Belgicko – Španielsko 2:4 (kon.) | Chorvátsko – Čína 7:0 (kon.) | Austrália – Srbsko 3:2 (kon.)
koniec
Austrálie
3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Srbsko
cz Streda 10.04.2019, 20:00 • Ledena dvorana Pionir, Bělěhrad • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. A • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:33:31)
     
    Střely na branku: 26 – 34.
     
    Je dobojováno! Australané šli do třetí třetiny hodně lehkovážně, prakticky celých dvacet minut odolávali silnému tlaku, avšak svůj náskok si v poloviční míře dokázali udržet až do úplného konce. Díky výhře 3:2 můžou nadále snít o postupu, po dvou z pěti zápasů jim patří druhé místo se ztrátou dvou bodů na vedoucí Španěly. Srbové naopak nenavázali na včerejší vítězství nad Chorvatskem a klesají na čtvrtou příčku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Djumić sice vyhrál buly na Crnogorace, ale tomu na břicho padající protihráč kotouč čistě vypíchl. Je rozhodnuto!
     
    59:55
    Ještě je tu jedna malá jiskra naděje pro Srby. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Anthonyho Kimlina.
     
    59:26
    Woodman sice nevyhodil, ale jeho spoluhráči už puk do bezpečí dostali. Srbům zatím není nic platné, že jsou opět v šesti.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:58
    Srbové už byli v šesti, jenomže Ranković se po krátké chvíli musí vrátit do branky. Po přihrávce rukou se vhazuje v australském útočném pásmu.
     
    58:22
    Australané trošku změnili způsob bránění, nyní rychle dostupovali hráče s kotoučem a vyhnali tím Srby dos tředního pásma.
     
    58:07
    Jeden z Australanů asi dostal hokejkou do obličeje. Faul se ale nepískal, což Srbové můžou brát za velké štěstí.
     
    57:33
    Boskoviće zradilo zpracování přihrávky. Po té jeho zase přišel zvláštní odraz od hrazení, který hodně pomohl bránící pětici.
     
    56:59
    Aspoň na pár vteřin dostali Australané kotouč do relativního bezpečí. Přesto pro ně budou závěrečné tři minuty ještě hodně dlouhé.
     
    56:34
    Hned čtyři Australané brání kousek před vlastní brankou. Srbové mohou pálit jen od modré, ale zatím se jim to příliš nedaří.
     
    55:30
    Kerezović vrátil puk na modrou. Následnou střelu se Srbové snažili u brankoviště dorážet, ale Kimlin měl situaci pod kontrolou.
     
    54:57
    A opět si Australané vystačili jenom s odevzdáním puku a rychlým střídáním. Poslední pětiminutovka tak slibuje velké drama.
     
    54:21
    Hráči z hostitelské země už pálí ze všech možných pozic. Od modré to tentokrát zkusil Mirko Djumić, ale Kimlin byl znovu pozorný.
     
    53:59
    Sretović dostal dlouhý pas přes celou šířku hřiště. Nalevo k němu nikdo nepřistoupil, nicméně vypálil jen do clonícího Woodmana.
     
    53:15
    Australané jenom nahodili za branku Rankoviće a přenechali puk Srbům. S takovýmto přístupem si skutečně koledují o inkasovaný gól.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 11. Armstrong (Todd), 15. Virjassov, 27. Woodman (Virjassov) – 4. Dragutinović (Luković), 46. Djumić (Dragović)


    Austrálie: Kimlin (Smart) – McMahon, Woodman (A), Haselhurst, Baclig, LIndsay, Carpenter, Boyle, Malloy – Darge, Armstrong, Powell (C) – Todd (A), Funes, Rezek – Virjassov, Taylor, Webster – Clare, Kubara, Wong.
    Srbsko: Ranković (Mitić) – Luković, Ilić (A), Bosković, Crnogorac, Anić, Podunavac, Novaković, Sabados – Sretović (C), Lestarić, Brkušanin (A) – Djumić, Dragović, Kerezović – Vučurević, Kastel, Popravka – Dragutinović, Zwick, Barackov.

    Rozhodca: Iarec (BLR) – Havar (NOR), Kanazawa (JPN)

    Diváci: 653