Sereď – Dunajská Streda 0:5 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 1:0 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
Senica – Nitra 4:1 (kon.) | Podbrezová – Trnava 0:0 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
0:0 (0:0)
FC Spartak Trnava
Sobota 13.04.2019, 17:00 • ZELPO Aréna • Niké liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 4. kola Fortuna ligy – skupiny o udržanie. FK Železiarne Podbrezová dnes o 17:00 vyzvú na svojom štadióne úradujúceho majstra FC Spartak Trnava. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Železiarne Podbrezová
    Podbrezová je zatiaľ po troch zápasoch v skupine o udržanie stále bez víťazstva a nachádza sa na 10. mieste. So ziskom 23 bodov je len o skóre pred Zlatými Moravcami, ktoré zatiaľ zažívajú jar ako z ríše snov. Železiari naposledy podľahli práve Zlatým Moravciam 2:1 a remízovali so Senicou 0:0 a s Nitrou 1:1. Podbrezová by dnes mala jednoznačne zvíťaziť, ak nechce klesnúť v tabuľke nižšie. Senica so Zlatými Moravcami sa už bodovo doťahujú práve na 23-bodovú Podbrezovú a deviaty Trenčín takisto so ziskom 23 bodov.

    FC Spartak Trnava
    Spartak Trnava sa zatiaľ v tabuľke skupiny o udržanie drží na líderskej pozícii, ktorú si o skóre delí s Nitrou. Spartak má vyrovnané skóre 30:30 a v nadstavbovej časti zatiaľ dokázal zvíťaziť nad Trenčínom 0:1, so Zlatými Moravcami prehral 0:1 a pripísal si remízu s Nitrou 1:1.

    V tejto sezóne sme videli už tri vzájomné merania síl Trnavy a Podbrezovej. Ligové boli dva, a to 4. augusta, kedy zvíťazila Podbrezová 1:0, 3. novembra Trnava doma zdolala Železiarne 2:0 a v osemfinálovej pohárovej previerke 16. novembra sa znovu tešili Bíli Andeli po triumfe 0:2.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš – Viazanko (C), Paraj – Leško, Špyrka, Hlohovský – Więzik.
    Náhradníci: Ludha – Breznaník, Podstavek, Olatunji, Halgoš, Bartoš.

    FC Spartak Trnava: Bolek – Turňa, Janečka, Abena, Lovat – Markoski, Grendel (C), Čonka, Sloboda – Tavares – Ku. Yilmaz.
    Náhradníci: Takáč – Horvát, Ashiru, A. Lovás, Pekár, Košút, Tumma.

    Rozhodca: Smolák – Galo, Jenčura.
     
    Na trávnik v tejto chvíli už prichádzajú oba tímy. Podbrezová odohrá stretnutie v bielych dresoch, Trnavčania v typických červeno-čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie medzi Podbrezovou a Trnavou zahájil úvodným výkopom Jozef Špyrka. Domáci rozohrávajú nakrátko a v prvom polčase útočia sprava doľava.
     
    2
    Tavares vysúval dopredu Kubilaya Yilmaza, ktorý však bol okamžite odstavený protihráčom. Loptu získali domáci futbalisti.
     
    3
    Erik Grendel posielal zo štandardky prudký center pred brankára Vantrubu, ktorý dokázal vyboxovať. Potom sme videli aj delovku z dielne Markoskiho, no ten pálil vedľa.
     
    4
    Centrovaná lopta Mojžiša z ľavej strany smerom na Špyrku, ktorý sa pohyboval na hranici šestnástky napokon došla k Petrovi Bolekovi.
     
    5
    Center domáceho hráča z kopačky Michala Obročníka smeroval pred malé vápno, kde sa pohyboval Jakub Wiezik, no jeho hlavičkový pokus presný vôbec nebol.
     
    6
    Šikovnú prihrávku vymyslel z ľavej strany Alexander Mojžiš. Prihrával popred bránku, kde však nebol pripravený žiaden Podbrezovčan.
     
    7
    Alexander Mojžiš šiel veľmi agresívne do súboja proti Kubilayovi Yilmazovi. Trnavčania môžu rozohrávať z vlastnej polovice, postará sa o to Grendel.
     
    8
    Lovatov center z ľavej strany našiel v pokutovom území Kireho Markoskiho, ktorý však nedokázal adekvátne odpovedať.
     
    9
    Janečka odvrátil loptu na prvý rohový kop pre Podbrezovú v tomto zápase. Hlohovský bol exekútorom, hlavičkár Jakub Kiwior sa napokon presadil, ale nasmeroval loptu mimo.
     
