k němu přispěchal doktor, který ukazuje směrem ke střídačce, že se bude muset střídat.
     
    57
    Na hrotu útoku zůstal ještě Eric Botteghin, který se snažil zavřít situaci na zadní tyči. Domácí obránce balon nezasáhl, a tak se bude odkopávat jen od branky AZ.
     
    56
    Centr zamířil na hranici malého vápna, odkud jej odvrátila žlutá obrana. Jenže Feyenoord se k míči vrátil a dál utahuje šrouby.
     
    55
    Domácí mužstvo se hnalo opět do otevřené obrany, ale faulován byl Guus Til. Poté se zprava pokusil o centr znovu Cuco Martina, který vybojoval kop od rohové praporku.
     
    54
    A zprava opět odcentroval Cuco Martina, jenž viděl před brankou svého kapitána. Robin van Persie zakončil patou, ale míči chyběla razance, a tak zasáhl Marco Bizot.
    51. Tyrell MALACIA - 1:1
     
    51
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Zaslouženě je vyrovnáno, což spustilo oslavné chorály na tribunách! Nejprve to vypadalo, že Guus Til pokazil přihrávku do druhé vlny. Jenže za pokutovým územím se ocitl TYRELL MALACIA, jehož pokus šajtlí zamířil přesně k pravé tyči. .
     
    50
    Kenneth Vermeer musel být hodně pozorný, protože soupeř běžel do přečíslení. Jenže místo přihrávky přišlo zakončení na první tyč, který si domácí gólman pohlídal.
     
    49
    Za odraženým míčem do šestnáctky spěchal Robin van Persie, který si pomohl přistrčením, a tak i jemu je odpískán útočný faul.
     
    48
    Calvin Stengs získal balon, který posunul doprava, kde míč na hrací ploše udržel Teun Koopmeiners. Hostující celek vybojoval autové vhazování, po němž kombinoval, ale poté si pomohl útočným faulem.
     
    47
    Pokud se podíváme na zelený pažit, zjistíme že ani z trenérů do základní sestavy nesáhl. Vraťme se na trávník, kde Rotterdamští útočili zprava, jenže Marco Bizot si přihrávku před branku pohlídal.
     
    46
    Utkání pokračuje druhým poločasem, jelikož hlavní rozhodčí již dal pokyn k jeho zahájení. Ovšem Alkmaar zvolil jen dlouhý nákop, který úspěch neslavil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka patřila domácímu celku, který byl často na balonu, ale zahazoval obrovské šance. A tak přišlo potrestání, když před vlastní brankou zaváhal Eric Botteghin, jehož chybu potrestal Mats Seuntjens. Hostující hráč je jediným střelcem, a tak má Alkmaar na čem stavět i ve druhé části zápasu. Naopak Feyenoord se bude muset tlačit dopředu a snažit se najít recept na překonání Marca Bizota.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na centr si ve vápně naskočil Tonny Vilhena, který ale balon netrefil čistě. Jeho hlavička se do prostoru tří tyčí nevešla, a tak půjde Alkmaar spokojenější do kabin.
     
    45+1
    K postranní lajně přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby.
    44. Robin van Persie (FEY)
     
    44
    Calvin Stengs skvěle podržel balon, ale poté vyslal zpátky nepřesnou přihrávku. Na hranici vápna se řítil Robin van Persie, jehož trefil soupeř a míč zamířil jen těsně vedle hostující brány.
     
    43
    Teun Koopmeiners zastavil útok soupeře jen faulem, hostující hráč je hlavním rozhodčím napomínán, zatím jen ústně. Feyenoord se ale znovu bude moci tlačit do útoku.
     
    42
    Druhý rohový kop v krátkém sledu mohl zakončit Guus Til, jenž zavíral situaci na zadní tyči. Ovšem před ním poslal míč do zámezí Tonny Vilhena. AZ tak mělo ještě jednu šanci, ale obrana domácího celku ani tentokrát střelu nedopustila.
     
    41
    Také Alkmaar nám mohl předvést, jak umí rozehrávat rohové kopy. Jenže na první tyči zasáhl Jens Toornstra, který soupeři nabízí další šanci od praporku.
     
    40
    Centr ze standardní situace mířil za obranu, kam si naběhl Robin van Persie. Domácí útočník balon nezasáhl, a tak míč do rukavic schoval Marco Bizot. Po chvíli byl zkušenému hráči odpískán ofsajd.
     
    39
    Jen na malou chvilku Feyenoord přestal hrát a už bude muset dotahovat manko. Domácí hráči se tak opět vydávají do útoku, ale zastavil je faul napravo.
    36. Mats SEUNTJENS - 0:1
     
    36
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Centr z pravé strany mířil před branku, kde balon promáchl Eric Botteghin, a tak míč propadl až k soupeři. MATS SEUNTJENS sice tento zkrat obránce nečekal, ale balon se od jeho hýždě odrazil za brankovou čáru.
     
