Montpellier – Toulouse 2:1 (kon.) | Rennes – Nice 0:0 (kon.) | Saint-Étienne – Bordeaux 3:0 (kon.)
Lille – Paríž 5:1 (kon.)
koniec
Lille OSC
5:1 (1:1)
Paríž Saint-Germain
cz Nedeľa 14.04.2019, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Layvin Kurzawa.
    86. José FONTE - 5:1
     
    86
    Lille právě vstřelilo branku!
    Pátá branka v síti PSG přece jen přichází! Po skvělém zákroku hostujícího brankáře rozehrávalo Lille rohový kop. Na vynikající centr si naskočil kapitán domácího celku JOSÉ FONTE a prudkou hlavičkou nedal Aréolovi další šanci.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Lille si i nadále drží s přehledem tříbrankové vedení. Navíc Marco Verratti inkasuje žlutou kartu za příliš mnoho průpovídek k rozhodčímu.
     
    78
    Zeki Celik si nedovolil kličku proti Alvesovi, následně poslal míč do souboje Pépému, který musel skousnout žlutý faul Juliana Draxlera. Po nedovoleném zákroku německého reprezentanta budou domácí pokračovat rozehrávkou z klidové pozice.
    76. Nicolas Pépé na Aréolu nevyzrál
     
    76
    Colin Dagba nevyzrál v souboji jeden na jednoho na Mendese. Lille se řítilo do dalšího neskutečně nebezpečného brejku. Náběh Pépého ale dokázal zlikvidovat Aréola.
    73. GABRIEL - 4:1
     
    73
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille pokračuje v destrukci lídra Ligue 1. Po faulu Verrattiho rozehrávali domácí volný přímý kop. Z místa přestupku centroval do šestnáctky Nicolas Pépé, který našel přesně hlavu střídajícího GABRIELA. Náběh stopera Lille nezachytil Kimpembe, který už poté jen sledoval, jak padá balon k pravé tyči.
     
    70
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Boubakary Soumaré.
     
    68
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Rui Fonte.
    67. Jonathan BAMBA - 3:1
     
    67
    Lille právě vstřelilo branku!
    Mistrovské oslavy PSG se budou nejspíše o další týden odkládat! Ikoné totiž skvěle vysunul do rozložené obrany pařížského celku JONATHANA BAMBU, který dělovkou k přední tyči překonal Aréolu v hostující brance.
    53. Nicolas PÉPÉ - 2:1
     
    53
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille se vrací do vedení! PSG sice tlačilo po změně stran, ale po ztrátě Diabyho se nestačilo vrátit do obrany. Nanitamo Ikoné vyslal parádní přihrávkou mezi obránci do samostatného úniku NICOLASE PÉPÉHO, který se ukázal jako opravdový střelec, když snadno překonal Aréolu v brance PSG.
    50. Kehrerově hlavičce chybělo pár centimetrů
     
    50
    Leandro Paredes měl proti sobě jen jednočlennou zeď. Dokázal skvěle najít Kehrera, který se prosadil kolem Fonteho, ale hlavou zamířil jen vedle domácí branky. Mike Maignan by byl zcela bez šance proti pokusu z blízka.
     
    45+7
    Již v sedmé minutě nastavení prvního poločasu vidí žlutou kartu Kylian Mbappé, který zcela zbytečně došlápl na kopačku Mendese. Sedmadvacetiletý Brazilec musí být opět ošetřován.
     
    45+5
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Adama Soumaoro, přichází Gabriel.
     
    45+4
    Po Celikově přihrávce zkoušel prostřelit hradbu před vápnem Ikoné. Balon se odrazil k Verrattimu, který se dlouho rozhlížel, komu bude míč přihrávat. Následně se ohnal loktem Mendes, který trefil Verrattiho do obličeje.
    39. Červená karta
     
    39
    Obrovská komplikace pro PSG. Po přihrávce za obranu zastavil Juan Bernat zatažením za ruku Nicolase Pépého. Hlavní rozhodčí na nic nečekal a ukázal španělskému hráči rovnou červenou kartu.
     
    25
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Moussa Diaby.
     
    17
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thiago Silva, přichází Thilo Kehrer.
    14. Neuznaná branka PSG pro ofsajd
     
    14
    Fanoušci PSG se radovali z druhé branky v krátkém čase. Kylian Mbappé byl ale v době přihrávky znovu za posledním obráncem. Následně dokázal prchnout obraně a zakončit do středu branky. To už ale bylo zbytečné.
    12. Juan BERNAT - 1:1
     
    12
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Lille si vedení příliš dlouho neužilo! Kyliana Mbappého nedokázali na pravé straně ubránit ani tři soupeři. Následně se mladý útočník PSG dostal před vápno a parádním centrem našel na zadní tyči JUANA BERNATA a španělský obránce z prvního doteku překonal Maignana.
    8. Thomas MEUNIER - 1:0
     
    8
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille se dostává do vedení! Domácí fotbalisté ještě nevystřelili směrem na Aréolu, ale už se radují z úvodní branky. Ani nyní Lille balon na branku nenasměrovalo. Centr Ikoného si totiž do vlastní sítě srazil THOMAS MEUNIER. Belgický obránce mohl před malou chvílí poslat do vedení PSG, ale Mbappé byl v ofsajdu, nyní si dává branku vlastí.
    3. Kylian Mbappé stál při přihrávce Meuniera v ofsajdu
     
    3
    Opět byl u balonu hostující kapitán Thiago Silva. Na pravé straně zkusil proklouznout přes staženou obranu Thomas Meunier, ale balon následně sklepl Alvesovi, který ještě přihrával zpět. Meunier už byl ve střelecké pozici, ale balon tečoval v ofsajdu stojící Mbappé a tak branka nemůže platit.

    Vít Schück

    Góly: 8. Meunier (vla.), 53. Pépé (Ikoné), 67. Bamba (Ikoné), 73. Gabriel (Pépé), 86. J. Fonte (Pépé) – 12. Bernat (Mbappé)

    Karty:   45+4. Mendes (LIL) – 45+7. Mbappé (PSG), 78. Draxler (PSG), 83. Verratti (PSG)   39. Bernat (PSG)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:11.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte, Soumaoro (C) (45+5. Gabriel), Y. Koné – Xeka (70. Soumaré), Mendes – Pépé, Ikoné (68. R. Fonte), Bamba – Rémy.
    Náhradníci: Jakubech – Reinildo, Soumaré, Araújo, Pied, Gabriel, R. Fonte.

    Paríž Saint-Germain: Aréola – Dagba, Silva (C) (17. Kehrer), Kimpembe – Meunier (25. Diaby), Dani Alves, Verratti, Bernat – Paredes, Mbappé, Draxler (87. Kurzawa).
    Náhradníci: Buffon – Nkunku, Kehrer, Kurzawa, Choupo-Moting, Diaby.

    Rozhodca: Bastien – Zakrani, Rahmouni