    10
    Kire Markoski nezvládol finálnu prihrávku na vysunutého Kubilaya Yilmaza. Ešteže Martin Vantruba skôr vybehol zo svojej brány.
     
    11
    Pred pokutovým územím si Paraj rozumel s Hlohovským, ale príležitosť na zakončenie si domáci nevytvorili. Možno teraz, zahrávať budú štandardku.
     
    12
    Filip Hlohovský bol znovu exekútorom tejto štandardky. Strieľal zo zaujímavej pozície spoza šestnástky a namieril to iba do hradby tiel v múre.
     
    13
    Pekný strelecký pokus v priebehu tejto minúty. Paraj posunul loptu pred hranicou pokutového územia Jozefovi Špyrkovi, ktorý tvrdo vypálil a Bolek zákrokom zmaril príležitosť. Ďalšiu šancu mali domáci znovu z rohového kopu, hlavička Obročníka smerovala do žrde.
     
    14
    Dopredu sa po ľavej strane ihriska chcel dostať Kubilay Yilmaz, proti dvojici protihráčov však v súboji rozhodne bol v oslabení.
     
    15
    Rafael Tavares vhodil aut z ľavej strany ihriska, Trnavčania môže kombinovať na útočnej polovici. Čonkov center z ľavej strany smeroval iba na hlavičky domácich futbalistov.
     
    16
    Videli sme strelecký pokus aj na opačnej strane. Postaral sa oň Lucas Lovat, ktorý ťukom dostal prihrávku od Slobodu a strieľal. Prízemný pokus Vantruba vychytal.
     
    17
    Rafael Tavares v súboji s Jakubom Kiwiorom chcel získať rohový kop pre svoj tím. Kiwiorovu nohu zrejme však nakopol za bránkovou čiarou.
     
    18
    Markoski v strede poľa zakombinoval s Erikom Grendelom. Kapitán Bílich Andelov posúval loptu dopredu po ľavej strane ihriska.
     
    19
    Abenova prihrávka na útočnú polovicu došla na kopačky Yilmaza, ktorý si vypýtal faul od Mateja Oravca.
     
    20
    Trnavčania si na útočnej polovici veľmi nerozumeli. Finálna prihrávka nevyšla Matúšovi Turňovi, ktorému sa ukazoval vpredu Čonka.
     
    21
    Dlhý center Jakub Wiezik v pokutovom území ešte predlžoval na Leška, ale čiarový rozhodca medzitým ukázal, že Wiezik už bol v ofsajdovom postavení.
     
    22
    Lovatovi sa už na útočnej polovici pred šestnástkou ukazoval Anton Sloboda. Lovat nastrelil loptu do protihráča a hostia si pýtali odpískanie hry rukou, čo sa však nedialo.
     
    23
    Paraj sa snažil zbaviť v priestore pri rohovej zástavke Matúša Turňu. Obranca Trnavy však vzdoroval veľmi a nedovolil len tak preniknúť loptu na domáce kopačky.
     
    24
    Obročník rozohrával štandardku zo stredu poľa len nakrátko smerom na brankára Vantrubu. Dopredu môžu ísť Podbrezovčania.
     
    25
    Mojžiš na ľavej strane neprepasíroval loptu cez Kireho Markoskiho a Železiarne Podbrezová získali autové vhadzovanie.
     
    26
    Sloboda v prečíslení ponúkal loptu na ľavú stranu Čonkovi, ktorý vnikol do pokutového územia. Trnavčania potom zbrzdili akciu a nebola z toho vyložená príležitosť.
     
    27
    Anton Sloboda odkopol loptu za postrannú čiaru, keďže do tvrdého súboja šiel Grendel s Parajom. Hosťujúci futbalista bol chvíľu v bolestiach, ale dokázal sa zapojiť späť do hry.
     
    28
    Hlohovský veľmi rýchlo rozohral na pravú stranu. Do priestoru si zbiehal Michal Obročník, ale ukázalo sa, že bol už v ofsajdovom postavení.
     
    29
    Viazankovi sa na ľavej strane ukazoval Hlohovský. Prihrávku však dostal o niečo neskôr, než zrejme chcel. Podbrezovčania už sú nasťahovaní na útočnej polovici.
     
    30
    Spoza šestnástky to šikovnou obaľovačkou skúsil Filip Hlohovský. Len tesne mu to nevyšlo, rozohrávať bude brankár Bolek.
     
