Arizona – Minnesota 4:0 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 3:1 (kon.) | Buffalo – Columbus 0:4 (kon.)
Detroit – Boston 6:3 (kon.) | San Jose – Calgary 3:5 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
6:3 (2:0, 0:3, 4:0)
Boston Bruins
cz Pondelok 01.04.2019, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:02 Dylan LARKIN - 6:3
     
    59:02
    Detroit právě vstřelil branku!
    Celek z Michiganu dělá gólovou tečku za tímto vydařeným zápasem! Nemohl u toho chybět Mantha, který u obranné modré čáry zakombinoval s Hronkem a obětavým skokem po kotouči nahrál přes Kruga DYLANU LARKINOVI, který jednoduše dovezl puk do nikým nehlídané branky. Asistence: Andreas Athanasiou, Filip Hronek.
    52:03 Filip HRONEK - 5:3
     
    52:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá křídla popáté slaví a přibližují se cennému vítězství! Pár vteřin po důležitém zákroku Howarda se Detroit přesunul do útočného pásma. V tom se znovu ukázal Mantha, který přenesl hru zprava doleva a pozorně přihlížel parádní dělovce FILIPA HRONKA, po které se Halák nestihl ani ohlédnout. Asistence: Anthony Mantha.
    41:25 Taro HIROSE - 4:3
     
    41:25
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné, osm vteřin po vhazování ve středovém kruhu dávají domácí další gól! Andreas Athanasiou vyhrál buly a najel si pro přihrávku od Kronwalla. U brankoviště dal kotouč pod sebe na TARA HIROSEHO, jenž vymetl šibenici a raduje se z prvního gólu v kariéře! Asistence: Andreas Athanasiou, Niklas Kronwall.
    41:17 Anthony MANTHA - 3:3
     
    41:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings podruhé skórují v přesilové hře a srovnávají na 3:3! ANTHONY MANTHA pomohl Larkinovi vyhrát vhazování a předal puk k modré čáře. Následovala rychlá kombinace hráčů v červených dresech, které dala korunu Bertuzziho přihrávka přes brankoviště. Za zadní tyčí už čekal právě Mantha a jednoduše zkompletoval první hattrick v kariéře. Asistence: Tyler Bertuzzi, Andreas Athanasiou.
    39:00 David BACKES - 2:3
     
    39:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Šedesát vteřin před odchodem do šaten se Bostonu podařilo otočit skóre! Hronek ve velké šavlovačce nezískal puk za Howardem. Krejčí ho naopak posunul k modré čáře, odkud přišlo nahození Kevana Millera. To v mezikruží skvěle tečoval DAVID BACKES a domácí gólman už neměl šanci zareagovat. Asistence: Kevan Miller, David Krejčí.
    29:50 Brad MARCHAND - 2:2
     
    29:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté ve vlastním oslabení vyrovnávají na 2:2! Carlo z rohu obranného pásma poslal puk k červené čáře na BRADA MARCHANDA. Nejproduktivnější hráč Bostonu v brejku dvou na jednoho přihrál Bergeronovi, jenž nádhernou stahovačkou obešel ležícího Manthu a připravil stoprocentní loženku Marchandovi, který z jedničky vypálil do horní poloviny branky a zaznamenal už svůj 26. gól v početní nevýhodě. Asistence: Patrice Bergeron, Brandon Carlo.
    22:01 Jake DEBRUSK - 2:1
     
    22:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins poprvé překonávají Jimmyho Howarda a redukují své manko! JAKE DEBRUSK ve středním pásmu přebruslil Ehna a rozdal puk doprava na Krejčího, který mu ho chytrým pasem posunul do jízdy a americký gólman si s dobře umístěným pokusem už nevěděl rady. Asistence: David Krejčí, Charlie McAvoy.
    19:59 Anthony MANTHA - 2:0
     
    19:59
    Detroit právě vstřelil branku!
    Pouhou vteřinu před sirénou domácí využili přesilovou hru a zvyšují tak na 2:0! Z velkého boje u zadního hrazení vysvobodil puk Bertuzzi a přihrál ho před levý kruh Kronwallovi. Velezkušený Švéd místo střely ještě oslovil na ose hřiště stojícího ANTHONYHO MANTHU a ten skvělou střelou tahem uklidil kotouč ze svého pohledu k pravé tyči. Asistence: Niklas Kronwall, Tyler Bertuzzi.
    10:26 Anthony MANTHA - 1:0
     
    10:26
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se v jedenácté minutě dostávají do vedení! Bertuzzi nezkrotil pas od modré čáry. Obránci Bruins ale nedostali puk pod kontrolu a pustili ho do rohu k Larkinovi, který skvělým centrem z otočky hřiště našel ANTHONYHO MANTHU a ten zprava zavěsil do bližšího horního rohu. Asistence: Dylan Larkin, Tyler Bertuzzi.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 11. Mantha (D. Larkin, Bertuzzi), 20. Mantha (Kronwall, Bertuzzi), 42. Mantha (Bertuzzi, Athanasiou), 42. Hirose (Athanasiou, Kronwall), 53. Hronek (Mantha), 60. D. Larkin (Mantha, Hronek) – 23. DeBrusk (Krejčí, McAvoy), 30. Marchand (Bergeron, Carlo), 39. Backes (K. Miller, Krejčí)


    Detroit Red Wings: Howard – Bowey, DeKeyser, Hronek, Kronwall (A), McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha, D. Larkin (A), Bertuzzi – Helm, Athanasiou, Hirose – Kuffner, Frk, Ehn – Puempel.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Krug, Grzelcyk, Carlo, K. Miller – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Kuhlman, Krejčí, DeBrusk – Coyle, Heinen, Backes (A) – Acciari, Nordström, Ma. Johansson.

    Rozhodca: Rank, Peel – Baker, Suchánek

    Diváci: 19 515