Wolfsburg – Lyon 2:4 (kon.) | Lillestrøm – Barcelona 0:1 (kon.) | Paríž – Chelsea 2:1 (kon.)
Bayern – Slavia 5:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:4 (0:2)
Olympique Lyon
cz Streda 27.03.2019, 18:15 • AOK Stadion (Wolfsburg) • Liga majstrov - ženy • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9. (20:10:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec přineslo vítězství Lyonu, který svého soupeře porazil poměrem 4:2. Vstup do druhého dějství vyšel lépe domácímu celku, který dokonce srovnal stav. Následně se Lyon opět probudil, díky čemuž se dostal zpět do vedení, na což soupeřky nestačily reagovat. Francouzský celek si navíc přichystal ještě jednu trefu, díky které se výsledek zápasu uzavřel na konečných 4:2 pro Olympique Lyon.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Utkání se nám pomalu a jistě blíží ke svému konci, ochozy stadionu se začíná řídnout. V tuto chvíli je u balónu francouzský celek.
     
    90+2
    Následně se na přední tyči tlačila do zakončení Harderová, která tentokráte nevyzrála.
     
    90+1
    Kumagaiová zkoušela z místa odcentrovat do vápna, což se nakonec nepovedlo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O postupujícím je už delší dobu rozhodnuto, ještě budeme svědky nastavení.
     
    88
    Následovalo další autové vhazování, po kterém jsme sledovali přetahovanou u postranní čáry, kterou nakonec lépe zvládl Wolfsburg.
     
    87
    Po pravém křídle si to namířila na útočnou polovinu Wolterová, avšak její nepřesná přihrávka skončila pouze na noze jedné z protihráček.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Eugenie Le Sommerová, přichází Shanice van de Sandenová.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Ewa Pajorová, přichází Sara Doorsoun-Khajehová.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. O postupujícím se zdá být rozhodnuto, avšak domácí hráčky to rozhodně nevzdávají.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Sara Bjork Gunnarsdöttirová (VfL Wolfsburg).
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jessica Fishlocková, přichází Saki Kumagaiová.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Caroline Hansenová, přichází Kristine Mindeová.
    80. Le SOMMEROVÁ - 2:4
     
    80
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka v domácí svatyni! Domácí obrana nyní zaspala při bránění Cascarinové, která se s míčem dostala až do malého vápna, odkud zpětnou přihrávkou oslovila EUGÉNII LE SOMMEROVOU, která se nemýlila.
     
    79
    Hra musela být přerušena, neboť na zeleném pažitu zůstala ležet brankářka Bouhaddiová. Uvidíme, zda bude zapotřebí ošetření.
     
    78
    Špičkou kopačky dokázala zakročit domácí Goesslingová, která jednala v roli poslední hráčky svého celku. Nyní je v držení míče Olympique.
     
    77
    Wolfsburg opět rozjížděl akci až do své šestnáctky, přičemž si Peterová neporadila s neposedným míčem. Vhazovat tak bude moci Bronzeová.
     
    76
    Následně to přihrávkou pod sebe zkoušela Maritzová, avšak včas se do pokutového území vrátila Henryová, která míč stačila odklidit.
     
    75
    Schultová musela jednat hodně rychle, napadala jí totiž aktivní Pajorová. Domácí brankářka to zvládla na jedničku, její celek postupuje vpřed.
     
    74
    Na pořadu dne byl rohový kop pro domácí. Do vzduchu se pokoušela vyhoupnout Wolterová, která hlavičkou trefila pouze protihráčku.
     
    73
    Defenzivní povinnost si před malým momentem splnila Fischerová, která odklidila míč od nohy soupeřky. Olympique se ale opět ujal balónu.
     
    72
    Le Sommerová si naváděla míč na pravou nohu, načež se chystala k obstřelení branky. Její střela postrádala lepší směr, Schultová nezasahovala.
     
    71
    Následně to Poppová zkoušela přenesením hy na pravou stranu, který se nesetkal s úspěchem. Navíc jedna z domácích opět faulovala.
     
    70
    Harderová se chtěla hezkým manévrem uvolnit, avšak míč jí uskočil daleko od nohy. Následně si pro nedovolený zákrok došla Henryová.
     
    69
    Autové vhazování si tentokráte vyzkoušel domácí celek, konkrétněji se o něj postarala Maritzová. Wolfsburg se míče hodně rychle zbavil.
     
    68
    Za zdánlivě ztraceným míčem se ještě řítila Pajorová, které se nepodařilo Bouhaddiovou přetlačit. Budeme sledovat odkop od branky.
     
    67
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, s Wolfsburgem to stále nevypadá vůbec dobře. Německý celek by k jistotě postupu potřeboval vstřelit tři branky.
     
