Austria – Sturm Graz 0:1 (kon.) | St. Pölten – Wolfsberger 1:3 (kon.) | Linz – Salzburg 0:2 (kon.)
koniec
LASK Linz
0:2 (0:1)
FC Salzburg
cz Nedeľa 07.04.2019, 17:00 • TGW Arena, Linz • Rakúska Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (18:55:44)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:12.
    Dnešní výhra Salcburku je 300. od vstupu Red Bullu do klubu

     
    Hosté předvedli ve druhé půli lepší výkon, i tak se ale v některých fázích zápasu dostali pod velký tlak domácích. Domácí mohou mrzet nevyužité gólové příležitosti, dnes jich totiž bylo skutečně dost a výsledek mohl být jiný. Postupem času ale Linz jakoby fyzicky odešel a závěr zápasu Salcburk úplně ovládl. Gólem potvrdil jeho vítězství Daka a hosté měli i další šance, ty už ale proměnit nedokázali. Díky této výhře potvrzuje Salcburk líderskou pozici a na čele má před svým dnešním soupeřem po dnešku sedmbodový náskok.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Smail Prevljak (SLZ)
     
    90+4
    Hosté mohli ještě přidat i třetí gól. Do otevřené obrany domácích si na přihrávku Daku naběhl střídající Prevljak. Ten sice trefil brankáře Schlagera, míč se ale i tak odrazil od gólmana směrem do brány. Hrací předmět napokon skončil na levé tyči domácí branky.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Moanes Dabour, přichází Smail Prevljak.
    90+1. Patson DAKA - 0:2
     
    90+1
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hotovo! Szoboszlai si na levém křídle narazil míč s Dabourem a izraelský útočník se pak dostal s míčem do pokutového území domácích. Přihrávkou do brankoviště následně našel úplně volného PATSONA DAKU, který zblízka dorazil míč do prázdné brány.
     
    90+1
    Přidaný čas začíná faulem Otubanja na Szoboszlaie na levé straně vlastní poloviny. Hosté s rozehrávkou přímého kopu vůbec nespěchají.
     
    90
    Bude se hrát ještě čtyři minúty.
     
    90
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Markus Wostry, přichází Yusuf Otubanjo.
    88. Moanes Dabour (SLZ)
     
    88
    Další obrovská šance hostů! Ulmer založil rychlý útok hostů, na jehož konci se přes Daku a Szoboszlaie dostal míč mezi obránci domácích k Dabourovi. Sám před Schlagerem kanonýr hostů neuspěl, brankář domácích ho vychytal levou nohou.
    86. Dominik Szoboszlai (SLZ)
     
    86
    Hosté mohli asi definitivně rozhodnout! Krásná rychlá akce skončila přihrávkou Daboura za obranu na volného Szoboszlaie, který se pokusil o oblouček ponad vybíhajícího brankáře Schlagera. Brankář domácích dokázal míč jemně tečovat a napokon ho odkopl do bezpečí Frieser.
     
    85
    Hosté zatím zvládají závěr zápasu mistrovsky. Joao Victor si nabíhal za kolmou přihrávkou Goigingera, Ramalho ho ale čisto od míče odstavil a nechal ho doskákat do zámezí.
     
    84
    Žlutou kartu dostává za podražení Xavera Schlagera Philipp Wiesinger (LASK Linz).
     
    83
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Fredrik Gulbrandsen, přichází Patson Daka.
     
    82
    Následně ale zasáhl Wiesinger Daboura vysokou nohou ve vzdušném souboji. Je s podivem, že domácí obránce za tento zákrok nedostal žlutou kartu...
     
    81
    Střídající Szoboszlai se okamžitě zapojil do hry, když se pokusil hned po zisku míče najít přihrávkou za obranu Daboura. Wiesinger tento pas zastavil.
     
    80
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Zlatko Junuzović, přichází Dominik Szoboszlai.
     
    79
    Žlutou kartu za podražení pronikajícího Joaoa Victora tvrdým skluzem zezadu dostává Stefan Lainer (FC Red Bull Salzburg). Táto karta má také výrazný červený odstín...
     
    78
    Hosté po zisku míče bleskově zaútočili. Gulbrandsen si potáhl míč po levé straně, finální pŕihrávka na volného Daboura se mu ale vůbec nepovedla a Wiesinger míč ve skluzu odkopl do zámezí.
     
    77
    Domácí se už ale znovu vrátili na útočnou polovinu. Goiginger se pokoušel o individuální akci středem hřiště, Ramalho ho ale o něj obral. Následně ho Onguéné pod tlakem domácích hráčů odkopl až k brankáři domácích Schlagerovi.
     