    31
    Abena zvolil vysoký nákop na útočnú polovicu, kde sa snažil vytvoriť si priestor Yilmaz. Spolupráca Trnavčanom príliš nevyšla, dobre zapracovali domáci futbalisti.
     
    32
    Kiwiorovi sa podarilo šikovným centrom nájsť na útočnej polovici Hlohovského, ktorý sa ukazoval pri bránkovej čiare. Neskôr však sám svojou činnosťou prišiel o loptu.
     
    33
    Problémy má hosťujúci Rafael Tavares, ku ktorému už prišli ošetrovatelia. Osprejovali mu nohu a uvidíme, či bude schopný ďalej hrať.
     
    35
    Podbrezová mala loptu na svojich kopačkách. Po dlhšom čase o ňu prišla a krídelnú akciu ťahal Čonka.
     
    36
    Hlavičkové súboje na obrannej polovici Podbrezovej napokon lepšie zvládli hostia. Smerovaný center z ľavej strany pohodlne zachytil Vantruba.
     
    37
    Hlohovský spoločne s Mojžišom smerovali dopredu, ukazoval sa im už aj Viazanko. Výborne sa však dozadu vrátil Yilmaz.
     
    38
    Lucas Lovat sa postaral o zahratie autového vhadzovania na obrannej polovici. Podbrezová je však vzadu zatiaľ veľmi pozorná a zodpovedná.
     
    39
    Na útočnej polovici pred šestnástkou bol faulovaný Obročník, ktorého nepríjemne prišliapol Marek Janečka.
     
    40
    Hlohovský štandardku prenechal Dávidovi Leškovi, ktorý pálil priamo pred bránku, ale lopta bola odvrátená a domáci zahrali rohový kop nakrátko.
     
    41
    Hlohovský zahrával aj druhý rohový kop v poradí pre Podbrezovú. Z tohto si domáci futbalisti nevytvorili streleckú príležitosť.
     
    42
    Dlhý aut spoza postrannej čiary predĺžil Wiezik smerom na Dávida Leška. Jeho hlavička bezpečne smerovala na Boleka, ktorý si s touto loptou poradil.
     
    43
    Tavares prenechával loptu Čonkovi na útočnej polovici. Následný center Čonku nenašiel vhodného adresáta v pokutovom území.
     
    44
    Hlohovský prihrávkou na pravú stranu našiel Dávida Leška. Situácia vyzerala nádejne, Leško zvolil center do malého vápna, kde už smeroval Wiezik, ale na túto loptu napokon nedosiahol.
     
    45
    Kubilay Yilmaz si šikovne vytvoril streleckú pozíciu spoza vápna. Zbavil sa Paraja a pálil. Jeho zakončenie letelo tesne vedľa pravej žrde.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodná časť hry spočiatku priniesla rýchly futbal na oboch stranách. Mierne navrch a nebezpečnejšia príležitosti mali domáci, žiaden gól sme však nevideli.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Sledujeme jednu zmenu počas polčasovej prestávky. Rafaela Tavaresa v zostave nahradil Andrej Lovás.
     
    47
    Center Paraja z ľavej strany preniesol hru na Obročníka, ktorý posúval Leškovi. Leško už nemohol následne odcentrovať cez pozorného Lovata.
     
    48
    Pred Matúšom Čonkom sa na ľavej strane otvoril priestor a hráč Trnavy vyskúšal center. Dobre sa však vzadu javil Viazanko, ktorý loptu odhlavičkoval preč.
     
    49
    Aut vhodil na útočnej polovici Obročník, ktorý ho posunul Viazankovi a domáci už môžu rozohrávať z obrannej polovice.
     
    50
    Paraj prihrávkou pred šestnástku vysúval Filipa Hlohovského, ktorý však stál na hranici vápna proti trojici protihráčov.
     
    51
    Zaujímavo sa to vyvíjalo po ľavej strane. Alexander Mojžiš prebehol s loptou k malému vápnu, rozhodol sa však prihrávať a neurobil dobre. Lepšia strela by určite skončila v bráne.
     
    52
    Grendel neustál súboj s Dávidom Leškom. Napokon sa pískal faul trnavského kapitána, čo sa rozhodne Erikovi Grendelovi nepáčilo.
     
    53
    Leško posunul loptu Obročníkovi na pravú stranu, odkiaľ to tento krajný obranca posielal smerom na Wiezika, ale úspešne stihol zasiahnuť Marek Janečka.
     