    36
    Alkmaar už se nacházel u pokutového území soupeře, ovšem opět přišla přihrávka zpátky k půlící čáře. Následně Feyenoord vytlačil hosty až na jejich polovinu.
     
    35
    Napravo se rozeběhl Steven Berghuis, jenže míč mířil jen na soupeře, jenž hlavičkou poslal balon k vlastnímu brankáři. Alkmaar tak znovu otáčí hru a je znovu na tahu.
     
    33
    Po dlouhé době sledujeme kombinaci hráčů ve žlutých dresech na útočné polovině. Jenže výborně zapracoval Sven van Beek, který zakřižoval soupeře a míč tím vybojoval.
     
    32
    Atmosféra na stadionu je opravdu fantastická. Domácí celek je opět v kombinaci, ale očividně nikam spěchat nebude.
     
    31
    Centr od rohového praporku mířil na první tyč, kde byl dobře postavený hráč ve žlutém. Alkmaar se tak odkopem znovu ubránil, ale bude se znovu pouze bránit.
     
    30
    Šance na domácí straně přibývají, jenže stav zápasu je stále bezbrankový. Feyenoord ale bude rozehrávat další roh z levé strany hrací plochy.
    28. Jens Toornstra (FEY)
     
    28
    Z pětadvaceti metrů se do míče opřel Jens Toornstra, jehož zakončení letělo pod horní tyč. Jenže Marco Bizot zaznamenal další krásný zákrok. Rotterdam rozehrával další roh, ale hlavička Robina van Persieho zamířila těsně nad.
     
    27
    A další střela Rotterdamu! Robin van Persie naznačil kličku doleva, ale strhl svůj pohyb do střelu. Jeho následný pokus mířil do pravého spodního rohu branky, ovšem hostující brankář předvedl další zákrok.
     
    26
    Domácí mužstvo vyprodukovalo krásné zakončení z nějakých dvaceti metrů. Pokus zpoza vápna letěl k levé tyči, jenže Marco Bizot byl znovu na správném místě.
     
    25
    Alkmaar se tentokrát dopustil faulu napravo hned za šestnáctkou. Ovšem Feyenoord ze standardní situace nic nevytěžil, jelikož na zadní tyči zakročil obránce.
     
    24
    Na pravé straně se rozeběhl Cuco Martina, který si narazil míč se spoluhráčem. Jenže následně domácí krajní obránce prohrál souboj u rohového praporku.
     
    23
    Rychlá kombinace domácího mužstva skončila zakončením. O přihrávku za obranu se postaral Jens Toornstra, jenž našel spoluhráče, který už byl v ofsajdovém postavení.
     
    21
    Alkmaar se v posledních minutách nachází pod tlakem, hráči ve žlutých dresech běhají bez balonu, což je stojí hromadu sil. Hosté se po zisku míče ale vydali do brejku, jenže opět neúspěšně.
     
    20
    Adam Maher vytáhl napadání blízko k soupeři, jehož poslal na zelený pažit. Rotterdamští se dál drží na balonu a snaží se dostat do šestnáctky po pravé straně.
     
    18
    Domácí celek je najednou při chuti a opět kombinuje na polovině Alkmaaru. Zajímavá podívaná dál pokračuje, zápasu by pomohla úvodní branka.
    17. Robin van Persie (FEY)
     
    17
    Neskutečné, co Feyenoord po rohovém kopu zahodil! Sam Larsson přihrál na malé vápno, odkud zakončil do levého spodního rohu Robin van Persie. Jenže střelec z povolání trefil na brankové čáře soupeře. Následně přišla ještě dorážka doprostřed brány, kde se nacházel připravený Marco Bizot.
     
    16
    V posledních minutách se ani jeden z týmů nedostává k zakončení. Aktuálně sledujeme kombinaci Feyenoordu na útočné polovině, jenže cesty do vápna AZ neotevírá.
     
    14
    Na tribunách to jen zahučelo, když se hostující celek hnal před branku, ale opět nezakončilo. Alkmaar však dál drží balon, jenže kombinuje na vlastní polovině.
     
    13
    Na úvodní velkou šanci zápasu stále čekáme, ale nudou se střetnutí pospat alespoň zatím nedá. Neustále se něco děje a navíc atmosféra z tribun jen úžasná.
     
    12
    Po dlouhé kombinaci hráčů v červenožlutých dresech se Alkmaar vydal do protiútoku. Ten byl ovšem zastaven u půlící čáry, hraje s zatím hodně takticky svázaná bitva.
     
    11
    Domácí mužstvo opět dlouho kombinovalo na útočné polovině, ale následný nákop do pokutového území odvrátila obrana. Ovšem kombinace Feyenoordu dál trvá.
     
    9
    Aktivní Robin van Persie převzal na ose hrací plochy balon, který hned chtěl předat kolmicí do šestnáctky. Jenže obrana ve žlutých dresech znovu zafungovala na jedničku.
     
