Dunajská Streda – Žilina 1:0 (kon.) | Sereď – Ružomberok 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Podbrezová 2:1 (kon.)
Trenčín – Senica 2:3 (kon.) | Trnava – Nitra 1:1 (kon.)
koniec
AS Trenčín
2:3 (0:2)
FK Senica
Sobota 06.04.2019, 17:00 • Štadión Spartaka Myjava, Myjava • Niké liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Senica zaknihovala dôležité víťazstvo. V úvode druhého polčasu sme videli gól z kopačky Dangubiča, ktorý zvyšoval už na 0:3 a zdal sa byť zápas vybavený. Trenčania však čiastočne povstali z popola. V 71. minúte znížil Sleegers a v 83. skóroval aj Čataković. Napokon už stav 2:3 ostal nezmenený, a tak v tabuľke o udržanie získavajú tri body Seničania.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:55:31)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Marko Tesija, prichádza Gabriel Dubois.
     
    90+2
    Trenčín si vybojoval štandardku tesne spred pokutového územia. Zahrával to Jakub Paur, no zo šestnástkového polobúka mieril vysoko nad bránku.
     
    90+1
    K druhému polčasu sa pridávajú ešte štyri minúty, brankár Taborda vykopáva loptu z obrannej polovice.
     
    90
    Zezinhova prihrávka z obrannej polovice bola nepresná a k lopte sa nedostal žiaden hráč FK Senica. Dopredu idú domáci. Center z pravej strany si brankár Taborda našiel.
     
    89
    Sofian El Moudane si vypýtal faul od Zubairuho. Bola to však trochu kontroverzná situácia, El Moudane najprv dvakrát postrčil do Zubairuho a potom mu to len protihráč vrátil.
     
    88
    Center z kopačky Van Arnhema smeroval do vnútra vápna, kde však boli dôsledne zoradení hráči Senice.
     
    87
    Brankár Chudý získal loptu a okamžite ju čo najrýchlejšie rozohrával, keďže Trenčín chce ešte zápas jednoznačne vyrovnať.
     
    86
    Zezinho bol na útočnej polovici faulovaný Abdulom Zubairom a Senica môže bezpečne získať loptu.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Frank Castaňeda, prichádza Zezinho.
     
    83
    Trenčín dal gól!
    Trenčania predsa len znižujú na rozdiel jedného gólu a ešte to môže byť dramatické. Totálna defenzíva sa hosťom nevyplatila. Najprv pálil z pravej strany Mašović, no zľuftoval, potom však loptu do brány ideálne nasmeroval HAMZA ČATAKOVIČ.
     
    83
    Zahanbiť sa nenechal ani brankár Taborda. Výrazne zabránil trenčianskemu zakončeniu z kopačky Osmana Bukariho.
     
    82
    Marko Tešija rozohrával rohový kop pre Senicu. Bol to mimoriadne presný center. Loptu zasiahol hlavičkou Carlos Da Graca, ktorého zakončenie smerovalo do Chudého.
     
    81
    Paurov center smerom na Adriána Slávika nebol presný. Loptu získal Azankpo a posunul sa s ňou niekoľko metrov dopredu.
     
    80
    Hamza Čataković zahrával štandardku spoza pokutového územia. Brankár Taborda sa musel natiahnuť k pravej žrdi a vyraziť loptu.
     
    79
    Tešijov center došiel pred malé vápno, no napokon z toho nebola žiadna príležitosť pre Senicu.
     
    78
    Sklzom zastavil pohyb súpera Philippe van Arnhem, Seničania získali rohový kop, ktorý prichádza zahrávať Marko Tešija.
     
    77
    Senický brankár Taborda otáľal s rozohrávkou a čakal niekoľko sekúnd, kým rozohrá loptu. V hre sa už pokračuje, loptu majú Trenčania. Sleegersov center z ľavej strany nebol presný.
     
