Štrasburg – Guingamp 0:0 (4:1 po pen.)
koniec po penal. (4:1)
RC Štrasburg Alsace
0:0 (0:0)
EA Guingamp
cz Sobota 30.03.2019, 21:05 • Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d'Ascq (Lille), neutrální půda • Francúzsky ligový pohár • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Francouzský fotbalový pohár pod názvem Coupe de la Ligue dospěl do svého finále a před jeho začátkem je jednou z jistot ukončení dominance Paris Saint-Germain po celých čtyřech letech.

    Žádné z hvězdných jmen jako Cavani, Neymar nebo Mbappé si na pohárový triumf letos nesáhne a na případný úspěch ve vyřazovací soutěži hrané ve Francii si budou muset počkat nejméně do další sezóny, v té letošní totiž prošli branami finále Štrasburk s Guingampem.
     
    Od samotné existence Coupe de la Ligue založeného teprve v roce 1994 se odehraje finálové měření sil poprvé mimo hlavní město Francie. Paříž doposud hostila všechny závěrečné boje, první tři ročníky hostil Parc des Princes, nynější domovský stánek PSG a od roku 1998 se o hostitelství staral pokaždé Stade de France, který se svou kapacitou patří mezi šest největších stadionů Evropy.

    Vše se změnilo s příchodem sezóny letošní. Rok 2019 je v tomhle ohledu pro francouzský fotbal průlomový, finále poháru se totiž odehraje na Stade Pierre-Mauroy nacházejícím se ve Villeneuve-d'Ascq, místní části města Lille. Domovský svatostánek Lille, jednoho z tradičních účastníků francouzské Ligue 1, vyslal do světa jména jako Eden Hazard nebo Pierre Aubameyang.

    Mimo jiné se na stadionu hostícím finále francouzského poháru v roce 2019 v minulosti proháněli bývalý český obránce David Rozehnal nebo jeden z nejznámějších slovenských snajprů Róbert Vittek.
     
    EA Guingamp

    Výsledková rozpačitost a gólová impotence určitě nejsou to, s čím bude chtít družina trenéra Gourvenneca vstoupit do zápasu o vítězství v pohárové měření sil. Statistika je však neúprosná a i díky ní svítí v kolonce vstřelených branek červeno-černých pouhé tři branky v posledních sedmi duelech. Ve dvou případech to ale Guingampu stačilo paradoxně na tříbodový zisk z ligových zápasů.

    Forma v posledních 5 utkáních: 1-3-1
    Guingamp – Dijon 1:0
    Toulouse – Guingamp 1:0
    Guingamp – Nantes 0:0
    Guingamp – Nantes 1:0
    Bordeaux – Guingamp 0:0

    Cesta Guingampu do finále:
    1/16-finále: Guingamp – Angers 1:0 po penaltách
    Osmifinále: Nice – Guingamp 0:1 po penaltách
    Čtvrtfinále: PSG – Guingamp 1:2
    Semifinále: Guingamp – Monako 3:2 po penaltách
     
    RC Štrasburk

    30. ledna. Přesně v tenhle den hráči ze samotného východního cípu Francii naposledy pocítili slast vítězství, a bylo to souhrou okolností v semifinále Coupe de la Ligue, ve kterém vyřadili Bordeaux. Ani štrasburští tak před vyvrcholením francouzského poháru neoplývají blahodárnou formou, na rozdíl od svého finálového soka se nicméně alespoň pohybují v klidných vodách středu tabulky Ligue 1.

    Forma v posledních 5 utkáních: 0-4-1
    Nimes – Štrasburk 2:2
    Štrasburk – Lyon 2:2
    Nice – Štrasburk 1:0
    Štrasburk – Lille 1:1
    Caen – Štrasburk 0:0

    Cesta Štrasburku do finále:
    1/16-finále: Štrasburk – Lille 2:0
    Osmifinále: Marseille – Štrasburk 1:2 po penaltách
    Čtvrtfinále: Lyon – Štrasburk 1:2
    Semifinále: Štrasburk – Bordeaux 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk: Kamara – Lala, Koné, Mitrović (C), Martinez, Caci – Sissoko, Prcić, Thomasson – Ajorque, Mothiba.
    Náhradníci: Sels – Carole, Lienhard, Gonçalves, Fofana, Zohi, Da Costa.

