Tisková konference před MS v hokeji U18 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference před MS v hokeji U18

cz Pondelok 01.04.2019, 10:00 • Síň slávy českého hokeje (Galerie Harfa) • Tlačové konferencie
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn.
     
    Ze současné širší nominace, kterou tvoří 34 hráčů se tak konečná soupiska pro šampionát smrskne na 23 borců. (10:17:25)
     
    Druhou skupinu pak tvoří Rusko, Švédsko, Slovensko, USA a Lotyšsko.
     
    Český tým se v základní skupině utká s Kanadou, Finskem, Švýcarskem a Běloruskem. Z této skupiny postoupí čtyři nejlepší týmy do čtvrtfinále.
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce.
     
    Hadamczik o semifinále juniorské extraligy: Hokej má vůli a nasazení. Včera mě ten zápas nadchl. Zároveň jsem ale viděl Halifax a ten zápas měl úplně jiné tempo. Kluci jsou v tom tempu navyklí hrát. Svaz se tím zabývá, chce snížit počet klubů v lize a tím pádem i utkání.
     
    Hadamczik o hráčích: Mluvíme s hráči tak, že každý zápas začíná od stavu 0:0 a že se může stát všechno. Tréninky byly dost ostré. Měl jsem tu zkušenost s dvacítkou. Dopoledne jsem trénoval, odpoledne jsem sledoval hráče. Medaile tehdy přišla poté, co jsme v Americe dvakrát porazili Ameriku. Hráči si musí věřit. Ještě ale pochopitelně čekáme na to, jak dopadnou obě juniorské série.
     
    Hadamczik: Kdybychom postoupili do čtvrtfinále, byla by to asi úspěšná mise. Kdybychom postoupili ze čtvrtfinále, dalo by se to už určitě považovat za úspěch. Snem je ale medaile. Nechceme, aby se Česká republika jela jenom zúčastnit. Měli jsme s hráči pohovory, že je potřeba, aby se každý zápas hrál v maximálním nasazení. Musíme se především naučit hrát ve vysokém tempu. Pokud to zvládneme, máme určitě šanci uspět. Chceme reprezentovat co nejlépe Českou republiku.
     
    Hadamczik: Sledujeme ještě dvojice, které hrají finále juniorů. Viděl jsem finále mezi Třincem a Chomutovem. Sledovali jsme adepty reprezentace Peterka, Rašku nebo Malíka. Sledujeme ale pochopitelně i dvojici Plzeň – Sparta. Někdo pochopitelně ještě z těchto dvojic může do boje zasáhnout. Máme tu sedm hráčů, kteří hrají mimo naše území. Ti v Americe se nezúčastňovali evropských turnajů během sezony a je těžké odhadnout, v jaké budou formě. Může jim dělat i problém přechodu z užšího hřiště na velké. Uvidíme, jací budou v tréninkovém tempu.
     
    Michael Grim (týmový manažer): Máme za sebou první kemp, druhý kemp pak zakončíme dvojzápasem se Slovenskem. V Příbrami pak máme předkemp před MS. Zde máme tréninky a v pondělí 15. dubna odlétáme do Švédska na světový šampionát.
     
    Alois Hadamczik k nominaci: Chybí nám Marek Židlický, který přiletí až zítra. Zahájíme druhou část přípravy, trénují s námi hráči, kteří už nehrají žádnou soutěž. Nominace je zatím širší, máme tam čtyři brankáře. Na mistrovství pojedeme se třemi gólmany, sedmi obránci a třinácti útočníky. Zvážíme, jestli vůbec má cenu brát dva hráče navíc a pak je zbytečně pouštět domů.
     
    Na tiskové konferenci budou přítomni trenér Alois Hadamczik, asistent Radek Bělohlav týmový manažer Michael Grim.
     
    Nominace na MS 18 ve Švédsku:
    Brankáři:Jan Bednář (Karlovy Vary), Nick Malík (Třinec), Lukáš Pařík (Liberec), Jan Škorpík (Sparta)
    Obránci: Martin Hugo Has (Tappara), Jan Klodner (Sparta), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds), Radek Kučeřík (Kometa Brno), Jan Mlčák (Kometa Brno), Daniel Poizl (Sparta Praha), Adam Rutar (Olomouc), Jiří Suhrada (Pelicans Lahti), David Tureček (Karlovy Vary), Ondřej Volráb (Kladno), Jakub Žůrek (Liberec).
    Útočníci: Marcel Barinka (Halifax), Martin Beránek (České Budějovice), Erik Čermák (Peterborough), Filip Koffer (Pardubice), Adam Křemen (Karlovy Vary), Martin Lang (Kamloops), Radek Mužík (Lulea), Jan Myšák (Litvínov), Adam Najman (Liberec), Pavel Novák (České Budějovice), Jonáš Peterek (Třinec), Filip Přikryl (Saint John Sea Dogs), Ondřej Pšenička (Sparta), Jaromír Pytlík (Sault S.M. Greyhounds), Adam Raška (Třinec), Jakub Rychlovský (Liberec), Michal Teplý (Liberec), Matěj Toman (Prince George Cougars), David Vitouch (Sparta).
     
    Hokejovou osmnáctku už zanedlouho čeká světový šampionát v švédských městech Umea a Örnsköldsvik a známe tak členy širší nominace, kteří budou na této tiskové konferenci odtajněni.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Radek Barkman