    75
    A tlak domácích (alespoň pro tuto chvíli) končí. Přihrávku na Tetteha nedokázal střídající hráč domácích zpracovat a rozehrávat může gólman Salcburku Stankovic.
     
    74
    Ani tento roh ale nebyl v podání domácích o moc lepší a znovu ho bez potíží odvrátila obrana hostů.
     
    73
    Holland si dobře naběhl na přihrávku z levé strany a předskočil Lainera, do zakončení se však nedostal. Onguéné mu míč odkopl za brankovou čáru.
     
    72
    Brankář Linze Schlager si teď vysloužil potlesk domácích tribun elegantní kličkou proti napádajícímu Gulbrandsenovi. Domácí tím navíc získali čas a prostor na založení útoku.
     
    71
    Nákop od rohového praporku se však stal snadnou kořistí pro gólmana hostů Stankovice. Odkop se mu ale vůbec nepovedl a obrana domácích může založit další útočnou akci.
     
    70
    Domácí se znovu dostávají do tlaku. Centr z levé strany dovrátila obrana Salcburku jen na rohový kop.
     
    68
    Žlutou kartu za držení Joaoa Victora dostává Xaver Schlager (FC Red Bull Salzburg).
     
    67
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Klauss, přichází Samuel Tetteh.
     
    65
    Rohový kop zachytila obrana Salcburku a hosté okamžitě vyrazili do protiútoku. Gulbrandsenovu přihrávku na Daboura srazil Ullmann na rohový kop.
     
    64
    Joao Victor si navedl míč z levého křídla na střed a z hranice pokutového území vystřelil. Jeho pokus ještě tečoval přímo k pravé tyči Samassékou a brankář Stankovic musel předvést výborný zákrok.
     
    63
    Linz ale napokon získal míč na své kopačky a snaží se o kombinaci na útočné polovině. Goiginger si ho narazil s Hollandem, pak si ho ale předkopl příliš daleko a skončil v zámezí.
     
    62
    Junuzović se snažil o sólový průnik z levé strany, míč mu ale rezolutně odkopl do autu Ullmann. Hra je teď plná nepřesností z obou stran.
    60. Traunerova malá domů
     
    60
    Trauner teď pořádne zatopil svému brankáři. Ze středu hřiště poslal prudkou malou domů do prostoru, kde Schlager vůbec nebyl. Míč napokon skončil těsně mimo domácí bránu.
     
    59
    Centr z rohového kopu proletěl na zadní tyč k Hollandovi, kterého pokus zablokoval Ramalho. Obrana hostů následně míč odkopla na polovinu domácích.
     
    58
    Linz převzal iniciativu a obraz hry se vrací k obrazu z první půle. Klaussova střela byla zablokována na rohový kop domácích.
     
    57
    Dabour je už naštěstí na nohou a bude v zápase pokračovat. Hra mezitím pokračuje útokem Linze. Goiginger sa protlačil k míči na pravé straně a posílal nebezpečnou střílenou přihrávkou před branku, kterou uklidil do zámezí Ulmer.
     
    56
    Holland doslova vletěl ve vzdušném souboji do Daboura, kterého zasáhl do zad. Izraelský útočník zůstává ležet na zemi a musí být ošetřen.
    54. James Holland (LIN)
     
    54
    Na Michorlův centr si skvěle naběhl na zadní tyči Holland, jehož hlavička skončila těsně nad bránou hostů.
     
    53
    Samassékou šlápl na nohu Hollandovi. Přímý kop pro domácí.
     
    52
    Ullmann ale zastavil přihrávku ve středu pole a okamžitě posílal nákop na Goigingera. Skvěle zasáhl Ramalho, který tento nákop na poslední chvíli zastavil.
     
    51
    Hosté jsou znovu usazeni pevně na útočné polovině a posouvají si míč ze strany na stranu. Domácí tým je teď pod velkým tlakem.
     
    50
    Po hlavičkovém souboji Joaoa Victora a Ramalha zůstal na zemi ležet obránce hostů. Naštěstí se ale už zvedá a bude pokračovat v zápase.
     
    49
    Hosté vstoupili do druhé půle výrazně aktivněji, než hráli v první. Dabour si teď nabíhal za narážečkou od Junuzoviće, v okamžiku přihrávky byl ale v ofsajdu.
     