    EA Guingamp: Caillard – Traore, Sorbon, Kerbrat, Rebocho – Blas, Phiri, Ndong – Benezet, Roux, Thuram.
    Náhradníci: Johnsson – Didot, Eboa Eboa, Merghem, Mendy, Rodelin.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Drouet.
     
    Před započetím finále se sluší připomenout pravidla v případě remízového stavu po devadesáti minutách. Ty jsou stejné jako v naprosté drtivé většině pohárových utkání, respektive finále.

    V případě shodného počtu gólů na obou stranách bude následovat prodloužení hrané na třicet minut rozdělených na dvě poloviny. Pokud ani ty nerozhodnou, vítěze Coupe de la Ligue určí pokutové kopy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání započalo aktivně z obou stran, další nákop ale přichází ze strany Štrasburku.
     
    3
    A hráči z východního okraje Francie hrající dnes v modrých dresech mají k dispozici první rohový kop.
     
    4
    Ten odklízí obrana Guingampu bez větších potíží až na polovinu hřiště v Lille.
     
    5
    Hosté se dokonce pokoušeli o útok po levé straně hřiště, zblokovaný centr ale jejich snahy zastavil ještě dříve, než pořádně započaly.
     
    6
    Dobrý míč směřoval do pokutového území Štrasburku, ani jeden z dobíhajících hráčů jej nedokázal zpacifikovat a ohrozit tak branku soupeře.
     
    7
    Hra se přesouvá na druhou polovinu hřiště, kde se zkouší vykombinovat Caci s Prcićem do první větší šance svého týmu.
     
    8
    Štrasburku se po chvilce, která značila rychlý přechod do útok ze strany Guingampu, znovu dostal do přečíslení. To bylo ale zastaveno vzorným zákrokem Kerbrata ještě před pokutovým územím.
     
    9
    Traore si nadělal při vyvážení balónu zbytečné komplikace a dostal se do klinče dvou protihráčů. Vše však nakonec dopadlo pro jeho tým dobře a míč končí daleko od Caillarda.
     
    10
    Prcić dostal z pokutového území nikým nebráněn míč přesně na nohu, jeho rána z první ale skončila zakroucena vysoko nad svatyní brankáře finálového soupeře Štrasburku.
     
    11
    Po prvních deseti minutách je zcela zřejmé, že ze hry mají mnohem více hráči Štrasburku. Guingamp se ještě pořádně nedostal přes polovinu soupeře v vyjímkou jedné či dvou rychlých protiakcí.
     
    12
    Ani tentokrát se přechod přes polovinu hřiště Guingampu nevyvedl. Thuram se ještě nadvakrát snažil celou situaci zachránit, míč ale skončil znovu na kopačkách soupeře.
     
    13
    Po pár chvílích je vše znovu jinak. Guingamp hrající v bílých dresech se dostal až k centru z levé strany, ten ale našel pouze hlavu jednoho ze stoperů Štrasburku.
     
    14
    Po dalším velmi nepřesném centrovaném míči může od své branky rozehrávat brankář Kamara.
     
    15
    Obraz hry po pár minutách znovu promlouvá ve prospěch štrasburských. Ti se velmi elegantně proplétají k hranici pokutového území.
     
    16
    Průběžné držení míči hovoří pro Štrasburk. Ten v první čtvrt hodině hry držel míč na kopačkách 57% času, hosté pak 43% stejné porce.
     
    17
    Thuram si pohrál s míčem v bezprostřední blízkosti Kamary a po skvělém uvolnění vyslal prudkou ránu do horní poloviny branky! Brankář soupeře ale předvedl neméně skvělý pohotový zákrok, kterým poslal míč na rohový kop pro Guingamp.
     
    18
    Z něj nedokázali červeno-černí vytěžit příliš, respektive vůbec nic. Hra se přesouvá na jejich obrannou polovinu.
     
    19
    Roh si vyzkouší i Štrasburk. K jeho rozehrávce se postavil pravý bek Lala.
     
    20
    Míč skončil až na druhé polovině hřiště, kde jej opět budou rozehrávat modro-bílí.
     
    21
    Caci nepustil Traoreho dál do útoku už na polovině hřiště a po učebnicovém bloku alespoň pozastavuje přechod jeho týmu přes půli zeleného pažitu.
     
