Brémy – Mainz 3:1 (kon.) | Dortmund – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Freiburg – Bayern 1:1 (kon.) | Norimberk – Augsburg 3:0 (kon.) | Lipsko – Hertha 5:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
cz Sobota 30.03.2019, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Borussia Dortmund a VfL Wolfsburg.
     
    Borussia Dortmund

    Fotbalisté Dortmundu letos předvádějí hodně sympatické výkony, které těší nejednoho fanouška. Borussia se v jednu dobu dokonce vyhřívala na vedoucí pozici celé Bundesligy, avšak Bayern Mnichov nakonec ztrátu dokázal stáhnout, přičemž se díky lepšímu skóre sám nachází na první pozici. Dortmund dal zapomenout na nepovedený zápas proti Augsburgu, kterému podlehl poměrem 1:2. Následovalo domácí vítězství 3:1 proti Stuttgartu, na které ještě navazovalo mnohem šťastnější vítězství proti Herthě, která nakonec prohrála výsledkem 2:3. Borussia se v tomto ročníku opírá o druhou nejlepší ofenzívu soutěže, na druhou stranu se velice dobrým dojmem jeví také obrana, která doposud inkasovala třicet branek.
     
    VfL Wolfsburg

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Wolfsburg, který v loňském ročníku usiloval o setrvání v nejvyšší soutěže, což se nakonec podařilo. Vlci se v této sezóně opírají o úplně jiné výkony, které v současné době stačí na průběžnou šestou pozici, která by v konečném důsledku znamenala kvalifikaci o Evropskou ligu. Wolfsburg se v minulém kole dokázal oklepat z výprasku proti Bayernu Mnichov, který na vlastním stadionu zvítězil poměrem 6:0. Vlci totiž v minulém klání rozstříleli Fortunu Dusseldorf, která si nakonec odvezla porážku 2:5. Wolfsburg se v rámci tabulky venkovních celků řadí na sympatickou čtvrtou pozici, přičemž se mu z celkových třinácti zápasů podařilo zvítězit hned v sedmi případech. Posledních pět venkovních zápasů nabídlo pouze dvě výhry.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – M. Wolf, Akanji (C), Zagadou, A. Diallo – Witsel, Delaney – Sancho, M. Götze, Guerreiro – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Hakimí, Schmelzer, Toprak, Weigl.

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Guilavogui (C) – Gerhardt, Arnold – Mehmedi, Weghorst, Klaus.
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Ginczek, Rexhbecaj, Steffen, Uduokhai, Verhaegh.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Borsch.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Wolf, který na útočné polovině zavadil o Mehmediho. Vlci se rozhodli rozehrát po zemi.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Bürki, který rozehrál na kolegu Akanjiho. Ten pro změnu dalekonosným pasem hledal Alcácera, který vyhrál souboj.
     
    5
    Wolf raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na Akanjiho, který okamžitě přenášel hru na druhou stranu. Tam s přízemním centrem přispěchal William.
     
    6
    Nakonec se v pokutovém území ocitl na zemi Mehmedi, avšak o nedovolený zákrok protihráče se nejednalo. Hlavní sudí i přesto zkontroluje zdravotní stav.
     
    7
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který obstaral Wolfsburg. Konkrétněji se jednalo o Arnolda, jehož nadýchaný centr nakonec dopadl na hlavu Dialla.
     
    7
    Žlutou kartu dostává John Anthony Brooks (VfL Wolfsburg).
     
    8
    Zagadou se pokoušel vyhoupnout na vzdušnou nabídku, což se sice povedlo, avšak hlavičkový pokus směřoval vedle. Casteels ihned rozehrál.
     
    9
    Krátce poté si nedovoleným zákrokem pomohl defenzivně laděný Delaney, který místo míče zasáhl dolní končetinu Gerhardta. Vlci rozehráli na Arnolda.
     
    10
    Klaus měl na pravém křídle celkem dost času na centrovanou nabídku, avšak míč poslal daleko za branku. Bürki bude moci rozehrávat od branky.
     
    11
    Z levé strany se ujal autového vhazování domácí Diallo, který si pro spolupráci chtěl vybrat Sancha, jenž se ale nedokázal prodrat kolem Williama.
     
    12
    Autové vhazování si vyzkoušel také Wolfsburg, konkrétněji se jednalo o Williama. Jeho celek se nedostal ani za polovinu, neboť dobře zasáhl Witsel.
     
    13
    Borussia rozjela celkem zdlouhavou kombinaci, která nabízela celou řadu přihrávek. Nakonec to sám na sebe vzal Wolf, jenž neprošel přes Roussillona.
     