    48
    Velká šance Gulbrandsena na druhý gól! Útočník hostů využil podklouznutí Wiesingera a dostal se sám před gólmana Schlagera, ten ho ale tentokrát vychytal.
     
    47
    Hosté hned po výkopu zaútočili a také přišlo i střelecké zakončení. Ze střední vzdálenosti vystřelil Junuzović, tento pokus byl ale spíše pro statistiky a brankář Linze Schlager s ním neměl žádné problémy.
     
    46
    Výkop druhého poločasu měli hosté. Během přestávky nedošlo k žádným střídáním.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Domácí tým byl v první půli aktivnější a výrazně nebezpečnější, navzdory tomu ale prohrává 0:1. Hosté využili zásluhou Gulbrandsena svou jedinou gólovou příležitost, jinak se ale většinu první půle spíše bránili. Uvidíme, co předvedou oba týmy ve druhé půli, domácí totiž zatím hrají výborně a určitě ještě hostům pořádně zatopí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Centr ze standardky odvrátila obrana hostů a následně se v náběhu na další centr z pravé strany provinil proti pravidlům Wostry.
    45+1. Žlutá karta Samassékouho
     
    45+1
    Žlutou kartu za šlápnutí na nohu Wiesingera dostává Diadie Samassékou (FC Red Bull Salzburg). Přímý kop pro domácí.
     
    45
    Bude se hrát ještě jednu minutu.
     
    44
    Joao Victor si nabíhal za přihrávkou Ullmanna za obranu, skluzem mu ale čistě míč odkopl Ramalho. Hosté pak přecházejí okamžitě do útoku.
     
    43
    Kombinace domácích ale končí také po nepřesné přihrávce Hollanda, kterou zachytil Gulbrandsen. Střelec prvního gólu se pak vydal sám do útoku, o míč ho ale připravil Wiesinger.
     
    42
    Domácí se znovu tlačí do útoku. Dvakrát dokázali dostat hosty při jejich rozehrávce pod obrovský tlak a připravit je o míč.
    40. Žlutá karta Minamina
     
    40
    Žlutou kartu za zásah rukou do obličeje Friesera dostává Takumi Minamino (FC Red Bull Salzburg).
     
    40
    Obrana domácích ale s centrem z rohu neměla nejmenší problém a odvrátila ho ze své šestnáctky.
     
    39
    Hosté jsou v závěru první půle aktivnější i směrem dopředu. Lainerův průnik zastavil skluzem kapitán domácích Trauner. Následovat bude rohový kop Salcburku.
     
    37
    První žlutou kartu dostává za zásah do nohou Hollanda skluzem Zlatko Junuzović (FC Red Bull Salzburg). Přísnější rozhodčí by možná vytáhl i červenou kartu...
     
    36
    Jakmile se ale přiblížil k pokutovému území domácích, tak se dostal mezi Ullmanna a Friesera, kteří ho o míč připravili. Frieser okamžitě přenáší hru na opačnou stranu.
     
    35
    Hosté se snaží trochu uklidnit hektickou hru přihrávkami ve středu pole a zatím se jim to daří. Ulmer běží s míčem po levém křídle.
     
    34
    Kapitán domácích Trauner se dostal při rozehrávce před vlastní šestnáctkou pod velký tlak protihráčů a musel míč odkopnout do zámezí.
     
    32
    Zápas má zatím velmi vysoké tempo a je vidět, že se utkávají aktuálně dva nejlepší rakouské týmy. Hra se teď rychle přelévá ze strany na stranu.
    31. Maximilian Ullmann (LIN)
     
    31
    Krásná akce Linze nekončí gólem! Ullmann si narazil míč se spoluhráči a pak si sám naběhl mezi obránce Salcburku. Zblízka před vybíhajícím brankářem hostů Stankovicem ale namířil těsně mimo bránu Salcburku.
     
    30
    Wostrymu se nepovedl nákop, i tak ale letěl na hrot útoku domácích. Tam se k míči dostal Joao Victor, který však vybíhal z ofsajdového postavení.
     
    29
    Frieser si zasekl na pravém křídle Ulmera a pak posílal kolmou přihrávku za obranu na Goigingera. Přihrávka ale nebyla až tak přesná a skončila u brankáře Salcburku Stankovice.
     
    27
    Domácí se už oklepali ze šoku z inkasovaného gólu a znovu jsou v tlaku. Hosté se nerozpakují odkopávat míč do zámezí nebo na polovinu domácích.
     
    26
    Hosté se poprvé od vstřeleného gólu dostali na delší dobu na útočnou polovinu. Jejich kombinaci teď přerušil odkopem do zámezí Wiesinger.
     