    76
    Seničania sa zase zaparkovali do totálnej defenzívy a s jedenástimi hráčmi na obrannej polovici bránia aktuálny stav zápasu. Spoza šestnástky pálil Roguljič, no mieril vysoko ponad bránku.
     
    75
    Aj keď Trenčania znížili a sú trochu v ofenzíve aktívnejší, zatiaľ to nevyzerá na enormnú ofenzívu zo strany futbalového klubu AS.
     
    74
    Žltú kartu dostáva za svoj nedovolený zákrok Patrick Asmah.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Filip Dangubič, prichádza Désiré Ségbé Azankpo.
     
    73
    V súboji v strede poľa si Ramirez pomohol faulom. Nedovoleným zákrokom si však pomohol aj Ante Roguljič.
     
    71
    Trenčín dal gól!
    Trenčania znižujú stav stretnutia. Šikovnú prihrávku poslal z pravej strany Bukari, ktorý našiel pred bránkou voľného JOEYHO SLEEGERSA a ten bezpečne zakončil do odkrytej časti bránky.
     
    69
    Joey Sleegers mohol zaznamenať pre svoj tím aspoň čestný gól. Spracoval si loptu vo vnútri pokutového územia a pálil. Jeho pokus smeroval ponad bránku.
     
    68
    Zubairu na útočnej polovici rozohrával aut smerom na Sleegersa, ktorý sa nakrátko k lopte dostal a Trenčania sa snažia obliehať šestnástku súpera.
     
    67
    Po útočnej polovici prenikal dopredu Ante Roguljić, ale jeho prienik bol úspešne zastavený protihráčom. Senica naďalej hrá pokojne v defenzíve a nerobí fatálne chyby.
     
    66
    Center Castanedu z vnútra pokutového územia už pri bránkovej čiare odvrátil stopér Yem a Chudý sa tento raz nemusel obávať.
     
    65
    Po pravom krídle sa dopredu vysúval Mihovil Klapan, ale radšej loptu vrátil smerom dozadu. Potom to hostia presunuli na opačnú stranu k Asmahovi, ale ten o loptu už prišiel.
     
    64
    Osman Bukari sa na útočnej polovici pošmykol a prišiel o možnosť na zakončenie. Hostia môžu opäť bezpečne rozohrávať z obrannej polovice.
     
    63
    Trenčín sa aj naďalej trápi a ak zápas dopadne takto, tak Trenčínu hrozí dokonca hra o zotrvanie v našej najvyššej súťaži. Kto by to pred pár rokmi, keď AS dvíhal nad hlavu majstrovský pohár, bol povedal.
     
    62
    Prvá ofenzívna akcia z ľavej strany v podaní Sleegersa sa skončila vypýtaním si rohového kopu pre Trenčanov. Sleegers rozdal signál spoluhráčom, ale Paur sa previnil útočným faulom.
     
    61
    Senica rozohrala rohový kop. Lopta smerovala na Carlosa Da Gracu, ale následne jeden zo Seničanov fauloval a loptu získava AS Trenčín.
     
    60
    Castaneda bol na útočnej polovici pristrčený Rebenom Yemom. Bol to jednoznačný nedovolený zákrok z priestoru pri rohovej zástavke.
     
    59
    Senica mohla možno prihrať svoj štvrtý gól. Eric Ramírez vysúval dopredu Franka Castanedu, ktorý bol v pokutovom území. Chudý trochu zlyhal, avšak zlyhanie napravil.
     
    58
    Trenčania chceli dostať loptu rýchlejšie k šestnástke. Po pravej strane smeroval dopredu Bukari, ktorý následne fauloval Jakuba Krča.
     
    57
    Muselo by sa udiať niečo úplne výnimočné, aby tento zápas mal ešte nejaký dramatický priebeh. Senica nečakane suverénne na trávniku dominuje a vôbec nevyzerá ako tím, ktorý by sa mal v najvyššej súťaži zachraňovať.
     