    22
    Prcić vybojoval pro svůj tým další z řady rohových kopů. Jeho rozehrávka našla v pokutovém území Mitroviće, kapitán Štrasburku si ale počínal nedovoleně v souboji se svým protihráčem, což neuniklo pozornosti hlavního sudího Millota.
     
    23
    Rychlá odpověď Guingampu přišla znovu po skvělé práce Thurama na levé straně hřiště, centr ale pouze proletěl celým pokutovým územím.
     
    24
    Následný rychlý kontr Štrasburku zastavil Phiri pouze za cenu první žluté karty zápasu.
     
    25
    Dlouhý centrovaný balón odklidila obrana Guingampu do bezpečí, dalšímu ale bude muset čelit ihned po autovém vhazování soupeře.
     
    26
    Hra se přelévá ze strany na stranu, důkazem budiž rychlá protiakce Guingampu, kterou zastavili hráči v modrých dresech pouze nedovoleným zákrokem.
     
    27
    Blas se i díky pochybení protihráče na polovině hřiště dostal až před pokutové území, odkud vyslal dobrou pozemní ránu, ke vší smůle jeho týmu ale přesně doprostřed branky, kde stál připravený Kamara.
     
    28
    Ten velmi rychle poslal na zteč své spoluhráče, kteří nyní operují na pravé polovině útoku.
     
    29
    Vše ale skončilo nepřesným dloubákem Caciho, od jehož nohy míč doputoval až za území ohraničující hřiště určené pro hraní fotbalu.
     
    30
    Jen o minutu později se hra odehrává znovu před Kamarou, tentokrát ale brankář Štrasburku nemusel čelit výraznému nebezpečí.
     
    31
    Prcić se zhosil balónu na polovině hřiště a snažil se jej rychle rozehrát po pravé straně. Narazil však na pozorného soupeře ve středu pole, který jej o míč rychle obral.
     
    32
    Po dobré práci obrana Guingampu byl u klíčové situace znovu Prcić ve středu pole, který zastavil protiútok soupeře taktickým faulem.
     
    33
    Traore dostal skvělou příležitost od Blaseho vyslat do pokutového území rychlý centr, pravý krajní obránce Guingampu si ale míč ukopl více, než bylo zdrávo, a kulatý předmět skončil až za bílou čárou.
     
    34
    Po těsném souboji u rohového praporku bude rozehrávat míč do hry brankář Caillard.
     
    35
    Deset minut před koncem první půle je zřejmé, že se potkaly dvě mužstva, která příliš gólů nestřílí. Tempo hry je z obou stran na vysoké úrovni, fanoušci v Lille ale zatím jen marně čekají na vyloženou gólovou šanci.
     
    36
    Vhazování z pravé strany opětovně nevyšlo Guingampu úplně dle představ. Míče se po pár chvílích zmocnil Štrasburk a míří s ním do útoku.
     
    37
    Ten ale hráčům v modrých dresech nevydržel příliš dlouho. Na druhé straně se naopak tlačil se svou kličkovanou Blas až před Kamaru, i on ale vyhnal sám sebe do míst, kde brankáře soupeře nemohl příliš ohrozit.
     
    38
    Guingamp uklidňuje hru kombinací až se svým brankářem Caillardem. Ten rozehrává míč na levou stranu hřiště.
     
    39
    Posledních pár minut hovoří přece jenom trochu více pro Guingamp. Hráči v bílých dresech se dokonce protlačili do dobré šance až před pokutové území, jejich rána byla ale znovu zblokována pozornou obranou Štrasburku.
     
    40
    Po úseku hry, kdy míči vládnul Guingamp, se jej znovu ujímají štrasburští a jsou to oni, kdo v současných chvílích hledá cestu za prvním gólem zápasu.
    41. Rána Martineze ze střední vzdálenosti.
     
    42
    Štrasburk krátce po pokusu Martineze znovu ve velké šanci, tentokrát měl ale k míči nejblíže brankář Caillard a taky jej bez problémů zpacifikoval.
     
    43
    Guingamp se nechtěl nechat zahanbit a už klasicky zaútočil po levé straně hřiště. Obrana Štrasburku ale funguje na výbornou a nepouští soupeře ani do blízkosti brankáře Kamary.
     