    8
    Podél postranní lajny se rozeběhl Thomas Ouwejan, jenž si to poté namířil trochu do středu. Ovšem přihrávka do stany sice měla oči, ale Teun Koopmeiners stál v ofsajdu, a tak se nezapojil.
     
    7
    Dlouhý pas za obranu vyslal Robin van Persie, jehož snažení spoluhráč sice přečetl, ovšem už si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    6
    Hostující mužstvo se pokusilo o dlouhý pas za obranu soupeře. Jenže do prostoru si nenaběhl nikdo ve žlutém, a tak jsou na tahu Rotterdamští.
     
    5
    Zpoza vápna se do míče opřel Teun Koopmeiners, jehož pokus letěl jen nad branku. Kenneth Vermeer celou situaci zkontroloval pohledem a za chvíli bude odkopávat z malého vápna.
     
    4
    Na špici útoku se nacházel kanonýr Robin van Persie, který se za šestnáctkou pokusil o kličku na střed hrací plochy. Jenže na jeho úmysl byla obrana AZ připravena.
     
    3
    Hráči ve žlutých dresech jsou stále u balonu, ale opět kombinují jen na vlastní polovině. Ovšem po chvilce přišla přihrávka na levou stranu, kde byl naběhnutý Thomas Ouwejan, jenž přihrál na osu hrací plochy, odkud kolmici do vápna vyslal Calvin Stengs. Ovšem pro balon si vyběhl Kenneth Vermeer.
     
    2
    Feyenoord Rotterdam nastoupil v tradičních červenobílých dresech, naopak AZ Alkmaar oblékl žlutou sadu dresů. Vraťme se na trávník, kde hosté kombinují na vlastní polovině.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Nijhuis zahájil dnešní utkání, k úvodnímu výkopu se postavili domácí nákop. Míč se ale rychle vrátil z útočné poloviny k obráncům.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Cuco Martina, Botteghin, van Beek, Malacia – Toornstra, Clasie, Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C), Sam Larsson.
    Náhradníci: Delle, Ten Hove – St. Juste, van der Heijden, Nieuwkoop, Verdonk, Sinisterra, Kokcu, Ayoub.

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan – Midtsjö, Til (C), Maher – Stengs, M. Seuntjens, A. Gudmundsson.
    Náhradníci: Velthuizen – Wijndal, S. Wuytens, van Rhijn, Hatzidiakos, Boadu, Johnsen, Idrissi.

    Rozhodčí: Nijhuis – van Zuilen, Honig.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemné měření sil v probíhající sezóně skončilo remízou 1:1. Oba celky si tak body rozdělily a uvidíme, zda bude i dnes utkání vyrovnané, nebo zda se jeden z celků po konci duelu bude radovat z výhry.
     
    AZ Alkmaar

    Hosté z Alkmaaru jsou v těsném závěsu za Feyenoordem. Jsou na čtvrté pozici s dvaapadesáti body. Na svého dnešního soupeře tak ztrácejí čtyři body, což není mnoho a rozhodně ještě o kvalifikaci Evropské ligy také zabojují. Alkmaaru se ale v posledním duelu nedařilo, když doma prohrál 2:3 s Den Haagem. Předtím dvakrát po sobě remizoval a ztratil tak čtyři body. Dnes by tak na hřišti Feyenoordu hosté chtěli bodovat, aby se bodově svému soupeři přiblížili. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Hráči domácího Feyenoordu jsou v tabulce na třetím místě se ziskem šestapadesáti bodů. Zatím tak drží pozici na kvalifikaci do Evropské ligy, kterou by si rádi udrželi. Nyní mají za sebou tři výhry, naposledy doma porazili těsně 2:1 Heracles. Dnes by znovu před svými diváky získali nejlépe tři body, aby si svou pozici udrželi, o to samé ale budou usilovat i hosté. Využijí hráči Feyenoordu výhodu domácího prostředí a zabodují?
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu nizozemská Eredivisie a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání jednatřicátého kola mezi týmy Feyenoord Rotterdam a AZ Alkmaar.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Luxa

    Góly: 51. Malacia, 68. van Persie – 36. M. Seuntjens

    Karty:   83. S. Berghuis (FEY), 90+3. Ayoub (FEY)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 7:14.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Cuco Martina (59. St. Juste), Botteghin, van Beek, Malacia – Toornstra, Clasie, Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C) (84. Ayoub), Sam Larsson (87. van der Heijden).
    Náhradníci: Delle, Ten Hove – St. Juste, van der Heijden, Nieuwkoop, Verdonk, Sinisterra, Kokcu, Ayoub.

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan – Midtsjö, Til (C), Maher – Stengs (74. Johnsen), M. Seuntjens (66. Boadu), A. Gudmundsson (66. Idrissi).
    Náhradníci: Velthuizen – Wijndal, S. Wuytens, van Rhijn, Hatzidiakos, Boadu, Johnsen, Idrissi.

    Rozhodca: Nijhuis – van Zuilen, Honig