    56
    Trenčania zahrávali rohový kop. V pokutovom území si na center Čatakovića vyskočil Jakub Paur, no z vnútra malého vápna mieril mimo. Rozohrávať môže Taborda.
     
    55
    Marán Pišoja prichádzal do stretnutia v priebehu dvadsiatej minúty z lavičky a napokon je sám vystriedaný Sleegersom.
     
    54
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Marián Pišoja, prichádza Joey Sleegers.
     
    54
    Paur atakoval na útočnej polovici Carlosa Da Gracu a rozhodne to nebolo zo strany Trenčana príjemné. Jakub Paur dostal aj žltú kartu.
     
    53
    Osman Bukari zaviezol loptu sám po ľavej strane. Už sa s ňou dostal až na úroveň bránkovej čiary a z takého veľkého uhla už nemal šancu prekvapiť brankára Tabordu.
     
    52
    Prihrávku po ľavej strane rozohrával Castaneda smerom na Asmaha, ale bolo to veľmi nepresné. Rozohrávať môže AS.
     
    51
    Trenčín naďalej pokračuje v kŕčovitej hre a rozhodne výkon hráčov spod hradu Matúša Čáka vôbec nie je oslnivý.
     
    50
    Senica dala gól!
    Seničania už odskakujú na rozdiel troch gólov! Prihrávku azda vo vzdialenosti tridsiatich metrov od bránky si spracoval FILIP DANGUBIČ, ktorého delovka spoza vápna smerovala priamo do ľavého horného rohu. Krajšie to už trafiť nemohol.
     
    49
    Po ľavej strane Seničanom útok veľmi nevyšiel. K lopte sa dostal AS Trenčín, ktorý mohol zahrávať autové vhadzovanie.
     
    48
    Na trávniku si vyžiadal ošetrenie hosťujúci kapitán Carlos Silveira da Graca, ku ktorému okamžite pribehli lekári.
     
    47
    Streleckú príležitosť mal v tejto chvíli Filip Dangubić, ktorý pálil po prihrávke Klapana. Jeho zakončenie z hranice vápna smerovalo mimo pravého horného rohu.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných jedenástkach, i keď trenčiansky kouč už v priebehu prvého polčasu dvakrát striedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase tímy najprv v rôznom čase preberali iniciatívu navzájom. Trenčín však potom stratil niť a útočnejší boli hostia. V priebehu 27. minúty poslal hsotí do vedenia Ramirez a v 36. minúte z penalty zvýšil Carlos Silveira.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Prvý polčas sa predlžuje o jednu minútu. V úvode nadstaveného času zahrávali štandardku Seničania, no nedostali sa k zakončeniu.
     
    45
    Van Arnhem posúval dopredu Bukarim, ktorý bol znovu aktívny na útočnej polovici. Výborne si však výbeh z bránky načasoval brankár Federico Taborda.
     
    44
    Ramirez sa pokúšal o finálnu prihrávku pre Franka Castanedu, čo mu veľmi nevyšlo. Odkopávať bude brankár Chudý.
     
    42
    Vidíme druhé striedanie na trenčianskej strane. Kouč teda reaguje na aktuálny vývoj a namiesto Milana Corryna posiela do poľa Philippeho Roberta van Arnhema.
     
    41
    Pri postrannej čiare atakoval Krča Jakub Paur. Paur šiel do súboja veľmi agresívne a zrodila sa štandardka pre FK Senica. Zahrával ju Tešija, no nerozohral to ideálne.
     
    40
    Teraz to z rohového kopu mohla byť ďalšia príležitosť pre Erica Ramireza. Napokon však Ramirez zahral rukou a loptu majú Trenčania.
     
    39
    Ak by bol vo futbale možný oddychový čas, rozhodne by ho trenčiansky kouč využil. Domáci hrajú naozaj zle-nedobre a aj výsledkovo to už s nimi vyzerá podstatne horšie.
     