    66
    Bronzeová si dávala s provedením autového vhazování celkem načas, po její přihrávce ještě centrovala Fishlocková, která našla Poppovou.
     
    65
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Amel Majriová, přichází Delphie Cascarinová.
    60. Le SOMMEROVÁ - 2:3
     
    60
    Lyon právě vstřelil branku!
    Francouzský celek se dostává zpět do vedení! Henryová přetlačila v souboji o míč domácí Goesslingovou, následně se jí podařilo odcentrovat k zadní tyčí, kde číhala EUGÉNIE LE SOMMEROVÁ, která přesnou hlavičkou nedala domácí brankářce sebemenší šanci.
     
    59
    Pajorová si zasekla míč na levou nohu, načež našla pouze hlavu protihráčky. Na opačné straně se daleko s balónem nedostala Marozsanová.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Ada Hegerbergová (Olympique Lyon).
     
    57
    Bachaová to nemyslela vůbec špatně, avšak její kolmice byla příliš nepřesná. Míč dopadl na hruď Goesslingové, která vyvezla balón.
    56. HARDEROVÁ - 2:2
     
    56
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Tak pozor, je tu totiž vyrovnávací branka! Tentokráte se Hansenová dokázala na levém křídle uvolnit k centru, který i tentokráte směřoval na PERNILLE HARDEROVOU, jenž byla v podobné pozici, jako před první brankou. Olympique si začíná pořádně zahrávat s výsledkem.
     
    55
    I tak to Wolfsburg bude mít hodně složité. Před malým momentem sice zkorigoval výsledek, stále ale potřebuje vstřelit ještě tři branky.
     
    54
    Bathyová se rozhodla odkopnout míč na druhou polovinu, avšak tam se Fishlockové nepodařilo zasáhnout. Domácí tak budou vhazovat.
    53. HARDEROVÁ - 1:2
     
    53
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Je tu kontaktní branka domácího celku! Do volného prostoru si totiž seběhla Pajorová, která přihrávkou napříč pokutovým územím našla naprosto osamocenou PERNILLE HARDEROVOU, která stačilo nastavit kopačku. Nyní hostující defenzíva zaspala.
     
    52
    Na opačné straně se k centru tlačila celkem nevýrazná Le Sommerová, která se nakonec jako poslední dotkla míče. Schultová bude vykopávat.
     
    51
    Harderová se dostala z přehuštěného prostoru, avšak poté akci naprosto zpackala. Její nepovedená přihrávka nakonec skončila až u Bouhaddiové.
     
    50
    Roztažení hry našlo na levém křídle Hansenovou, která udržela míč proti přesile protihráček. Domácí celek se dostal zpět na vlastní polovinu.
     
    49
    K autovému vhazování se tedy postavila Maritzová, která jednala na jistotu s Goesslingovou. Wolfsburg to zkouší velice pomalou kombinací.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to po pravém křídle zkoušela Le Sommerová, který už nezachytila hrací předmět na hrací ploše.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Cláudia-Netová, přichází Pia-Sophie Wolterová.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dvě branky. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl výrazně nebezpečnější Lyon, jenž se po osmi minutách dostal do vedení. Francouzský celek ještě následně navýšil vedení, zužitkoval totiž pokutový kop. Wolfsburg toho směrem dopředu moc nepředvedl, ve druhém dějství to bude mít hodně složité.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Fischerová nejprve naznačila zpětnou přihrávku na Schultovou, načež se k tomuto kroku přeci jenom rozhodla. Sledujeme nudnou pasáž hry.
     
    42
    Nádherný pas nakonec doletěl až na volnou Le Sommerovou, která ještě vracela míč na zadní tyč, kde se k hlavičce dostala Hegerbergová.
     
    41
    S míčem si pohrála také Bouhaddiová, která ihned roztáhla hru na pravou stranu. Lyon se snaží uklidnit hru, naopak domácí hráčky napadají.
     
    40
    Bachaová tak dlouho váhala s provedením autu, až si nakonec vybrala Majriovou, která u pokutového území skončila na zemi.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Schultová si po delší době připsala zákrok, neboť to zpoza pokutového území zkoušela Henryová, která pořádně vylekala domácí brankářku.
     
    34
    Následně se k centrované nabídce dostala Hansenová, která v pokutovém území našla pouze Bathyovou. Domácí hráčky zůstávají u míče.
     
    33
    U postranní čáry číhala naprosto osamocená Maritzová, která si pro spolupráci vybrala Poppovou, jenž daleko s míčem nedoběhla.
     