    44
    Ani Lala však nebyl na druhé straně úspěšný. Nutno však podotknout, že stál proti přesile dvou obránců soupeře, proti kterým měl pramalé šance na úspěch.
     
    45
    Phiri zůstává ležet na trávníků na polovině hřiště po tvrdém, přesto čístém zákroku soupeře. Věřme, že záložník Guingampu bude v pořádku a připraven pokračovat ve hře.
     
    45+1
    Nad rámec první půle finále je nastavena jedna jediná minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas finále Coupe de la Ligue byl bezpochyby svázán taktikou z obou stran. Bojiště v Lille nevidělo jedinou branku, za to spoustu soubojů na obou stranách. Hráči z obou mužstev se v poločasových rozhovorech vyjádřili ve smyslu, že podobný obraz hry očekávali a budou si muset na své příležitosti počkat v druhé půli utkání.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:08.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Dlouhé vhazování až do pokutového území končí rohovým kopem Guingampu, který na začátku druhé půle zatlačil svého soupeře až k jeho bráně.
     
    48
    Štrasburk se nenechal zahanbit, a taktéž zaútočil. Jeho snahy ale zastavila pozorná obrana Guingampu.
     
    49
    Hra se odehrává zejména ve středu pole, kde se ani jeden z týmů nedokáže na delší dobu zmocnit míče.
     
    50
    Thuram prokázal skvělou sílu a nepustil soupeře k dlouhému míči směřujícím do zámezí. Brankář Caillard může vykopávat.
     
    51
    Thuram tentokrát operuje na druhé straně hřiště, kde stíhal nákop spoluhráče a podařilo se mu z celé situace vytěžit alespoň autové vhazování.
     
    52
    Guingamp se pohybuje s balónem na levé straně hřiště, kde hledá cestu do pokutového území a případně první brance zápasu.
     
    53
    Nakonec však guingampští nevymysleli nic kloudného a přisoudili míč k rozehrávce brankáři Kamarovi.
     
    54
    Nedovolený zákrok na polovině hřiště, kterého se dopustil Prcić ze Štrasburku, dává možnost zaútočit hráčům soupeře.
     
    55
    Doposud nejspíš největší šance zápasu! Brankář Kamara však vytáhl proti pozemní dělovce Benezeta skvělý reflexivní zákrok a dostal míč do zámezí.
     
    56
    Štrasburk se snaží lehce otupit nastavené tempo hry zpomalením rozehrávce míče. Guingamp je v prvních deseti minutách jednoznačně aktivnějším mužstvem.
     
    57
    Rohový kop ve druhé půli i pro Štrasburk po rychlém kontru hráčů v modrých dresech.
     
    58
    Ani tato situace nepřinesla větší ohrožení branky Caillarda, štrasburští však zůstávají na míči.
    59. Thomasson měl na kopačce první gól utkání!
     
    60
    Nedovolené zastavení protihráče ze strany Sissoka přisuzuje Guingampu velmi slibnou standardní situace z rohu pokutového území.
     
    61
    Benezet kroutil míč směrem na branku Kamary, jeden z obránců ale stačil míč hlavičkou odvrátit do bezpečí.
     
    62
    Caillard si dává v výkopem míče na čas a hledá tu nejvhodnější možnou chvíli k rozehrávce.
     
    63
    Traore zahrál krátce před pokutovým územím jednoznačně rukou a skvělou pozici pro standardní situaci má na druhé straně i Štrasburk.
    64. Ajorque mířil dobře, branku však netrefil.
     
    65
    S útočníkem Rouxem to ale nevypadá vůbec dobře. Po jednom ze soubojů a po zásahu loktem zůstal doslova slepý na levé oko, které nemůže ani otevřít. To je nemilá zpráva nejenom pro Rouxe, ale pro všechny příznivce Guingampu.
     
    66
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Roux, přichází Mendy.
     
    67
    Střídající Mendy se hned zapojil do útoku, rozehrávat ale bude brankář Kamara.
     
    68
    Štrasburk se dostával do dobré příležitosti po pravé straně, nepřesné kombinace ale zastavila celou akci ještě dříve, než vůbec započala.
     