    14
    William to možná trochu zbytečně vzal na sebe, což bylo špatné řešení. Místo přihrávky na volného Arnolda, jsme sledovali slaboučké zakončení.
     
    15
    Na opačné straně si obrannou povinnost splnil Klaus, kterému se podařilo obrat o míč Sancha. Nakonec hrací předmět skončil v zámezí, na řadu přijde aut.
     
    16
    Wolfsburg se nyní rozhodl uklidnit hru, zpětná přihrávka směřovala na Brookse, který přenášel hru k autové čáře, kde číhal osamocený William.
     
    17
    Máme tady další žlutou kartu, tentokráte jí vyfasoval hostující Arnold, který zajel do Witsela po odehrání míče.
     
    18
    Dobrou obrannou práci odvedl Witsel, který za sebe nepustil agilního Klause. Do kombinace byl zapojen také brankář Bürki, jenž okamžitě odkopl.
     
    19
    Sled nedovolených zákroků pokračuje, tentokráte se na zemi ocitl Sancho, kterého nevybíravě fauloval Klaus. Dortmund raději rozehrál nakrátko po zemi.
     
    20
    Delaney dokázal prostrčit přihrávku na Gotzeho, který okamžitě servíroval míč pod sebe, kam si sbíhal Alcácer. Jeho okamžitá rána plachtila kousek nad.
    20. Alcácer mířil kousek nad.
     
    21
    Momentálně je hra přerušena, neboť na zemi zůstal ležet hostující obránce William. Na scénu přispěchal také lékařský personál, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    22
    Už se opět pokračuje ve hře, avšak William je ošetřován za postranní čárou. Jeho celek bude chvíli hrát v početní nevýhodě, což se brzo změní.
     
    23
    Před Bürkiho se snášel hodně nebezpečný centr, který nakonec propadl až k Weghorstovi, kterému ale uskočil míč daleko od kopačky. Rozruch tak byl rychle rozehrán.
     
    24
    Wolf se jako první dostal k volnému míči, který si dokázal pohlídat před napadajícím Roussillonem. Kamery si opět vybraly holuba, který neustále "operuje" u rohového praporku.
     
    25
    Ve středu hrací plochy byl prostor příliš přehuštěný, proto Witsel musel přihrávat na vlastní polovinu. Akanji ale okamžitě roztahoval hru vlevo.
     
    26
    Roussillon dokázal zpracovat neposedný míč, avšak poté kolem sebe neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Navíc se v bolestech na zemi ocitl Arnold.
     
    27
    Vlci se na delší dobu usadili na útočné polovině, avšak k ničemu vážnějšímu nedošlo. Místo toho jsme sledovali nepřesný pas v podání Knocheho.
     
    28
    Posléze se na zemi ocitl Gerhardt, kterého zákrokem proti pravidlům zastavil Delaney. Hostům se rozehrávka nepovedla, na druhé straně Sancho neprošel přes Knocheho.
     
    29
    Hodně pohotové zakončení vyprodukoval Weghorst, jehož rána z hranice pokutového území skončila na rukavici Bürkiho. Následovat bude rohový kop.
     
    34
    Akanji se rozhodl vyvézt hrací předmět na druhou stranu, kde si jako adresáta přihrávky vybral Wolfa, jehož centr přinesl zisk rohového kopu.
     
    35
    Ten od levého praporku rozehrával Sancho, který to zkoušel hodně vysokým centrem. Na ten si naskočil hostující Brooks, který tak zažehnal nebezpečí.
     
    36
    Bürki opět rozehrával od své branky, tentokráte si prostřednictvím přihrávky vybral Akanjiho, který celkem pohodlným způsobem dokráčel na druhou stranu.
     
    37
    Dortmund už poměrně dlouhou dobu okupuje útočnou polovinu, kde stále nepřichází nic nebezpečného. Hosté doslova obklopují vlastní šestnáctku.
     
    38
    Alcácerovi se příliš nepovedla zpětná přihrávka na Wolfa, tato dvojice si navíc počínala nedovoleně. Vlci se tak konečně dostali k míči, jedná se o volný kop.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Brooks rozehrával standardní situaci ze své poloviny, přičemž i tentokráte zpětnou přihrávkou hledal Casteelse, který zkoušel přenést hru na pravou stranu.
     
    41
    Před malým momentem si Alcácer naváděl míč ke středu hrací plochy, kde ale číhal blok protihráčů. Proto to Delaney zkoušel přenesením na Sancha.
     
    42
    Tento talentovaný hráč ve službách BVB vybojoval další standardní situaci, tentokráte z mnohem většího úhlu. K oné rozehrávce se staví právě Sancho.
     
