Novara – VakifBank 1:3 (kon. po z.s.)
koniec po zlatom sete
Igor Gorgonzola Novara
1
23 20 25 21 16  
VakifBank Istanbul
3
25 25 15 25 14  
cz Streda 10.04.2019, 20:30 • Pala Igor Gorgonzola, Novara (ITA) • Liga majstrov - ženy • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Obhájkyně zlata z Ligy mistryň končí v semifinále, poprvé v historii si o titul zahraje italská Novara!

    Úvodní dějství se dlouho vyvíjelo ve prospěch Novary, až do střední části domácí volejbalistky vedly. V závěru se ale přestalo dařit Egonuové a první sada tak připadla VakifBanku. Druhý set začal obrovským náporem hostujícího celku. Tým vedený smečařkou Tching Ču válcoval italské soupeřky, Novara se ještě dostala do tempa, ale dorovnat již nestačila. To třetí set byl jednoznačně v režii svěřenkyň Massima Barboliniho. Italský tým deklasoval obhájkyně posledních dvou titulů o deset bodů. Extrémně důležitý čtvrtý set ale připadl opět VakifBanku, který zvládl lépe střední část a vybojoval si rozhodující zlatý set.

    Do zlatého setu nastoupila ve velkém stylu turecká nahrávačka VakifBanku Cansu Özbayová, která si hned dvakrát po sobě zahrála na druhou přes, k tomu přidala i přímý bod ze servisu a téměř sama dostala svůj tým do vedení 6:2. Novara ale dokázala neskutečně rychle srovnat krok na 7:7. Následně se oba týmy předháněly v tvrdých útocích, ale VakifBank přece jen odskočil do vedení 14:12 a měl tak dvě výměny na postup do finále. Ani jednu však Tching Ču útokem neproměnila, na servisu se ke štěstí Novary dostala Paola Egonuová, která předvedla neskutečný výkon. K fantastickému obranu přispěla dvěma útoky a navíc ukončila zlatý set dělovým servisem. (22:59:46)
     
    Konec zápasu
     
    16:14
    Berlínské finále bude svědky čistě italského souboje! Paola Egonuová téměř sama otočila zlatý set proti VakifBanku na stranu Novary. Na závěr vytáhla přímý bod ze servisu!
     
    15:14
    Nyní je jeden bod od finále Novara! Egonuová znovu nešetřila sílou na servisu, Tching Ču smečovala z hlavního kůlu jen do autu a nyní je v problémech VakifBank. Giovanni Guidetti si ještě vyžádal challenge, ale ta přisoudila bod domácím.
     
    14:14
    Je srovnáno! Paola Egonuová riskovala za koncovou lajnou, Tching Ču přesto mohla znovu smečovat, ale bod nedala. To Egonuová propálila hostující blok a zlatý set bude pokračovat.
     
    13:14
    Oddechový čas pro hosty.
     
    13:14
    První postupová šance je pryč. Egonuová sice na první pokus obranu VakifBanku nepřekonala. Následně mohla hostující tým poslat do finále Tching Ču, ale po dlouhé době napálila míč do bloku.
     
    12:14
    VakifBank je jediný bod od finále! Paula Nizetichová přišla z lavičky na podání, následně ale Tching Ču vytloukla blok Egonuové s Veljkovićovou.
     
    12:13
    Novara dramatizuej závěr zlatého setu. Veljkovićová ještě útokem neuspěla, ale poté v důležitý moment zapnula Egonuová.
     
    11:13
    VakifBank je velmi blízko postupu do finále! Egonuová totiž opět narazila na blok, následně Tching Ču sestřelila smečí v poli stojící Piccininiovou.
     
    11:12
    Oddechový čas pro domácí.
     
    11:12
    Po třech bodech v řadě se dostává do vedení VakifBank. Egonuová narazila na blok, následně smečovala do obrany v poli Picicniniová a nakonec zakončila výměnu Tching Ču.
     
    11:11
    A právě Kelsey Robinsonová se postavila na podání. Egonuová nyní nevyzrála na obranu soupeřek. Dlouhou výměnu poté mohla zakončit Özbayová lehkým úderem, Bartschová s Egonuovou se nedomluvily, kdo bude hrát.
     
    11:10
    VakifBank se ještě zachraňuje ve hře o postup do finále. Po servisu Bartschové zasmečovala Robinsonová o blok.
     
    11:9
    I po oddechovém čase se postavila na podání Michelle Bartschová. Novara se dokonce dostává do vedení o dva body! Nepřesný příjem Robinsonové potrestala složenou bodovkou Piccininiová.
     
    10:9
    Oddechový čas pro hosty.
     
    10:9
    Michelle Bartschová přibližuje finále domácí Novaře. Egonuová mohla po servisu Bartschové vytlouct blok soupeřek.
     
    9:9
    Nyní už se ale Vakifbank nemůže odtrhnout. Ulívku Egonuové ještě hostující hráčky ubránily, ale na tvrdý úder již neměly nárok.
     
    8:9
    Hostující tým je znovu o krok vpředu. Slöetjesová v pravou chvíli přidala povedený útok po lajně.

    Vít Schück

    čas zápasu: 2:02

    zs. set: 0:21

    Novara VakifBank
    zlatý set Stretnutie zlatý set
    získané body celkom
    16 105 104 14
    najdlhšia séria získaných bodov
    4 5 5 4
    Setboly
    0 2 6 0
    Mečboly
    0 0 2 0
    víťazné údery *
    0 0
    Bloky *
    0 0
    Chyby *
    0 0
    Štatistiky na podaní
    Esá **
    0 5 3 0
    Chyby na podaní **
    0 10 7 1
    body pri vlastnom podaní
    8 / 15
    53 %
    39 / 105
    37 %
    38 / 104
    37 %
    7 / 15
    47 %
    Štatistiky na príjme
    body pri súperovom podaní
    8 / 15
    53 %
    66 / 104
    63 %
    66 / 105
    63 %
    7 / 15
    47 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** Počty es a chýb podaní v priebehu setu sú neoficiálne.

    Igor Gorgonzola Novara: Carliniová, Cameraová – Plaková, Nizetichová, Piccininiová, Bartschová, Zannoniová – Stufiová, Chirichellaová, Veljkovićová – Biciová, Egonuová – Bolzonettiová, Sansonnaová
    Trenér: Massimo Barbolini

    VakifBank Istanbul: Özbayová, Gülübayová – Ču, Robinsonová, Di Iuliová, Aykacová – Caliskanová, Gurkaynaková, Rašićová, Günesová – Slöetjesová, Karakurtová – Senogluová, Örgeová
    Trenér: Giovanni Guidetti

    Rozhodca: Christian Peter Wolf (SUI) – Sinisa Ovuka (BIH)