    38
    Ramirez v protiútoku hľadal krížnou prihrávkou Castanedu. Ten dostal nie príliš presný pas, a tak sa s loptou musel trochu vrátiť. Strelecká šanca z toho nakoniec nebola.
     
    37
    Ďalšie zaváhanie v trenčianskej obrane a mohol z toho byť už tretí gól pre Senicu. Dangubić prichystal príležitosť pre Sofiana El Moudaneho, ktorý vypálil z hranice vápna a mieril do protiľahlej žrde!
     
    36
    Senica dala gól!
    Seničania vedú už rozdielom dvoch gólov. K lopte sa postavil kapitán CARLOS DANIEL SILVEIRA DA GRACA a bezpečnou strelou k pravej žrdi prekonal brankára.
     
    35
    O priamu strelu na bránku sa pokúšal Sofian El Moudane a domáci Erhan Mašović zahral rukou a bude z toho penalta pre Senicu! Mašovič zároveň dostáva žltú kartu.
     
    34
    Frank Castaneda prenikal už smerom do vnútra pokutového územia, bol napokon zastavený Máriom Pišojom. Bolo to tesne na hranici, Seničania budú zahrávať nebezpečnú štandardku.
     
    33
    Jakub Paur sa zrazil na obrannej polovici Senice s protihráčom. Ošetrenie napokon nebolo potrebné, loptu získava Senica.
     
    32
    Trenčín pokračoval v útoku po rozohraní štandardky. Čataković bol atakovaný, defenzívny val hosťujúcich hráčov pracoval úspešne a eliminoval možnosť akýchkoľvek prienikov lopty.
     
    31
    Jakub Paur si vypýtal faul na útočnej polovici a bola z toho rozohrávka pre domácich Trenčanov, ktorí musia skórovať, aby vyrovnali.
     
    30
    Po ľavej strane ihriska vybehol dopredu Eric Ramirez, prihral na pravú stranu Klapanovi. Ten to zahral radšej na istotu a prenechal spoluhráčovi.
     
    29
    Seničania opäť teda prevzali taktovku nad stretnutím a dostali sa po fatálnej chybe do vedenia. V ďalšej akcii bol vpredu Asmah spoločne s Castanedom. Asmah napokon už bol v ofsajde a Trenčín nebol ďaleko od inkasovania druhého gólu.
     
    28
    Práve striedajúci Pišoja bol aktérom v predchádzajúcej situácii. Rozhodne by ešte radšej v tomto čase sedel na lavičke a pripravoval sa postupne na zásah do stretnutia.
     
    27
    Senica dala gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia v stretnutí! Obrovské nedorozumenie medzi Pišojom a brankárom Chudým využil na útočnej polovici ERIC KLEYBEL RAMIREZ a loptu dopravil už do odkrytej bránky.
     
    27
    Vzápätí Záhoráci rozohrávali ďalší rohový kop. Opäť to bol center od Tešiju na malé vápno, kadiaľ ho predĺžil Paur. Trenčania potom dostali loptu preč z pokutového územia.
     
    26
    Seničania vybojovali ďalší rohový kop. Zahrať ho prišiel Marko Tešija, ktorého center na bližšiu žrď smeroval k Sofianovi El Moudanem. Jeho zakončenie smerovalo do protihráča.
     
    25
    Zatiaľ na ihrisku veľmi nefunguje spolupráca medzi Zubairuom a Bukarim. Skôr si Bukari rozumie s Roguljićom, ktorý mu už na útočnej polovici posielal niekoľko cenných lôpt.
     
    24
    Asmah bol zblokovaný na ľavej strane ihriska. Krč zahral napokon možno aj rukou alebo ramenom. Rozhodcovia si však všímali stratu senickej lopty a aut bude zahrávať AS Trenčín.
     
    23
    Tešija si na začiatku 23. minúty nerozumel so svojím spoluhráčom Patrickom Asmahom. Trenčín získava autové vhadzovanie a môže opäť dirigovať hru.
     