    69
    Druhá žlutá karta zápasu směřuje na účet Sissoka, který zatáhla za ruční brzdu při protiútoku soupeře, když zastavoval Thurama.
     
    70
    Obdobná situace se opakuje o pár chvil později i na druhé straně. Tentokrát je proviněným Benezet.
     
    71
    Štrasburk z rozehrávky nevymyslel nic kloudného a u míče jsou tak opětovně hráči Guingampu.
     
    72
    Lala našel po dlouhém míči ze středu pole Sissoka v pokutovém území, ten už si ale s jeho míčem neporadil a dopředu pádí pro změnu Guingamp.
     
    73
    Ani hráči v bílých dresech však nepředvedli nic světoborného a víceméně odevzdali míč Štrasburku.
    74. Rána z hranice pokutového území provětrala brankáře Caillarda.
     
    75
    Utkání vstupuje do své poslední čtvrt hodiny řádné hrací doby a fanoušci v Lille stále neviděli jedinou branku. V případě, že na tom žádný z týmů nic nezmění, dočkáme se prodloužení.
     
    76
    Koné se pár chvil vzpamatovával z tvrdého souboje. Vypadá však v pořádku a připraven pokračovat ve hře.
     
    77
    Hra se přelévá ze strany na stranu a šancí začíná přibývat. Tu poslední zahodil jednoznačně Thuram na straně Guingampu v pokutovém území, když míč nakopl ranou z první pouze vysoko do oblak.
     
    78
    I tak se jeho tým dostává k dobré standardní situaci, k jejíž rozehrávce se staví hned dva hráči Guingampu.
     
    79
    S centrovaným míčem si poradil nejlépe brankář Kamara, který jej vyboxoval bezprostředně po jeho zahrání do bezpečí.
     
    80
    Thuram mohl rozhodnout, neodkázal se však dostat dostatečně blízko centrovanému míči, který končí na rohovém kopu pro Guingamp.
     
    81
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Mothiba, přichází Da Costa.
     
    82
    Na Mendyho směřovala skvělá křižná přihrávka téměř přes celé hřiště, na poslední chvíli se ale do její trajektorie vložil Mitrović, který tak oddělil Mendyho od vyložené gólovky.
     
    83
    Oba týmy rozhodně nenechávají nic náhodě a chtějí rozhodnout ještě do konce druhé půle. Ani jednomu z mančaftů se však nedaří propracovat do vyložené šance.
     
    84
    Dobrý míč z kopačky Sissoka našel v pokutovém území Ajorqua, jeho hlavička zády k brance se ale nesetkala s úspěchem.
     
    85
    Centrovaný míč z pravé strany hřiště nepřinesl Guingampu štěstí ani pro tentokrát, u míče znovu Štrasburk.
     
    86
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Benezet, přichází Rodelin.
     
    87
    Už to vypadalo, že Mendy využije zaváhání obrany soupeře, na poslední chvíli ale celou situaci zvládl uhasit Martinez.
     
    88
    Štrasburk si znovu zahrával s ďáblem při rozehrávce míče, znovu ale u nich stáli všichni svatí a vrátili balón do jejich moci.
     
    89
    Štrasburští už si dávají větší pozor a poklidněji útočí po levé straně hřiště.
     
    90
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Koné, přichází Carole.
     
    90+1
    Druhý poločas finále francouzského poháru nabídne tři minuty nad rámec řádného hracího času.
     
    90+2
    V nastaveném čase se spíše nehraje, než hraje. Už to vypadá, že celé finále směřuje skutečně do prodloužení.
     
    90+3
    Ajorque se tlačil i proti přesile za dlouhým míčem, proti dvojici stoperů byl ale neúspěšný.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Ani druhá půle v Lille nenabídla vstřelenou branku, stává se tak více než jasným, že po dlouhých sedmi letech se Coupe de la Ligue dočká nastaveného času.

    Naposledy se tak stalo v roce 2012, kdy triumfovala Marseille v poměru 1:0 nad Lyonem.
     
    Prodloužení začne přibližně ve 23:00.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Začátek prodloužení přinesl rohový kop Guingampu, ze kterého však nevyplynulo žádné větší nebezpečí pro branku Kamary.
     