    24
    Domácí ale pokračují v obléhání pokutového území hostů. Hollandova přihrávka doletěla k Joaovi Victorovi, který se pokusil o zakončení, v souboji s Onguéném ale spadl. Hlavný rozhodčí ale penaltu neodpískal.
     
    23
    Hra se po gólu pořádně přitvrdila. Především domácí zvýšili agresivitu. Frieser trefil loktem v souboji o míč Ulmera.
     
    22
    Brankář Salcburku Stankovic teď úplně nesmyslně vyběhl mezi své obránce na hranici pokutového území a míč, který stahoval ze vzduchu, mu před Joaoem Victorem vypadl. Naštěstí ale situaci vyřešil odkopem Lainer.
     
    21
    Domácí jsou zjevně trochu otřeseni inkasovaným gólem, zatím se dá totiž říct, že asi byli lepším týmem.
    19. Fredrik GULBRANDSEN - 0:1
     
    19
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hosté ze své první gólové příležitosti otevírají skóre! Domácí ztratili míč ve středu hřiště a po rychlém přechodu do útoku našel Dabour krásnou přihrávkou na pravou stranu volného FREDRIKA GULBRANDSENA. Ten střelou po zemi překonal domácího brankáře Schlagera.
     
    18
    Ulmer držel pronikajícího Klausse, domácí tak měli k dispozici přímý kop. Goigingerův centr ale bez problémů chytil gólman hostů Stankovic.
     
    17
    Hosté ale teď alespoň opticky vyrovnali hru a kombinují ve středu hřiště. Do vyložené gólové příležitosti se však zatím ještě nedostali.
     
    16
    Lainer si obhodil na pravém křídle Friesera, pak si ale předkopl míč příliš daleko, a tak skončil v zámezí.
     
    15
    Goigingerův centr z rohu letěl na přední tyč, tam ho ale zasáhl jen jeden z hráčů domácích, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Následovat bude odkop od brány hostů.
     
    14
    Joao Victor se hezky uvolnil na pravé straně a nacentroval do brankoviště. Brankář hostů Stankovic jeho nákop vyrazil na rohový kop.
     
    13
    Ramalho se pak pokusil zaskočit brankáře Schlagera překvapivou střelou ze středového kruhu, namířil ale vysoko nad domácí branku.
     
    12
    Gulbrandsen si pak chtěl už na polovině domácích narazit míč s Minaminem, přihrávku jeho spoluhráče ale znovu skvěle odhadl gólman Linze Schlager, který míč odkopl.
     
    11
    Ramalho teď pořádně zariskoval, když jako poslední hráč v obraně začal kličkovat proti napádajícím protihráčům. Situaci ale zvládl s přehledem.
     
    10
    Samassékou fauloval protihráča na levé strane vlastní poloviny. Přímý kop ale domácí nevyužili. Michorlův centr byl příliš vysoký pro všechny hráče v pokutovém území Salcburku.
     
    9
    Domácí v posledních minutách trochu převzali iniciativu a tlačí hosty více do obrany. Hosté teď sice míč získali, Samassékouův nákop na Daboura byl ale hodně nepřesný.
    8. Dominik Frieser (LIN)
     
    8
    První obrovská příležitost domácích! Klauss poslal z levé strany takový nenápadný centr, který zasáhl jemným tečem před bránou hostů Frieser. Stankovic reflexivním zákrokem tuto střelu vyrazil.
     
    7
    Nákop Ulmera od středové čáry už pak byl spíše ze zoufalství a skončil v rukavicích připraveného gólmana domácích Schlagera.
     
    6
    Teď to přesně potvrdili hosté, kteří po zisku míče rychle zaútočili, před pokutovým územím domácích si ale neporozuměl Ulmer s Gulbrandsenem a míč získali domácí.
     
    5
    Úvod utkání je zatím plný nepřesností. Ani jeden z týmů není schopen podržet míč na svých kopačkách delší dobu a hodně rychle ho ztrácejí.
     
    4
    LASK se usadil na útočné polovině, hosté jsou ale připraveni v obranném bloku a nedovolují domácímu týmu rozvinout svou útočnou kombinaci.
     
    3
    Ramalho se pokusil zaskočit obranu domácích nákopem na nabíhajícího Gulbrandsena, dobře ale přečetl hru gólman Linze Schlager, který včas vyběhl.
     
    2
    I napádání domácích bylo úspěšné, po faulu Michorla před šestnáctkou hostů na Xavera Schlagera ale útok domácích končí.
     