    43
    Jeho vzdušná nabídka našla naskakujícího Zagadoua, jenž hlavičkoval vysoko nad. Casteels zasahovat nemusel, nyní bude rozehrávat od branky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Běží poslední minuta, na branku to v prvním poločase nevypadá.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. V úvodu utkání jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak postupem času začal mít navrch Dortmund, jenž se dočkal úvodní šance, kterou ale pohrdl Alcácer. Wolfsburg se začal soustředit na defenzivní činnost, která zatím funguje velice dobře. Co se týče útočných choutků, tak o nejvážnější zakončení z hostující strany se postaral Weghorst, který pořádně protáhl Bürkiho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu sledujeme ošetřování, na zemi totiž skončil domácí zadák Diallo, se kterým to nevypadá příliš optimisticky.
     
    49
    Mezitím Knoche rozehrával míč na levou stranu hrací plochy, kde číhal kolega Roussillon. Jeho celek si ale pomohl dalším nedovoleným zákrokem.
     
    50
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Abdou Diallo, přichází Achraf Hakimí.
     
    51
    Diallo nakonec musel přeci jenom střídat, jeho pozici na hrací ploše zaujal Hakimí. Kvalitativně se jedná o podobného hráče, avšak s mnohem větší rychlostí.
     
    52
    S míčem si zahrál hostující brankář Casteels, který zbytečně nevymýšlel nic závratného. Místo toho si počkal na své kolegy, kteří mu přispěchali na pomoc.
     
    53
    Následně se před Bürkiho snášel celkem nadějný centr, který nakonec na jistotu odehrál Zagadou. Wolfsburg si vyzkouší dalekonosné autové vhazování.
     
    54
    Nakonec se za pokutovým územím číhal Guilavogui, jehož slaboučký pokus neměl šanci na úspěch. Míč sotva doskákal do zámezí, Bürki bude rozehrávat.
     
    55
    Rychlá akce Dortmundu nakonec přinesla střelecký pokus v podání Hakimího. Jeho rána vystoupala vysoko nad, avšak to bylo ještě s drobnou tečí.
     
    56
    Sancho obstaral rohový kop z pravé strany, který poslal míč do náruče brankáře Casteelse, jenž se rychlou rozehrávkou pokusil založit protiakci.
     
    57
    Na hranici ofsajdového postavení si pro míč sbíhal Gotze, jehož přihrávka napříč šestnáctkou nakonec skončila u Casteelse, který měl snadnou práci.
     
    58
    V hlavičkovém souboji kraloval domácí Zagadou, který si ještě trochu přidržel Weghorsta. Hlavní sudí nechal pokračovat ve hře, o faul se nejednalo.
     
    59
    Sledujeme tentýž obrázek hry. Wolfsburg si pohrává s míčem na vlastní polovině, avšak nyní Gerhardt vyprodukoval slibnou střelu, která skončila vedle.
     
    60
    Bürkimu se nyní absolutně nezdařila rozehrávka od branky, odkop totiž skončil u reklamních bannerů. To vše znamená, že William bude moci vhazovat.
     
    61
    Na poslední chvíli se podařilo zasáhnout Wolfovi, který tak za sebe nepustil Roussillona. Prvně jmenovaný zasáhl špičkou kopačky, následovat bude roh.
     
    62
    Alcácer se pokoušel probít přes střed hrací plochy, což se mu nakonec nepodařilo. Domácí raději otočili hru, kde byl prostor rovněž hodně přehuštěn.
     
    63
    BVB mohlo jít do vedení! Nádherné přenesení hry předvedl Delaney, kterému se podařilo najít osamoceného Sancha, který na Casteelse nevyzrál.
    63. Casteels podržel svůj celek.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Dortmund sice má velkou územní převahu, avšak k řadě šancí to zatím nevede.
     
    65
    Na pořadu dne byla standardní situace, kterou na sebe vzal Alcácer. Překvapivě se jednalo o přímý střelecký pokus, který byl doslova katastrofální.
     
    66
    Hra se tak přemístila k domácí šestnáctce, kde si Bürki dával s provedením odkopu celkem načas. Obětavý Weghorst nakonec odkop nezablokoval.
     
    67
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Felix Klaus, přichází Renato Steffen.
     
    68
    Nyní se hrací předmět snesl daleko za postranní čáru, což znamená, že domácí hráči budou moci vhazovat. Autu se zřejmě ujme obránce Hakimí.
     