    93
    Ajorque skvěle předkládal míč po silovém souboji spoluhráčům hlavičkou v pokutovém území, ani jednoho z celkových dvou ale nedokázal najít.
     
    94
    Dnes jeden z nejaktivnějších na straně Guingampu Thuram se znovu tlačil přes levou stranu hřiště do pokutového území a podařilo se mu vybojoval alespoň rohový kop.
     
    95
    Z něj ale jeho tým příliš nevytěžil, přesto zůstává v držení míče.
     
    96
    Da Costa se na druhý dotek uvolnil před hranicí pokutového území a dokázal vyslal dobrou ránu směrem na Caillarda, míč však v klíčový moment zblokoval jeden ze stoperů na rohový kop.
     
    97
    Thomasson hasil rychlý útok soupeře jen za cenu další žluté karty zápasu.
     
    98
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Blas, přichází Didot.
     
    99
    Ke svým šancím se po delší odmlce tlačili i hráči Guingampu, přes koncentrovanou obranu Štrasburku se jim ale prosazuje jen velmi těžce.
     
    100
    Ani jednomu z mužstev se nedaří prosadit do šance, ze které by mohlo přijít rozhodnutí. Diváci v Lille jsou nyní trápeni oku nepříliš lahodícimu fotbalu.
     
    101
    Štrasburk vyzkoušel své štěstí rychlým útokem po levé straně, ani obrana Guingampu se ale nenechala zaskočit a bez problémů míč odklízí.
     
    102
    Na druhé straně se prosazoval znovu Thuram, i jeho rychlé nohy ale byly krátké na dlouhý míč ze středu hřiště.
     
    103
    Střídající Didot měl napřaženo na hraně pokutového území, v klíčový moment však ztratil rovnováhu a jeho rána tak postrádala potřebnou razanci. Míč ale končí alespoň na rohovém kopu pro Guingamp.
     
    104
    Z něj dokázali hráči v bílých dresech zahrozi pozemní dělovkou po odrazeném míči, brankář Kamara kryje.
     
    105
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ajorque, přichází Zohi.
     
    105+1
    První půle prodloužení se nastavuje o jednu minutu.
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    Po výměně stran a rychlém občerstvení bude následovat druhá část prodloužení.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Da Costa zapnul motory ve svých kopačkách na nejvyšší obrátky a dostihl míč na levé straně hřiště. Následně jej předal do středu, kde se snažili vytěžit z celé situace první gól zápasu jeho spoluhráči, proti obraně Guingampu se ale stali bezradnými.
     
    108
    Očekávatelné křeče se objevují poprvé na straně Guingampu. V pokutovém území zůstává ležet Sorbon.
     
    109
    Carole dostal skvělou průnikovku do pokutového území, následně však nedokázal najít jediného spoluhráče před malým vápnem. Z celé situace tak velice rychle sešlo, u míče jsou hráči soupeře.
     
    110
    Nedovolený zákrok hráče v modrém dresu dává Guingampu chvilku na oddech a možnost poklidného rozehrání míče.
     
    111
    Traore sám sebe vyhnal za autovou čáru, vhazovat z levé strany může Štrasburk.
     
    112
    Štrasburští drží míč na svých kopačkách a obléhají pokutového území soupeře. Nedaří se jim ale najít jakoukoliv skulinku směřující za vsítěním branky.
     
    113
    Nakonec celá situace skončila nedovolený útočným zákrokem Sissoka, který si pohrával s druhou žlutou kartou a případným vyloučením. Hlavní rozhodčí se ale rozhodl jej na hřišti ponechat.
     
    114
    Křeče i na straně Štrasburku opět přibližují finále k penaltovém rozstřelu.
     
    115
    Mitrović spadl na trávník po souboji přímo na hlavu velmi nepříjemným způsobem. Kapitán Štrasburku je nyní v péči lékařů.
     
    116
    Stoper Štrasburku ale už podruhé v zápase prokazuje tvrdou srbskou krev, kterou jen tak něco nepoloží. Kapitán Štrasburku je po pár chvílích připraven pokračovat ve hře.
     
    117
    Da Costa se tlačil do zakončení, ve stínu protihráče byl ale nakonec neúspěšný.
     
    118
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Sissoko, přichází Lienard.
     