    1
    Výkop utkání měl domácí tým, ten se ale hned dostal při své rozehrávce pod tlak hráčů Salcburku. Hosté byli napokon úspěšní a míč získali pod svou kontrolu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu. Domácí Linz bude hrát v černobílých dresech, hosté v červenobílé kombinaci.
     
    Úvodní sestavy:

    LASK Linz: Schlager – Wostry, Trauner (C), Wiesinger – Frieser, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Klauss, Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Pogatetz, Benko, Otubanjo, S. Tetteh, Haudum, Cvetko.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Ramalho, Onguéné, Ulmer (C) – Schlager, Samassékou, Junuzović – Gulbrandsen, Dabour, Minamino.
    Náhradníci: Walke – Vallci, Prevljak, Szoboszlai, Daka, Häland, Mwepu.

    Rozhodčí: Alexander Harkam.
     
    Vzájemné zápasy

    Od návratu LASK mezi rakouskou elitu se tyto dva týmy střetli zatím šestkrát. Dvakrát vyhrál Salcburk, jednou LASK a až třikrát se zrodila remíza. Zápas v Linzi se v základní části skončil remízou 3:3, v Salcburku zase vyhrál domácí tým 3:1. V letošní sezoně tedy v soubojích těchto dvou celků padá docela dost gólů.
     
    Red Bull Salzburg

    Hosté nemají na jaře zatím tak suverénní formu, jako na podzim, i tak ale vedou rakouskou Bundesligu a směřují za titulem. Před tímto zápasem mají na svého dnešního soupeře čtyři body, důležité je proto pro ně především neprohrát. Salcburk poprvé v sezoně prohrál v prvním jarním utkání ve Vídni s domácím Rapidem 0:2, od té doby ale dostal jen jeden gól a ve čtyřech zápasech získal deset bodů. Venku je Salcburk nejlepším týmem ligy, když má v zápasech na cizích hřištích největší počet vstřelených gólů. Do dnešního utkání tak jde jako mírný favorit.

    Posledních 5 zápasů:
    Rapid Vídeň – Red Bull Salzburg 2:0
    Red Bull Salzburg – AC Wolfsberger 3:0
    Red Bull Salzburg – Sturm Graz 0:0
    Innsbruck – Red Bull Salzburg 0:2
    Red Bull Salzburg – Austria Vídeň 5:1
     
    LASK Linz

    Domácí tým chytil fantastickou formu, která ho po odečtu bodů při rozdělení týmů na dvě skupiny po základní části přiblížila k vedoucímu Salcburku jen na rozdíl čtyř bodů. Linz totiž v lize neprohrál od začátku října, kdy prohrál v Innsbrucku 0:1. Od té doby domácí neprohráli 13 zápasů za sebou, přičemž vyhráli posledných šest zápasů za sebou. Na jaře ještě neztratil Linz ani bod a inkasoval jen jeden gól. Spolu se svým dnešním soupeřem tak má nejlepší obranu v lize (19 inkasovaných gólů). Doma Linz v letošní sezoně ještě neprohrál, takže uvidíme, zda tuto bilanci domácí potvrdí i dnes.

    Posledních 5 zápasů:
    LASK Linz – Austria Vídeň 2:0
    Sturm Graz – LASK Linz 0:3
    LASK Linz – Innsbruck 2:0
    Altach – LASK Linz 1:2
    AC Wolfsberger – LASK Linz 0:3
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu rakouské Bundesligy mezi týmy LASK Linz a Red Bull Salzburg. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 19. Gulbrandsen, 90+1. Daka

    Karty:   84. Wiesinger (LIN) – 37. Junuzović (SLZ), 40. Minamino (SLZ), 45+1. Samassékou (SLZ), 68. Schlager (SLZ), 79. Lainer (SLZ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:12.
    LASK Linz: Schlager – Wostry (90. Otubanjo), Trauner (C), Wiesinger – Frieser, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Klauss (67. S. Tetteh), Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Pogatetz, Benko, Otubanjo, S. Tetteh, Haudum, Cvetko.

    FC Salzburg: Stankovic – Lainer, Ramalho, Onguéné, Ulmer (C) – Schlager, Samassékou, Junuzović (80. Szoboszlai) – Gulbrandsen (83. Daka), Dabour (90+3. Prevljak), Minamino.
    Náhradníci: Walke – Vallci, Prevljak, Szoboszlai, Daka, Häland, Mwepu.

    Rozhodca: Alexander Harkam