    32
    Krátce poté se o střelecký pokus přihlásila domácí Maritzová, která ale pálila daleko od branky. Konečně náznak šance v podání Wolfsburgu.
     
    31
    Hráčky německého celku to zkoušeli hodně trpělivou kombinací, kterou dokázala narušit Majriová, jenž zablokovala balón do zámezí.
     
    30
    Hodně nebezpečným centrem to zkoušela Bronzeová, která nakonec otřela míč o horní síť. Schultová nezasahovala, nyní bude rozehrávat.
     
    29
    Před malým momentem to Henryová dost uspěchala, její přihrávka nakonec našla náruč Schultové. Domácí brankářka rozehrála do strany.
     
    28
    Nekompromisní odkop v podání Bathyové směřoval mezi domácí obranu, kam si nabíhala Marozsanová, která nakonec vybojovala aut.
     
    27
    Schultová se po chvilkovém rozmýšlení rozhodla rozehrát na levou stranu, kde se k vyvezení hracího předmět nadechla Maritzová.
     
    26
    V tuto chvíli to bude pro Wolfsburg nesmírně složité, bude muset vstřelit čtyři branky. Do konce zápasu stále zbývá dostatek času.
    25. RENARDOVÁ - 0:2
     
    25
    Lyon právě vstřelil branku!
    Francouzský celek se dostává do dvoubrankového vedení! K exekuci pokutového kopu se totiž postavila WENDIE RENARDOVÁ, která zvolila zakončení k levé tyči, kam se vydala také Schultová, která na míč ale nedosáhla.
    24. Penaltový zákrok.
     
    24
    Je tu pokutový kop pro Lyon!
     
    23
    Autové vhazování obstarala hostující Bachaová, která si pro spolupráci vybrala Le Sommerovou, jenž po kontaktu s protihráčkou spadla na zem.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Lucia Bronzeová (Olympique Lyon).
     
    19
    Fishlockové se málem podařilo odstavit protihráčku, nakonec to bylo proti pravidlům. Hlavní sudí neponechala výhodu, domácí jsou u balónu.
     
    18
    S míčem si zahrála také domácí brankář Schultová, která se rozhodla rozehrát po zemi. Balón se hodně rychle dostal zpět na její kopačku.
     
    17
    Peterová chtěla u postranní čáry otřít míč o nohu jedné z protihráček, což se ale nepovedlo. Místo toho se hrací předmět ocitl v zámezí.
     
    16
    Olympique si vyzkoušel rohový kop z levé strany. K míči se i tentokráte postavila Marozsanová, jejíž centr dokázala Schultová vyboxovat.
     
    15
    Le Sommerová dokázala vypíchnout míč od kopačky protihráčky, avšak její celek se musel opět bránit. Hansenové se centr ale nepovedl.
     
    14
    Goesslingová vyvezla míč na druhou stranu hrací plochy, kde její spoluhráčka Maritzová našla pouze kopačku jeden z protihráček. Hrát tak může Lyon.
     
    13
    Nakonec se hra přemístila ke středovému kruhu, kde Wolfsburg raději uklidnil hru. Krátce poté se k dobrému centru prodrala Pajorová.
     
    12
    Středem hrací plochy se pokoušela probít vpřed Marozsanová, avšak proti přesile protihráček neměla nárok. Domácí to zkouší po pravém křídle.
     
    11
    Záhy přišel další nedovolený zákrok, po kterém se dokonce poprvé žlutí. Kartónek si prohlédla domácí Netová.
     
    10
    Jako první se k volnému míči dostala Fischerová, která ho nekompromisně poslala ke středovému kruhu, kde si obrannou povinnost splnila Henryová.
     
    9
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, v tuto chvíli jsou na tahu domácí hráčky, které stále potřebují vstřelit dvě branky.
    8. MAROZSANOVÁ - 0:1
     
    8
    Lyon právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Lyon si vybojoval standardní situaci, ke které se postavila DZSENIFER MAROZSANOVÁ, která to překvapivě zkoušela přímo na branku, což dokonale překvapilo Schultovou. Domácí brankářka vyrážela míč už za brankovou čárou.
     
    8
    K rozehrávce volného kopu se postavila hostující Fishlocková, která to zkoušela celkem nebezpečným centrem, který zakončení nenabídl.
     
    7
    Ke středovému kruhu si seběhla Majriová, která okamžitě přenášela hru na levou stranu, odkud Bachaová našla pouze nohu soupeřky.
     
    6
    Za obranu se pokoušela dostat napadající Pajorová, která se k padajícímu míči nakonec nedostala. Včas totiž dokázala zakročit Renardová.
     
    5
    Úvodní zakončení vyprodukovala domácí Harderová, které se rána z velké vzdálenosti moc nepovedla. Bouhaddiová nemusela vůbec zasahovat.
     