    119
    Caillard s rozehrávkou od své branky nikam nespěchá. Začíná být zřejmé, že finále Coupe de la Ligue rozhodnou penalty.
     
    120
    Mendy se ještě v poslední minutě dostal do střely z bezprostřední blízkosti, Kamara však skvělým zákrokem zastavil míč směřující do jeho sítě.
     
    120+1
    Na hřišti už se odehraje jediná nastavená minuta finále.
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení vítěze Coupe de la Ligue neurčilo, finále v roce 2019 tak rozhodne penaltový rozstřel.

    Naposledy se tak stalo v roce 2004, kdy vyhrálo Sochaux, kde mimo jiné působil velký baníkovec Václav Svěrkoš, 5:4 na penalty v souboji s Nantes.
     
    Důležitým faktem také je, že vítěz poháru bude reprezentovat Francii v kvalifikaci o Evropskou ligu v následující sezóně.
     
    Penalty se budou kopat pod kotlem Štrasburku, možná drobná výhoda pro tým z východu Francie.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. séria
    1:0
    Prcić poslal míč nekompromisně k levé tyči a posílá svůj tým do vedení.
     
    1. séria
    1:0
    Mendy dokopl snad až na Mars. Že by inspirace u Sergia Ramose?
     
    2. séria
    2:0
    Caillard tentokrát vystihl směr střel, proti prudkosti rány Thomassona ale nemohl příliš nadělat.
     
    2. séria
    2:1
    Didot se s ničím nemazal a tvrdou ranou do levé části branky snižuje náskok soupeře.
     
    3. séria
    3:1
    Lienard alá Panenka! Vzorový lob posílá Štrasburk znovu do dvoubrankové vedení.
     
    3. séria
    3:1
    Kamara vystihl Rodelinovu ránu k pravé tyči a Štrasburk může v další sérii rozhodnout!
     
    4. séria
    4:1
    Carole rozhoduje o vítězství Štrasburku další pozemní pumelicí!
    Závěrečná penalta Caroleho.
     
    Konec zápasu.
     
    Finále Coupe de la Ligue 2019 naplnilo asi všechna očekávání. Střetly se v něm týmy, kterým to směrem dopředu v letošní sezóně příliš nefunguje a nejinak tomu bylo i při vyvrcholení ligového poháru.

    To muselo dospět až do penaltového rozstřelu, ve kterém byli o kus šťastnější hráči Štrasburku, kteří jej ovládli v konečném poměru 4:1. Tým z východu Francie tak přidává svůj třetí zářez v Coupe de la Ligue, který ovládl po letech 1997 a 2005 a i v roce 2019.

    Guingamp byl pro Štrasburk více než důstojným soupeřem pro finálové měření sil, dnes ale zvedá pohár nad hlavu šťastnější tým v podobě Štrasburku. Červeno-černí si tak na svůj triumf budou muset počkat možná i několik dalších let.
     
    Ode mne je to krátce před půlnoci pro dnešek vše, přeji vám příjemný dvouminutový zbytek soboty. (23:58:45)

    Daniel Gargulák

    Góly:

    Karty:   69. Sissoko (SSG), 97. Thomasson (SSG) – 24. Phiri (GUG), 70. Benezet (GUG)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Prcić (SSG)
    1:0   Mendy (GUG)
    2. séria:
    2:0   Thomasson (SSG)
    2:1   Didot (GUG)
    3. séria:
    3:1   Lienard (SSG)
    3:1   Rodelin (GUG)
    4. séria:
    4:1   Carole (SSG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 15:12. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:9.
    RC Štrasburg Alsace: Kamara – Lala, Koné (90. Carole), Mitrović (C), Martinez, Caci – Sissoko (118. Lienard), Prcić, Thomasson – Ajorque (105. Zohi), Mothiba (81. Da Costa).
    Náhradníci: Sels – Carole, Lienhard, Gonçalves, Fofana, Zohi, Da Costa.

    EA Guingamp: Caillard – Traore, Sorbon, Kerbrat, Rebocho – Blas (98. Didot), Phiri, Ndong – Benezet (86. Rodelin), Roux (66. Mendy), Thuram.
    Náhradníci: Johnsson – Didot, Eboa Eboa, Merghem, Mendy, Rodelin.

    Rozhodca: Millot – Luzi, Drouet.