    22
    Senica ustála veľmi krušné chvíle, v ktorých mali Trenčania viac z hry a vytvorili si nepríjemné šance. Teraz môžu hostia rozohrávať.
     
    20
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Peter Kleščík, prichádza Marián Pišoja.
     
    20
    Senica urobila chybu v rozohrávke, a to ihneď šli využiť domáci. Roguljić prihrávkou na ľavú stranu naštartoval rozbehnutého Bukariho, ktorý obstreľoval bránu a tesne minul ľavú žrď!
     
    19
    Postupne iniciatívu v dueli preberajú domáci futbalisti. Vybudovali si rešpekt najmä vďaka nebezpečnej šanci Bukariho a následnej štandardky a rohového kopu. Slávik posielal takisto šikovný center na hranicu päťky, kde však boli hostia sformovaní.
     
    18
    Trenčania rozohrávali prvý rohový kop v zápase. Dostal sa k nemu Roguljić. Ťažká lopta smerovala k vzdialenejšej žrdi, kde boli v prevahe Seničania.
     
    17
    Ante Roguljić rozohrával prvú vážnejšiu štandardku svojho tímu. Loptu nasmeroval pred malé vápno, šla k Paurovi, ktorému hlavičkové zakončenie na sto percent nevyšlo.
     
    16
    Tak toto bola obrovská šanca pre AS. Perfektnou prihrávkou bol naštartovaný na útočnej polovici Osman Bukari, Taborda mu však zmenšil strelecký uhol a z vnútra šestnástky strelu vyrazil.
     
    15
    Trenčania zo stredu poľa zahrávali štandardku len nakrátko. Seničania ihneď napádali súpera pomocou vysokého pressingu a donútili ho k menšej chybe.
     
    14
    Asmah sa musel s loptou pri postrannej čiare vrátiť o niekoľko metrov späť, keďže musel zahrávať autové vhadzovanie.
     
    13
    Bukari je zatiaľ najaktívnejším trenčianskym futbalistom. Tentokrát prenikal po ľavej strane a vyzval k strele Hamzu Čatakovića, ktorému posunul loptu pred šestnástkou. Jeho delovka smerovala ponad brvno a veľmi nepresne.
     
    12
    Senica je zatiaľ aktívnejším tímom do týchto chvíľ. Aktivitu sa snažil potvrdiť aj Patrick Asmah, ale centrom z ľavej strany našiel iba brankára Chudého.
     
    11
    Dobre prečítal hru na útočnej polovici Marko Tešija a loptu následne vykopol až k brankárovi Chudému.
     
    10
    Lopta prenikla na ľavú stranu k Osmanovi Bukarim, ktorý urýchlene preníkal po útočnej polovici. Prihrávku potom nasmeroval Roguljićovi, ale jemu nadskočila cez kopačku.
     
    9
    Domáci mohli v pokoji rozohrávať, ale nakoniec z toho bola zbytočná strata lopty v podaní trenčianskych stopérov. Dobehnúť loptu Kleščík už nestihol.
     
    8
    Jakub Krč sa trochu zahrával s osudom, keďže už bol rýchly napádaný Antem Roguljićom. Podarilo sa mu napokon loptu odohrať.
     
    7
    Z ľavej strany smerom na os ihriska sa snažil preniknúť Osman Bukari, ale bližšie k bráne sa mu preniknúť nepodarilo. Je z toho lopta pre Senicu.
     
    6
    Prvá gólová šanca v stretnutí. Mal ju v strede poľa aktívny Filip Dangubić. Chorvátsky stredopoliar strieľal tesne spoza vápna a vyprášil rukavice brankára Chudého.
     
    5
    Chudý trošku zabrnkal na nervy svojmu trénerovi, keď vybehol ďaleko za šestnástku. Napokon loptu uhral do autu a rozohrávať môže Ramirez.
     