    69
    Vracející se William nakonec přeci jenom fauloval Guerreira, domácí tak zahrávali další standardku. K zakončení se dostal právě druhý jmenovaný, jenž pálil doprostřed.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Achraf Hakimí, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    75
    Hodně nepříjemný moment pro domácí lavičku, Hakimí si totiž zeleného pažitu moc dlouho neužil. Zdravotní problémy ho donutily opět střídat.
     
    76
    Zpětná přihrávka putovala až na kopačku brankář Casteelse, který bez většího rozmyslu roztáhl hru na Williama, jenž po chvilce oslovil Gerhardta.
     
    77
    Nakonec se míč odrazil za postranní čáru, díky čemuž se Borussia dostala k autu. Guerreiro sice našel pouze protihráče, toho včas odzbrojil Witsel.
     
    78
    Pro přihrávku si seběhl také defenzivně laděný Guilavogui, který v tísni volil příhru na Casteelse, jenž pro jistotu přihrával do bezpečnějšího prostoru.
     
    79
    Roussillon se dokázal uvolnit k nebezpečné přihrávce, na kterou jeho kolega Weghorst nakonec nedosáhl. V opačném případě bychom sledovali solidní šanci.
     
    80
    Hodně nepřesné přenesení vyprodukoval právě Guilavogui, který tak na pravé straně nenašel Steffena. Larsen okamžitě spěchá k provedení autu.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Mahmoud Dahoud.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Daniel Ginczek.
     
    82
    Wolfovi se sice nepodařilo udržet míč na hrací ploše, což v konečném důsledku nemuselo vadit. Přílišnou agresivitou se totiž prezentoval Weghorst.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Fanoušci stále čekají na první branku, v tuto chvíli sledujeme hru ve středu hrací plochy.
     
    84
    Před malým momentem chtěl Sancho prohodit míč do pokutového území, avšak trefil pouze protihráče před sebou. Casteels tak bude moci vykopávat.
     
    85
    Jednalo se o rychlou rozehrávku, díky které se Wolfsburg dostal na druhou stranu. Tam se k centru dostal Arnold, jenž značně vyplašil obranu soupeře.
     
    88
    Nedovolený zákrok přišel z domácí strany, konkrétněji se provinil Wolf. Následně si hosté dokázali vybojovat také aut, který z pravé strany obstaral William.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na první branku stále čekáme. Jistě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Žlutou kartu dostává William (VfL Wolfsburg).
     
    90+1
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí opět udeřili v koncovce utkání! Dortmund měl totiž k dispozici standardní situaci kousek za pokutovým územím, k rozehrávce se nakonec postavil PACO ALCÁCER, jehož rána pravou nohou slavila úspěch. Casteels to měl v tomto případě hodně složité, jeho celek tak bude muset dotahovat.
    90+1. Paco ALCÁCER - 1:0
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Wolfsburg se ihned po rozehrávce dostal k dalekonosnému pasu dostal, který nepřinesl nic moc zajímavého. Nyní soupeř zakládá protiakci.
     
    90+3
    Včas se dokázal vrátit jeden z hostujících hráčů, kterému se nepodařilo udržet míč na hrací ploše. Bude z toho aut pro Dortmund.
     
    90+3
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je tu druhá branka domácího celku! Sancho dokázal udržet míč na hrací ploše, posléze se manévrem zbavil protihráče, načež pronikl až do pokutového území. Tam Wolf propouštěl míč za sebe, kde číhal PACO ALCÁCER, jenž ránou do protpohybu překonal Casteelse.
    90+3. Paco ALCÁCER - 2:0
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dortmundu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Také ve druhém dějství jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, míč se většinu času nacházel ve středu hrací plochy. Územní převahu sice měla Borussia, avšak dlouhou dobu jedinou šanci druhého poločasu spálil talentovaný Sancho, jenž nevyzrál na brankáře Casteelse. Koncovka utkání nám nakonec přinesla dvě branky, o obě se postaral Dortmund, který se tak může radovat ze zisku plného počtu bodů.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13. (17:25:20)

    David Suchý

    Góly: 90+1. Alcácer, 90+3. Alcácer (Sancho)

    Karty:   7. Brooks (WOF), 17. Arnold (WOF), 90. William (WOF)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
    Borussia Dortmund: Bürki – M. Wolf, Akanji (C), Zagadou, A. Diallo (50. Hakimí, 74. Bruun Larsen) – Witsel, Delaney – Sancho, M. Götze (81. Dahoud), Guerreiro – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Hakimí, Schmelzer, Toprak, Weigl.

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Guilavogui (C) – Gerhardt, Arnold – Mehmedi (81. Ginczek), Weghorst, Klaus (67. Steffen).
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Ginczek, Rexhbecaj, Steffen, Uduokhai, Verhaegh.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Borsch