    4
    K podobné záležitosti se dostala hostující Bachaová, které se nepodařilo najít kolegyni Marozsanovou. Naopak před ní dokázala zakročit Fischerová.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se domácím hráčkám podařilo vybojovat autové vhazování od pravé postranní čáry, o které se ujala aktivní Peterová.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Schultová – Peterová, Fischerová (C), Goesslingová, Maritzová – Netová – Hansenová, Gunnarsdöttirová, Harderová, Poppová – Pajorová
    Náhradníci: Earpsová – Blasseová, Doorsoun-Khajehová, Hegland-Mindeová, Masarová, Wedemeyerová, Wolterová

    Olympique Lyon: Bouhaddiová – Bronzeová, Bathyová, Renardová (C), Bachaová – Fishlocková, Henryová, Majriová – Hegerbergová, Marozsanová, Le Sommerová
    Náhradníci: Weissová – Buchananová, Cascarinová, Jaimesová, Kumagaiová, Simonová, van de Sandenová.
     
    První zápas

    První vzájemný zápas dopadl lépe pro francouzský celek, který se v prvním poločasu dostal do dvoubrankového vedení. Ve druhém dějství jsme sledovali naprosto opačný obrázek hry, přičemž se Wolfsburgu podařilo snížit na rozdíl jediné branky, což určitě do odvety pomůže. Německý celek ale bude muset za každou cenu zvítězit, naopak Lyon se může spokojit s jakoukoliv remízou.
     
    VfL Wolfsburg

    Na opačné straně stojí outsider tohoto čtvrtfinále, kterým je německý Wolfsburg. Vlci se v 1/16 utkali s islandským Thor/Ka, přičemž první utkání nabídlo pouze jednu branku, díky čemuž si Wolfsburg zajistil dobrou pozici do odvety. Německému celku se posléze podařilo uspět i v odvetě, tentokráte na domácím trávníku zvítězil 2:0. Také pro Wolfsburg byl osmifinálový soupeř snadným soustem, proti totiž stálo Atlético Madrid, který nejprve nezvládlo domácí utkání, ve kterém podlehlo poměrem 0:4. Druhý zápas byl formalitou, neboť vlci zvítězili 6:0.
     
    Olympique Lyon

    Hráčky Lyonu se v rámci 1/16 utkaly s norským Avaldsnesem, který prohrál oba zápasy. Nejprve na domácím stadionu poměrem 0:2, následující odveta byla pouhou formalitou, neboť Olympique dokázal zvítězit výsledkem 5:0. Ani cesta přes osmifinále nebyla nikterak složitá, ba dokonce o poznání lehčí. Hned v prvním utkání si Lyon poradil s Ajaxem poměrem 4:0, posléze na vlastním stadionu vyhrál vysokým výsledkem 9:0. Nejlepší střelkyní tohoto celku je čtyřgólová Majriová, jenž doposud vsítila čtyři přesné trefy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga mistrů žen má na programu odvetné čtvrtfinálové souboje, my budeme společně sledovat utkání mezi Olympique Lyon a VfL Wolfsburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

    David Suchý

    Góly: 53. Harderová, 56. Harderová – 8. Marozsanová, 25. Renardová (pen.), 60. Le Sommerová, 80. Sommerová

    Karty:   11. Netová (WOF), 83. Gunnarsdöttirová (WOF) – 21. Bronzeová (LYO), 58. Hegerbergová (LYO)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    VfL Wolfsburg: Schultová – Peterová, Fischerová (C), Goesslingová, Maritzová – Netová (46. Wolterová) – Hansenová (81. Mindeová), Gunnarsdöttirová, Harderová, Poppová – Pajorová (83. Khajehová)
    Náhradníci: Earpsová – Blasseová, Doorsoun-Khajehová, Hegland-Mindeová, Masarová, Wedemeyerová, Wolterová

    Olympique Lyon: Bouhaddiová – Bronzeová, Bathyová, Renardová (C), Bachaová – Fishlocková (82. Kumagaiová), Henryová, Majriová (65. Cascarinová) – Hegerbergová, Marozsanová, Le Sommerová (83. van de Sandenová)
    Náhradníci: Weissová – Buchananová, Cascarinová, Jaimesová, Kumagaiová, Simonová, van de Sandenová
    20.03.2019
    Lyon - Wolfsburg 2:1

    Góly: 11. Le Sommerová, 18. Renardová – 64. Fischerová

    Karty:   63. Sandenová (LYO), 73. Marozsanová (LYO), 75. Sommerová (LYO) – 71. Fischerová (WOF), 80. Peterová (WOF)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:11.