    4
    Preniknúť po pravej strane sa snažil futbalista Senice Frank Velez, ale nepodarilo sa mu dostať cez defenzívneho hráča Trenčína Erhana Mašovića.
     
    3
    V úvodných minútach je to zatiaľ z oboch strán veľmi opatrné a bez streleckého pokusu. Lopta sa teraz dostala až k brankárovi Chudému, ktorý môže rozohrávať.
     
    2
    Po pravej strane chcel dopredu vybehnúť Ante Roguljić, no veľmi sa mu nepodarilo preniknúť na útočnú polovicu.
     
    1
    Stretnutie práve zahájil hlavný arbiter Ivan Kružliak. Loptu vykopávať mohli hostia, konkrétne sa o to postaral Eric Kleybel Matheus.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úpravou musí prejsť jedna z bránok, kde je nutné utiahnuť sieť a pripnúť ju lepšie ku konštrukcii.
     
    Na trávnik prichádzajú oba tímy v sprievode rozhodcov. Trenčín odohrá dnešné stretnutie v bielych dresoch a Senica v modrých.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 3. kola skupiny o udržanie v našej najvyššej futbalovej súťaži. Fortuna liga a jej nadstavbová časť už je plne rozbehnutá a v tomto on-line prenose sa bližšie pozrieme na zápolenie medzi AS Trenčín a FK Senica so začiatkom o 17:00. Z pozície komentátora sa na vás teší Lukáš R. Ovšonka.

    AS Trenčín
    AS Trenčín, ktorý kvôli rekonštrukcii štadióne hráva svoje domáce zápasy v 50 kilometrov vzdialenej Myjave, bude súperiť proti FK Senica. V skupine o udržanie veľké bodové rozdiely nie sú, aj tak by však mal byť favoritom dnešného zápasu práve domáci Trenčín, ktorému so ziskom bodov 23 a skóre 31:43 patrí deviata pozícia. Na vedúcu Trnavu v skupine o udržanie stráca AS v prepočte päť bodov. Naposledy Trenčín na jar remízoval s Nitrou 2:2 a podľahol Trnave na myjavskom trávniku 0:1.

    FK Senica
    Senica je na tom tabuľkovo podstatne horšia a aktuálne je horúcim kandidátom na vypadnutie z našej najvyššej futbalovej súťaže. Senica sa v tabuľke nachádza na poslednom mieste so ziskom 16 bodov a skóre 22:46. Seničania naposledy získali jeden bod vďaka remíze 0:0 s Podbrezovou, ostatné štyri zápasy prehrali, naposledy proti tabuľkovému susedovi zo Zlatých Moraviec 3:2.

    V tejto sezóne pôjde o tretie vzájomné meranie síl. V oboch predchádzajúcich prípadoch boli na tom lepšie Trenčania, ktorí zvíťazili na pôde Senice 0:2 a v Myjave na prechodnom domácom pôsobisku 3:0.

    Podobný priebeh zrejme očakávame určite aj dnes, uvidíme ako sa bude stretnutie vyvíjať. Prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 71. Sleegers, 83. Čataković – 27. Ramírez, 36. Da Graca (pen.), 50. Dangubič

    Karty:   35. Mašović (TRE), 54. Paur (TRE) – 74. Asmah (SEN)


    AS Trenčín: Chudý – Slávik, Kleščík (20. Pišoja, 54. Sleegers), Mašović, Yem – Zubairu – Roguljić, Čataković, Corryn (42. van Arnhem), Bukari – Paur.
    Náhradníci: Urminský – Skovajsa, Sleegers, Kadák, van Arnhem, Pišoja, Kvocera.

    FK Senica: Taborda – Klapan, Da Graca (C), Dias, Krč – Tesija (90+4. Dubois) – El Moudane, Dangubič (73. Azankpo), Asmah – Castaňeda (84. Zezinho), Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Otrísal, Dubois, Zezinho, Atkinson, Azankpo, Deretti.

    Rozhodca: Kružliak – Vorel, Chládek