    54
    Filip Hlohovský zahrával nasledujúci rohový kop. K strele sa dostával Matej Oravec, ale nebolo z toho dôrazné zakončenie. Trnava mohla ísť dopredu, brejk nevyšiel.
     
    55
    Grendel spoločne s Yilmazom smerovali dopredu. Dostali sa pred pokutové územie, čiarový rozhodca si však všimol, že postavenie Erika Grendela bolo jednoznačne ofsajdové.
     
    56
    Leškovi sa ukazoval pred vápnom Michal Obročník, ktorý sa napokon aj k lopte dostal a o pár sekúnd neskôr pálil. Jeho zakončenie bolo mimoriadne nepresné.
     
    57
    Vysoký center Kiwiora mal zrejme nájsť hlavičku Jakuba Wiezika. Trnavčania si svoje vápno postrážili a nedovolili Wiezikovi zakončovať. Lopty sa zmocnil brankár Petr Bolek.
     
    58
    Trnavská snaha teraz pokračovala ďalej. Videli sme dva centre z oboch strán ihriska, ktoré smerovali do šestnástky. Výraznejšie sa neujal ani jeden.
     
    59
    Viazankovi sa podarilo dostať cez Yilmaza a ponúkol prihrávku Dávidovi Leškovi, ktorý sa dostal do kontaktu s Janečkom vo vápne. Leško síce padol a šiel veľmi ochotne k zemi.
     
    60
    Janečka posúval loptu pred pokutovým územím Grendelovi. Trnavský kapitán však rýchlo o loptu prišiel, vzal mu ju pozorný René Paraj.
     
    61
    Paraj vysúval po kraji Leška, ktorý volil nie veľmi dobrú prihrávku. Mal si zrejme po ňu prísť Jakub Wiezik, ale pred ním zasiahol Turňa.
     
    62
    Obročníkov center z obrannej polovice, ktorý smeroval za obranu, došiel iba na ruky brankára Boleka. Trnava si s týmto pokusom domácich poradila bez ťažkostí.
     
    63
    Turňa peknou prihrávkou naštartoval vo vápne Kubilaya Yilmaza, ktorý zakončoval síce z uhla, ale Vantruba sa takisto blysol a vytiahol dôležitý zákrok. Po nasledujúcom rohovom kope mali domáci kusisko šťastia aj po Abenovej strele.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Jakub Więzik, prichádza Victor Olatunji.
     
    65
    Čonka nasadil jasličky Obročníkovi. V hre najprv chcel pokračovať Lovás, ktorý však bol v ofsajdovom postavení, a tak to radšej vzdal.
     
    66
    Hlohovský naštartoval akciu po ľavej strane. Zbavil sa Turňu, ale následne bol ubránený. Domáci budú zahrávať autové vhadzovanie.
     
    67
    Miroslav Viazanko je prvým kartovo potrestaným hráčom v tomto zápase. Pomohol si faulom v súboji s Lovásom, ktorého nestíhal.
     
    68
    Erik Grendel zahrával štandardku. Snažil sa to nasmerovať na Myentyho Abenu. Hra bla prerušená po jednom z nedovolených zákrokov.
     
    69
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Daniel Pavúk.
     
    70
    Sklzom teraz jednoducho riešil rodiacu sa akciu na strane Trnavy Obročník. Nedovolil lopte prejsť. Následne v pokutovom území volil prihrávku Mojžiš smerom na Hlohovského, zakončenie mu však veľmi nevyšlo.
     
    71
    Grendel sa na útočnej polovici nedostal k lopte, jeho spoluhráč Janečka už áno a Bíli Andeli si loptu posúvajú na vlastnej polovici.
     
    72
    Sloboda presunul ťažisko hry na ľavú stranu, kde bol postavený Čonka. Jeho center pred malé vápno neskončil na hlavičke Kubilaya Yilmaza.
     
    73
    Hlohovský z ľavej strany prešiel viac k osi ihriska. Hneď prvá kľučka mu však nevyšla a o loptu prišiel.
     
    74
    Sledovali sme sled nepresností na oboch stranách. O loptu sa bojovalo v strede poľa, potom ju dokázali domáci uchopiť. Center Obročníka do šestnástky však adresáta nenašiel.
     
    75
    Domáci si výrazne skomplikovali situáciu. Zaváhanie v rozohrávke takmer využil Yilmaz, ktorý už prebehol k Vantrubovi, ktorý musel vyjsť zo šestnástky a sklzom odkopnúť.
     
    76
    Daniel Pavúk zrýchlil po osi ihriska a smeroval už k šestnástke. Zboku ho však fauloval Anton Sloboda a za zákrok dostal žltú kartu.
     
    77
    Domáca útočná akcia sa končí po jednom z nedovolených zákrokov na strane Podbrezovej.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 003 divákov.
     
    78
    Victor Olatunji vôbec v súboji nešetril Grendela, ktorý utrpel rukou úder do tváre a Olatunji za svoj zákrok dostal aj žltú kartu.
     
    79
    Olatunji si nabiehal na center smerujúci z ľavej strany. Podbrezovčanom sa podarilo získať loptu na svoje kopačky a už sú nasťahovaní pred vápnom.
     
    80
    Olatunji vymyslel zaujímavú strieľanú prihrávku smerom na Pavúka. Jeho však v súboji stíhal Janečka a nedovolil mu dostať sa k lopte.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Matúš Čonka, prichádza Štefan Pekár.
     
    81
    Brankár Bolek vôbec nič neriskoval, radšej loptu podržal v rukách a potom zvolil prihrávku na obrancu Janečku.
     
    82
    Hlohovského center z ľavej strany smeroval do pokutového územia smerom na Abenu, ktorý si svoj priestor ustrážil.
     
    83
    Špyrkova prihrávka na útočnej polovici došla iba na kopačku hosťujúceho Pekára, ktorý vyrazil spoločne s Yilmazom dopredu. Očakávanú širšiu podporu od spoluhráčov nedostal.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Michal Breznaník.
     
    85
    Brankár Martin Vantruba sa musel poriadne natiahnuť za smerujúcou loptou. Situáciu si však dokázal bezpečne ustrážiť.
     
    86
    Pekárovi za obranu zabiehal Matúš Turňa. Trnavčania ešte chvíľu ostali na lopte, potom sa útočným faulom prezentoval Pekár a loptu bude mať Podbrezová.
     
    87
    Victor Olatunji prenikal smerom k bránke, už sa pomaly dostával do zakončenia, no v poslednej chvíli ho čistým sklzom zbavil lopty Janečka.
     
    88
    René Paraj šikovne vyštartoval dopredu po pravej strane. Na prihrávku sa mu ukazoval Pavúk, ale loptu nakoniec nedostal. Dopredu vyštartoval Janečka, ktorý si však v kombinácii nerozumel s Markoskim.
     
    89
    Dopredu sa snažil pretlačiť René Paraj, ktorý už smeroval s loptou do šestnástky, v poslednej chvíli však o ňu prišiel.
     
    90
    Trnavčania sa v poslednej minúte riadnej hracej doby veľmi nehrnie dopredu, hostia a aj domáci sa snažia neurobiť v prvom rade zbytočnú chybu.
     
    90
    Victor Olatunji, ktorý prišiel na ihrisko ako striedajúci hráč sa útočným faulom presadil voči Lovatovi. Dostal druhú žltú kartu a automaticky ide aj predčasne po sprchy po nedovolenom zákroku na Lovata.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú dve minúty.
     
    90+2
    Tak toto bola obrovská šanca pre Spartak Trnava. Center Lovata z ľavej strany došiel pred malé vápno na Erika Grendela, ktorý to skúsil z voleja, ale fantasticky zasiahol Vantruba.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol síce o niečo viac vzruchu ako prvý, najväčšiu šancu na skórovanie mala Trnava práve v závere nadstaveného času, ale Grendel sa nepresadil. Po dnešnom dueli to v tabuľke vyzerá celkom inak, čaká sa však ešte na ostatné výsledky.

    Odo mňa je to všetko, ďakujem za pozornosť. (18:48:25)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   67. Viazanko (POD), 78. Olatunji (POD) – 76. Sloboda (TRN)   90. Olatunji (POD)


    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš – Viazanko (C), Paraj – Leško (69. Pavúk), Špyrka, Hlohovský (84. Breznaník) – Więzik (64. Olatunji).
    Náhradníci: Ludha – Breznaník, Podstavek, Olatunji, Halgoš, Bartoš, Pavúk.

    FC Spartak Trnava: Bolek – Turňa, Janečka, Abena, Lovat – Grendel (C), Sloboda – Markoski, Tavares (46. A. Lovás), Čonka (80. Pekár) – Ku. Yilmaz.
    Náhradníci: Takáč – Horvát, Ashiru, A. Lovás, Pekár, Košút, Tumma.

    Rozhodca: Smolák – Galo, Jenčura

    Diváci: 1 003